Vitsea Stronger Liver Review: Ontgiften van je lever, echt?

Vitsea Stronger Liver Review: Ontgiften van je lever, echt?
Vitsea Stronger Liver Review: Ontgiften van je lever, echt?

Vitsea Stronger Liver belooft een ontgiftende wonderpil te zijn, prominent geadverteerd op social media platforms zoals Facebook. Maar vergeet niet: ons lichaam is van nature uitgerust om gifstoffen te bestrijden. Zijn deze €34,95-pillen echt de moeite waard, of vallen we gewoon voor slimme marketing?

Wat is de claim van de fabrikant?

De fabrikant van “Stronger Liver – Pure IJslandse Supplementen” heeft meerdere claims geformuleerd over hun product:

 1. Ondersteunt de Leverfunctie: Vooral dankzij het ingrediënt Mariadistel.
 2. Draagt bij aan een Gezonde Darmflora: Dit zou kunnen verwijzen naar ingrediënten die een positief effect hebben op de spijsvertering.
 3. Ontgift je Lever: Dit suggereert dat het supplement helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit de lever.
 4. Stimuleer je Lichaamsafweer: Met de hulp van ingrediënten zoals Vitamine C die bijdragen aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.
 5. Chitosan kan bijdragen aan Gewichtsvermindering: Door zijn vermogen om bepaalde vetten uit het spijsverteringskanaal te binden.
 6. Voedingssupplement van Natuurlijke IJslandse Ingrediënten: Afkomstig van duurzame bronnen; uit de natuur en zee.
 7. Aanpak van Spijsverteringsproblemen: De fabrikant stelt dat het supplement helpt bij het aanpakken van symptomen zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid.
 8. Behoud van de Lever als het Belangrijkste Orgaan voor de Stofwisseling: Het supplement zou bijdragen aan het behoud van een gezonde leverfunctie.
 9. Bestaat uit Pure en Natuurlijke IJslandse Ingrediënten: Afkomstig van duurzame bronnen, wat een milieuvoordeel zou kunnen zijn.

De bovenstaande punten zijn samengesteld uit de informatie van de website van de fabrikant, waarbij de nadruk ligt op de vele gezondheidsvoordelen die het supplement zou bieden. Het is belangrijk om op te merken dat deze claims afkomstig zijn van de fabrikant en zoals vermeld in de verstrekte informatie, zijn sommige gezondheidsclaims “in afwachting van Europese toelating.” Dit betekent dat ze nog niet zijn bevestigd of goedgekeurd door de relevante gezondheids- of regelgevende instanties in Europa.

Wat zijn de ingrediënten?

De ingrediënten van “Stronger Liver – Pure IJslandse Supplementen” zoals vermeld in de verstrekte informatie zijn:

 1. Chitosan van Liposan Ultra®: Een stof afkomstig van garnalenpantsers. Het kan bepaalde vetten uit het spijsverteringskanaal binden en bijdragen aan gewichtsvermindering.
 2. Verkalkt Zeewier: Een natuurlijke bron van calcium en mineralen uit de zee. Bevat diverse mineralen en sporenelementen die de botten beschermen en bindweefsel versterken.
 3. IJslandse Engelwortel: Een traditioneel onderdeel van de IJslandse eetcultuur, waarvan wordt aangenomen dat het een positief effect heeft op de spijsvertering.
 4. Silicium van GeoSilica™: Een natuurlijk mineraal afkomstig uit IJslandse vulkanische aarde. Helpt bij het verbeteren van huidelasticiteit en ondersteunt haargroei en nagelgroei.
 5. Mariadistel: Een kruid dat bekend staat om zijn voordelen voor de lever en spijsvertering.
 6. Choline: Een B-vitamine van vitaal belang voor het behoud van de normale leverfunctie, lipidenmetabolisme en het normale homocysteïne metabolisme.
 7. Vitamine C: Draagt bij aan meerdere functies, waaronder de vorming van collageen, normaal functioneren van het zenuwstelsel en immuunsysteem, en bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
 8. Magnesium: Belangrijk voor het verminderen van vermoeidheid, ondersteuning van het zenuwstelsel, spierfunctie, en het behoud van normale botten en tanden.
 9. Calcium: Noodzakelijk voor het behoud van normale botten en tanden. Het draagt ook bij aan de normale werking van het zenuwstelsel en spieren.

De mogelijke bijwerkingen?

De fabrikant meldt op zijn verkoopwebsite geen bijwerkingen. Echter er zijn wel bijwerkingen mogelijk. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen van de genoemde ingrediënten.

 1. Chitosan: Kan maagklachten, gasvorming en constipatie veroorzaken. Mensen met schaaldierallergieën kunnen allergische reacties ervaren.
 2. Mariadistel: Enkele mensen kunnen maagklachten, misselijkheid, diarree, en huiduitslag ervaren.
 3. Choline: Te veel choline kan leiden tot lichaamsgeur, overmatig zweten, maagklachten, diarree, en een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals hartziekten.
 4. Vitamine C: In grote hoeveelheden kan het diarree, misselijkheid, maagkrampen en andere spijsverteringsproblemen veroorzaken.
 5. Magnesium: Overmatige inname kan leiden tot maagklachten, diarree, misselijkheid, braken, lage bloeddruk, verwarring, en andere symptomen.
 6. Calcium: Te veel calcium kan leiden tot nierstenen, verstopping, en andere spijsverteringsproblemen.
 7. Verkalkt Zeewier: Het is mogelijk dat sommige mensen een allergische reactie of maagklachten ervaren.
 8. IJslandse Engelwortel: Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is er niet veel informatie over de bijwerkingen bij inname in grote hoeveelheden.
 9. Silicium: In grote hoeveelheden kan het maagklachten veroorzaken.

Het is essentieel om voorzichtig te zijn bij het nemen van elk nieuw supplement, vooral als u andere medicijnen gebruikt, bestaande gezondheidsproblemen heeft, of zwanger bent. Het is altijd een goed idee om een arts of zorgverlener te raadplegen voordat u een nieuw supplement start, en om nauwlettend te letten op eventuele ongewenste bijwerkingen.

Wetenschappelijk bewijs

De claim van de fabrikant, is dat hun “Stronger Liver” supplement het immuunsysteem versterkt, de lever ontgift, en de lichaamsafweer stimuleert met hoogwaardige ingrediënten. Laten we dit in detail bekijken:

 1. Ontgifting van de lever:  De lever het primaire ontgiftingsorgaan van het lichaam is, verantwoordelijk voor het filteren van schadelijke stoffen uit het bloed en het omzetten ervan in minder schadelijke stoffen. De term “ontgiften” in de context van voedingssupplementen en gezondheidstrends is echter enigszins omstreden. Het menselijk lichaam, vooral de lever, is van nature uitgerust om te ontgiften zonder de hulp van speciale supplementen. Sommige ingrediënten, zoals mariadistel, hebben onderzoeken die suggereren dat ze de leverfunctie kunnen ondersteunen, maar de term “ontgiften” is vaak breder en minder specifiek in deze context.
 2. Versterking van het immuunsysteem: Vitamine C staat bekend om zijn rol in de ondersteuning van het immuunsysteem, en er is aanzienlijk wetenschappelijk bewijs dat dit ondersteunt. De rol van andere ingrediënten in het direct versterken van het immuunsysteem is minder duidelijk.
 3. Stimulatie van de lichaamsafweer: Deze claim is vrij algemeen en kan veel dingen betekenen. Terwijl sommige van de ingrediënten, zoals vitamine C, kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid en welzijn, is het onduidelijk welk specifiek bewijs de fabrikant gebruikt om deze specifieke claim te ondersteunen.

Het is ook belangrijk op te merken dat de fabrikant een disclaimer heeft gegeven dat hun gezondheidsclaims in afwachting zijn van Europese toelating. Dit betekent dat hun claims nog niet volledig zijn geëvalueerd en goedgekeurd door de relevante Europese gezondheidsinstanties.

Terwijl sommige ingrediënten in het supplement bekend staan om bepaalde gezondheidsvoordelen, en de rol van de lever in het ontgiftingsproces is goed vastgesteld, is de specifieke claim van het supplement dat het de lever “ontgift” niet onomstotelijk ondersteund door de wetenschap. Het is altijd raadzaam om dergelijke claims kritisch te benaderen en advies in te winnen bij gezondheidsprofessionals voordat je besluit dergelijke supplementen te gebruiken.

Welke ingrediënten krijg je al naar binnen door gezonde voeding?

Het product “Stronger Liver” bevat een verscheidenheid aan ingrediënten. Hier is een overzicht van de ingrediënten die vaak ook via een normaal, gezond dieet kunnen worden verkregen:

 1. Vitamine C: Voorkomt in veel groenten en fruit zoals citrusvruchten, aardbeien, paprika’s, tomaten en spruitjes. Een evenwichtig dieet met een verscheidenheid aan groenten en fruit zou voldoende vitamine C moeten leveren.
 2. Calcium: Verkrijgbaar uit zuivelproducten, verrijkte plantaardige melk, groene bladgroenten, sardines, zalm en amandelen. Dus mensen die zuivel of deze alternatieve bronnen consumeren, krijgen waarschijnlijk voldoende calcium binnen.
 3. Magnesium: Gevonden in noten, zaden, volkorenproducten, groene bladgroenten en peulvruchten. Een gevarieerd dieet moet voldoende magnesium leveren.
 4. Choline: Aanwezig in eieren, vlees, vis, zuivelproducten en sommige groenten. Mensen die een uitgebalanceerd dieet volgen, krijgen waarschijnlijk al wat choline binnen.
 5. Chitosan: Terwijl de specifieke vorm van chitosan die wordt verkregen uit garnalenpantsers niet rechtstreeks uit voedsel komt, krijgen mensen die schaaldieren consumeren enige vorm van chitosan binnen.
 6. Mariadistel: Dit is een kruid en wordt meestal niet geconsumeerd in een normaal dieet, tenzij het specifiek als supplement of kruidenthee wordt ingenomen.
 7. IJslandse Engelwortel: Hoewel dit specifiek IJslands is, worden verschillende soorten engelwortel in verschillende culturen als voedsel en medicijn gebruikt.
 8. Silicium: Voorkomt in graanproducten, groenten en water. Ons dieet levert ons al silicium, hoewel de specifieke vorm uit IJslands vulkanisch materiaal uniek kan zijn voor dit product.

De andere ingrediënten, zoals “Verkalkt zeewier”, “Chitosan van Liposan Ultra®” en “Silicium van GeoSilica™”, zijn specifieker en komen mogelijk niet voor in een typisch dieet, tenzij men voedingsmiddelen eet die deze specifieke bronnen bevatten.

Dat gezegd hebbende, hoewel veel van deze ingrediënten kunnen worden verkregen uit een normaal dieet, hangt de noodzaak van dit supplement af van het individuele dieet en de voedingsbehoeften van een persoon. Mensen met bepaalde voedingstekorten of gezondheidsdoelen kunnen baat hebben bij specifieke supplementen.

Echter, het is altijd raadzaam om met een arts of voedingsdeskundige te overleggen voordat men supplementen toevoegt aan het dieet.

Conclusie

Ons lichaam is van nature uitgerust om te ontgiften, en als je gezond leeft, zijn deze dure aanvullingen vaak overbodig. Alleen een arts kan via een bloedtest echt vaststellen of je aan bepaalde voedingsstoffen ontbreekt. Voor bijna €35 euro kan men gemakkelijk gecharmeerd raken van beloftes die het lichaam al van nature biedt, zeker in economisch uitdagende tijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in