VibroShaper Ervaringen & Review: je trilt wel, maar het werkt niet!

VibroShaper Ervaringen & Review: je trilt wel, maar het werkt niet!
VibroShaper Ervaringen & Review: je trilt wel, maar het werkt niet!

Tellsell en andere bedrijven verkopen online en via de televisie de VibroShaper of VibroFit Trilplaat. Deze apparaten hebben dezelfde werking als een powerplate. Powerplate’s zie je niet meer in sportscholen, eerst was het een hype en later zag je dat deze apparaten langzamerhand uit de inventaris van de sportschool verdwijnen. Af en toe zie je nog, zo’n apparaat staan, min of meer voor de decoratie.

Productie in China

Dit soort artikelen worden goedkoop in China geproduceerd en voor het 3 of 4 voudige via televisie en online verkocht. De kostprijs bij aliexpress voor een VibroShaper is rond de 86 euro incl BTW en verzendkosten.

Introductie op sportscholen

Begin 2000, werden deze apparaten op de sportscholen geïntroduceerd, heb ik een aantal malen gebruik gemaakt van deze tril dingen. Na 10 minuten op zo’n ding te hebben gestaan, kreeg ik jeuk in mijn kuiten en polsen. De fabrikanten gaven aan, dat je hiermee intensief kon trainen in een beperkte tijd.

Enkele minuten stond gelijk aan een aantal oefeningen met gewichten. Mijn eigen ervaring is, dat ik er niet van afviel en er ook geen grotere of sterkere spieren door kreeg. Ik was mijzelf aan het voorbereiden voor een wedstrijd, hiervoor moest ik wat afvallen en lichamelijk sterker worden. Volgens het instructie boekje was een sessie van 10 minuten genoeg voor een vervanging van zware trainingssessie van 60 minuten. Ik heb er een aantal keren gebruik van gemaakt, maar zonder resultaat.

Er werden ook groepslessen gegeven met zo’n apparaat en uiteindelijk zijn deze lessen gestopt, omdat leden geen resultaten kregen.

Verkoop zonder overtuigend wetenschappelijk bewijs

De bedrijven die deze artikelen verkopen, doen dit uit commerciële overwegingen. Het doel van deze bedrijven is het maken van winst. De fabrikant produceert het, omdat er vraag naar is. Op de verkoopwebsite en de reclame op de TV wordt geen (wetenschappelijk) bewijs geleverd. Voor mij is dit ongeloof waardig.

In onderstaande reclame, wordt geen wetenschappelijk bewijs genoemd, enkel de claim dat je met trillingen volwaardig zou kunnen trainen.

Uit de Wetenschappelijke literatuur

 1.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1368976/

Conclusion
“Overall we can conclude that 6 weeks static WBV exercises are feasible in elderly nursing home residents with limited functional dependency, and might be beneficial for balance and mobility. It is still insufficiently clear whether WBV has supplementary benefit on muscle performance and flexibility compared to classic exercise in these persons.”

2. https://www.cochrane.org/CD009097/MOVEMENT_whole-body-vibration-platform-training-in-patients-with-neurodegenerative-diseases 

Authors’ conclusions:

“There is insufficient evidence of the effect of WBV training on functional performance of neurodegenerative disease patients. Also, there is insufficient evidence regarding its beneficial effects on signs and symptoms of the disease, body balance, gait, muscle strength and quality of life compared to other active physical therapy or passive interventions in Parkinson’s disease or multiple sclerosis.”

3. https://www.ergogenics.org/tillen-of-trillen.html 

“Maar bij navraag willen de Belgische wetenschappers alleen kwijt dat het onderzoek niet aantoont dat de Powerplate de aanwas van spiermassa bevordert.

Werkt het ook?

Er is momenteel weinig wetenschappelijk bewijs dat de VibroShaper effectief is voor gewichtsverlies of het opbouwen van spieren. De trillingen kunnen een kortdurend gevoel van spieractiviteit geven, maar het is onduidelijk of dit leidt tot echte verbeteringen in spierkracht of uithoudingsvermogen.

Bovendien kan het gebruik van trilplaten zoals de VibroShaper potentieel risico’s met zich meebrengen, vooral als ze verkeerd worden gebruikt. Er zijn meldingen geweest van blessures en pijn veroorzaakt door trilplaten.

Daarom wordt aangeraden om voor gebruik van de VibroShaper eerst een arts te raadplegen en de instructies zorgvuldig te volgen. Het is ook belangrijk om een evenwichtige en gezonde levensstijl aan te houden met voldoende lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet om op een gezonde manier gewicht te verliezen of spieren op te bouwen.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van VibroShaper of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Aanvulling 4 september 2021

Ik wil jullie wijzen op het radiouitzending van NPORADIO (Radar) m.b.t. Trilplaat van TelSell van 240 euro is ‘flauwekul. In de uitzending wordt aangetoond dat het echt niet werkt. Gast in de uitzending is Peter Hollander (Vrije Universiteit in Amsterdam), die dit apparaat heeft getest, met als uitkomst, dat het niet werkt.

17 REACTIES

 1. Ik ben inmiddels de ongelukkige eigenaar van zo’n trilplaat. Na 15 minuten op dit ding, was het zat. Ik heb het 5 weken volgehouden, maar geen effect. Ik werd verleid via de TV reclame van de oplichters via televisie omroep. Via Google ben ik op deze pagina terecht gekomen. Er is dus overduidelijk wetenschappelijke bewijs, dat het niet werkt. Deze apparaten worden in China gemaakt voor een paar euro en hier voor 245 euro’s verkocht. Mooi verkoopverhaal, maar ik ben opgelicht door deze schoften.

 2. Zelf heb ik een powerplate pro 5 aangeschaft.
  Jarenlang spiertraining, danscompetities gedaan tot ik 3 jaar 2 zware breuken had aan m’n enkels en voeten en een ganse tijd in een rolstoel gezeten.

  Ik heb hem nu 4 maand, train er dagelijks op en mn spiermassa komt terug met de juiste voeding.

  Koop een deftig toestel, schrijf je in voor een cursus met de juiste oefeningen.

  Ik raad de powerplate, geen trilplaat iedereen aan. Het werkt! Ik was sceptisch maar heb nu m’n spieren terug m’n sixpack, m’n strakke benen en een heel goed humeur!

  Tenslotte laat je begeleiden vooraleer je er op stapt. Het loont echt de moeite!!

 3. ik vond dat stukje met de dame en de stappenteller
  grappig. Een uur trimmen in het park en de 10 min op de vibroshaper. Een stappenteller reageert op trillingen, dus dit geen goed vergelijk. Het is doelgericht redeneren.

 4. Ik heb zo’n apparaat teruggestuurd omdat het mij niet beviel, maar ik moest wel ruim 8 euro aan verzendkosten betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in