Vetverbranding Pellets van MEROVA.NL: Ervaringen & Review

Vetverbranding Pellets van MEROVA.NL (oplichting) Ervaringen & Review
Vetverbranding Pellets van MEROVA.NL (oplichting) Ervaringen & Review

Op facebook verscheen de advertentie van over Vetverbranding Pellets van MEROVA.NL. In “no time” en zonder te sporten zou je hiervan afvallen. Vetverbranding Pellets worden ook wel afslankpleisters of Slim Patches genoemd. Voor zo’n €29,95 ben je de (on)gelukkige eigenaar van deze pleisters en het grote afvallen kan beginnen. De lente is weer begonnen en louche verkopers grijpen hun kans om producten te verkopen, die je zouden helpen afvallen.

Of toch niet?

Of is dit kwakzalverij?

De claim van de verkoper

De verkoper[1] gooit graag met pseudo wetenschappelijke termen. Bijvoorbeeld: De vetverbranding pellets worden gemaakt van 100% natuurlijk en organische ingrediënten. De nieuwste nanotechnologie en traditionele kruidenremedies zorgen voor het afslankende resultaat. Echter de verkoper vergeet hierbij bewijs te leveren. Zodat de claim snel al op kwakzalverij begint te lijken.

De verkoper geeft aan dat er geen bijwerkingen zijn, dit niet waar. Het product heeft een negatieve bijwerkingen op je bankrekening.

Hoe werkt het?

Je moet elke avond een speciale pleister op je buik plakken. Je hoeft hierbij niet te lijnen of te sporten. En na drie weken ga je zichtbare resultaten zien, beweert de verkoper. Op je bankrekening zie je het resultaat eerder,

Ingrediënten

De verkoper geeft aan, dat het stoffen bevat zoals fagara, argyi wol, zongedroogde longan en Sichuan peperkorrels.

Fagara

De gepoederde schors[2] en bladeren zijn gebruikt als specerij, met een geur die lijkt op die van limoenen.

Argyi wol

Alsembladeren[3] worden verzameld op een warme droge dag in de lente en zomer wanneer de plant in bloei staat en in de schaduw wordt gedroogd. In de traditionele Chinese geneeskunde worden ze beschouwd als bittere, penetrante en warme eigenschappen en worden ze geassocieerd met de lever-, milt- en niermeridianen.

Zongedroogde longan

In de oude Vietnamese geneeskunde[4] werd het “oog” van het longanzaad tegen slangenbeten gedrukt om het gif te absorberen. Dit was niet effectief, maar kan nog steeds worden gebruikt in de 21e eeuw.

Sichuan peperkorrels

In China wordt Zanthoxylum bungeanum[5] traditioneel gebruikt als een kruidenmiddel, vermeld in de Farmacopee van de Volksrepubliek China en voorgeschreven voor aandoeningen zo divers als buikpijn, kiespijn en eczeem. Onderzoek heeft aangetoond dat Z. bungeanum pijnstillende, ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende effecten kan hebben.

Van deze stoffen is in de literatuur niet bekend dat je hiermee ook maar een gram afvalt!

Stof om over na te denken

 1. Als dit zou werken, dan zou dit het middel zijn tegen obisitas
 2. Huisartsen zouden dan niemand doorverwijzen naar een dietist of gewichtsconsulent
 3. Sportscholen zouden deze pleisters geven aan bodybuilders of kickboxers om snel op wedstrijdgewicht te komen
 4. Als het zou werken, dan zouden zorgverzekeringen dit toch in hun pakket opnemen, het is goedkoper dan een behandeling door een specialist.
 5. In 2012 heeft de Stichting Reclame Code een uitspraak gedaan over Kinoki detox voetpleisters. Een soort gelijk product.
 6. Op het forum trosradarzijn soort gelijke afslankpleisters al in 2005 besproken. De conclusie daar is dat het weer zo’n typisch onzin product is.
 7. Op de website van de verkoper staat niet het KVK nummer en het vestigingsadres. Dit is verplicht als je online zaken wilt doen.
 8. Op Whois.nl is te zien dat het bedrijf zich in het buitenland bevind. Dit is geen goed teken.
 9. Als het te mooi is om waar te zijn dan is het niet waar. Als de claims die je doet over een product, niet waar zijn en je gewoon rotzooi koopt, wordt dit kwakzalverij genoemd. In de volksmond wordt dit oplichting genoemd!

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Vetverbranding Pellets of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.


Referenties

[1] Vetverbranding Pellets – Merova.nl

[2] Zanthoxylum fagara – Wikipedia

[3] Artemisia argyi – Wikipedia

[4] Longan – Wikipedia

[5] Sichuan pepper – Wikipedia


Aanvullingen 13-4-2021

Negatieve reviews op Trustpilot. Score zeer slecht 97%!!!

Merova reviews| Bekijk consumentenreviews over merova.nl (trustpilot.com)

Aanvulling 6-8-2021

Merova heeft nu Vilarie

2 REACTIES

 1. Dit bedrijf bevind zich in het buitenland met een NLD domein. Ze verkopen rotzooi via dropshipping. (Merova is een bemiddelingsplatform voor een partner uit China, de partner; CTS)

  Trap niet in deze onzin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in