Vraag: Hoeveel verschillende soorten vegetariërs zijn er?

Vraag: Hoeveel verschillende soorten vegetariërs zijn er?
Vraag: Hoeveel verschillende soorten vegetariërs zijn er?

Veel mensen zien vegetariërs als één homogene groep die gewoon geen vlees eet. Maar niets is minder waar. Er zijn verschillende categorieën vegetariërs zo divers als de redenen om in de eerste plaats vegetarisch te gaan.

Wat is een Vegetariër ?

Een vegetariër wordt over het algemeen gedefinieerd als iemand die geen vlees eet. Maar iemand die vegetariër is, zou denkbaar zuivelproducten zoals melk, eieren en kaas kunnen eten. Een lacto ovo vegetariër eet geen vlees, vis of gevogelte, maar wel eieren, melk of kaas. Een lacto vegetariër consumeert melk en kaasproducten, maar consumeert geen eieren.

Wat is een Veganist ?

Een veganist is iemand die geen dierlijk product of bijproduct consumeert, inclusief zuivelproducten. Ze eten alleen groenten, fruit, noten, granen en peulvruchten. Ze gebruiken ook geen dierlijke producten, zoals leer. Veganisten gebruiken ook geen witte suiker omdat het vaak wordt verwerkt met een stof die is afgeleid van dierlijke botten die de suiker witter maakt.

Wat is een Fruitariër ?

Er zijn andere categorieën binnen de vegetarische gemeenschap. Fruitariërs eten bijvoorbeeld alleen fruit. Hun redenering is dat fruit, inclusief fruit zoals tomaten, zichzelf in stand houdt en niet hoeft te worden geplant om de voedselbron te creëren. Ze beschouwen het als een manier van eten die het meest in balans en harmonie is met de aarde, de meest natuurlijke.

Alle fruitariërs eten gekookte groenten, fruit en peulvruchten. Er is ook een groeiende beweging naar het eten van alleen rauw of levend voedsel. Dit is gebaseerd op de veronderstelling dat het koken van voedsel de meeste voedingsstoffen eruit verwerkt, en om alle voedingswaarde, vitamines en aminozuren uit voedsel te halen, kan het het beste rauw of geperst worden geconsumeerd.

Als het al gekookt is, mag het alleen worden gekookt tot iets meer dan 100 graden, zodat de voedingsstoffen nog steeds behouden blijven.

Hoe restrictiever, des te meer kennis er nodig is

Hoe restrictiever je wordt met je dieet, hoe beter opgeleid je moet worden om er zeker van te zijn dat je alle noodzakelijke eiwitten en vitamines krijgt die je nodig hebt om een goede gezondheid te behouden, vooral de gezondheid van spieren en hart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in