Velform nutritional werkt dit? Review en Ervaringen

Velform nutritional werkt dit? Ervaringen
Velform nutritional werkt dit? Ervaringen

Velform nutritional is een product dat wordt verkocht via TV-reclames en online via de webshop. Het is weer zo’n product dat te mooi is om waar te kunnen zijn. Haargroeimiddelen bestaan al zolang de mens bestaat en een paar eeuwen terug werd dit via markkramers van deur tot deur verkocht. Marskkramers en kwakzalvers verkochten op deze manier hun producten. Tegenwoordig huren dit soort bedrijven, zoals tv-winkel zendtijd in, om producten te verkopen! Voor €59,95 ben je de eigenaar van dit wondermiddel!

Claims fabrikant/verkoper

Er zitten extracten in van 22 verschillende planten die de haargroei stimuleren! Uw haar krijgt onmiddellijk meer volume. Na 4 tot 6 weken permanent gebruik zal u vaststellen dat u meer, voller en dikker haar hebt[1].


De fabrikant claimt dat je kaalheid kunt voorkomen, zonder maar ook een spatje bewijs  te leveren, dat dit haarsmeersel daadwerkelijk iets doet. Volgens ons is het enige wat Velform nutritional doet, is je bankrekening met het bedrag €59,95 verminderen.

Mensen worden kaal door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Er zijn medicijnen tegen kaalheid, die haaruitval vertragen, maar je krijgt verloren haar nooit meer terug! Wat wel werkt is een haartransplantatie, dit is aardig kostbaar, maar dan heb je haardos wel terug.

Het product bestaat al jaren. De Belgische website tested.be heeft hier een aardig stuk overgeschreven.

Ingrediënten volgens fabrikant/verkoper

 1. Aqua,
 2. alcohol denat.,
 3. glycerine,
 4. propaandiol,
 5. propyleenglycol,
 6. piroctone olamine,
 7. cananga odorata bloem extract,
 8. carapa guaianensis zaadolie,
 9. chenopodium quinoa zaad extract,
 10. kina succirubra schors extract,
 11. scutellaria baicalensis wortel extract,
 12. ginkgo biloba extract,
 13. boksdoorn fruitextract,
 14. malva sylvestris bloem extract,
 15. mimosa tenuiflora schors extract,
 16. panax ginseng wortel extract,
 17. quillaja saponaria schors extract,
 18. Undaria pinnatifida extract,
 19. Krameria triandra wortel extract,
 20. Lepidium meyenii wortel extract,
 21. lotus corniculatus bloem extract,
 22. polypodium leucotomos wortel extract,
 23. hylocereus undatus fruit extract,
 24. glycine soja germ extract,
 25. triticum vulgare kiem extract,
 26. Arctium majus wortel extract,gehydrolyseerd
 27. sojaproteïne, arginine,
 28. calciumgluconaat,
 29. gluconolacton, acetyl tyrosine,
 30. biotine, calciumpantothenaat,
 31. citrulline, glucosamine HCI,
 32. niacinamide, ornithine HCI,
 33. zinkgluconaat,
 34. PEG-12 dimethicon,
 35. polyquaternium – 11,
 36. polysorbaat 20,
 37. PEG – 40 gehydrogeneerde castorolie,
 38. melkzuur,
 39. fenoxyethanol,
 40. chloorfenesine,
 41. kaliumsorbaat,
 42. natriumbenzoaat

Wetenschappelijk bewijs

Er is geen bewijs dat het Velform Nutritional-haarsmeersel kaalheid kan voorkomen of haarverlies kan verminderen. De bewering van de fabrikant lijkt dus ongegrond te zijn en kan als misleidend worden beschouwd.

Hoewel sommige van de ingrediënten in het product in verband worden gebracht met haar- en huidgezondheid, zoals ginkgo biloba-extract, panax ginseng-wortelextract en biotine, zijn er geen klinische studies die aantonen dat dit specifieke product de haargroei kan bevorderen of kaalheid kan voorkomen.

Er zijn echter wel andere bewezen behandelingen voor haarverlies, zoals medicijnen en haartransplantaties. Mensen die bezorgd zijn over haarverlies, kunnen het beste overleggen met hun arts om de beste opties te bepalen en onbewezen producten zoals Velform Nutritional te vermijden.

De productbeschrijving van Velform Nutritionals beweert dat het haarverzorgingsproduct wetenschappelijk bewijs heeft, maar het is niet duidelijk welk onderzoek of welke studies hieraan ten grondslag liggen. Als er inderdaad wetenschappelijk bewijs is, is het belangrijk om te weten welke specifieke ingrediënten of combinaties van ingrediënten verantwoordelijk zijn voor de beweerde voordelen en wat de resultaten van het onderzoek zijn. Het is altijd aan te raden om kritisch te zijn over de beweringen van fabrikanten en verkopers en om op zoek te gaan naar onafhankelijke, wetenschappelijke bronnen die de claims kunnen ondersteunen.

Stof om over na te denken

 1. Als dit zou werken, dan is dit een doorbraak voor mensen met haarverlies en waarom lees niets in de media over deze fantastische ontwikkeling
 2. Waarom er geen bewijs is, dat dit werkt?
 3. Waarom zijn er geen testresultaten beschikbaar?
 4. Als dit zou werken, dan zouden zorgverzekeringen en huisartsen dit voorschrijven. Dit is een product zonder bijwerkingen en goedkoper dan medicijnen.

Is dit te koop bij het Kruidvat, Etos of de apotheek

Nee,  een drogist check altijd zijn producten voordat hij of zij dit gaan verkopen. Een apotheek verkoopt alleen producten, waarvan ze de herkomst kunnen verklaren en ze verkopen zeker geen product dat op kwakzalverij berust.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Velform Nutritional of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Referentie


[1] https://web.archive.org/web/20211225125106/https://www.bol.com/nl/nl/p/velform-hair-grow-max-haargroeiserum-haargroei-supplementen/9200000061674183/

12 REACTIES

 1. Ik ben heerlijk overal kaal, mooi scheerapparaat, mijn vriend vind het heerlijk. Kaal zijn is niet erg, het is een uitkomst.

 2. Die mafkezen, proberen je rotzooi te verkopen. Ik ben overtuigd, ik ga naar een haarkliniek in Turkey, mooi land, mooie vakantie en goede haarzorg!

  • Ze spelen in op het gevoel dat mannen onzeker worden als ze kaal worden. Ik snap niet dat ze dit soort reclame mogen blijven uitzenden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in