Keto-dieet, veel gemaakte fouten: Ervaringen en Review

Keto-dieet veel gemaakte fouten: Ervaringen en Review
Keto-dieet veel gemaakte fouten: Ervaringen en Review

Het Keto-dieet kan grote voordelen bieden, mits het correct wordt gevolgd. Wist je dat er veel fouten zijn die je kunt maken bij het volgen van dit type dieetplan?

Hier zullen we kijken naar enkele van de meest voorkomende fouten die mensen maken met het keto-dieet en hoe ze kunnen worden vermeden.

Je dieet te snel beperken

Wanneer je klaar bent om aan de slag te gaan met het keto-dieet, is het gebruikelijk om jezelf er meteen in te gooien. Dit betekent  dat je meestal van het eten van een geruststellend dieet vol pasta en broodjes naar het plotseling consumeren van slechts 20 gram koolhydraten per dag gaat. Dit is een echte schok voor je lichaam die kan resulteren in veel  vervelende  bijwerkingen.

De sleutel tot succes met het keto-dieet is om je koolhydraatconsumptie langzaam te verminderen. Aanloop naar het starten van het dieet, zodat  het lichaam de kans krijgt om te wennen aan het consumeren van minder koolhydraten. Dit zal echt helpen om die vervelende bijwerkingen te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om aan te passen.

Niet het juiste type vetten eten

Als je ziet dat het  keto-dieet je in staat stelt om voornamelijk vetten te eten, denk je misschien dat dat ELK vet betekent. Dat doet het niet. Wat het wel betekent, is dat je gezonde vetten kunt eten, geen verzadigde vetten.

Dus als je begint met het eten van vette hamburgers en junkfood, zul je geen resultaten zien. In plaats daarvan moet je je concentreren op vetten zoals die in avocado- en kokosolie, evenals gras gevoerd vlees.

Niet genoeg water drinken

Wist je dat je ook veel water moet drinken op het keto dieet? Jezelf gehydrateerd houden is belangrijk bij elk dieetplan. Wanneer je echter een dieet volgt dat vetten verbrandt voor energie in plaats van koolhydraten, heb je nog meer water nodig dan in een standaard dieet.

Koolhydraten slaan water op in het lichaam. Dus als je er niet genoeg van hebt, zal het lichaam vrij snel uitgedroogd raken.

Uw groente- en fruitconsumptie te veel beperken

Wanneer je je richt op een hoge vetinname, is het gemakkelijk om plantaardige te vergeten. Hoewel ze slechts een klein deel van uw dieet innemen, moet je er nog steeds voor zorgen dat u genoeg krijgt om de voedingsvoordelen te behalen.  Richt je gewoon op niet-zetmeelrijke groenten en fruit zoals bessen. Je zou ongeveer 1-3 porties groenten twee keer per dag moeten eten op het  keto-dieet.

Niet voorbereiden op de bijwerkingen

Hoewel niet iedereen hetzelfde niveau van bijwerkingen ervaart op het keto-dieet,  is het goed om voorbereid te zijn. In de eerste paar dagen kun je last te hebben van duizeligheid, vermoeidheid en zelfs  keto-griep.  Deze bijwerkingen kunnen moeilijk te hanteren zijn, dus je zult ervoor willen zorgen dat je jezelf voorbereidt.

Plan je maaltijden om energie-stimulerende ingrediënten te bevattenen zorg ervoor dat je het een paar dagen gemakkelijker kunt nemen terwijl het lichaam zich aanpast.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende keto-dieetfouten  die je kunt maken. Door vooruit te plannen en de fouten te begrijpen, zult u het gemakkelijker vinden om ze te vermijden en in plaats daarvan de voordelen te plukken die het dieet biedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in