Vaud Break Ervaringen en Review: Val je er echt van af?

Vaud Break Ervaringen en Review: Val je er echt van af?
Vaud Break Ervaringen en Review: Val je er echt van af?

Vaud Break is een afslankproduct op basis van chitosan. Dit product is te koop online via de webshop en via bol.com. De kosten voor dit product zijn €39.95, dan ben je in het bezit van 90 capsules. Het is een voedingssupplement en geen medicijn. De kernvraag is, val je hier echt af van dit product of is het een soort van placebo.

Wij hebben een literatuur onderzoek gedaan en hieronder kun je onze bevindingen lezen.

Ingredienten Vaud Break

Chitosan wordt in tabletvorm op de markt gebracht als een “vetbinder” Hoewel het effect van chitosan op het verlagen van cholesterol en lichaamsgewicht is geëvalueerd, lijkt het geen of een laag effect te hebben.

Beoordelingen uit 2016 en 2008 concluderen dat er geen significant effect was en geen motivatie voor mensen met overgewicht om chitosan-supplementen te gebruiken.

In 2015 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration een openbaar advies uitgebracht over supplementverkopers die overdreven beweringen deden over het vermeende gewichtsverliesvoordeel van verschillende producten.

Er zijn aanwijzingen dat chitosan effectiever is dan placebo bij de korte termijnbehandeling van overgewicht en obesitas. Veel onderzoeken tot nu toe zijn gedaan, zijn van slechte kwaliteit en de resultaten waren variabel. Resultaten van kwalitatief betere onderzoeken geven aan dat het effect van chitosan op het lichaamsgewicht minimaal is.

Bronnen:

 1. The Health Professional’s Guide to Popular Dietary Supplements – Allison Sarubin-Fragakis, American Dietetic Association – Google Boeken
 2. New Dietary Supplements for Obesity: What We Currently Know – PubMed (nih.gov)
 3. Chitosan Uses, Benefits & Dosage – Drugs.com Herbal Database
 4. Chitosan for overweight or obesity – PubMed (nih.gov)

Is er wetenschappelijk onderzoek bekend?

Er is enig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar chitosan en de mogelijke effecten op gewichtsverlies. Chitosan is een afgeleide van chitine, een natuurlijk voorkomend polymeer dat wordt gevonden in de schelpen van schaaldieren zoals krabben en garnalen. Het idee achter het gebruik van chitosan voor gewichtsverlies is dat het in staat zou zijn om vet te binden en te voorkomen dat het door het lichaam wordt opgenomen.

Er zijn enkele onderzoeken uitgevoerd naar chitosan als afslankmiddel, maar de resultaten zijn gemengd en er is geen overtuigend bewijs dat chitosan daadwerkelijk leidt tot significant gewichtsverlies. Bovendien zijn er enkele zorgen over mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen, dus het is belangrijk om advies in te winnen van een arts voordat u chitosan of een ander afslankproduct gebruikt.

Ervaringen op internet Vaud Break

Er zijn weinig controleerbare ervaringen bekend op internet over Vaud Break. Op bol.com zijn er veel negatieve ervaringen. Een aantal mensen vinden de positieve ervaringen verdacht. Een voorbeeld van een review is: “Geweldige pillen, binnen een week aanzienlijk veel kilo’s verloren”. Veel mensen geven aan dat het niet werkt en zonde is van het geld.

Conclusie

Wetenschappelijke studies geven aan dat je er minimaal vanaf valt. Voor dat minimale resultaat wordt wel de maximale prijs gevraagd.

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Vaud Break of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

RECENSIES OVERZICHT
Redactie
Vorig artikelEar Form – Er Long Zuo Ci Wan – Tinnitus : Ervaringen: Werkt het?
Volgend artikelMatcha Slim thee Ervaringen en Review: Gezondheidsvoordeel!
vaud-break-ervaringen-en-review-val-je-er-echt-van-afWij concluderen dat Vaud Break niet is geschikt als afslankmiddel. Wetenschappelijke studies geven aan dat je er minimaal vanaf valt. Voor dat minimale resultaat wordt wel de maximale prijs gevraagd. Ons advies is dan ook om dit niet kopen. Voor deze prijs kun je 2 maanden lid worden van Basic-fit, dus wat let je!

6 REACTIES

 1. wat een onzin weet, ja ga naar de sporschool. Ga al 15 jaar naar de sportschool. Niemand die dun is zou kunnen weten hoe het is om te moeten afvallen in grote maten.

 2. Ik Vaud Break een maand geprobeerd, geen bijwerkingen en verder niets gemerkt. Misschien moet het nog komen, maar geen gewichtsverlies.

 3. Schandalig dat jullie een bedrijf op deze manier ten schade proberen te maken, om vervolgens een sportschool als Basic Fit te promoten. Jullie krijgen hier zeker geld voor. De review is hierdoor niet objectief, jammer. Ik ben meer van jullie gewend.

  • Hoi Lisbeth bedankt voor je opmerking. Ik heb deze opmerking erbij gevoegd. Wij krijgen geen geld van Basic Fit. Ik ben wel fan van Basic Fit omdat dit laagdrempelig is en je zo mensen aan het bewegen krijgt. Ik wilde mensen duidelijk maken, dat je geld ook anders kunt uitgeven.

   Ik zal deze tekst aanpassen.

 4. Als je maar een paar gram afvalt, dan hebben deze pillen geen zin. En 40 euro voor pillen die niets doen, vind ik wel erg veel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in