Varicofix helpt niet bij spataderen, het is een fake product: Ervaringen

Varicofix helpt niet bij spataderen, het is een fake product: Ervaringen
Varicofix helpt niet bij spataderen, het is een fake product

Tijdens reclame op internet komt Varicofix naar voren als wondermiddel tegen spataderen. Als je dit onderzoekt en kijkt naar de ingrediënten, kan het nooit werken. Deze reclame niet klopt en is in strijd met de werkelijkheid. In de volksmond wordt dit kwakzalverij genoemd. Met deze kennis, zouden wij dit product niet aankopen!

Voor €42 ben je eigenaar en binnen notime ben je van je spataderen af. Of toch niet?

Wat zijn spataderen

Spataderen ontstaan onder andere door vaak en langdurig (stil)staan. De aderlijke bloeddruk stijgt hierdoor lokaal in de benen ten opzichte van de druk waarmee het bloed terugvloeit naar het hart. Hierdoor zullen de aderen in de benen maximaal gevuld worden waardoor ze worden gerekt. De beenaderen zijn elastisch, maar kunnen bij overvulling overrekken, waarbij de in de aderen ingebouwde, op regelmatige afstanden voorkomende kleppen niet meer (geheel) sluiten, hetgeen tot spataderen kan leiden.[1]

Behandeling

In veel gevallen hoeven spataderen niet behandeld te worden. Er wordt alleen ingegrepen indien men pijn ondervindt of om esthetische redenen. Spataderen kunnen worden verwijderd door scleroseren (inspuiten), door de aderen met bepaalde katheters inwendig met hoge temperatuur te behandelen of met operatief ingrijpen. Bij spataderen bestaat steeds de kans dat ze, na verwijdering, na verloop van tijd terugkomen. Ter verlichting van fysiek ongemak is er een heel assortiment aan therapeutische elastische kousen op de markt.

Naast directe behandeling of ondersteuning zijn er verscheidene voedingssupplementen op de markt die beweren de werking van bloedvaten en de bloeddoorstroming te verbeteren.

Als alternatief voor de klassieke strip zijn er tegenwoordig zogenaamde endovasculaire methoden, waarbij de ader van binnenuit dichtgeschroeid wordt. Bekend zijn bijvoorbeeld de laser en de foamsclerose. Andere warmtetechnieken zijn methodes waarbij de katheter radiofrequentie-energie afgeeft aan de binnenwand van het bloedvat. Deze ingrepen vinden allemaal gewoon plaats op de polikliniek onder lokale verdoving.

De behandeling van spataderen bestaat meestal uit het verwijderen van de ader die niet goed werkt of het dragen van steunkousen.[2]

De werkzame ingrediënten volgens de website van Varicofix

Wij hebben de werkzame ingrediënten bekeken en geen werkzaam bewijs ontdekt.

Arnica

Bewering: Stimuleert de bloedcirculatie, geneest wonden en reageert direct op blauwe plekken. Dit herstelt letsels en stopt de extra toevoer van vloeistoffen die verzwakte bloedvaten binnendringen.

Geen bewijs: Alle delen van de plant zijn giftig door de aanwezigheid van helenaline en het blad kan huidirritatie opleveren, doordat het arnicine bevat. De vroegste melding van medicinaal gebruik komt van Hildegard van Bingen. In de Middeleeuwen was de plant bekend als middel voor wondbehandelingen[3].

Centella Asiatica:

Bewering: Een van de krachtigste stimulatoren voor herstel en reproductie van bindweefsel. Deze plant houdt ook de integriteit van de bloedvaten op peil en verstevigt de aangetaste aderen.

Geen bewijs: In traditionele geneeskunde, C. asiatica is gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen en kleine wonden. Klinische werkzaamheid en veiligheid zijn niet bevestigd door medisch onderzoek van hoge kwaliteit. Contactdermatitis en huidirritatie kunnen het gevolg zijn van actuele toepassing. Slaperigheid kan optreden na het consumeren ervan. Het kruid kan nadelige gevolgen voor de leverfunctie hebben wanneer het gedurende vele maanden wordt gebruikt[4].

Salomonszegel:

Bewering:  Een wortelstokextract dat de aderen verstevigt en de zogenaamde “vlekkerige huid” helpt te verminderen. Salomonszegel levert een verstevigend effect voor dubbele bescherming.

Geen Bewijs: De plant kan voor medicinale doeleinden gebruikt worden en wordt toegepast bij zweren, fijt, negenogen en blauwe plekken[5].

Ruscus

Bewering: Herstelt de bloedvatwand en stopt de ontstekingsprocessen. De Ruscus-plant staat bekend om zijn antioxidante werking. Het is een efficiënt middel tegen veneuze insufficiëntie en vermindert de loomheid in de benen, wat maakt dat ruscus het beste biologische geneesmiddel is bij hart- en vaatziekten.

Geen Bewijs: Er is geen bewijs dat er meer enige medische werking is van Ruscus,

Cipreskegels

Bewering: Extract van een groenblijvende Oosterse boom, dat de elasticiteit van het bloedvat ondersteunt. Dit herstelt ook de weerstand van aderen, waardoor ze sterker en minder zwak worden onder druk, en geen impact ondervinden van een sedentaire levensstijl.

Geen Bewijs: In cosmetica wordt het gebruikt als samentrekkende, verstevigende, anti-seborrheic, anti-roos, anti-aging en als geur. Het is ook het traditionele hout dat voor Italiaanse klavecimbels wordt gebruikt[6] [7].

Varicofix werkt echt niet

Volgens Varicofix[8] verdwijnen je spataderen als je dit op je huid smeert. Men beweert dat het de vorming van spataderen tegengaat en de conditie van de bloedvaten, en verhoogt het hun tonus verhoogt. Echter er wordt geen bewijs geleverd. Ik heb geprobeerd enig bewijs te vinden dat enige werking mogelijk.

Ervaringen

De ervaringen op trustpilot[9] zijn zeer slecht. De rode draad in het verhaal is, dat ervaringen zijn dat het helemaal niets doet. Ze voelen zich opgelicht en de “niet goed, geld terug garantie”, was alleen geldig als je de tube ongebruikt terugstuurt.

Conclusie

Het is niet aannemelijk dat Varicofix spataderen verwijderd. Het product is kwakzalverij en oplichting. Het is schandalig dat deze troep wordt verkocht!

Referenties

[1] Spatader – Wikipedia
[2] Alles over spataderen | Hartstichting
[3] https://nl.wikipedia.org/wiki/Valkruid
[4] https://en.wikipedia.org/wiki/Centella_asiatica
[5] https://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_salomonszegel
[6] https://en.wikipedia.org/wiki/Cupressus_sempervirens
[7] https://archive.org/details/threecenturiesof00hubb/page/201/mode/2up
[8] https://www.varicofixshop.com/nl/
[9] https://nl.trustpilot.com/review/varicofix.com

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in