Val je blijvend af door het volgen van een koolhydratenarm dieet ?

Nee, je valt niet blijvend af door het volgen van koolhydratenarm dieet! Om blijvend op gewicht te blijven, moet je, anders gaan leven.
Nee, je valt niet blijvend af door het volgen van koolhydratenarm dieet! Om blijvend op gewicht te blijven, moet je, anders gaan leven.

Nee, je valt niet blijvend af door het volgen van koolhydratenarm dieet! Om blijvend op gewicht te blijven, moet je, anders gaan leven. Je moet simpelweg je levensstijl aanpassen. Mooier kan ik het niet maken voor je.  Iedereen die wil afvallen, wil graag blijvend deze kilo’s kwijt zijn. Echter, zodra je stopt komen deze kilo’s langzamerhand er weer bij. Dit gaat heel geleidelijk, maar binnen een aantal maanden ben je weer terug op je oude gewicht.

Waarom val je niet blijvend af

Ik zal je uitleggen waarom je niet blijvend afvalt van koolhydratenarm dieet. Het is overigens geen rocket science! Door een dieet te volgen te volgen, krijg je minder calorieën binnen. Dit is de reden dat je afvalt. Als je hierbij meer gaat bewegen, verbruikt je meer calorieën en val je sneller af. Als je gewicht door een dieet bent kwijt geraakt en je stopt met je dieet, dan kom je vanzelf weer gewicht aan. Met geen enkel dieet val je blijvend af!

Je moet je levensstijl aanpassen

Als je op gewicht wilt blijven, moet je, je levensstijl aanpassen. Hoe doe je dat, door gezond te eten en vooral te blijven bewegen. Je moet als het ware de balans gaan vinden, zodat je niet meer afvalt en ook niet meer aankomt.  Je kan je laten begeleiden door een gewichtsconsulent, die jou advies kan geven over je levensstijl. Een gewichtsconsulent kan je alleen maar helpen als je geen medische klachten hebt. Als je medische klachten hebt, dan moet je, de huisarts vragen om een verwijzing naar de diëtist.

Hulpmiddel de weegschaal en centimeter

Een hulpmiddel om te bepalen of je op gewicht blijft is de weegschaal en de centimeter. Met de centimeter kun je meten of je niet aankomt rond je middel. Als je minder gaat bewegen of sporten, heeft dit effect op je lichaam, je gaat hierdoor spiermassa verliezen en hier door wordt je lichter. Je kan hierdoor ongemerkt aankomen, door je voedingspatroon neem je in vetmassa toe en je verliest gewicht in spieren.

Op de weegschaal zie je dit niet, maar je merkt dit door dat je kleding om je middel strakker gaat zitten.

Conclusie

Conclusie je valt niet blijvend af van een dieet! Om op gewicht te blijven moet je blijven letten op je voeding en je bewegingspatroon!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in