Tips voor het minimaliseren van cafeïne in groene thee

Tips voor het minimaliseren van cafeïne in groene thee
Tips voor het minimaliseren van cafeïne in groene thee

Als iemand het over groene thee heeft, wat komt er dan in je op? Antioxidanten? Gezondheidsvoordelen? Gewichtsverlies? Cafeïne? Er zijn veel voordelen die kunnen worden genomen van groene thee.

Hoewel cafeïne niet echt ideaal is voor de meeste groene theedrinkers. Ze kunnen enkele bezwaren of tweede gedachten hebben als het gaat om het drinken van thee vanwege slapeloosheid die kan worden veroorzaakt door het hoge cafeïnegehalte van groene thee.

Maak je geen zorgen beste drinkers en voorstanders van groene thee. Er is een betere manier om groene thee te drinken zonder de effecten van cafeïne te ervaren of anderszins te minimaliseren.

Tip # 1 – Begin matig

Feit is dat een kopje groene thee een cafeïnegehalte van ongeveer 20-70 milligram bevat. Met dit soort cafeïne in uw dieet, is het gegarandeerd om u wakker te houden van de schemering tot zonsopgang als uw lichaam niet gewend is om een dergelijke dosering te drinken. Het beste advies is om kleine doses in te nemen en te proberen uw reacties te observeren. Begin met een kopje per dag en neem dan, wanneer de dingen nog steeds normaal aanvoelen, geleidelijk toe. Elke keer dat je toeneemt, let altijd op aanpassingen in je lichaam. Als je je ongemakkelijk en enigszins geïrriteerd voelt, kun je dalen tot het niveau dat je lichaam kan verdragen. Als je het in je maaltijd opneemt en je je rustiger en tevredener voelt, is groene thee iets voor jou.

Tip #2 – Leer je thee kennen

Er zijn verschillende soorten groene thee, verschillende soorten betekenen verschillende niveaus van cafeïne. Onderzoekers stellen dat, het type theeblad dat wordt gebruikt, hoe meer cafeïne het kan produceren. Je kunt cafeïneniveaus niet aangeven door middel van kleur. Gyokuro is zeer cafeïnehoudend in vergelijking met Lapsang Souchong, een soort donkere thee.

Tip #3 – Brouw halve sterkte

Zeer goede oplossing voor cafeïne-intolerantie. Om de inname van groene thee te beheersen, kunt je ervoor kiezen om losse groene thee te kopen. Zodat je de manier waarop uw groene thee wordt gezet, kunt aanpassen.

Het met normale losse groene thee zetten, is minstens twee theelepels. Je kunt de dosering halveren. Als je de effecten zwak vindt, verhoog het dan beetje bij beetje.

Tip # 4 – Drink het terwijl het warm is

Cathechin, degene die krachtige antioxidanten en theanine bevat, dit zorgt voor frisheid en zoetheid, kan beide het niveau van cafeïne-activiteit in het lichaam verlagen. Brouwen laat de moleculen van catechine en theanine combineren met cafeïne op warme temperatuur. Dit zal cafeïne minder effectief maken. Als je, je hete groene thee laat afkoelen na het brouwen, zullen de moleculen die gebonden zijn met cafeïne afbreken en cafeïne afgeven.

Tip #5 – Vermijd theezakjes

In vergelijking met losse groene theebladeren kunnen groene theezakjes je niet genoeg voeding geven, waardoor je meer cafeïne krijgt. Kwaliteit lijdt onder theezakjes. Kies liever voor groene theebladeren die los zitten.

Tip # 6 – Wees bekend met uw tolerantieniveau

Verschillende experts zouden de consumptie van niet meer dan 300 milligram cafeïne per dag aanbevelen. Met groene thee is ontdekt dat het een stabiele en zachte bron van stimulatie kan bieden. Bijwerkingen zoals hoofdpijn en nervositeit kunnen worden gevoeld.

Met deze tips over hoe je de effecten van cafeïnegehalte in groene thee kunt minimaliseren, kun je genieten van meer thee met minder cafeïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in