SUSTAFIX, is dit oplichting of werkt dit. Ervaringen en Review

SUSTAFIX, is dit oplichting of werkt dit. Ervaringen en Review
SUSTAFIX, is dit oplichting of werkt dit. Ervaringen en Review

SUSTAFIX is een voedingssupplement, dat zou helpen tegen gewrichtspijnen. Wij kregen wederom een vraag over een advertentie van SUSTAFIX[1] over de claims die ze hierin stelden. Het aangeboden product is een crème die je dagelijks op je gewrichten met klachten smeert. Voor €39,00 ben je de eigenaar van dit product.

SUSTAFIX werkt niet tegen artritis en artrose

Dit product zou volgens de verkoper helpen tegen de aandoeningen zoals artritis en artrose. Echter toen wij de ingrediënten onderzochten, konden wij er geen wetenschappelijk bewijs vinden dat dit product werkt.

Wij adviseren dan ook om dit product niet te kopen. Als je klachten hebt m.b.t. je gewrichten kun je beter de huisarts raadplegen. Deze kan je medicijnen voorschrijven (die wel werken) en/of door verwijzen naar een specialist.

Wij vinden dit product een vorm van kwakzalverij, omdat er geen bewijs wordt geleverd dat het werkt. Het is enkel gemaakt voor de verkoop en gericht op mensen met medische klachten.

De Claim van SUSTAFIX

 1. Verbetert de mobiliteit
 2. Helpt bij artritis, artrose en osteochondrose
 3. Effectieve natuurlijke formule

Ingrediënten en claim en het bewijs

PROPOLIS-EXTRACT

Claim:

Verlicht de zwelling en de pijn, heeft een sterk venotonisch effect en helpt bij het oplossen van bloedstolsels. Helpt actief weefsel te genezen, activeert stofwisselingsprocessen.

Geen Bewijs PROPOLIS-EXTRACT:

Er is geen uitsluitend wetenschappelijke bewijs dat de werkzaamheid van propolis ter behandeling van medische kwalen ondersteunt. alle indicaties van een effectieve toepassing zijn onbewezen aanwijzingen. Propolis wordt met name door winkels, gespecialiseerd in natuurproducten, aangeprezen als natuurlijk medicijn[2]

CEDAR SAP

Claim:

Verhoogt de circulatie in de bloedvaten, verlicht ontstekingen, verhoogt de doorbloeding, helpt bij het verwijderen van bloedstolsels. Geneest en versterkt gewrichten bij artritis en artrose.

Geen Bewijs

Wij hebben geen bewijs of informatie kunnen vinden die deze claim ondersteund.

BIJENGIF

Verbetert de microcirculatie van het bloed, en verlicht spierspasmen

Geen Bewijs:

Bijengif[3] therapie wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van verschillende aandoeningen, hoewel de niet-specifieke toxiciteit ervan beperkt wetenschappelijk onderzoek heeft naar de mogelijke effecten ervan[4]

OLIJFOLIE

Natuurlijk medicijn, die de bloedsomloop stimuleert en goed absorbeert

Geen Bewijs:

In the United States, the FDA allows producers of olive oil to place the following qualified health claim[5] on product labels:

Limited and not conclusive scientific evidence suggests that eating about 2 tbsp. (23 g) of olive oil daily may reduce the risk of coronary heart disease due to the monounsaturated fat in olive oil. To achieve this possible benefit, olive oil is to replace a similar amount of saturated fat and not increase the overall number of calories consumed in a day.

Olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een hoog gehalte aan vitamine E.  Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol. Op die manier verkleint onverzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten[6].

Wij kunnen geen bewijs kunnen dat de claim van SUSTAFIX ondersteunt. En daarnaast is het product een zalf die je op je huid smeert. Je kookt voornamelijk met olijfolie!

PAARDENKASTANJE-EXTRACT

Claim:

Stimuleert de antistollingsactiviteit van het bloedserum, verhoogt de antitrombine productie, stimuleert het vullen van de aders, vooral bij pathologische veranderingen, verlaagt de bloedviscositeit, heeft een ontstekingsremmende werking

Geen Bewijs

Het zaadextract gestandaardiseerd op ongeveer 20 procent aescin (escin) wordt gebruikt voor zijn atonische effect, vasculaire bescherming, ontstekingsremmende en vrije radicalen opruimen eigenschappen. Primaire aanwijzing is chronische veneuze insufficiëntie. Een Cochrane Review suggereerde dat paardenkastanjezaadextract een effectieve en veilige kortdurende behandeling voor chronische veneuze insufficiëntie kan zijn, maar definitieve gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken waren niet uitgevoerd om de werkzaamheid te bevestigen[7].

Er wordt geen bewijs geleverd dat paardenkastanje extract werkt conform de claim.

WASMOT-EXTRACT

Claim:

Versterkt de spierwand van de aders rondom de gewrichten, waardoor deze stevig en elastisch wordt, en helpt de stofwisseling te versnellen

Geen Bewijs:

Wij hebben geen bewijs of informatie kunnen vinden dat deze claim ondersteunt.

Disclaimer van SUSTAFIX

 1. Deze disclaimer stelt dat er geen garantie is op specifieke resultaten en dat de resultaten per persoon kunnen variëren! De informatie op deze website is niet bedoeld om te worden geïnterpreteerd als een belofte of garantie.
 2. Likasso LTD is niet aansprakelijk voor directe, indirecte, punitieve, incidentele, bijzondere gevolgschade of andere schade, die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik of misbruik van haar producten.
 3. Deze informatie is geen medisch advies en mag niet als zodanig worden beschouwd. Raadpleeg een arts voordat je je normale medische behandeling wijzigt.

Stof om over na te denken

Artritis en artrose zijn slijtage klachten, de huisarts wijst mensen met klachten door naar de specialist. Als je veel pijp hebt krijg je medicatie voorgeschreven. Een fysiotherapeut kan je helpen met bewegen en de pijn verminderen. Als SUSTAFIX zou helpen, dan zouden artsen en fysiotherapeuten dit toch adviseren om te gebruiken, dit is goedkoper dan behandeling en medicatie. Hiermee zou de gezondheidszorg worden ontlast.

Conclusie

De claim wordt niet onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Als er geen bewijs wordt geleverd moet je het simpel weg niet kopen. Daarnaast geeft de verkoper niet de garantie dat het werkt.

Wij stellen je mening of ervaring over SUSTAFIX op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.

Referenties

[1] SustaFix: Gezonde gewrichten, kraakbeen en spieren (forum-for-health.com)
[2] Propolis – Wikipedia
[3] Melittin – Wikipedia
[4] Application of bee venom and its main constituent melittin for cancer treatment | SpringerLink
[5] Olive oil – Wikipedia
[6] Olijfolie | Voedingscentrum
[7] Aesculus hippocastanum – Wikipedia

15 REACTIES

 1. Omdat ik een versleten schouder heb, waarvan het kraakbeen grotendeels verdwenen is. en daardoor erg pijnlijk , bovendien is het mijn gebruiksarm. Ik gaf SustaFix het voordeel van de twijfel. Na ongeveer 6 weken gebruik nog geen resultaat te bespeuren. Wel jeukklachten!!!!
  Over bijwerkingen wordt niet gesproken! Ze hebben hun prognose niet waargemaakt.!!!!
  Niet geloven dus!!!!!!!

 2. Helaas ben ik er ook ingestonken, eigenschuld dan maar, had ik mij ook in de comments moet verdiepen. Weg 39euro. Wat je er al niet voorover hebt om van de pijn af te komen. Helaas zijn er mensen die zich verrijken over de ellende van anderen. laat het voor iedereen duidelijk zijn, het is gewoon rotzooi, met een potje tijgerbalsem van 2,50 heb je meer effect.

 3. Jullie gaan puur uit van het feit dat het onzin is, omdat het niet wetenschappelijk is bewezen. Maar, er zijn zoveel dingen, die niet wetenschappelijk bewezen zijn en toch werken. Denk aan Arniflor gelei. Probeer dat maar eens als je een blessure hebt, het werkt! Ik heb het uit eigen ervaring ondervonden. Ik hoorde van iemand die een corona-vaccinatie had gehaal en hiervan een enorme pijnlijke arm kreeg. Bij de 2e vaccinatie heeft ze Arniflor gelei erop gedaan na de prik en ze kreeg nadien geen pijlijke arm. SUSTAFIX ken ik niet. Ik kan dan ook niet zeggen of het wel/niet werkt. Ik zag wel dat het vandaag voor de helft van de prijs is. Dat zet mij altijd aan het denken, alsof men hoopt, dat heel Nederland er meteen op afvliegt om het te bestellen. Ik heb het zelf gelukkig (nog) niet nodig, maar ik vind het altijd goed de ontwikkelingen bij te houden. Als het wel werkt, is het vele malen beter dan medicatie te slikken natuurlijk.

  • Het is een product dat is ontwikkeld om zoveel mogelijk winst te maken. Als een claim stelt dat een product een bepaalde werking heeft, moet je dit kunnen bewijzen. Bewijs is ook de bescherming van de kopers. De kopers betalen geld voor een werkend product.

  • Dit is een commerciële prijsstelling, het is om je over te halen om te kopen. Het is altijd in de aanbieding. Net als de reclame van Tellsell, koop nu 2 voor de prijs van 1.

  • Dit soort dingen wordt nooit verkocht met korting!!! Wat ze doen is zeggen dat ze je 50% korting geven. Soms heb je een placebo werking. Als je denkt dat het werkt, gaat het over. Het wat ook helpt is je rust nemen. M.a.w. een paar dagen vroeg naar bed!

 4. Als jullie eerst eens in een zin als: wij hebben geen bewijs kunnen vinden dat deze claim ondersteund, nadenken over waarom ondersteunt met een t moet.

  Deze claim loopt is ook niet loopd. b Stam plus t. Basisschoolstof.

  Ik denk ook dat dat spul onzin is maar taalfouten zijn geen aanbeveling voor jullie claim dat het nep is.

  • Beste Carla, ja over taalfouten kan je struikelen, maar ik struikel ook over slordige taalregels.
   Bijvoorbeeld die waarin ‘de stam van het hele werkwoord/de infinitief’ het uitgangspunt zou zijn voor de ‘t-vorm van de persoonsvorm tegenwoordige tijd’. Dat uitgangspunt is immers niet correct. Je voorkomt verwarring/fouten als je het begrip ‘stam’ reserveert voor wat resteert bij ‘hele werkwoord minus ‘-en’ of ‘-n’. Vervolgens maak je daarvan de ‘ik-vorm van de persoonsvorm tegenwoordige tijd’, die of gelijk is aan de stam, of ‘de aangepaste stam’ is.
   Aangepast, doordat er een letter af moet (krassen krass ik kras) of een letter erbij (maken, mak ik maak). De t-vorm = ik-vorm + t!
   En het is ‘de laatste letter van de stam’ die bepalend is voor de keuze tussen ‘ik-vorm van de o.t.t. + te(n) of de(n)’ voor de persoonsvorm in de verleden tijd van ‘zwakke werkwoorden’ danwel de uitgang -t of -d van het voltooid deelwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in