SUSTAFIX ervaringen, dit is een vorm van kwakzalverij! 5/5 (3)

2
1137
White cosmetic tube on white gray background. Minimal packages design
SUSTAFIX ervaringen dit is een vorm van kwakzalverij

Wederom kregen wij vragen over een advertentie van SUSTAFIX[1] en de claim die ze stelden. Dit product is een crème die je dagelijks op je gewrichten, met problemen moet smeren. Voor €39,00 ben je de eigenaar van dit product.

Het zou volgens de verkoper helpen tegen de aandoeningen artritis en artrose. Echter toen wij de ingrediënten onderzochten, bleek dat er geen wetenschappelijk bewijs was dat dit product werkt.

Wij adviseren dan ook om dit product niet te kopen. Als je klachten hebt m.b.t. je gewrichten kun je beter de huisarts raadplegen. Deze kan je medicijnen voorschrijven (die wel werken) en/of door verwijzen naar een specialist.

Wij vinden dit product een vorm van kwakzalverij, omdat er geen bewijs wordt geleverd dat het werkt. Het is enkel gemaakt voor de verkoop en gericht op mensen met medische klachten.

Advertisement

De Claim van SUSTAFIX

 1. Verbetert de mobiliteit
 2. Helpt bij artritis, artrose en osteochondrose
 3. Effectieve natuurlijke formule

Ingrediënten en claim en het bewijs

PROPOLIS-EXTRACT

Claim:

Verlicht de zwelling en de pijn, heeft een sterk venotonisch effect en helpt bij het oplossen van bloedstolsels. Helpt actief weefsel te genezen, activeert stofwisselingsprocessen.

Geen Bewijs PROPOLIS-EXTRACT:

Er is geen uitsluitend wetenschappelijke bewijs dat de werkzaamheid van propolis ter behandeling van medische kwalen ondersteunt. alle indicaties van een effectieve toepassing zijn onbewezen aanwijzingen. Propolis wordt met name door winkels, gespecialiseerd in natuurproducten, aangeprezen als natuurlijk medicijn[2]

CEDAR SAP

Claim:

Verhoogt de circulatie in de bloedvaten, verlicht ontstekingen, verhoogt de doorbloeding, helpt bij het verwijderen van bloedstolsels. Geneest en versterkt gewrichten bij artritis en artrose.

Geen Bewijs

Wij hebben geen bewijs of informatie kunnen vinden die deze claim ondersteund.

BIJENGIF

Verbetert de microcirculatie van het bloed, en verlicht spierspasmen

Geen Bewijs:

Bijengif[3] therapie wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van verschillende aandoeningen, hoewel de niet-specifieke toxiciteit ervan beperkt wetenschappelijk onderzoek heeft naar de mogelijke effecten ervan[4]

OLIJFOLIE

Natuurlijk medicijn, die de bloedsomloop stimuleert en goed absorbeert

Geen Bewijs:

In the United States, the FDA allows producers of olive oil to place the following qualified health claim[5] on product labels:

Limited and not conclusive scientific evidence suggests that eating about 2 tbsp. (23 g) of olive oil daily may reduce the risk of coronary heart disease due to the monounsaturated fat in olive oil. To achieve this possible benefit, olive oil is to replace a similar amount of saturated fat and not increase the overall number of calories consumed in a day.

Olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een hoog gehalte aan vitamine E.  Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol. Op die manier verkleint onverzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten[6].

Wij kunnen geen bewijs kunnen dat de claim van SUSTAFIX ondersteund. En daarnaast is het product een zalf die je op je huid smeert. Je kookt voornamelijk met olijfolie!

PAARDENKASTANJE-EXTRACT

Claim:

Stimuleert de antistollingsactiviteit van het bloedserum, verhoogt de antitrombine productie, stimuleert het vullen van de aders, vooral bij pathologische veranderingen, verlaagt de bloedviscositeit, heeft een ontstekingsremmende werking

Geen Bewijs

Het zaadextract gestandaardiseerd op ongeveer 20 procent aescin (escin) wordt gebruikt voor zijn atonische effect, vasculaire bescherming, ontstekingsremmende en vrije radicalen opruimen eigenschappen. Primaire aanwijzing is chronische veneuze insufficiëntie. Een Cochrane Review suggereerde dat paardenkastanjezaadextract een effectieve en veilige kortdurende behandeling voor chronische veneuze insufficiëntie kan zijn, maar definitieve gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken waren niet uitgevoerd om de werkzaamheid te bevestigen[7].

Er wordt geen bewijs geleverd dat paardenkastanje extract werkt conform de claim.

WASMOT-EXTRACT

Claim:

Versterkt de spierwand van de aders rondom de gewrichten, waardoor deze stevig en elastisch wordt, en helpt de stofwisseling te versnellen

Geen Bewijs:

Wij hebben geen bewijs of informatie kunnen vinden dat deze claim ondersteunt.

Disclaimer van SUSTAFIX

 1. Deze disclaimer stelt dat er geen garantie is op specifieke resultaten en dat de resultaten per persoon kunnen variëren! De informatie op deze website is niet bedoeld om te worden geïnterpreteerd als een belofte of garantie.
 2. Likasso LTD is niet aansprakelijk voor directe, indirecte, punitieve, incidentele, bijzondere gevolgschade of andere schade, die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik of misbruik van haar producten.
 3. Deze informatie is geen medisch advies en mag niet als zodanig worden beschouwd. Raadpleeg een arts voordat je je normale medische behandeling wijzigt.

Conclusie

De claim wordt niet onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Als er geen bewijs wordt geleverd moet je het simpel weg niet kopen. Daarnaast geeft de verkoper niet de garantie dat het werkt.

Referenties

[1] SustaFix: Gezonde gewrichten, kraakbeen en spieren (forum-for-health.com)
[2] Propolis – Wikipedia
[3] Melittin – Wikipedia
[4] Application of bee venom and its main constituent melittin for cancer treatment | SpringerLink
[5] Olive oil – Wikipedia
[6] Olijfolie | Voedingscentrum
[7] Aesculus hippocastanum – Wikipedia

Please rate this

2 COMMENTS

 1. Als jullie eerst eens in een zin als: wij hebben geen bewijs kunnen vinden dat deze claim ondersteund, nadenken over waarom ondersteunt met een t moet.

  Deze claim loopt is ook niet loopd. b Stam plus t. Basisschoolstof.

  Ik denk ook dat dat spul onzin is maar taalfouten zijn geen aanbeveling voor jullie claim dat het nep is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here