SUSTAFIX Ervaringen en Review: Werk dit?

SUSTAFIX Ervaringen en Review: Werk dit?
SUSTAFIX Ervaringen en Review: Werk dit?

SUSTAFIX is een voedingssupplement, dat zou helpen tegen gewrichtspijnen. Wij kregen wederom een vraag over een advertentie van SUSTAFIX over de claims die ze hierin stelden. Het aangeboden product is een crème die je dagelijks op je gewrichten met klachten smeert. Voor €39,00 ben je de eigenaar van dit product.

De Claim van SUSTAFIX

 1. Verbetert de mobiliteit
 2. Helpt bij artritis, artrose en osteochondrose
 3. Effectieve natuurlijke formule

Ingrediënten en claim en het bewijs

Er hebben geen klinische onderzoeken plaatsgevonden naar de werkzaamheid van SUSTAFIX als behandeling voor gewrichtspijn en zijn er geen gepubliceerde studies beschikbaar die de claims van het product ondersteunen.

Er zijn echter wel enkele studies uitgevoerd naar de effecten van de afzonderlijke ingrediënten in SUSTAFIX. Zo is er bijvoorbeeld enig bewijs dat bijengif en paardenkastanje extract ontstekingsremmende eigenschappen hebben, maar er is meer onderzoek nodig om hun effectiviteit bij de behandeling van gewrichtspijn te bevestigen.

Olijfolie is rijk aan gezonde vetten en antioxidanten en kan een gunstig effect hebben op de gezondheid van het hart, maar er is geen bewijs dat het effectief is bij de behandeling van gewrichtspijn. Propolis extract en cedersap hebben zeer weinig wetenschappelijk onderzoek ondergaan met betrekking tot gewrichtspijn.

Over het algemeen is het wetenschappelijke bewijs voor de effectiviteit van de ingrediënten in SUSTAFIX bij de behandeling van gewrichtspijn beperkt en onvoldoende om de claims van het product te ondersteunen. Daarom raden wij af om dit product te kopen en adviseren wij u om professioneel medisch advies in te winnen voor de behandeling van gewrichtspijn.

Ingrediënten

 • Propolis extract: Er is enig bewijs dat propolis extract enkele ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft en kan helpen bij het genezen van wonden. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat het effectief is bij de behandeling van gewrichtspijn.
 • Cedersap: Er is zeer weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van cedersap bij gewrichtspijn of andere medische aandoeningen.
 • Bijengif: Bijengif bevat een stof genaamd melittin, die ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Er is enig bewijs dat bijengif kan helpen bij de behandeling van reumatoïde artritis, maar er is meer onderzoek nodig om de effectiviteit te bevestigen.
 • Olijfolie: Olijfolie is rijk aan gezonde vetten en antioxidanten en kan een gunstig effect hebben op de gezondheid van het hart. Er is echter geen bewijs dat het effectief is bij de behandeling van gewrichtspijn.
 • Paardenkastanje extract: Er is enig bewijs dat paardenkastanje extract kan helpen bij de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie, maar er is onvoldoende bewijs dat het effectief is bij de behandeling van gewrichtspijn.

Stof om over na te denken

Artritis en artrose zijn slijtage klachten, de huisarts wijst mensen met klachten door naar de specialist. Als je veel pijp hebt krijg je medicatie voorgeschreven. Een fysiotherapeut kan je helpen met bewegen en de pijn verminderen. Als SUSTAFIX zou helpen, dan zouden artsen en fysiotherapeuten dit toch adviseren om te gebruiken, dit is goedkoper dan behandeling en medicatie. Hiermee zou de gezondheidszorg worden ontlast.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van SUSTAFIX of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Wij stellen je mening of ervaring over SUSTAFIX op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.

 

22 REACTIES

 1. Sustafix creme werkt even slecht als andere producten die verkocht worden tegen hele dure prijzen. Mensen denken vaak omdat het duur is zal het ook wel goed zijn. Ja, goed zijn ze voor de beurs van degene die het verkoopt. Niet kopen ik weet uit eigen ervaring dat het niet datgene doet wat het beloofd te doen. Je kunt net zo goed ergens een potje van €2,50 kopen dat werkt ook niet dus niet kopen. Je betaald veel geld voor nep.

 2. Ik kocht onlangs Sustafix via bol.com, hopend op verlichting van mijn gewrichtspijn. Helaas bleek het totaal niet effectief, ondanks de veelbelovende reclame. Ik ben teleurgesteld en dacht dat ik bol.com als een betrouwbare bron kon beschouwen!

 3. Na het lezen van veel positieve recensies over Sustafix, besloot ik het zelf te proberen voor mijn aanhoudende gewrichtspijn. Tot mijn verbazing merkte ik na een paar dagen al verlichting in mijn pijnklachten. Het voelt alsof Sustafix echt het verschil heeft gemaakt in mijn dagelijkse leven, waardoor ik me vrijer kan bewegen en genieten van activiteiten waar ik eerder door de pijn beperkt werd.

 4. Als ik naar beneden kijk, zie ik mijn beide benen bedekt met een pijnlijke, jeukende uitslag. Ik wrijf zachtjes over de gezwollen, rode plekken en vraag me af wat er mis is gegaan. Ik realiseer me dat het allemaal begon toen ik SUSTAFIX begon te gebruiken om mijn gewrichtspijn te behandelen. Ik vroeg me af of ik de enige was die last had van bijwerkingen na het gebruik van SUSTAFIX?

 5. Toen mijn kniepijn begon, zocht ik naar oplossingen en kwam ik Sustafix tegen, een product dat beweerde gewrichtspijn te verlichten en de gezondheid van gewrichten te ondersteunen. Ondanks het gebruik van Sustafix, merkte ik geen significante verbetering in mijn kniepijn. Na enig onderzoek besloot ik mijn aanpak te veranderen en te richten op het versterken van mijn beenspieren om de druk op mijn knie te verminderen.

  Ik nam de beslissing om samen te werken met een personal trainer, die een op maat gemaakt trainingsprogramma ontwikkelde om mijn beenspieren te versterken en mijn algehele conditie te verbeteren. De trainer benadrukte het belang van correcte uitvoering van oefeningen om verdere schade aan mijn knie te voorkomen. Hij begeleidde me door oefeningen zoals squats, lunges en legpresses, waarbij hij ervoor zorgde dat ik mijn knie niet overbelastte en mijn techniek op punt was.

  Door regelmatig te trainen met mijn personal trainer en het volgen van zijn voedingsadviezen, ben ik afgevallen. Dit gewichtsverlies heeft een positief effect gehad op mijn kniepijn, omdat het verminderen van het gewicht de druk op mijn gewrichten heeft verlicht. Bovendien heeft het versterken van mijn beenspieren ervoor gezorgd dat mijn knie beter ondersteund wordt en dat ik minder last heb van pijn.

  Het grootste succes van mijn samenwerking met de personal trainer is de verbetering van mijn mobiliteit en onafhankelijkheid. Voorheen had ik moeite met opstaan zonder hulp van mijn handen, maar nu kan ik zonder hulp rechtop staan en zelfs traplopen met meer gemak. Deze vooruitgang heeft niet alleen mijn zelfvertrouwen vergroot, maar heeft ook mijn dagelijkse leven aangenamer gemaakt.

  Jan, werkzaam als onderofficier bij de landmacht (ex luchtmobiel) Doe er je voordeel mee!

  • Voordat ik aan de slag ga met een personal trainer, heb ik een aantal vragen. Hoe duur is het om samen te werken met een personal trainer? En wat zegt mijn huisarts of specialist over het werken met een personal trainer? Als dit de manier is om van je klachten af te komen is beter dan een tube van 50 euro, waar je uitslag van krijgt.

 6. Ben heel tevreden dat ik de beoordelingen gelezen heb over Susta Fix
  Was van plan om het te proberen maar ga het nu zeker niet doen
  Wel bedankt

 7. Omdat ik een versleten schouder heb, waarvan het kraakbeen grotendeels verdwenen is. en daardoor erg pijnlijk , bovendien is het mijn gebruiksarm. Ik gaf SustaFix het voordeel van de twijfel. Na ongeveer 6 weken gebruik nog geen resultaat te bespeuren. Wel jeukklachten!!!!
  Over bijwerkingen wordt niet gesproken! Ze hebben hun prognose niet waargemaakt.!!!!
  Niet geloven dus!!!!!!!

 8. Helaas ben ik er ook ingestonken, eigenschuld dan maar, had ik mij ook in de comments moet verdiepen. Weg 39euro. Wat je er al niet voorover hebt om van de pijn af te komen. Helaas zijn er mensen die zich verrijken over de ellende van anderen. laat het voor iedereen duidelijk zijn, het is gewoon rotzooi, met een potje tijgerbalsem van 2,50 heb je meer effect.

 9. Jullie gaan puur uit van het feit dat het onzin is, omdat het niet wetenschappelijk is bewezen. Maar, er zijn zoveel dingen, die niet wetenschappelijk bewezen zijn en toch werken. Denk aan Arniflor gelei. Probeer dat maar eens als je een blessure hebt, het werkt! Ik heb het uit eigen ervaring ondervonden. Ik hoorde van iemand die een corona-vaccinatie had gehaal en hiervan een enorme pijnlijke arm kreeg. Bij de 2e vaccinatie heeft ze Arniflor gelei erop gedaan na de prik en ze kreeg nadien geen pijlijke arm. SUSTAFIX ken ik niet. Ik kan dan ook niet zeggen of het wel/niet werkt. Ik zag wel dat het vandaag voor de helft van de prijs is. Dat zet mij altijd aan het denken, alsof men hoopt, dat heel Nederland er meteen op afvliegt om het te bestellen. Ik heb het zelf gelukkig (nog) niet nodig, maar ik vind het altijd goed de ontwikkelingen bij te houden. Als het wel werkt, is het vele malen beter dan medicatie te slikken natuurlijk.

  • Het is een product dat is ontwikkeld om zoveel mogelijk winst te maken. Als een claim stelt dat een product een bepaalde werking heeft, moet je dit kunnen bewijzen. Bewijs is ook de bescherming van de kopers. De kopers betalen geld voor een werkend product.

   • U wil dus bewijs dat sustifix werkt? wel Ik ben daar het levende bewijs van, Ik gebruik het nu +/- 6maand, in hoofdzaak voor spierontstekingen in de schouders, armen en heupen, Ik zeg wel ontstekingen, niet voor spierscheuren etc., waarom ik het gebruik? omdat Ik eerst de bijsluiter gelezen heb, van zodra ik de naam propolis zag staan + nog enkele natuurlijke toevoegingen was ik al redelijk overtuigt van de werking, eerst proberen natuurlijk, Ik geloof trouwens niet in heksen/ tovenaars/ voodoo of welke onzin dan ook, wat ik wel weet na 50 jaar is dat o.a. propolis een genezende werking heeft op ontstekingen en geen verdoezelende verdoving zoals de meeste chemische brol, geloof wat jullie willen, bij mij is de last en pijn met 75% afgenomen, IK begin nu aan mijn 2e tube, na 6 maand, duur? laat me niet lachen. geen werking? laat me niet lachen.

  • Dit is een commerciële prijsstelling, het is om je over te halen om te kopen. Het is altijd in de aanbieding. Net als de reclame van Tellsell, koop nu 2 voor de prijs van 1.

  • Dit soort dingen wordt nooit verkocht met korting!!! Wat ze doen is zeggen dat ze je 50% korting geven. Soms heb je een placebo werking. Als je denkt dat het werkt, gaat het over. Het wat ook helpt is je rust nemen. M.a.w. een paar dagen vroeg naar bed!

 10. Als jullie eerst eens in een zin als: wij hebben geen bewijs kunnen vinden dat deze claim ondersteund, nadenken over waarom ondersteunt met een t moet.

  Deze claim loopt is ook niet loopd. b Stam plus t. Basisschoolstof.

  Ik denk ook dat dat spul onzin is maar taalfouten zijn geen aanbeveling voor jullie claim dat het nep is.

  • Beste Carla, ja over taalfouten kan je struikelen, maar ik struikel ook over slordige taalregels.
   Bijvoorbeeld die waarin ‘de stam van het hele werkwoord/de infinitief’ het uitgangspunt zou zijn voor de ‘t-vorm van de persoonsvorm tegenwoordige tijd’. Dat uitgangspunt is immers niet correct. Je voorkomt verwarring/fouten als je het begrip ‘stam’ reserveert voor wat resteert bij ‘hele werkwoord minus ‘-en’ of ‘-n’. Vervolgens maak je daarvan de ‘ik-vorm van de persoonsvorm tegenwoordige tijd’, die of gelijk is aan de stam, of ‘de aangepaste stam’ is.
   Aangepast, doordat er een letter af moet (krassen krass ik kras) of een letter erbij (maken, mak ik maak). De t-vorm = ik-vorm + t!
   En het is ‘de laatste letter van de stam’ die bepalend is voor de keuze tussen ‘ik-vorm van de o.t.t. + te(n) of de(n)’ voor de persoonsvorm in de verleden tijd van ‘zwakke werkwoorden’ danwel de uitgang -t of -d van het voltooid deelwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in