Spieren wegen meer dan vet en door fitness kweek je spieren

Spieren meer wegen dan vet en door fitness kweek je spieren
Spieren meer wegen dan vet en door fitness kweek je spieren

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat spieren meer wegen dan vet. Veel mensen merken een kleine gewichtstoename wanneer ze beginnen met fitness oefeningen.

De algemene regel geldt dat als u 2 tot 3 keer per week met gewichten traint, je ongeveer 6 maanden tijd, 3 kilo meer spieren kunt winnen.

Daarna vertraagt de snelheid van toename naarmate je je genetische potentieel begint te bereiken. Om dezelfde reden zul je in het begin veel vooruitgang boeken op het gebied van gewichtsprogressie, maar hoe langer je trained; je progressie zal afnemen omdat je je genetische potentieel bereikt.

Wees niet gealarmeerd door de extra kilo’s gewicht door de krachttraining, want het is de moeite waard. Voor elke 3 kilo spier die je opbouwt, heeft onderzoek aangetoond dat je, je  stofwisseling met ongeveer 7 procent verhoogt.

Als je lichaam bijvoorbeeld 1.200 calorieën per dag verbrandt (lichaamsbeweging of een andere beweging niet meegerekend), zou je 84 calorieën per dag extra verbranden met die 3 extra kilo’s spieren.

Veel vrouwen hebben het moeilijk om 1 kilo dumbbell-gewichten te ontgroeien, omdat ze bang zijn dat als ze het gewicht verhogen, ze zullen ophopen. Als je tevreden bent met de kracht en het uiterlijk van je spieren, kun je een onderhoudsprogramma doen met een gewicht van 3 kilo. Als je echter meer kracht wilt, kunt u doorgaan naar gewichten van 4 of 5 kilo.

Het gebruik van zwaardere gewichten kan de spieromvang vergroten, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat je omvangrijk wordt. Vrouwen hebben van nature niet genoeg van het hormoon testosteron, dat nodig is om enorme spieren op te bouwen, en zelfs als je zou kunnen bulken, zou je aanzienlijk zwaardere gewichten moeten gebruiken.

Een andere optie om spieren te versterken is om je herhalingen te verhogen in plaats van het gewicht te verhogen. Een programma met hoge herhaling / lichtgewicht zal de spiertonus ontwikkelen en de kracht en het uithoudingsvermogen vergroten zonder de spieromvang aanzienlijk te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in