Slimdropico val je hiervan af? Ervaringen en Review

Slimdropico review en ervaringen, je valt hier niet vanaf
Slimdropico review en ervaringen, je valt hier niet vanaf

Slimdropico afslankdruppels is een voedingssupplement. Je krijgt via Facebook veel advertenties te zien van Slimdropico afslankdruppels. Dit zijn druppels waarmee je volgens de fabrikant kan afvallen. Je moet deze ’s morgens innemen met een glas water.  De fabrikant heeft aangegeven welke ingrediënten ze hebben gebruikt voor het product, het is onbekend hoeveel werkzaam stoffen zich in de druppels bevinden. De druppels kosten je €40 per flesje.

Wat is de claim van de producent van  Slimdropico

Slimdropico zijn druppels, die je in het water of sap kan oplossen. Deze natuurlijke ingrediënten ondersteunen het metabolisme en versnellen de vetverbranding, wat houdt in, dat je de overbodige kilogrammen verliest.

Echter de producent geeft hierbij geen bewijs.

Wat zijn de ingrediënten volgens de fabrikant van Slimdropico?

Drager – glycerol,

Glycerol [1]wordt in de voeding gebruikt als oplosmiddel of zoetmaker, bijvoorbeeld in snoep, gebak en margarine.

Geen bewijs dat je hiervan gewicht verliest

Extract van Paraguayaanse hulst (Ilex paraguariensis)

Ilex paraguariensis bevat polyfenolen zoals flavonoïden en fenolzuren, die werken door enzymen zoals pancreaslipase en lipoproteïnelipase te remmen, die op hun beurt een rol spelen in de vetstofwisseling. Van Yerba mate is aangetoond dat het de verzadiging verhoogt door de maaglediging te vertragen. Effecten op gewichtsverlies kunnen te wijten zijn aan verminderde absorptie van voedingsvetten en / of veranderd cholesterolmetabolisme.

Ondanks het potentieel van Ilex paraguariensis voor het verminderen van het lichaamsgewicht, zijn er minimale gegevens[2] over de effecten van Ilex paraguariensis op het lichaamsgewicht bij de mens. Daarom mag  Ilex paraguariensis[3] niet worden aanbevolen boven voeding en lichaamsbeweging zonder verder onderzoek naar de effecten ervan.

Je verliest hierdoor minimaal gewicht, volgens de literatuur is dit te verwaarlozen.

Gemberextract (Zingiber officinale Roscoe),

De verse of gedroogde wortel van de plant[4] wordt gember genoemd en wordt gebruikt als specerij en als kruidengeneesmiddel. Geconfijte gember wordt ook wel omhuld met suiker en als direct gegeten. Ook wordt de wortel gemalen, als gemberpoeder gebruikt. De verse wortel wordt onder andere gebruikt in thee en in vele Aziatische gerechten.

Er is geen informatie of bewijs m.b.t. gewichtsverlies

Pepermuntextract (Mentha piperita),

Pepermuntolie wordt voorlopig onderzocht vanwege zijn potentieel als een korte termijn behandeling voor het prikkelbare darm syndroom[5] en heeft verondersteld gebruik in de traditionele geneeskunde voor kleine kwalen.  Pepermuntolie en bladeren hebben een verkoelend effect bij plaatselijk gebruik voor spierpijn, zenuwpijn, verlichting van jeuk of als geurstof.

Er is geen informatie of bewijs m.b.t. gewichtsverlies

Lavasextract (Levisticum officinale Koch),

Zowel de bladeren als de zaden worden gebruikt in de keuken en hebben een selderij-achtige smaak. Bladeren worden gebruikt in stoofpotten, salades, sauzen en soepen. Het zaad wordt gebruikt om brood smaak te geven. Lavas kan gebruikt worden als smaakversterker[6].

Er is geen informatie of bewijs m.b.t. gewichtsverlies

Extract van paardenbloemkruid- en wortel (Taraxacum officinale Weber),

De paardenbloem is bloedzuiverend, eetlustopwekkend, urine uitdrijvend en laxerend, bevat veel vitamine C en heeft een gunstige uitwerking op de spijsverteringsorganen, lever en nieren[7]

Dit extract help niet met afvallen!

Extract van driekleurig viooltje (Viola tricolor),

Deze kleine peptiden zijn [8] nuttig gebleken bij de ontwikkeling van geneesmiddelen omdat hun grootte en structuur aanleiding geven tot hoge stabiliteit. Veel cyclotiden, gevonden in Viola tricolor, zijn cytotoxisch.

Deze functie betekent dat het kan worden gebruikt om kanker te behandelen. Extracten van de plant zijn antimicrobieel. V. tricolor-extract had een ontstekingsremmend effect bij acute ontsteking veroorzaakt bij mannelijke ratten. De plant, vooral de bloemen, bevat antioxidanten en is eetbaar.

Er is geen informatie of bewijs m.b.t. gewichtsverlies

Extract van echte salie (Salvia officinalis).

Extracten van Salvia officinalis[9] en S. lavandulaefolia worden onderzocht vanwege hun mogelijke effecten op de menselijke hersenfunctie. Het thujon dat aanwezig is in Salvia-extracten kan neurotoxisch[10] zijn.

Slimdropico te koop bij het Kruidvat of de  Apotheek

Deze druppels zijn niet te koop bij Kruidvat of Apotheek. Het zou ons verbazen als deze worden verkocht in de toekomst bij de Apotheek.

Is Slimdropico Werkzaam?

Nee, gezien de ingrediënten kan je hooguit een paar gram verliezen.

Wat zij de Voordelen

Er zijn geen voordelen

Wat zijn de Nadelen

  1. Je bent je geld kwijt
  2. Je valt niet af.

Is Slimdropico betrouwbaar?

Nee is niet betrouwbaar, het is volgens ons kwakzalverij. De fabrikant geeft geen overtuigend bewijs dat het werkt.

Stof tot nadenken

Als je hiermee snel veel kilo’s zou verliezen, zou een gewichtsconsulent en/of dokter dit adviseren om te gebruiken. Als het zou werken, dan zou dit toch massaal worden ingekocht door de gezondheidszorg.

Conclusie en aanbevelingen

Je valt hiervan niet af. Er is geen bewijs dat je dit product gaat afvallen. Als je wilt afvallen ga dan naar een gewichtsconsulent of laat je door verwijzen door een dokter.


Referenties

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Glycerol
[2]Adverse events of herbal food supplements for body weight reduction: systematic review* – Pittler – 2005 – Obesity Reviews – Wiley Online Library
[3] Dietary supplements for body-weight reduction: a systematic review | The American Journal of Clinical Nutrition | Oxford Academic (oup.com)
[4] Zingiber officinale – Wikipedia
[5] Peppermint Oil for the Treatment of Irritable Bowel Syndrome… : Journal of Clinical Gastroenterology (lww.com)
[6] Lavas – Wikipedia
[7] Paardenbloem – Wikipedia
[8] Viola tricolor – Wikipedia
[9] Salvia officinalis – Wikipedia
[10] Salvia (Sage): A Review of its Potential Cognitive-Enhancing and Protective Effects (nih.gov)

4 REACTIES

    • Ik denk dat het duidelijk is, pillen en druppels of poeders werken niet. Misschien dat je een paar gram afvalt maar that’s it.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in