SILA Immunity Booster Review en Ervaringen: Heel Prijzig!

SILA Immunity Booster Review en Ervaringen: Heel Prijzig
SILA Immunity Booster Review en Ervaringen: Heel Prijzig

In dit artikel analyseren we het commerciële supplement SILA Immunity Booster, dat €89 per maand kost en voornamelijk via Facebook-reclame wordt gepromoot. We bespreken de invloed van marketing op de perceptie van consumenten over de noodzaak van dergelijke supplementen en benadrukken het belang van een gezond dieet als de belangrijkste bron van essentiële voedingsstoffen.

Marketing en verkoop boodschap

De marketing- en verkoopboodschap van SILA Immunity Booster is gericht op het benadrukken van de voordelen van het supplement voor het immuunsysteem en de algehele gezondheid. De boodschap benadrukt vaak de unieke combinatie van ingrediënten, zoals NMN, Trans-Resveratrol, vitamine C en zink, die synergetisch werken om het immuunsysteem te ondersteunen en de gezondheid te bevorderen.

De advertenties op Facebook kunnen gebruikmaken van aantrekkelijke afbeeldingen, getuigenissen van tevreden klanten en verhalen over succesvolle resultaten om potentiële kopers te overtuigen van de noodzaak en effectiviteit van het product. Bovendien kunnen ze zich richten op de angst van consumenten om ziek te worden, vooral tijdens periodes van stress, ziekte of herstel.

Hoewel de boodschap aantrekkelijk kan zijn, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de informatie die wordt gepresenteerd en te overwegen of een gezond dieet voldoende is om in de dagelijkse behoeften aan voedingsstoffen te voorzien. Consumenten moeten zich bewust zijn van de marketingstrategieën en overwegen of het prijskaartje van €89 per maand gerechtvaardigd is, gezien de daadwerkelijke voordelen en de lage productiekosten van het supplement.

Wat is de claim van de verkoper

De claim van SILA Immunity Booster is dat het supplement een optimale combinatie van super voedingsstoffen bevat, namelijk NMN, Trans-Resveratrol, vitamine C en zink, die synergetisch werken om het immuunsysteem in balans te brengen en te versterken. Deze formule is ontworpen om verschillende gezondheidsvoordelen te bieden, zoals:

 1. Het balanceren en versterken van het immuunsysteem
 2. Het leveren van dagelijkse energie
 3. Het aanvullen van NAD+ niveaus
 4. Het herstellen van celbeschadiging
 5. Het bestrijden van cellulaire veroudering
 6. Het verbeteren van herstel
 7. Het ondersteunen van een gezond ademhalingssysteem
 8. Het in balans brengen van ontstekingen
 9. Het helpen bestrijden van infecties

SILA Immunity Booster is gemaakt en gepatenteerd in de EU en is geformuleerd door medische professionals. De effectiviteit en veiligheid van de ingrediënten worden ondersteund door preklinisch en klinisch onderzoek. Het supplement is bedoeld om het immuunsysteem te ondersteunen en de gezondheid te beschermen door het dagelijks aanvullen van essentiële voedingsstoffen.

Wat zijn de ingredienten?

De ingrediënten van de SILA Immunity Booster zijn een combinatie van super voedingsstoffen die zijn geformuleerd om het immuunsysteem in balans te brengen en te versterken. De belangrijkste ingrediënten zijn:

 1. NMN (ß-nicotinamide mononucleotide) – Een natuurlijke molecule die van nature in het menselijk lichaam voorkomt en essentieel is voor de gezondheid van cellen. Het is belangrijk voor het aanvullen van NAD+ niveaus, wat een cruciale rol speelt in honderden processen die cellen gezond houden en het immuunsysteem reguleren.
 2. Trans-Resveratrol – Een natuurlijke stof die voorkomt in de Japanse duizendknoop (Polygonum cuspidatum). Trans-Resveratrol staat bekend om zijn krachtige antioxidant- en ontstekingsremmende eigenschappen, die bijdragen aan een gezond immuunsysteem.
 3. Vitamine C – Een essentiële vitamine die fungeert als een antioxidant en helpt bij het beschermen van cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Vitamine C is ook belangrijk voor de productie van collageen, wat helpt bij de genezing van wonden en het behoud van gezonde huid, botten en tanden. Bovendien speelt vitamine C een rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem door de productie van witte bloedcellen te bevorderen.
 4. Zink – Een essentieel mineraal dat betrokken is bij tal van processen in het lichaam, waaronder celgroei, immuunfunctie, wondgenezing en het behoud van een gezond zenuwstelsel. Zink is cruciaal voor een goed functionerend immuunsysteem en helpt bij het bestrijden van infecties.

Deze ingrediënten werken synergetisch samen om de gezondheid van het immuunsysteem te ondersteunen, celbeschadiging te herstellen, cellulaire veroudering te bestrijden en het algehele welzijn te bevorderen.

Wat zijn de mogelijk bewerkingen?

De mogelijke bijwerkingen van het nemen van SILA Immunity Booster. Hoewel de ingrediënten in dit supplement over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren. De meest voorkomende bijwerkingen die kunnen optreden bij het nemen van supplementen zijn over het algemeen mild en kunnen het volgende omvatten:

 1. NMN: Bijwerkingen van NMN zijn meestal zeldzaam en mild. Sommige mensen kunnen lichte spijsverteringsproblemen, misselijkheid of hoofdpijn ervaren.
 2. Trans-Resveratrol: Mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, misselijkheid, diarree en hoofdpijn. In zeldzame gevallen kunnen sommige mensen allergische reacties ervaren.
 3. Vitamine C: Hoge doses vitamine C kunnen in sommige gevallen diarree, misselijkheid, maagkrampen en een opgeblazen gevoel veroorzaken.
 4. Zink: Overmatige inname van zink kan leiden tot misselijkheid, braken, diarree, metaalachtige smaak in de mond en maagkrampen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat bijwerkingen kunnen variëren tussen individuen en afhankelijk zijn van factoren zoals dosering, individuele gevoeligheid en interacties met andere medicijnen of supplementen. Om het risico op bijwerkingen te minimaliseren, is het aan te raden om de aanbevolen dosering te volgen en een arts of voedingsdeskundige te raadplegen voordat je een nieuw supplement toevoegt aan je dagelijkse routine.

Is er wetenschappelijk bewijs dat dit werkt?

Hoewel de ingrediënten in SILA Immunity Booster afzonderlijk zijn onderzocht en geassocieerd zijn met verschillende gezondheidsvoordelen, is het belangrijk om te benadrukken dat supplementen en hun effecten kunnen variëren tussen individuen. Er zijn aanwijzingen uit preklinisch en klinisch onderzoek die de voordelen van deze ingrediënten ondersteunen, maar onomstotelijk bewijs dat het supplement in zijn geheel werkt, is moeilijk te leveren.

NMN, Trans-Resveratrol, vitamine C en zink zijn allemaal onderzocht op hun respectievelijke voordelen voor de gezondheid, en er is enig bewijs dat suggereert dat ze kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem, celbescherming en andere voordelen zoals hierboven beschreven. Echter, wetenschappelijk onderzoek is voortdurend in ontwikkeling en resultaten kunnen variëren.

Het is belangrijk op te merken dat voedingssupplementen zoals SILA Immunity Booster bedoeld zijn als aanvulling op een gezonde levensstijl en niet als vervanging van gezonde voeding en lichaamsbeweging. Het is aan te raden om een arts te raadplegen voordat je een nieuw supplement toevoegt aan je dagelijkse routine, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

Krijg je deze stoffen ook via normale voeding naar binnen?

Deze stoffen ook via normale voeding binnenkrijgen, hoewel de hoeveelheden kunnen variëren afhankelijk van het voedsel en de bereidingswijze. Hier zijn enkele voedingsbronnen van de ingrediënten in SILA Immunity Booster:

 1. NMN (ß-nicotinamide mononucleotide): NMN komt van nature voor in sommige voedingsmiddelen, zoals broccoli, avocado, tomaten, komkommer en rauwe cacao. Echter, de hoeveelheden NMN in deze voedingsmiddelen zijn meestal lager dan de doseringen die in supplementen worden aangetroffen.
 2. Trans-Resveratrol: Trans-Resveratrol wordt aangetroffen in rode druiven, rode wijn, pinda’s en donkere chocolade. Ook hier kunnen de hoeveelheden in voedsel lager zijn dan die in supplementen, en de biologische beschikbaarheid kan worden beïnvloed door factoren zoals de bereidingswijze en de combinatie met andere voedingsstoffen.
 3. Vitamine C: Vitamine C komt van nature voor in veel fruit en groenten, zoals citrusvruchten, kiwi’s, aardbeien, paprika’s, spruitjes, broccoli en boerenkool. Het is mogelijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen via een uitgebalanceerd dieet rijk aan fruit en groenten.
 4. Zink: Zink is aanwezig in diverse voedingsmiddelen zoals oesters, rood vlees, gevogelte, vis, bonen, noten, volle granen, zuivelproducten en verrijkte ontbijtgranen. Een uitgebalanceerd dieet dat deze voedingsmiddelen bevat, kan helpen om voldoende zink binnen te krijgen.

Hoewel het mogelijk is om deze voedingsstoffen via normale voeding binnen te krijgen, kunnen sommige mensen baat hebben bij het gebruik van supplementen om aan hun specifieke behoeften te voldoen, zoals tijdens periodes van stress, ziekte of herstel. Het is belangrijk om eerst een arts of voedingsdeskundige te raadplegen voordat je een supplement toevoegt aan je dagelijkse routine.

Conclusie

Gezonde voeding is de sleutel tot het verkrijgen van essentiële voedingsstoffen en het ondersteunen van een sterk immuunsysteem. Hoewel SILA Immunity Booster beweert tal van voordelen te bieden, is het prijskaartje van €89 per maand behoorlijk hoog, en de productiekosten van supplementen zijn relatief laag. Voordat je besluit om in dit supplement te investeren, is het belangrijk om te overwegen of een gezond dieet voldoende is om in je dagelijkse behoeften te voorzien.

Wetenschappelijk bewijs ondersteunt het idee dat een gezond dieet essentieel is voor een goede gezondheid en een sterk immuunsysteem. Een onderzoek uit 2017, gepubliceerd in het British Medical Journal, heeft bijvoorbeeld aangetoond dat een hogere consumptie van fruit, groenten, volle granen, noten en zaden wordt geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziekten, kanker en vroegtijdige sterfte (1). Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine D, zink en vezels belangrijk zijn voor het behoud van een gezond immuunsysteem en het verminderen van het risico op infectie (2).

Het is belangrijk om kritisch te zijn over marketingclaims en de noodzaak van supplementen zoals SILA Immunity Booster. Hoewel sommige ingrediënten in het supplement, zoals NMN, Trans-Resveratrol, vitamine C en zink, zijn onderzocht op hun respectievelijke gezondheidsvoordelen, kunnen deze voordelen ook worden verkregen door een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan fruit, groenten, volle granen, noten en zaden. Raadpleeg altijd een arts of voedingsdeskundige voordat je besluit om een nieuw supplement toe te voegen aan je routine, en wees kritisch over marketingclaims om weloverwogen beslissingen te nemen.

Bronnen:

 1. Aune, D., Giovannucci, E., Boffetta, P., Fadnes, L. T., Keum, N., Norat, T., … & Tonstad, S. (2017). Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cancer and all-cause mortality—a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. British Medical Journal, 356, i2716.
 2. Calder, P. C., Carr, A. C., Gombart, A. F., & Eggersdorfer, M. (2020). Optimal Nutritional Status for a Well-Functioning Immune System Is an Important Factor to Protect against Viral Infections. Nutrients, 12(4), 1181.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in