Sanaliver Review en Ervaringen: Werkt het?

Via MSN wordt je geconfronteerd met advertenties over Sanaliver (van SanaDigest). Dit voedingssupplement zou je lever ondersteunen. Ontgiften van de lever is niet nodig.  Het zelfreinigend proces in het lichaam gaat 24 uur per dag door. Detox methoden hebben geen invloed op dit zelfreinigend proces.

Voor €69,95 ben je eigenaar van één pot met 60 pillen en het grote detoxen van de lever kan beginnen.

Sanaliver is een fictief bedrijf

De persoon achter Sanaliver is een marketing bedrijf. Sanaliver valt onder VADOM, dit is een soort van marketingbureau. Deze heeft een merk geregistreerd (SanalysLab) met een aantal producten. Sanaliver is een soort van brievenbus firma, er staat een verzonnen verkoop verhaal en je kan er producten kopen. De pillen worden van een andere locatie verzonden. De herkomst van de pillen is niet duidelijk, dit is een groot risico in het kader van de HACCP. Het is onbekend wat in deze pillen zit.

Marketing

We ontwikkelen en vermarkten onze producten op een wetenschappelijke basis, altijd met hetzelfde doel, wat ons hele team motiveert: de gezondheid van mensen verbeteren door ze als individuen te behandelen. Deze holistische benadering is geïnspireerd op de methode die Dr. Rosmy Barrios bij zijn patiënten gebruikt, we hebben samen veel effectieve producten ontwikkeld.

De deskundige: Andres Maldonado

Expert en onderzoeker in bariatrische chirurgie, die erin geslaagd is een nieuwe methode te ontwikkelen die helpt bij het verbeteren van uw levergezondheid.

Echter Dr Rosmy Barrios en Andres Maldonado lijken fictieve personen.

Dr. Andres Maldonado is een erkend expert in zijn vakgebied en lid van verschillende internationaal erkende adviesraden. Andres Maldonado is also the author of several published articles:

 1. https://wwwS2210261220308415.sciencedirect.com/science/article/pii/S2210261220308415?via%3Dihub#!
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33032046/

Echter welke Andres Maldonado is de echte Andres A Maldonado? Wie van de 2?

De echte Andres A Maldonado heeft de artikelen geschreven die Sanaliver benoemd. Dit is niet de persoon die op de website van Sanaliver staat vermeld.

Fictieve personen

Het is mogelijk dat de vermelding van fictieve personages op de website van Sanaliver verwarrend is en het doel van het bedrijf niet duidelijk maakt. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het doel van het bedrijf, namelijk het verbeteren van de gezondheid van mensen, nog steeds een nobel doel is. De vermelding van fictieve personages kan een marketingstrategie zijn om het product beter te verkopen. Het is mogelijk dat wij hierdoor verkeerde conclusies trekken en het product als minder betrouwbaar beschouwen dan het in werkelijkheid is. Het is daarom van cruciaal belang om te focussen op de feiten, de ingrediënten en het wetenschappelijke bewijs om een objectieve beoordeling van het product te maken en een weloverwogen beslissing te nemen over het gebruik ervan.

Ingrediënten Sanaliver

Zoals op de website van Sanaliver te vinden is, zijn de belangrijkste ingrediënten in hun supplement:

Hoewel sommige van deze ingrediënten traditioneel worden gebruikt voor de behandeling van leveraandoeningen, is er vaak onvoldoende wetenschappelijk bewijs om hun effectiviteit te ondersteunen. Zoals eerder vermeld, is er bijvoorbeeld geen overtuigend bewijs dat mariadistel of artisjokextract de levergezondheid verbeteren.

Sommige ingrediënten, zoals choline, hebben wel een bewezen functie in het lichaam. De Gezondheidsraad heeft bijvoorbeeld een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor choline vastgesteld. Vitamines B1, B2, en B6 spelen ook een belangrijke rol in het lichaam en zijn essentieel voor verschillende fysiologische processen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat supplementen zoals Sanaliver niet worden gecontroleerd door de Food and Drug Administration (FDA) in Nederland. De effectiviteit en veiligheid van de ingrediënten en de combinatie ervan zijn niet gegarandeerd. Het is belangrijk om altijd met uw arts te overleggen voordat u een supplement gebruikt, vooral als u een onderliggende medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Claim Sanaliver

De claim van Sanaliver is dat het product is ontwikkeld om de gezondheid van de lever te ondersteunen en te verbeteren, en dat het kan helpen bij het beheersen van het gewicht en het verbeteren van de energie en concentratie. Sanaliver beweert ook dat het product is ontwikkeld op een wetenschappelijke basis, geïnspireerd op de methode die Dr. Rosmy Barrios bij zijn patiënten gebruikt, en dat het effectieve ingrediënten bevat die de leverfunctie kunnen ondersteunen.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er is enig wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van sommige van de ingrediënten in Sanaliver bij het ondersteunen van de leverfunctie, hoewel er ook studies zijn die de werkzaamheid in twijfel trekken. Bijvoorbeeld, er is enig bewijs dat melkdistel extract (silymarine), dat een van de belangrijkste ingrediënten in Sanaliver is, de leverfunctie kan ondersteunen en beschermen tegen bepaalde vormen van schade. Ook choline en N-acetylcysteïne, die in Sanaliver worden gebruikt, hebben een wetenschappelijk onderbouwde rol bij het ondersteunen van de levergezondheid.

Echter, er is geen wetenschappelijk bewijs dat Sanaliver als geheel effectief is bij het verbeteren van de levergezondheid, en er is ook weinig informatie beschikbaar over de kwaliteit van het productieproces en de gebruikte ingrediënten. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van voedingssupplementen en altijd medisch advies in te winnen voordat u nieuwe supplementen gebruikt, met name als u al een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.

Is het veilig?

Sanaliver bevat ingrediënten die over het algemeen als veilig worden beschouwd bij de aanbevolen dosering. Er zijn echter enkele waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Bijvoorbeeld, choline bitartraat kan bij hoge doseringen maagklachten en diarree veroorzaken. Bij doseringen van meer dan 7 gram per dag kan het ook leiden tot een verlaging van de bloeddruk en een onaangename lichaamsgeur.

Bovendien kan N-acetylcysteïne maagklachten, misselijkheid en braken veroorzaken, vooral bij hoge doseringen.

Zoals met elk supplement of medicijn, is het belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en een arts te raadplegen als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Over het algemeen lijkt Sanaliver veilig te zijn bij normaal gebruik, maar het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en deskundig medisch advies in te winnen voordat u een nieuw supplement begint te gebruiken.

Werkt het ?

Er is geen duidelijk bewijs dat Sanaliver werkt zoals het wordt geadverteerd. Hoewel sommige van de ingrediënten zoals mariadistel, choline en glutathion wel enig wetenschappelijk onderzoek hebben dat hun mogelijke voordelen voor de levergezondheid ondersteunt, is het nog niet duidelijk of de combinatie van deze ingrediënten in Sanaliver effectief is.

Bovendien is het belangrijk om op te merken dat voedingssupplementen zoals Sanaliver niet zijn gereguleerd door de FDA en hun kwaliteit en veiligheid niet zijn onderworpen aan dezelfde strenge normen als reguliere medicijnen. Het is daarom altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van voedingssupplementen en te overleggen met een arts voordat u ze gebruikt, vooral als u al medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Sanaliver of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

34 REACTIES

 1. Andres maldonado bestaat niet!!! Hij is enkel maar voor saniliver als fictieve persoonlijkheid gecreëerd om deze pillen te verkopen. Ik snap niet dat de echte Andres niets doet tegen deze persoonsfraude, want dat is het. Als ik kijk wat in de reclame wordt beweerd versus de ingrediënten dan kunnen deze pillen nooit doen wat ze beloven. Deze manier van adverteren en versus de kwaliteit van de pillen, vind ik dit oplichting. Er zijn ook geen positieve ervaringen dus waarom zou je sanaliver kopen. Je bent gegarandeerd je geld kwijt. Mensen niet kopen !!!!

 2. Ik ben het helemaal eens met je conclusie over Sanaliver. Het is duidelijk dat het verkoopverhaal niet klopt en dat het een vorm van kwakzalverij is. Daarom raad ik ook aan om het niet te kopen.

 3. ZWENDELAARS…!!!!! Ik snap dat deze zgn. “multimedia” als Youtube, FB., Google en etc., omwille van de commerciële smeer, advertentie opbrengsten, gewoon doen alsof ze gek zijn en meedoen aan deze witte boorden zwendel. Die video ook, die met o.a. de voice over doet met die video in het Nederlands. Een eindeloze stroom aan niet te controleren info. De leugens druipen eraf…!!! “Kan mij het schelen dat die senioren hier instinken….Ik krijg leuk betaald, so what..???” Het wordt tijd dat dit in Radar of kassa of het één of ander tv programma aan de kaak wordt gesteld. Overgewaaide slimme en snelle boys uit de USA, die hier een nieuwe markt met slachtoffers zoeken. Zolang ze niet een proefzending om te proberen, of een “niet goed geld terug” garantie, durven geven, gooi weg die reclame…!!!
  Ze rijden zelf vast wel in een TESLA..

 4. Zij plaatsen referenties welk jij als gebruiker wel moet gaan lezen en ook nog medisch aangelegd zijn. Ik geloof dit soort ads absoluut niet. Dit lijkt meer de snake-oil verkoop tactiek van Dr Oz die miljardair is geworden.

  Onderaan de video zie je dat steeds meer “Nederlanders” bij komen die deze video bekijken.
  Bullshit, dit variabel kan je automatisch met stappen laten oplopen in het website programma.

  Oplichters!!

 5. Goh, de disclaimer verteld heel iets anders dan de informatie op de verkooppagina. En erger nog, deze staat slecht leesbaar onderaan.

  Deze producten zijn niet bedoeld om een ​​ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Raadpleeg uw arts voordat u met een nieuw dieet of supplement begint. Dit voedingssupplement is geen wonderproduct. Supplementen moeten worden gebruikt als onderdeel van een gezonde levensstijl en mogen niet worden gebruikt als vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding.

 6. Toch een onnauwkeurigheid in dit artikel: “Intraveneuze en orale formuleringen van acetylcysteïne zijn beschikbaar voor de behandeling van paracetamol (paracetamol) overdosis. Wanneer paracetamol in grote hoeveelheden wordt ingenomen, hoopt zich een minder belangrijke metaboliet genaamd N-acetyl-p-benzoquinon imine (NAPQI) op in het lichaam.”

  Komt de metaboliet echt van paracetamol

 7. Zoals alle ‘wondermiddelen’ lijkt ook dit weer een samenvoeging van middelen waaraan al eeuwen een zekere werking aan wordt toegedicht zoals de leverreinigende werking van artisjok, en dan in een handig jasje met concentraatpoeder.

 8. Het wordt niet verkocht via bol.com. Je ziet ook weinig reviews van dit product. De YouTube film hier klopt niets van. Op de website zie geen informatie over hun wetenschappelijk onderzoek. Alle seinen staan op rood.

 9. De verkoopvideo is bangmakerij en in strijd met de regels van Youtube. Ik heb deze video gerapporteerd en ik hoop dat deze onzin snel offline is!

 10. Ik heb eigenwijs als ben jullie advies op gevolgd en contact gehad met mijn huisarts. Deze pillen, als er niet te veel van zou slikken, zou dit geen kwaad kunnen. M.b.t. de effecten, was zijn antwoord nihil. M.a.w. het kan geen kwaad, maar het helpt je ook niet.

  • Hoi, heb 3 maanden moeten wachten , na veel gebel en gemail eindelijk 14 dagen geleden gekregen.
   Nu na 14 dagen gebruik moet ik wel zeggen dat ik me al een pak beter voel.
   Ga elke dag naar wc, normaal om de zoveel dagen.
   Ben 2 kg afgevallen en voel me ook een stuk beter in mijn vel.
   Ben diabeet en artritus patient. Heb 4 stents en een vervette lever.
   Ik ga er mee verder, en zien of het werkelijk nog beter wordt 🤞🤞🤞

 11. Mijn huisarts was onbekend met dit soort pillen. Of deze zouden werken trok hij heel sterk in twijfel. Ik kon beter de schijf van 5 volgen, dan 70 euro per maand besteden aan een loze beloftes.

 12. Ik heb het product Sanalever voorgelegd aan mijn huisarts. Ik heb last van leververvetting. Zijn advies was afvallen en minder alcohol drinken. Sanalever is volgens haar echt een product van de commercie. En als je toch geld kwijt wil geef dit dan aan het Ronald Macdonald huis, dan gebeurt hier echt iets goed mee. Het is dus echt een kwakzalver product, te mooi om waar te kunnen zijn.

 13. Wederom wordt er zooi verkocht, onder de noemer van wetenschappelijk onderzoek. En ze durven er nog veel geld voor te vragen ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in