SanaJoint Review en Ervaringen: Werkt dit ook?

SanaJoint Review en Ervaringen: Werkt dit ook?
SanaJoint Review en Ervaringen: Werkt dit ook?

Wat doet SanaJoint?

Volgens de verkoper zal het gebruik, het gewrichtskraakbeen terugroeien. Waardoor pijn en andere ongemaken verdwijnen. Edoch, hiervoor is geen enkel bewijs.

SanalysLab is een soort van brievenbus firma

SanalysLab valt onder VADOM en is een eenmansbedrijf gericht op marketing. SanaJoint is een soort van brievenbus firma, een verkooppagina om supplementen te verkopen. Dit gebeurd d.m.v. dropshipping.

Op de verkooppagina van Sanajoint kun je pillen kopen als een soort van tussenpersoon en de pillen worden ergens vanuit de wereld naar je toegezonden.

Het bedrijf heeft geen productie of onderzoekfaciliteiten. Het is in feite een lege huls. Voor de verkoop maken ze gebruik van verzonnen doktoren, zoals Dr Rosmy Barrios.

Wat voor ingredienten heeft SanaJoint?

Volgens de opgave van de fabrikant heeft Sanajoint de onderstaande ingrediënten.  SanaJoint Review en Ervaringen: Dit is oplichting!

Het is belangrijk om te vermelden dat eierschalen wel degelijk bekend staan om hun hoge gehalte aan calciumcarbonaat, wat een belangrijke voedingsstof is voor de opbouw en het onderhoud van botten en tanden. Er is echter niet veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van het gebruik van eierschalen als supplement.

Wat betreft kurkuma, zoals ik al eerder vermeldde, is het actieve ingrediënt curcumine bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Curcumine is ook onderzocht op zijn potentieel om te helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals artritis, depressie en zelfs kanker. Er is echter meer onderzoek nodig om de effectiviteit van kurkuma en curcumine te bevestigen en om de optimale dosering en toedieningsvorm te bepalen.

Het is belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen niet worden gereguleerd zoals medicijnen, dus het is aan te raden om altijd voorzichtig te zijn bij het gebruik van voedingssupplementen en uw arts te raadplegen voordat u ze gaat gebruiken.

Zijn er wetenschappelijke studies m.b.t. SanaJoint

Er is enig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar zowel eierschalen als kurkuma als het gaat om hun potentiële gezondheidsvoordelen. Hieronder geef ik een kort overzicht van enkele van de belangrijkste bevindingen:

Eierschalen:

 • Uit een onderzoek uit 2015 bleek dat het gebruik van eierschalenpoeder als calciumsupplement de botdichtheid bij postmenopauzale vrouwen kon verbeteren. Het onderzoek wees ook uit dat het gebruik van eierschalenpoeder de hoeveelheid bepaalde botvormende cellen kon verhogen. (1)
 • Een ander onderzoek uit 2017 suggereert dat eierschalen ook antimicrobiële eigenschappen hebben en kunnen helpen bij de behandeling van infecties veroorzaakt door bepaalde bacteriën. (2)

Kurkuma:

 • Er is veel onderzoek gedaan naar de ontstekingsremmende eigenschappen van curcumine, het actieve bestanddeel in kurkuma. Een systematische review uit 2017 van 20 klinische onderzoeken wees uit dat curcumine inderdaad ontstekingsremmende effecten heeft en mogelijk kan helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis en inflammatoire darmaandoeningen. (3)
 • Er is ook enig bewijs dat curcumine kan helpen bij de behandeling van depressie. Een onderzoek uit 2014 wees uit dat het gebruik van curcumine als aanvulling op de behandeling van depressie mogelijk kan helpen bij het verminderen van symptomen. (4)
 • Er is ook onderzoek gedaan naar de mogelijke anti-kanker effecten van curcumine, maar tot nu toe zijn de resultaten wisselend en is er meer onderzoek nodig om de effectiviteit van curcumine bij kankerbehandeling te bevestigen. (5)

Het is echter belangrijk op te merken dat er meer onderzoek nodig is om de gezondheidseffecten van zowel eierschalen als kurkuma te bevestigen en om de optimale dosering en toedieningsvorm te bepalen. Raadpleeg altijd een medisch professional voordat u besluit om een voedingssupplement te gebruiken.

Referenties:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25659109
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28466273
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28474523
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25046624
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29101670

Werkt het ook?

Op basis van de beschikbare wetenschappelijke literatuur is er momenteel geen overtuigend bewijs dat het gebruik van een supplement dat eierschalen en kurkuma bevat, kan leiden tot het terugroeien van gewrichtskraakbeen. Zoals ik al eerder heb vermeld, is gewrichtskraakbeen een complex weefsel dat niet gemakkelijk kan regenereren, en er is momenteel geen bekende behandeling die het kraakbeen kan herstellen, behalve in sommige gevallen met operaties.

Er is echter enig bewijs dat kurkuma ontstekingsremmende eigenschappen heeft, en dat het nuttig kan zijn bij de behandeling van artritis en andere ontstekingsgerelateerde aandoeningen. Eierschalen kunnen een bron van calcium zijn, wat belangrijk is voor de opbouw en het onderhoud van botten en tanden.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van voedingssupplementen kan variëren van persoon tot persoon, en dat er meer onderzoek nodig is om de effectiviteit van supplementen die eierschalen en kurkuma bevatten te bevestigen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen niet worden gereguleerd zoals medicijnen, en dat het altijd belangrijk is om medisch advies in te winnen voordat u besluit om een supplement te gebruiken, met name als u gezondheidsproblemen heeft.

Zaken om over na te denken

 1.  Volgens SanaJoint werken Glucosamine en Chondroïtine niet en hun middel wel. Maar er wordt geen bewijs geleverd dat dit zo is.
 2. Als dit zo goed zou werken, zouden artsen en specialisten dit toch voorschrijven. Het is goedkoper dan een operatie.
 3. Waarom kent niemand Dr Rosmy Barrios?
 4. Waarom zijn de wetenschappelijke publicaties niet bekend van deze Dr ?
 5. Waarom is dit niet te koop bij het Kruidvat of Apotheek?

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van SanaJoint of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.


Aanvulling 15-11-2022

Om het verkoopverhaal geloofwaardig te maken, laten ze logos zien van mediabedrijven. Ze misbruiken de logo’s van RTL en de Telegraaf.

49 REACTIES

 1. Vandaag heb ik voor de derde keer contact opgenomen met SanlysLab om gebruik te maken van hun 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Na bijna 3 maanden gebruik van Sana heb ik helaas nog steeds geen enkele verbetering gemerkt en daarom wil ik graag mijn geld terug. Ik ben benieuwd of ik dit keer wel een reactie van hen zal ontvangen. Als ik geen reactie krijg, overweeg ik om hun beleid bij Tros Radar aan te kaarten.

 2. Sanalyslab zijn oplichters de zogenaamde dokter moet zich schamen om hier aan mee te werken. KOOP DUS NIETS HET IS PURE ROTZOOI DIE HOOGUIT UIT SLECHTE VITAMINES BESTAAT. BETER KAN JE OOK EN VEEL GOEDKOPER BJ HET KRUITVAT KOPEN !
  FH

 3. Wanneer je na de ellenlange uitleg de prijzen ziet en eraan toevoegend dat de voorraad beperkt is, dan gaat er bij mij een grote lamp branden.
  Google bevestigde mijn gedachtengang.
  NIET besteld natuurlijk.
  Het lag er te dik op.

 4. Ik heb het complete voorlichtingsfilmpje ook afgekeken. Het duurt ellenlang voor ze met de aap uit mouw komen. Dit maakte mij al erg sceptisch. Ik wou het aanschaffen voor mijn vrouw, ze heeft veel gewrichtspijn. Het middel is bijvoorbeeld ook niet verkrijgbaar bij Holland en Barrett. Ben blij dat ik alle reacties gelezen heb en niet in deze oplichterij ben ingetuind.

 5. Ik heb het tegen beter weten in geprobeerd, ik dacht dat wat verbetering zou brengen. Ik kreeg uitslag van deze pillen. Het helpt niet, dus mensen niet kopen!

 6. Ik heb de advertentie gezien op MSM, maar dit is te mooi om maar waar te kunnen zijn. Om wille van de marketing, verzin je allerlei leugens. Dit is tegen het fatsoen en de goede smaak. Zoals ik al verder lees, het gaat enkel maar om snel geld te verdienen.

 7. Het gewoon een webshop wat China rotzooi verkoopt. Geen profesoren of dokters, maar een marketingbureautje dat slim verkoopt. En er zijn een hoop mensen, die in dit soort verhalen trappen.

 8. Ik heb net het helemaal zitten beluisteren,en de naam opgeschreven oh oh ben blij dat ik eerst Google op gezocht heb en er achter gekomen dat je wordt besodemieterd.
  Jammer .

 9. Sanajoint is ongeloofwaardig voor mij. Ik vind ze ongeloofwaardig, wie verzint er een niet bestaande arts. Dit soort oplichting moet worden gestopt.

 10. Het zijn dus gewoon pillen uit China met een mooie stikker erop. Vandaar dat de levertijd 6 dagen of langer is. De vraag is, wat koop je eigenlijk, vitamine C of nog erger gruis.

 11. Ze hebben een Nederlandse verkoopwebsite “gewrichtssteun.com” met deze niet bestaande dokter en niet bestaande werking.

 12. Een of andere Pipo in Frankrijk verkoopt dus rotzooi. Hij heeft dus acteur e.d. ingeschakeld om de promotie films te maken. De website is amateuristisch en ongeloofwaardig, deze is in meerdere talen, wat zouden de Fransen hiervan denken?

 13. Sanajoint verkoopt gewoon potjes uit China, niemand weet wat er in zit. Er kan geen wetenschappelijk onderzoek geweest, alles is verzonnen. Alles wat je ziet is marketing. Als wat van Sanalyslab komt kun je beschouwen als onbetrouwbaar. Alles wat je doet op de website is geautomatiseerd. Je bestelling komt in China uit de computer rollen. Het is wel een slim verdienmodel van deze John.

 14. Je kan geen gewrichtskraakbeen laten groeien met een supplement. SanaJoint is idd een zwendel of oplichting. Hoe kan je dit nu betrouwbaar noemen!

 15. SanaJoint is een niet betrouwbaar product. Als ze alles verzinnen, dan kun je simpel weg niet vertrouwen dat ze ook maar iets doen. En de inflatie van tegenwoordig is 70 Euro tegenwoordig veel geld.

 16. Ik heb dit gekocht voor 224,70 euro en het werkt niet. Ik heb het terug gestuurd en mijn geld terug gevraagd. Ik krijg geen antwoord op mijn email.

 17. Er moet wel geld zitten achter deze supplementenzwendel, anders kunnen ze niet de advertentie kosten betalen op MSN. Het lijkt een soort van marketingbureau. Ik ben wel benieuwd wie Dr Rosmy Barrios in het echt is.

 18. Misschien moeten we dit de supplementenzwendel noemen van SanalysLab……

  Staring:
  Dr Rosmy Barrios hoofd van de afdeling weet niet kunde en schrijfster van sprookjes

 19. Dit is een voorbeeld van een online zwendel. Valse doktoren, professors, wetenschappers, product en valse echte ervaringen.

 20. Als conclusie lees ik:
  “SanaJoint werkt niet! Het is een broodje aap verhaal. Er is totaal geen bewijs dat dit voedingssupplement niet werkt.”
  Door toevoeging van het woordje “niet” wordt de bedoelde conclusie echter onderuitgehaald: er staat nu het tegendeel.

 21. Als ze o.a. het logo van de telegraaf gebruiken, wat is dan het logo EUROPESE PRODUCTIE of NATUURLIJKE BESTANDDELEN waard.

  Geen Fuck!! Niet kopen mensen!

 22. Sanajoint is als supplement onbetrouwbaar. Een niet bestaande dokter, slechte promotie films, beroerde website en nog slechter product.

 23. Gewrichtsteun en armsteun, ze hebben een heel imperium gebouwd, om nepproducten en fake wetenschappers en een nep dokter. Het is pure bedriegerij van mensen.

 24. Ze suggeren dat het een bekend supplement is, Ik heb effe een mail gestuurd naar de telegraaf. Dit is nep nieuws over iets wat nooit kan werken. Waar komt het vandaan? Ik denk China.

 25. Ik kan er niet anders van maken dat dit oplichting is. Waarom laat logo’s zien van de telegraaf en andere media. Je moet dit niet willen proberen, je weet niet wat erin zit.

 26. Het is een verkoop verhaal om snel rotzooi te verkopen. Ze adviseert om 6 potjes te kopen. Je weet niet wat in deze pillen zit. Misschien zit er enkel meel of gruis in. Heb jullie ook het logo gezien van de telegraaf wat ze gebruiken?

 27. De website en video is te klungelig voor woorden. Met alle respect, dit geloof je toch niet. Het is een verkoop website, die rotzooi uit China of India verkoopt.

  Als dit een beroemde dokter zou zijn en veel heeft geschreven, dan zou je haar toch tegen komen in wetenschappelijke publicaties.

  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Barrios

  Niets gevonden!

 28. Dr. Rosmy Barrios bestaat echt niet. Ze zegt dat ze werkt als hoofd van een afdeling M Clinic. Echter het M Clinic https://imclinic.com/es/equipo-medico/ kent deze dame niet. Ze hebben een fake instragram, facebook en linkedin gecreëerd.

  De video is gewoon een poging tot oplichting. Dezelfde substantie koop je voor een paar euro bij een drogist.

  Hoe worden mensen voor de gek gehouden.

 29. Ik heb dit sanajoint-product gekocht en de ingrediënten die het bevat lijken in overeenstemming met de claims die op het product worden beschreven.
  Ik heb gezocht naar meer informatie over deze beroemde dokter barrios, de dokter bestaat echt, maar in de video wordt ze voorgesteld als “een dokter die het geheim heeft ontcijferd”… Er valt niets te ontcijferen, de gebruikte ingrediënten zijn al het onderwerp geweest van wetenschappelijk onderzoek en worden gebruikt door veel voedingssupplementen die gericht zijn op gezamenlijke ondersteuning. Ik denk dat de “vorm” moet worden herzien, maar de “substantie” is correct.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in