RXB Green Coffee ga je hiervan afvallen of is het echt onzin?

RXB Green Coffee pillen is een voedingssupplement waar je zou kunnen afvallen. Via alle reclames wordt getracht om deze pillen te verkopen. Dit kost je €39.95. Is het mogelijk om hiervan af te vallen of is dit zoals veel van dit soort producten klinkklare onzin.

De Claim verkoper

 • RXB Green Coffee elimineert van nature slechte vetten.
 • Dit voedingssupplement op basis van groene koffie en guarana bezit natuurlijke lipolytische eigenschappen!
 • RXB Green Coffee droogt de vetcellen uit en verbrandt slechte vetten van nature.
 • Neem elke ochtend een capsule RXB Green Coffee en voel snel het verschil!
 • Verwijdert vetcellen uit het lichaam
 • Versnelt van nature de eliminatie van vetten
 • Natuurlijk, met groene koffie en guarana!

De verkoper levert geen bewijs dat je hiervan afvalt!

Ingrediënten RXB Green Coffee

Groene koffie

Groene koffie extract is een extract van ongebrande, groene koffiebonen. Het wordt gebruikt in het Zwitserse waterproces voor het cafeïnevrij maken van koffie. Het is ook gebruikt als afslanksupplement en als ingrediënt in andere afslankproducten, hoewel er onvoldoende klinisch bewijs is dat het effectief of veilig is voor dergelijke toepassingen. In 2014 werd een van de primaire onderzoeken die voordelen aantoonden ingetrokken en het bedrijf dat het onderzoek sponsorde, Applied Food Sciences, kreeg een boete van de Federal Trade Commission voor het maken van ongegronde beweringen over gewichtsverlies met behulp van het gebrekkige onderzoek.

Bronnen

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20871849/
 2. https://www.ftc.gov/news-events/news/press-releases/2014/09/green-coffee-bean-manufacturer-settles-ftc-charges-pushing-its-product-based-results-seriously

Guarana

Als voedingssupplement of kruid is guaranázaad een effectieve stimulans. Het bevat ongeveer twee keer de concentratie cafeïne die in koffiebonen wordt aangetroffen  Het additief is berucht geworden omdat het wordt gebruikt in energiedrankjes. Het heeft geen zogenaamde GRAS-status (Generally Regarded As Safe). Net als met andere cafeïnehoudende producten moeten mensen met hartproblemen of hoge bloeddruk oppassen wanneer ze grote hoeveelheden guarana nuttigen.

Bronnen

 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Guarana
 2. https://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=guarana_ps 

Cafeïne

Cafeïne zit in veel afvalproducten. Het verhoogt tijdelijk je stofwisseling en dit merkt je bijvoorbeeld in de stoelgang. Er is onvoldoende bewijs dat cafeïne effect heeft op het verbranden van vet en energieverbruik. Van cafeïne val je dus niet af, dus van RXB Green Coffee val je niets af.

Bronnen

 1. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/cafeine.aspx#blokwat-gebeurt-er-met-cafe%c3%afne-in-je-lichaam?

Voordelen

Geen

Nadelen

Je valt er nagenoeg niets van af en je bent €39.95 kwijt. Van dit geld kun je 2 maanden sporten bij Basicfit.

Stof om over na te denken

 1. Waarom schrijven artsen dit niet voor als je hiervan kilo’s afvalt
 2. Bij regelmatig gebruik van middelen waarin cafeïne een bestanddeel is neemt  het effect per hoeveelheid af. Er is dan meer cafeïne nodig om hetzelfde effect te bereiken.
 3. Eén capsule RXB Green Coffee maakt het verschil of is dit de verandering in levensstijl?
 4. Waarom wordt er geen wetenschappelijk onderzoek vermeld op de website van de verkoper? Het antwoord is dat er geen bewijs kan worden geleverd in de vorm van een wetenschappelijk onderzoek.

Conclusie

Je valt niet af van RXB Green Coffee! Als je hieraan twijfelt, raadpleeg dan de huisarts. Als je wilt afvallen, ga dan bewegen en let op je voeding!

1 REACTIE

 1. ik heb ooit weleens guaranapillen van ’t Kruidvat geslikt en toen vroeg mijn teenerdochter na ’n poosje of ik soms drugs gebruikt had, omdat ik abnormaal druk werd. volgens mijzelf werd ik er ’n beetje hyperactief van en vanwege méér beweging viel ik toen af…………..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in