Retine Optivision Review: Beter zicht of toch niet!

Retine Optivision Review: Beter zicht of toch niet!
Retine Optivision Review: Beter zicht of toch niet!

In het digitale tijdperk van vandaag is het makkelijker dan ooit om producten aan te schaffen met slechts een paar muisklikken of tikken op je smartphone. Maar met deze gemakken komen ook risico’s, zoals het geval is met het product Retine Optivision van Norwegian Lab dat wordt verkocht via Facebook.

Het is van cruciaal belang op te merken dat de online reputatie van de leverancier zwaar in het geding is. Platformen zoals Trustpilot, die consumentenrecensies hosten, hebben de leverancier bestempeld als onbetrouwbaar. Dit is een belangrijke rode vlag voor potentiële kopers en een waarschuwing om voorzichtig te zijn bij het kopen van producten van een bron met een dergelijke bedenkelijke reputatie.

Wat is de claim

De claim van Retine Optivision is dat het product voedingsstoffen bevat die de ogen beschermen en de gezondheid van de ogen versterken. Het beweert verschillende voordelen te bieden, waaronder:

 • Het verbeteren van het gezichtsvermogen.
 • Het beschermen van de ogen.
 • Het verbeteren van het nachtzicht.
 • Het voorkomen van oogaandoeningen en leeftijdsgerelateerde veranderingen in het gezichtsvermogen.

Deze claim impliceert dat door het dagelijks innemen van Retine Optivision, de gebruiker de gezondheid en het functioneren van hun ogen kan ondersteunen en behouden. Het product wordt gepromoot als een combinatie van verschillende werkzame stoffen, waaronder blauwe bosbessen, stijve ogentroost, luteïne, zeaxanthine, zink, vitamine A, vitamine C en vitamine E, die allemaal bijdragen aan de genoemde voordelen voor de ogen.

Deze claim impliceert dat door het dagelijks innemen van Retine Optivision, de gebruiker de gezondheid en het functioneren van hun ogen kan ondersteunen en behouden.
Deze claim impliceert dat door het dagelijks innemen van Retine Optivision, de gebruiker de gezondheid en het functioneren van hun ogen kan ondersteunen en behouden.

Wat zijn de ingrediënten?

De ingrediënten van Retine Optivision, zoals vermeld in de opgave van de fabrikant, zijn:

 1. Blauwebosbessenconcentraat (Vaccinium myrtillus): Dit bevat antioxidanten en kan de algehele gezondheid van het oog, het behoud van het normale gezichtsvermogen en het verbeteren van het nachtzicht ondersteunen.
 2. Stijveogentroostextract (Euphrasia stricta): Dit wordt traditioneel gebruikt als medicijn voor oogaandoeningen en kan helpen bij milde kwalen zoals allergieën en droge ogen.
 3. Luteïne: Dit kan de ogen beschermen tegen schadelijk licht en verkalking.
 4. Zeaxanthine: Dit kan helpen leeftijdsgebonden veranderingen in het gezichtsvermogen tegen te gaan en het netvlies te beschermen tegen vrije radicalen en schadelijk licht.
 5. Bètacaroteen: Dit kan helpen de ogen gezond te houden en heeft een positief effect op het nachtzicht.
 6. Vitamine D: Dit is essentieel voor de vochtproductie van de ogen, draagt bij aan een normaal gezichtsvermogen en verbetert het nachtzicht.
 7. Vitamine B2 (riboflavine): Dit kan de cellen beschermen tegen oxidatieve stress en draagt bij aan een normaal gezichtsvermogen.
 8. Vitamine C: Dit kan helpen bij het voorkomen van leeftijdsgebonden veranderingen in het gezichtsvermogen en maculadegeneratie.
 9. Vitamine E: Dit kan helpen de cellen van het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress, wat van invloed kan zijn op het gezichtsvermogen.
 10. Selenium: Dit werkt als een antioxidant en beschermt de lens van het oog.
 11. Zink: Dit kan leeftijdsgebonden veranderingen in het gezichtsvermogen verminderen, het oog beschermen tegen schade door UV-straling en oxidatieve stress.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel deze ingrediënten elk bekend staan om hun potentiële gezondheidsvoordelen, de effectiviteit van deze specifieke combinatie van ingrediënten in Retine Optivision niet onomstotelijk is bewezen door onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.

Zijn er Bijwerkingen?

Het is mogelijk dat bij het gebruik van supplementen zoals Retine Optivision, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van bepaalde voedingsstoffen wordt overschreden, vooral als deze worden gecombineerd met andere supplementen of een voeding die al rijk is aan deze voedingsstoffen. Dit kan leiden tot ongewenste bijwerkingen.

Hoewel de voedingsstoffen in Retine Optivision – zoals vitamine C, vitamine E, selenium en zink – in het algemeen als veilig worden beschouwd, kan een overmatige inname toch problemen veroorzaken. Een teveel aan vitamine C kan bijvoorbeeld leiden tot maagpijn, misselijkheid en diarree. Overmatige vitamine E kan mogelijk het risico op bloedingen verhogen. Hoge doseringen selenium kunnen leiden tot seleniumvergiftiging met symptomen als vermoeidheid, haaruitval, witte, broze nagels en zenuwbeschadiging. Te veel zink kan leiden tot misselijkheid, braken, verlies van eetlust, maagkrampen, diarree en hoofdpijn, en kan de opname van koper in het lichaam beïnvloeden.

Daarnaast kunnen stoffen zoals luteïne en zeaxanthine in grote hoeveelheden mogelijk geelzucht veroorzaken.

Het is dus van essentieel belang om altijd voorzichtig te zijn bij het gebruik van voedingssupplementen en te vermijden dat je de ADH van voedingsstoffen overschrijdt. Als je al een uitgebalanceerd dieet volgt of andere supplementen gebruikt, kan het innemen van een extra supplement zoals Retine Optivision mogelijk tot een overmatige inname leiden.

Zoals altijd wordt het sterk aangeraden om een ​​gezondheidsprofessional te raadplegen voordat je een nieuw supplement begint, vooral als je al andere supplementen gebruikt of een specifiek dieet volgt. Deze professional kan je advies geven op basis van jouw individuele gezondheidsbehoeften en mogelijke interacties tussen verschillende supplementen en voedingsstoffen.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Hoewel deze ingrediënten individueel worden geassocieerd met de gezondheid van de ogen en sommige studies hebben aangetoond dat ze bepaalde voordelen kunnen bieden, is er geen  wetenschappelijk bewijs dat specifiek de effectiviteit van Retine Optivision als geheel ondersteunt. Het is belangrijk om te benadrukken dat beweringen over de effectiviteit van voedingssupplementen moeten worden ondersteund door degelijk wetenschappelijk onderzoek, inclusief klinische proeven met een robuust ontwerp en voldoende deelnemers.

krijg je deze stoffen ook met normale voeding naar binnen?

Ja, de meeste van de ingrediënten in Retine Optivision kunnen ook worden verkregen uit een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet. Hier zijn enkele voedingsbronnen van deze stoffen:

 1. Blauwebosbessenconcentraat (Vaccinium myrtillus): Blauwe bessen zijn een natuurlijke bron van antioxidanten.
 2. Stijveogentroostextract (Euphrasia stricta): Dit is specifiek van de Euphrasia plant, die niet typisch wordt geconsumeerd als onderdeel van een normaal dieet.
 3. Luteïne en Zeaxanthine: Dit zijn carotenoïden die gevonden kunnen worden in veel groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool, evenals in eieren en mais.
 4. Bètacaroteen: Dit wordt gevonden in felgekleurde groenten en fruit, zoals wortelen, zoete aardappelen, spinazie en kale.
 5. Vitamine D: Dit kan worden verkregen uit vette vis, lever, eigeel en verrijkte voedingsmiddelen. Ons lichaam kan ook vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht.
 6. Vitamine B2 (riboflavine): Dit kan worden gevonden in eieren, melk, rijst, en verrijkte granen.
 7. Vitamine C: Dit is volop aanwezig in veel fruit en groenten, waaronder citrusvruchten, aardbeien, kiwi’s, paprika’s en broccoli.
 8. Vitamine E: Dit is te vinden in noten en zaden, spinazie en broccoli.
 9. Selenium: Dit wordt gevonden in vis, vlees, eieren, en noten, vooral de paranoot is een zeer rijke bron van selenium.
 10. Zink: Dit is aanwezig in vlees, schaaldieren, melk, kaas, brood, en granen.

Hoewel deze voedingsstoffen kunnen worden verkregen uit een gebalanceerd en gevarieerd dieet, kan het voor sommige mensen nodig zijn om supplementen te nemen om hun inname van bepaalde voedingsstoffen te verhogen, op advies van een arts of een geregistreerde diëtist. Het is echter belangrijk om te overleggen met een gezondheidsprofessional voordat je een nieuw supplement start, vooral als je al medicatie gebruikt of een bestaande gezondheidstoestand hebt.

Ervaringen op internet

De donkere onderbuik van digitale handel is weer eens blootgelegd door de recente golf van negatieve ervaringen die consumenten hebben gehad met Norwegian Lab. Klachten variëren van beschuldigingen van regelrechte oplichting tot ongewenste abonnementen, volgens een schat aan negatieve feedback op Trustpilot.

De modus operandi van het bedrijf lijkt te zijn het aanbieden van een ‘proefzending’, die, als er niet tijdig wordt gereageerd, zich automatisch omzet in een lopend abonnement. Dit soort tactieken hebben geen plaats in een eerlijke markt. Dergelijke bedrijfspraktijken schenden de Wet Oneerlijke Handelspraktijken, die expliciet stelt dat bedrijven niet mogen misleiden of agressieve verkooptechnieken mogen gebruiken.

Consumenten die vinden dat ze zijn misleid hebben het recht om dergelijke overeenkomsten te vernietigen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is verantwoordelijk voor het handhaven van deze regels, en zij zouden deze situatie op de voet moeten volgen.

Als niet tijdig reageert of de voorwaarden niet goed leest,zit je vast aan 3 maandelijkse toezending en dit is volgens ons een ongehoorde schending van het consumentenvertrouwen en de correcte handelswijzen, vooral in een land als Nederland dat zich kenmerkt door sterke consumentenbescherming.

Klanten hebben uitdrukkelijk verklaard dat ze slechts geïnteresseerd waren in de proefzending voor €7.99, geen 3 maandelijks abonnement. Dit alles onderstreept een dringende behoefte aan meer transparantie en betere handhaving van consumentenrechten in de digitale markt.

De modus operandi van het bedrijf lijkt te zijn het aanbieden van een 'proefzending', die, als er niet tijdig wordt gereageerd, zich automatisch omzet in een lopend abonnement.
De modus operandi van het bedrijf lijkt te zijn het aanbieden van een ‘proefzending’, die, als er niet tijdig wordt gereageerd, zich automatisch omzet in een lopend abonnement.

Conclusie je hebt dit supplement niet nodig!

Het gezegde “een appel per dag houdt de dokter weg” klinkt misschien cliché, maar er zit een kern van waarheid in als het gaat om het belang van een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet. Neem bijvoorbeeld Retine Optivision, een supplement dat voedingsstoffen zoals luteïne, zeaxanthine, bètacaroteen, vitamine D, vitamine B2, vitamine C, vitamine E, selenium en zink bevat. Klinkt indrukwekkend, nietwaar? Maar de waarheid is dat deze voedingsstoffen voornamelijk te vinden zijn in de alledaagse voeding die we consumeren: fruit, groenten, volkoren, magere eiwitten en gezonde vetten.

Het verhaal neemt een meer kritische wending wanneer we onderzoeken of Retine Optivision daadwerkelijk de beloofde voordelen levert. Het ontnuchterende feit is dat er op dit moment geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs is dat specifiek de effectiviteit van Retine Optivision als geheel ondersteunt. Consumenten moeten alert en kritisch blijven in de face van aantrekkelijke marketing claims. De gouden standaard blijft producten waarvan de effectiviteit en veiligheid zijn aangetoond door rigoureus wetenschappelijk onderzoek.

Natuurlijk, er zijn uitzonderingen op de regel. Sommige mensen – ouderen, individuen met bepaalde gezondheidsproblemen, of degenen met specifieke dieetbeperkingen – kunnen baat hebben bij supplementen om hun inname van bepaalde voedingsstoffen te verhogen. Maar zelfs in deze gevallen is het van essentieel belang om te overleggen met een gezondheidsprofessional voordat je een nieuw supplement start. Een passend en veilig gebruik van voedingssupplementen moet altijd worden bepaald op basis van individuele gezondheidsbehoeften en niet op basis van verleidelijke reclames.

Concluderend, voordat je in de verleiding komt om je zuurverdiende geld uit te geven aan glanzende nieuwe supplementen zoals Retine Optivision, onthoud dan dat een goed uitgebalanceerd en gevarieerd dieet vaak alles is wat je nodig hebt voor je dagelijkse voedingsbehoeften.

5 REACTIES

 1. Heb op 10-09-2023 een bestelling gedaan bij FruugocomLimited (zonder verdere aankoopverplichtingen) voor het bedrag van € 19,94. Nooit iets ontvangen. Deze week op 28-11-2023 een aanmaning ontvangen van een Incassobureau Klarna of ik inclusief aanmaningskosten voor een Totaalbedreag van € 171,50. Heb tussentijds nooit een bericht of een reminder ontvangen. Wil bij deze Iederen waarschuwen …. TRAP ER NIET IN. Telefoonnummer van Retine is onder nummer …… en het Incassobureau heet Klarna en is te bereiken onder nummer …… Mijn naam is Wim ….. en je kan mij mailen op …….
  Ik wil een zaak opbouwen en doorsturen naar de Nationale Ombutsman en Kassa.

  • Je bent blijkbaar een verplichting aangegaan, ik adviseer je om contact op te nemen met je rechtsbijstandsverzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in