Restilen Ervaringen & Review: Werkt dit en is het betrouwbaar?

Restilen werkt dit en is het betrouwbaar? Ervaringen en Review
Restilen werkt dit en is het betrouwbaar? Ervaringen en Review

Restilen is een voedingssupplement dat via affiliatemarketing wordt verkocht. De producent  is Key Player Limited. Van deze producent is bekend dat hij de EU wetgeving omzeilt, door te verkopen vanuit vestiging in het buitenland. De bestellingen voor Restilen kunnen worden gedaan via Bol.com en affiliates. Als je besluit dit product te kopen kost dit je €56 voor één maand voorraad.

Marketing en verkoop Restilen

Bestelde artikelen worden geleverd met de post of via een koeriersbedrijf. Ze werken enkel maar via postorders. De verkoop vind online plaats via affiliate marketing. Na de aankoop wordt dit product vanuit het buitenland naar de besteller verzonden.

De gemiddelde opbrengst voor de verkoper is €35,40. De provisie bedraagt 30%. Het is dus lucratief om deze pillen te verkopen.

Positieve Restilen ervaringen op internet

Er zijn veel websites met positieve ervaringen m.b.t. het gebruik van Restilen. Als je deze websites bekijkt, zijn dit websites die dit product promoten. Er staat altijd een link naar de verkoopwebsite van de fabrikant. Dit zijn affiliatie websites. De ervaringen zijn fake en enkel en alleen geschreven om geld te verdienen. Sommige websites maken het erg bond, met nep psychologen, voedingsdeskundigen en dokteren.

Ingrediënten

NL 2 pillen
Extract van zoete sinaasappelschil [20% limoneen] – Serenzo™ 500,00 mg
Ashwagandha wortel extract [5% withanolides] – KSM-66® 200,00 mg
Extract van Chinees the bladeren [98% L-theanine] 50,00 mg
Saffraan stamper extract [0,4% crocine, 0,4% saffraan] – Saffr’Activ® 30,00 mg
Sapconcentraat van kantaloep – SOD B Extramel® 10,00 mg
Thiamine 6,00 mg (545%*)
Riboflavine 6,00 mg (429%*)
Niacine 30,00 mg (188%*)
Vitamine B6 3,50 mg (250%*)
Vitamine B12 10,00 µg (400%*)
Pantotheenzuur 12,00 mg (200%*)
Magnesium – Aquamin™ Mg 100,00 mg (27%*)

Ashwagandha wortel extract

De werking berust op het hoofdbestands deel de Ashwagandha wortel. ‎Withania somnifera‎‎, algemeen bekend als ‎‎ashwagandha‎‎ of ‎‎winterkers‎‎. Ashwagandha is gebruikt als een adaptogeen, diureticum en kalmerend middel en is beschikbaar in de Verenigde Staten als een voedingssupplement. Er zijn geen goede klinische studies bekend, waarin de wortel of zijn extracten als een enkel middel worden gebruikt.

‎De plant, met name het wortelpoeder, wordt al eeuwenlang gebruikt in de ‎‎traditionele Indiase geneeskunde‎‎, maar er is geen goed bewijs dat het veilig of effectief is voor de behandeling van elke ziekte.

Ashwaganda zou een rustgevende werking en een ontstekende remende werking hebben. Bij ratten zou het een libido remmende werking hebben, het is niet bekend wat dit bij mensen doet.

Als adaptogeen verbetert ashwagandha de weerstand tegen stress en verhoogt het de immuniteit van het lichaam.

Saffraan

Saffraan heeft wijdverspreide traditionele toepassingen. Het heeft werkzaamheid aangetoond als een alternatieve behandeling voor milde tot matige depressie.

Bijwerkingen‎

‎Er zijn beperkte klinische onderzoeken beschikbaar en case reports ontbreken.‎

Bijwerkingen kunnen ‎‎diarree‎‎, hoofdpijn, ‎‎sedatie‎‎ of ‎‎misselijkheid‎‎ zijn en het product mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Ashwagandha wortel extract kan bijwerkingen veroorzaken als ‎‎het‎‎ alleen of samen met ‎‎geneesmiddelen op recept‎‎ wordt ingenomen.

Claim Restilen

Restilen is voor iedereen die zich ooit gestrest, angstig of nerveus heeft gevoeld en zich graag opgelucht wil voelen.

 • Verhoogt de weerstand tegen stress
 • Helpt een positieve stemming te behouden
 • Vermindert stresssymptomen
 • Vermindert vermoeidheid en uitputting
 • Ondersteunt het behoud van energie en vitaliteit

Wetenschappelijk bewijs

Er is bewijs dat het invloed heeft op stress. De beschikbare wetenschappelijke gegevens ondersteunen de conclusie dat Ashwagandha een echt krachtig regeneratief tonicum (Rasayana van Ayurveda) is, vanwege de vele farmacologische acties zoals anti-stress, neuroprotectief, antitumor, anti-artritis, pijnstillend en ontstekingsremmend enz.

Review: Werkt Restilen en is het betrouwbaar

Volgens de literatuur werkt het ingrediënt Ashwagandha extract en heeft een rustgevende eigenschappen en biedt weerstand tegen stress.

Echter het zorgelijk is dat, er geen EU controle is op dit supplement. Er kan ook geen antwoord worden gegeven op de vraag voldoet het aan de warenwet. Komt het artikel uit de EU of uit een niet EU land.

Als je levensmiddelen importeert moet je voldoen aan Europese eisen op het gebied van voedselveiligheid. Zoals traceerbaarheid van levensmiddelen in alle stadia van productie, verwerking en distributie. Dus als deze pillen zelf importeert uit het buitenland en verkoopt via BOL.COM ben je verantwoordelijk voor de gevolgen, als er iemand ziek wordt.

Het is ons onbekend of de kwaliteit goed is. Bevat het artikel wel Ashwagandha of bevat het ook andere stoffen die schadelijk voor mensen kunnen zijn.

Gezien bovenstaande achten wij dit artikel niet betrouwbaar!

Restilen wordt buiten de EU wetgeving aangeboden. Deze wetgeving is ter bescherming van de consument.
Restilen wordt buiten de EU wetgeving aangeboden. Deze wetgeving is ter bescherming van de consument.

Stof tot nadenken

 1. Waarom wordt product buiten de EU wetgeving aangeboden. Deze wetgeving is ter bescherming van de consument.
 2. De reden dat Kruidvat of Etos deze producten niet aanbieden is waarschijnlijk dat ze niet voldoen aan de EU-wetgeving.
 3. De herkomst van de producten is niet bekend, dit kan China zijn of een ander exotisch land. Zijn de ingrediënten echt of zijn deze vervuild of zit er iets anders in.
 4. Het ontwijken van de EU wetgeving is voor ons een reden om dit product niet te vertrouwen.
 5. De leverancier (Key Player Limited) valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten.
 6. Je kan ook supplementen met Ashwagandha KSM-66 kopen elders. Dan zijn de kosten voor dit product een stuk lager. Deze bedragen €16,64
 7. Misschien kan je ook advies vragen aan de huisarts, m.b.t. je stressklachten.

Conclusie

Er is wetenschappelijk bewijs dat Restilen werkt tegen stress. het is een prijzig artikel €56 versus €16,64 van een Nederlandse leverancier. De leverancier werkt buiten de EU regelgeving om. dit geeft bij ons geen vertrouwen. Wij zouden dit artikel niet kopen.

Wij stellen je mening of ervaring op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.


Aanvulling 09 september 2022

Goedkoper alternatief voor Restilen

Er zijn goedkopere alternatieven voor Restilen, het gaat om het hoofdbestanddeel Ashwagandha. Deze kun je kopen bij:

  1. Quercus Ashwagandha kopen bij Holland & Barrett (hollandandbarrett.nl) €28,99
  2. Zoekresultaten voor: ‘Ashwagandha’ (vitaminesperpost.nl) €16.07
  3. Ashwagandha Kopen? | 500 Mg Ashwagandha Wortelextract (flinndal.nl) €13,95

 

18 REACTIES

 1. Ashwagandha helpt wel een beetje, maar je moet de problemen aanpakken die stress en angst veroorzaken. Anders ben je alleen bezig met symptoom bestrijding. De oorzaak moet worden opgelost.

 2. Restilen is absoluut niet betrouwbaar, omdat de herkomst niet bekend is. Ik koop Ashwagandha omdat het werkt, is veilig en betrouwbaar is. Voor 30 euro heb ik een voorraad voor 3 maanden. Ashwagandha heeft ook de eigenschappen van Saffraan. Het helpt bij depressie, het verlaagd stress, onrust, angst en nog meer. Het geld groeit bij mij niet op de rug, dus ik koop iets goeds. In restilen zit maar 200 mg en in flinndal 500 mg. De flinndal is betrouwbaar. Kijk maar naar de beoordeling op bol. Vaak werkt restilen niet. Het kan zomaar zijn dat er geen werkzame stoffen in zit. Flinndal voldoet aan de veiligheidseisen.

  • Restilen leek veel belovend, echter geen resultaat. Ashwagandha 200mg geeft wel resultaat. Als ik verder terug redeneer, in Restilen ziet 200mg en dit doet niets. Dan zou je denken, dat er niets in Restilen zit.

   • Ik vermoed dat Restilen niet getest wordt. Er zijn denk ik meerdere leveranciers, waarbij een aantal rommelen met de ingrediënten. Het is raar als 40% aangeeft op bol.com dat het niet werkt en duur is. Heel bijzonder is dat op zgn review, zgn gezondheids en blogs een score is van 100% tevredenheid. Dit is raar, het lijkt erop dat deze websites, er enkel zijn voor de verkoop. Ze koperen hun mening van de leverancier en geven er een sausje overheen en zie daar, dan heb je een mooi verhaal. Maar dit helpt je geen fuck!

 3. Ik vind het vreemd dat men het hier bijna enkel over de Ashwagandha gaat. Er zit namelijk veel meer in Restilen dan Ashwagandha alleen. Zoals het Saffraan extract, waarvan bewezen is dat het helpt bij onrust. Zaffranax bijvoorbeeld is namelijk ook prijzig. In Restilen krijg je de combo, plus nog vitamines B, magnesium, sinaasappelschil, groene thee, meloen extract.
  Ik nam vroeger Ashwaganda, Zaffranax en Magnesium. Als je dat allemaal appart koopt ben je veel meer geld kwijt dan Restilen te kopen. De vraag is wel, zitten al de ingrediënten wel in het pilletje. Want vergeleken is Restilen veel goedkoper.

 4. Op restilen wordt veel verdient, het werkt, maar het gaat om het werkzame element de Ashwagandha wortel. Goed zoeken op Google en je zeker een goed zo niet beter alternatief. Wees geen dief van je eigen portemonnee, want het leven is al duur genoeg.

 5. Het alternatief van findell is goed voor 3 maanden. Ik heb er net zoveel baat bij als restilen maar dan stukken goedkoper en morgen in huis!

 6. Het zijn dure pillen en ze doen echt helemaal niets. Als ik er 2 neem of zelfs 3 doen ze niets. Het is duur en zonde van mijn geld! Voor €56 had ik brood en kaas kunnen kopen.

 7. Ik zat even door te denken, want Restilen werkt goed bij mij. Als ik mijzelf aanmeld als affiliate bij mij. En voor mijzelf bestel krijg ik 30% korting. Dus voor 6 maanden voorraad betaal ik 100 euro. Per maand komt dit neer op 16,50, dat is goedkoper dan vergelijkbare en goedgekeurde pillen.

  Denk ik gek?

 8. Volgens een medewerker van Restilen komt dit product uit de EU. Ik had dit een paar dagen geleden gevraagd en ze hebben nog bewijs gestuurd.

  • Hoi, de fabrikant geeft aan in, zijn disclaimer, dat het van buiten de EU komt. Hij werkt vanuit Dubai, waardoor hij buiten de EU wetgeving valt. De fabrikant valt onder het recht van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij verzend alles via postorder.

   • ‎Omdat voedingssupplementen als levensmiddel worden beschouwd, is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant, importeur, leverancier of distributeur om ervoor te zorgen dat een op de markt gebracht voedingssupplement veilig is.‎

    https://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/food-supplements
    Dus:

    1. Als ik het koop op de website van de leverancier, ben ik zelf verantwoordelijk, want ik ben de importeur
    2. Als ik het koop via bol.com is de verkoper van bol.com verantwoordelijk

 9. Ik heb baat bij restilen, maar ik ga nu iets anders proberen met Ashwagandha wortel. Even kijken op google en voor 14,48 euro bij bol.com. Ik ga dit proberen, het leven is al duur genoeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in