Restilen Ervaringen & Review: Werkt dit en is het betrouwbaar? 4.2/5 (5)

9
917
Restilen werkt dit en is het betrouwbaar? Ervaringen en Review
Restilen werkt dit en is het betrouwbaar? Ervaringen en Review

Restilen is een voedingssupplement dat via affiliatemarketing wordt verkocht. De producent  is Key Player Limited. Van deze producent is bekend dat hij de EU wetgeving omzeilt, door te verkopen vanuit vestiging in het buitenland. De bestellingen voor Restilen kunnen worden gedaan via Bol.com en affiliates. Als je besluit dit product te kopen kost dit je €56 voor één maand voorraad.

Marketing en verkoop Restilen

Bestelde artikelen worden geleverd met de post of via een koeriersbedrijf. Ze werken enkel maar via postorders. De verkoop vind online plaats via affiliate marketing. Na de aankoop wordt dit product vanuit het buitenland naar de besteller verzonden.

De gemiddelde opbrengst voor de verkoper is €35,40. De provisie bedraagt 30%. Het is dus lucratief om deze pillen te verkopen.

Advertisement

Positieve Restilen ervaringen op internet

Er zijn veel websites met positieve ervaringen m.b.t. het gebruik van Restilen. Als je deze websites bekijkt, zijn dit websites die dit product promoten. Er staat altijd een link naar de verkoopwebsite van de fabrikant. Dit zijn affiliatie websites. De ervaringen zijn fake en enkel en alleen geschreven om geld te verdienen. Sommige websites maken het erg bond, met nep psychologen, voedingsdeskundigen en dokteren.

Ingrediënten

NL 2 pillen
Extract van zoete sinaasappelschil [20% limoneen] – Serenzo™ 500,00 mg
Ashwagandha wortel extract [5% withanolides] – KSM-66® 200,00 mg
Extract van Chinees the bladeren [98% L-theanine] 50,00 mg
Saffraan stamper extract [0,4% crocine, 0,4% saffraan] – Saffr’Activ® 30,00 mg
Sapconcentraat van kantaloep – SOD B Extramel® 10,00 mg
Thiamine 6,00 mg (545%*)
Riboflavine 6,00 mg (429%*)
Niacine 30,00 mg (188%*)
Vitamine B6 3,50 mg (250%*)
Vitamine B12 10,00 µg (400%*)
Pantotheenzuur 12,00 mg (200%*)
Magnesium – Aquamin™ Mg 100,00 mg (27%*)

Ashwagandha wortel extract

De werking berust op het hoofdbestands deel de Ashwagandha wortel. ‎Withania somnifera‎‎, algemeen bekend als ‎‎ashwagandha‎‎ of ‎‎winterkers‎‎. Ashwagandha is gebruikt als een adaptogeen, diureticum en kalmerend middel en is beschikbaar in de Verenigde Staten als een voedingssupplement. Goed ontworpen klinische studies zijn beperkt, waarin de wortel of zijn extracten als een enkel middel worden gebruikt.

‎De plant, met name het wortelpoeder, wordt al eeuwenlang gebruikt in de ‎‎traditionele Indiase geneeskunde‎‎, maar er is geen goed bewijs dat het veilig of effectief is voor de behandeling van elke ziekte.

Ashwaganda zou een rustgevende werking en een ontstekende werking hebben. Bij ratten zou het een libido remmende werking hebben, het is niet bekend wat dit bij mensen doet.

Als adaptogeen verbetert ashwagandha de weerstand tegen stress en verhoogt het de immuniteit van het lichaam.

Bijwerkingen‎

‎Er zijn beperkte klinische onderzoeken beschikbaar en case reports ontbreken.‎

Bijwerkingen kunnen ‎‎diarree‎‎, hoofdpijn, ‎‎sedatie‎‎ of ‎‎misselijkheid‎‎ zijn en het product mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Ashwagandha wortel extract kan bijwerkingen veroorzaken als ‎‎het‎‎ alleen of samen met ‎‎geneesmiddelen op recept‎‎ wordt ingenomen.

Claim Restilen

Restilen is voor iedereen die zich ooit gestrest, angstig of nerveus heeft gevoeld en zich graag opgelucht wil voelen.

 • Verhoogt de weerstand tegen stress
 • Helpt een positieve stemming te behouden
 • Vermindert stresssymptomen
 • Vermindert vermoeidheid en uitputting
 • Ondersteunt het behoud van energie en vitaliteit

Wetenschappelijk bewijs

Er is bewijs dat het invloed heeft op stress. De beschikbare wetenschappelijke gegevens ondersteunen de conclusie dat Ashwagandha een echt krachtig regeneratief tonicum (Rasayana van Ayurveda) is, vanwege de vele farmacologische acties zoals anti-stress, neuroprotectief, antitumor, anti-artritis, pijnstillend en ontstekingsremmend enz.

Review: Werkt Restilen en is het betrouwbaar

Volgens de literatuur werkt het ingrediënt Ashwagandha extract  en heeft een rustgevende en biedt weerstand tegen stress.

Echter het zorgelijk is dat, er geen EU controle is op dit supplement. Er kan ook geen antwoord worden gegeven op de vraag voldoet het aan de warenwet. Komt het artikel uit de EU of uit een niet EU land.

Als je levensmiddelen importeert moet je voldoen aan Europese eisen op het gebied van voedselveiligheid. Zoals traceerbaarheid van levensmiddelen in alle stadia van productie, verwerking en distributie. Dus als deze pillen zelf importeert uit het buitenland en verkoopt via BOL.COM ben je verantwoordelijk voor de gevolgen, als er iemand ziek wordt.

Het is ons onbekend of de kwaliteit goed is. Bevat het artikel wel Ashwagandha of bevat het ook andere stoffen die schadelijk voor mensen kunnen zijn.

Gezien bovenstaande achten wij dit artikel niet betrouwbaar!

Stof tot nadenken

 1. Waarom wordt product buiten de EU wetgeving aangeboden. Deze wetgeving is ter bescherming van de consument.
 2. De reden dat Kruidvat of Etos deze producten niet aanbieden is waarschijnlijk dat ze niet voldoen aan de EU-wetgeving.
 3. De herkomst van de producten is niet bekend, dit kan China zijn of een ander exotisch land. Zijn de ingrediënten echt of zijn deze vervuild of zit er iets anders in.
 4. Het ontwijken van de EU wetgeving is voor ons een reden om dit product niet te vertrouwen.
 5. De leverancier (Key Player Limited) valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten.
 6. Je kan ook supplementen met Ashwagandha KSM-66 kopen elders. Dan zijn de kosten voor dit product een stuk lager. Deze bedragen €16,64
 7. Misschien kan je ook advies vragen aan de huisarts, m.b.t. je stressklachten.

Conclusie

Er is wetenschappelijk bewijs dat Restilen werkt tegen stress. het is een prijzig artikel €56 versus €16,64 van een Nederlandse leverancier. De leverancier werkt buiten de EU regelgeving om. dit geeft bij ons geen vertrouwen. Wij zouden dit artikel niet kopen.

Wij stellen je mening of ervaring op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.

Please rate this

9 COMMENTS

 1. Ik zat even door te denken, want Restilen werkt goed bij mij. Als ik mijzelf aanmeld als affiliate bij mij. En voor mijzelf bestel krijg ik 30% korting. Dus voor 6 maanden voorraad betaal ik 100 euro. Per maand komt dit neer op 16,50, dat is goedkoper dan vergelijkbare en goedgekeurde pillen.

  Denk ik gek?

 2. Volgens een medewerker van Restilen komt dit product uit de EU. Ik had dit een paar dagen geleden gevraagd en ze hebben nog bewijs gestuurd.

  • Hoi, de fabrikant geeft aan in, zijn disclaimer, dat het van buiten de EU komt. Hij werkt vanuit Dubai, waardoor hij buiten de EU wetgeving valt. De fabrikant valt onder het recht van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij verzend alles via postorder.

   • ‎Omdat voedingssupplementen als levensmiddel worden beschouwd, is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant, importeur, leverancier of distributeur om ervoor te zorgen dat een op de markt gebracht voedingssupplement veilig is.‎

    https://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/food-supplements
    Dus:

    1. Als ik het koop op de website van de leverancier, ben ik zelf verantwoordelijk, want ik ben de importeur
    2. Als ik het koop via bol.com is de verkoper van bol.com verantwoordelijk

 3. Ik heb baat bij restilen, maar ik ga nu iets anders proberen met Ashwagandha wortel. Even kijken op google en voor 14,48 euro bij bol.com. Ik ga dit proberen, het leven is al duur genoeg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here