Restilen Ervaringen & Review: Betrouwbaar?

Restilen werkt dit en is het betrouwbaar? Ervaringen en Review
Restilen werkt dit en is het betrouwbaar? Ervaringen en Review

Restilen is een voedingssupplement dat via affiliatemarketing wordt verkocht. De producent  is Key Player Limited. Van deze producent is bekend dat hij de EU wetgeving omzeilt, door te verkopen vanuit vestiging in het buitenland. De bestellingen voor Restilen kunnen worden gedaan via Bol.com en affiliates. Als je besluit dit product te kopen kost dit je €56 voor één maand voorraad.

Marketing en verkoop Restilen

Bestelde artikelen worden geleverd met de post of via een koeriersbedrijf. Ze werken enkel maar via postorders. De verkoop vind online plaats via affiliate marketing. Na de aankoop wordt dit product vanuit het buitenland naar de besteller verzonden.

De gemiddelde opbrengst voor de verkoper is €35,40. De provisie bedraagt 30%. Het is dus lucratief om deze pillen te verkopen.

Positieve Restilen ervaringen op internet

Er zijn veel websites met positieve ervaringen m.b.t. het gebruik van Restilen. Als je deze websites bekijkt, zijn dit websites die dit product promoten. Er staat altijd een link naar de verkoopwebsite van de fabrikant. Dit zijn affiliatie websites. De ervaringen zijn fake en enkel en alleen geschreven om geld te verdienen. Sommige websites maken het erg bond, met nep psychologen, voedingsdeskundigen en dokteren.

Ingrediënten

NL 2 pillen
Extract van zoete sinaasappelschil [20% limoneen] – Serenzo™ 500,00 mg
Ashwagandha wortel extract [5% withanolides] – KSM-66® 200,00 mg
Extract van Chinees the bladeren [98% L-theanine] 50,00 mg
Saffraan stamper extract [0,4% crocine, 0,4% saffraan] – Saffr’Activ® 30,00 mg
Sapconcentraat van kantaloep – SOD B Extramel® 10,00 mg
Thiamine 6,00 mg (545%*)
Riboflavine 6,00 mg (429%*)
Niacine 30,00 mg (188%*)
Vitamine B6 3,50 mg (250%*)
Vitamine B12 10,00 µg (400%*)
Pantotheenzuur 12,00 mg (200%*)
Magnesium – Aquamin™ Mg 100,00 mg (27%*)

Ashwagandha wortel extract

De werking berust op het hoofdbestands deel de Ashwagandha wortel. ‎Withania somnifera‎‎, algemeen bekend als ‎‎ashwagandha‎‎ of ‎‎winterkers‎‎. Ashwagandha is gebruikt als een adaptogeen, diureticum en kalmerend middel en is beschikbaar in de Verenigde Staten als een voedingssupplement. Er zijn geen goede klinische studies bekend, waarin de wortel of zijn extracten als een enkel middel worden gebruikt.

‎De plant, met name het wortelpoeder, wordt al eeuwenlang gebruikt in de ‎‎traditionele Indiase geneeskunde‎‎, maar er is geen goed bewijs dat het veilig of effectief is voor de behandeling van elke ziekte.

Ashwaganda zou een rustgevende werking en een ontstekende remende werking hebben. Bij ratten zou het een libido remmende werking hebben, het is niet bekend wat dit bij mensen doet.

Als adaptogeen verbetert ashwagandha de weerstand tegen stress en verhoogt het de immuniteit van het lichaam.

Saffraan

Saffraan heeft wijdverspreide traditionele toepassingen. Het heeft werkzaamheid aangetoond als een alternatieve behandeling voor milde tot matige depressie.

Bijwerkingen‎

‎Er zijn beperkte klinische onderzoeken beschikbaar en case reports ontbreken.‎

Bijwerkingen kunnen ‎‎diarree‎‎, hoofdpijn, ‎‎sedatie‎‎ of ‎‎misselijkheid‎‎ zijn en het product mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Ashwagandha wortel extract kan bijwerkingen veroorzaken als ‎‎het‎‎ alleen of samen met ‎‎geneesmiddelen op recept‎‎ wordt ingenomen.

Claim Restilen

Restilen is voor iedereen die zich ooit gestrest, angstig of nerveus heeft gevoeld en zich graag opgelucht wil voelen.

 • Verhoogt de weerstand tegen stress
 • Helpt een positieve stemming te behouden
 • Vermindert stresssymptomen
 • Vermindert vermoeidheid en uitputting
 • Ondersteunt het behoud van energie en vitaliteit

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er is bewijs dat het invloed heeft op stress. De beschikbare wetenschappelijke gegevens ondersteunen de conclusie dat Ashwagandha een echt krachtig regeneratief tonicum (Rasayana van Ayurveda) is, vanwege de vele farmacologische acties zoals anti-stress, neuroprotectief, antitumor, anti-artritis, pijnstillend en ontstekingsremmend enz.

Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van Restilen als supplement voor stressvermindering ondersteunt. Hoewel sommige van de ingrediënten in Restilen, zoals ashwagandha, rhodiola rosea en L-theanine, in enkele onderzoeken zijn onderzocht op hun effectiviteit bij het verminderen van stress en angst, zijn de resultaten niet eenduidig. Bovendien zijn deze onderzoeken vaak uitgevoerd met hogere doseringen van deze ingrediënten dan in Restilen worden aangetroffen, waardoor het onduidelijk is of Restilen dezelfde effecten heeft. Het is daarom belangrijk om kritisch te kijken naar de beweringen van supplementen en hun ingrediënten en om altijd overleg te plegen met een arts voordat je een nieuw supplement gaat gebruiken.

Review: Werkt Restilen en is het betrouwbaar

Het is moeilijk om te zeggen of Restilen voor iedereen zal werken, omdat de effectiviteit van het supplement afhangt van verschillende factoren, waaronder de oorzaak van de stress en de individuele reactie van het lichaam op de ingrediënten. Bovendien is de effectiviteit van de ingrediënten van Restilen afhankelijk van de dosering en kwaliteit ervan.

Er zijn enkele klinische onderzoeken die de effectiviteit van bepaalde ingrediënten van Restilen, zoals ashwagandha en magnesium, bij stress en angst hebben onderzocht. Deze studies suggereren dat deze ingrediënten een positief effect kunnen hebben op stressgerelateerde symptomen. Er is echter meer onderzoek nodig om de effectiviteit van Restilen als geheel te bepalen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat het aanpakken van stress en angst niet alleen afhankelijk is van het nemen van supplementen. Een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap, stressmanagementtechnieken en een gezond dieet, kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts voordat u een supplement gebruikt.

Stof tot nadenken

 1. Waarom wordt product buiten de EU wetgeving aangeboden. Deze wetgeving is ter bescherming van de consument.
 2. De reden dat Kruidvat of Etos deze producten niet aanbieden is waarschijnlijk dat ze niet voldoen aan de EU-wetgeving.
 3. De herkomst van de producten is niet bekend, dit kan China zijn of een ander exotisch land. Zijn de ingrediënten echt of zijn deze vervuild of zit er iets anders in.
 4. Het ontwijken van de EU wetgeving is voor ons een reden om dit product niet te vertrouwen.
 5. De leverancier (Key Player Limited) valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten.
 6. Je kan ook supplementen met Ashwagandha KSM-66 kopen elders. Dan zijn de kosten voor dit product een stuk lager. Deze bedragen €16,64
 7. Misschien kan je ook advies vragen aan de huisarts, m.b.t. je stressklachten.

Conclusie

Er is wetenschappelijk bewijs dat sommige ingrediënten van Restilen werken tegen stress. Het is een prijzig artikel €56 versus €16,64 van een Nederlandse leverancier.

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Restilen of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.
n.

Wij stellen je mening of ervaring op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.


Aanvulling 09 september 2022

Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar voor Restilen, maar het is belangrijk om te onthouden dat elk supplement of product verschillende ingrediënten en doseringen kan hebben, en dat elk individu anders kan reageren op verschillende behandelingen. Het is daarom altijd het beste om met een zorgverlener te overleggen over de beste opties voor jouw specifieke situatie en gezondheidsbehoeften. Enkele alternatieven voor Restilen zijn onder meer Ashwagandha, valeriaanwortel, magnesium en bepaalde soorten thee, zoals kamillethee. Deze stoffen worden soms gebruikt om stress en angst te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren, maar het is belangrijk om te onthouden dat het wetenschappelijke bewijs voor deze effecten varieert en niet voor iedereen geldt. Raadpleeg daarom altijd een zorgverlener voordat je een nieuw supplement of product probeert.

  1. Quercus Ashwagandha kopen bij Holland & Barrett (hollandandbarrett.nl) €28,99
  2. Zoekresultaten voor: ‘Ashwagandha’ (vitaminesperpost.nl) €16.07
  3. Ashwagandha Kopen? | 500 Mg Ashwagandha Wortelextract (flinndal.nl) €13,95

 

24 REACTIES

 1. Wel effe opletten met ashwagandha het mag niet samen ingenomen worden met anti depressieva, zoek het maar eens op . Safraan supplementen met vitamine b12 en magnesium werken veel beter.

 2. Restilen heeft mijn leven veranderd. Ik heb nu rust in mijn hoofd/ Hoewel het prijzig is, heb ik ervaren dat het echt werkt. Om de kosten te drukken, ben ik deel gaan nemen aan het partnersprogramma van Nutriprofits. Hierdoor heb ik niet alleen de prijs voor mezelf, maar ook voor de mensen in mijn GGZ-groep weten terug te brengen naar slechts 16 euro per verpakking. Je moet een beetje nadenken en je moet creatief zijn om geholpen te worden. Dankzij Restilen en het partnersprogramma voel ik me nu beter en kan ik samen met anderen profiteren van de voordelen. Als je het nodig hebt, kijk wat je mogelijkheden zijn, 16 euro is betaalbaar en het helpt ons, met ons leven.

 3. Persoonlijk kan ik bevestigen dat ik me afhankelijk heb gemaakt van Restilen en dat het me helpt om moeilijke periodes door te komen. Ik ben er echter 55 euro per maand voor kwijt en dit heeft me doen nadenken over de gezondheids- en financiële implicaties van mijn afhankelijkheid. Het is zorgwekkend dat ik me afhankelijk heb gemaakt van een supplement om stressvolle periodes door te komen.

  Bovendien is het financieel belastend om 55 euro per maand te betalen voor een supplement. Als ik dit bedrag over een jaar bereken, besef ik dat het een aanzienlijke hoeveelheid geld is. Ik zou dit geld beter kunnen besteden aan gezond voedsel, lichaamsbeweging of professionele hulp. Het is belangrijk om te overwegen of de financiële last van Restilen het wel waard is en of er goedkopere alternatieven zijn. Mijn persoonlijke ervaring heeft me doen nadenken over mijn afhankelijkheid van Restilen. Hoewel het me helpt om moeilijke periodes door te komen, is het belangrijk om de gezondheids- en financiële implicaties te overwegen. Ik heb besloten om professionele hulp te zoeken om te leren omgaan met stress en om andere methoden te ontdekken om stress te verminderen.

 4. Als iemand die regelmatig last heeft van stress en angst, kan ik persoonlijk getuigen van de effectiviteit van Restilen. Hoewel het inderdaad een duur product is, heeft het me geholpen om mijn stressniveau te verminderen en mijn leven te verbeteren. Voordat ik Restilen ontdekte, worstelde ik regelmatig met stress en angst. Het beïnvloedde mijn concentratie op werk en maakte het moeilijk om te ontspannen en te genieten van mijn vrije tijd met mijn gezin. Ik probeerde verschillende manieren om mijn stress te verminderen, maar niets leek echt te werken.
  Toen hoorde ik van Restilen en besloot ik het uit te proberen, ondanks de hoge prijs. Het was een investering in mijn gezondheid en welzijn. En ik was aangenaam verrast door de resultaten.

  Restilen hielp me om mijn stressniveau te verminderen en me te ontspannen. Ik voelde me minder gespannen en angstig, waardoor ik me beter kon concentreren op mijn werk en meer kon genieten van mijn tijd met mijn gezin. Ik was ook minder vatbaar voor prikkelbaarheid en andere fysieke en mentale problemen die vaak gepaard gaan met stress.

  Natuurlijk is het begrijpelijk dat sommige mensen zich zorgen maken over de prijs van Restilen. Maar voor mij was het de investering waard. Ik heb geleerd om slim in te kopen door bulkverpakkingen te kopen en kortingscodes te gebruiken, waardoor ik de prijs kan verlagen en toch kan blijven profiteren van de voordelen van het product.

  Restilen heeft me geholpen om mijn stress te verminderen en mijn leven te verbeteren. Ik ben heel dankbaar voor de effectiviteit van dit product en zou het aanbevelen aan iedereen die worstelt met stress en angst. Ja, het is duur, maar het helpt!

 5. Ik gebruik Restilen nu een maandje icm een lage dosering ad. Ik voel me nu, achteraf gezien, al een maand helemaal niet fijn. Ik zit dan wel in een moeilijke en stressvolle situatie, dus weet het daaraan, maar ik denk toch dat de Restilen er iets mee te maken heeft. Voel me heel moe en depressief. Ineens viel het kwartje vanacht, want ik slaap ook nog eens heel slecht.
  Valdispert hielp me ook heel goed. Ik ga dat wel weer oppakken.

 6. Ashwagandha helpt wel een beetje, maar je moet de problemen aanpakken die stress en angst veroorzaken. Anders ben je alleen bezig met symptoom bestrijding. De oorzaak moet worden opgelost.

 7. Restilen is absoluut niet betrouwbaar, omdat de herkomst niet bekend is. Ik koop Ashwagandha omdat het werkt, is veilig en betrouwbaar is. Voor 30 euro heb ik een voorraad voor 3 maanden. Ashwagandha heeft ook de eigenschappen van Saffraan. Het helpt bij depressie, het verlaagd stress, onrust, angst en nog meer. Het geld groeit bij mij niet op de rug, dus ik koop iets goeds. In restilen zit maar 200 mg en in flinndal 500 mg. De flinndal is betrouwbaar. Kijk maar naar de beoordeling op bol. Vaak werkt restilen niet. Het kan zomaar zijn dat er geen werkzame stoffen in zit. Flinndal voldoet aan de veiligheidseisen.

  • Restilen leek veel belovend, echter geen resultaat. Ashwagandha 200mg geeft wel resultaat. Als ik verder terug redeneer, in Restilen ziet 200mg en dit doet niets. Dan zou je denken, dat er niets in Restilen zit.

   • Ik vermoed dat Restilen niet getest wordt. Er zijn denk ik meerdere leveranciers, waarbij een aantal rommelen met de ingrediënten. Het is raar als 40% aangeeft op bol.com dat het niet werkt en duur is. Heel bijzonder is dat op zgn review, zgn gezondheids en blogs een score is van 100% tevredenheid. Dit is raar, het lijkt erop dat deze websites, er enkel zijn voor de verkoop. Ze koperen hun mening van de leverancier en geven er een sausje overheen en zie daar, dan heb je een mooi verhaal. Maar dit helpt je geen fuck!

 8. Ik vind het vreemd dat men het hier bijna enkel over de Ashwagandha gaat. Er zit namelijk veel meer in Restilen dan Ashwagandha alleen. Zoals het Saffraan extract, waarvan bewezen is dat het helpt bij onrust. Zaffranax bijvoorbeeld is namelijk ook prijzig. In Restilen krijg je de combo, plus nog vitamines B, magnesium, sinaasappelschil, groene thee, meloen extract.
  Ik nam vroeger Ashwaganda, Zaffranax en Magnesium. Als je dat allemaal appart koopt ben je veel meer geld kwijt dan Restilen te kopen. De vraag is wel, zitten al de ingrediënten wel in het pilletje. Want vergeleken is Restilen veel goedkoper.

 9. Op restilen wordt veel verdient, het werkt, maar het gaat om het werkzame element de Ashwagandha wortel. Goed zoeken op Google en je zeker een goed zo niet beter alternatief. Wees geen dief van je eigen portemonnee, want het leven is al duur genoeg.

 10. Het alternatief van findell is goed voor 3 maanden. Ik heb er net zoveel baat bij als restilen maar dan stukken goedkoper en morgen in huis!

 11. Het zijn dure pillen en ze doen echt helemaal niets. Als ik er 2 neem of zelfs 3 doen ze niets. Het is duur en zonde van mijn geld! Voor €56 had ik brood en kaas kunnen kopen.

 12. Ik zat even door te denken, want Restilen werkt goed bij mij. Als ik mijzelf aanmeld als affiliate bij mij. En voor mijzelf bestel krijg ik 30% korting. Dus voor 6 maanden voorraad betaal ik 100 euro. Per maand komt dit neer op 16,50, dat is goedkoper dan vergelijkbare en goedgekeurde pillen.

  Denk ik gek?

 13. Volgens een medewerker van Restilen komt dit product uit de EU. Ik had dit een paar dagen geleden gevraagd en ze hebben nog bewijs gestuurd.

  • Hoi, de fabrikant geeft aan in, zijn disclaimer, dat het van buiten de EU komt. Hij werkt vanuit Dubai, waardoor hij buiten de EU wetgeving valt. De fabrikant valt onder het recht van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij verzend alles via postorder.

   • ‎Omdat voedingssupplementen als levensmiddel worden beschouwd, is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant, importeur, leverancier of distributeur om ervoor te zorgen dat een op de markt gebracht voedingssupplement veilig is.‎

    https://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/food-supplements
    Dus:

    1. Als ik het koop op de website van de leverancier, ben ik zelf verantwoordelijk, want ik ben de importeur
    2. Als ik het koop via bol.com is de verkoper van bol.com verantwoordelijk

 14. Ik heb baat bij restilen, maar ik ga nu iets anders proberen met Ashwagandha wortel. Even kijken op google en voor 14,48 euro bij bol.com. Ik ga dit proberen, het leven is al duur genoeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in