Pure Bone Review en Ervaringen: Hoe zit het met de ADH?

Pure Bone Review en Ervaringen: Hoe zit het met de ADH?
Pure Bone Review en Ervaringen: Hoe zit het met de ADH?

In het tijdperk van sociale media worden we voortdurend blootgesteld aan nieuwe producten en supplementen die beweren onze gezondheid en welzijn te verbeteren. Een van deze producten, Pure Bone, heeft recentelijk geadverteerd op Facebook. Dit supplement, dat beweert de gezondheid van botten, gewrichten, huid, haar en nagels te ondersteunen, belooft een breed scala aan voordelen op basis van zijn unieke mix van ingrediënten.

Wat is de claim van de verkoper?

De verkoper van het Pure Bone supplement claimt dat hun product een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt, voornamelijk gericht op het versterken van botten en gewrichten, en het ondersteunen van de gezondheid van huid, haar en nagels. Enkele van de belangrijkste claims zijn:

 1. Versterkt je botten: Door de toevoer van essentiële mineralen zoals calcium en fosfor, beweert de verkoper dat Pure Bone de botsterkte en mineralisatie bevordert, wat kan bijdragen aan een betere algehele botgezondheid.
 2. Genees je gewrichten: Pure Bone bevat glycosaminoglycanen en botstimulerende peptiden die, volgens de verkoper, ontstekingen verminderen en de gezondheid en flexibiliteit van gewrichten ondersteunen.
 3. Stimuleert de aanmaak van collageen: De verkoper beweert dat de botstimulerende peptiden in het supplement de aanmaak van collageen bevorderen, wat een belangrijke rol speelt in de structuur en functie van bindweefsel, waaronder de huid.
 4. Verbeter de gezondheid van huid, haar en nagels: Door de aanmaak van collageen te stimuleren en essentiële voedingsstoffen en mineralen aan te bieden, stelt de verkoper dat Pure Bone de gezondheid en het uiterlijk van huid, haar en nagels kan verbeteren.

Hoewel de claims van de verkoper veelbelovend klinken, is het belangrijk om te onthouden dat individuele resultaten kunnen variëren en dat het raadzaam is om met een arts of voedingsdeskundige te overleggen voordat je een nieuw supplement aan je dieet toevoegt.

Volgens de wetgeving in veel landen, waaronder de Europese Unie en de Verenigde Staten, zijn fabrikanten van voedingssupplementen verplicht om ervoor te zorgen dat de gezondheidsclaims die zij maken over hun producten op waarheid berusten en onderbouwd zijn door wetenschappelijk bewijs. Dit betekent dat als een fabrikant beweert dat hun product “gewrichten geneest“, zij dit moeten kunnen aantonen met relevante en betrouwbare wetenschappelijke studies.

Wat zijn de ingrediënten?

Het Pure Bone supplement bevat een reeks ingrediënten die gericht zijn op het ondersteunen van de gezondheid van botten, gewrichten, huid, haar en nagels. De belangrijkste ingrediënten zijn:

 1. Calcium (microkristallijn hydroxyapatiet): Calcium is een essentieel mineraal dat nodig is voor de opbouw en het onderhoud van sterke botten en tanden. Microkristallijn hydroxyapatiet is een natuurlijke bron van calcium afkomstig uit runderbot.
 2. Fosfor (microkristallijn hydroxyapatiet): Fosfor is een ander essentieel mineraal dat in combinatie met calcium helpt bij de opbouw van sterke botten en tanden. Het is ook betrokken bij andere lichaamsfuncties zoals energieproductie en celregeneratie.
 3. Glycosaminoglycanen: Dit zijn lange ketens van suikermoleculen die van nature in bindweefsel, kraakbeen en gewrichtsvloeistof voorkomen. Ze helpen bij het behouden van de structuur en functie van gewrichten en bindweefsel en kunnen ontstekingsremmende effecten hebben.
 4. Botstimulerende peptiden: Dit zijn korte ketens van aminozuren die een rol spelen bij de aanmaak van collageen en het behoud van gezond bindweefsel. Ze kunnen bijdragen aan de gezondheid van botten, gewrichten, huid, haar en nagels.
 5. Mineralen en sporenelementen: Het supplement bevat ook een reeks andere mineralen en sporenelementen die van nature in runderbot voorkomen en die bijdragen aan de algehele gezondheid en het welzijn van het lichaam.

Hoewel deze ingrediënten kunnen bijdragen aan de gezondheid van botten, gewrichten en bindweefsel, is het belangrijk om te onthouden dat supplementen niet bedoeld zijn als vervanging voor een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet. Raadpleeg altijd een arts of voedingsdeskundige voordat je een nieuw supplement aan je dieet toevoegt.

Wat zijn de ADH van de ingrediënten?

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is een richtlijn voor de hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof die een individu dagelijks zou moeten consumeren om een optimale gezondheid te behouden. Hier zijn de ADH’s voor enkele van de belangrijkste ingrediënten in het Pure Bone supplement:

 1. Calcium: De ADH voor calcium varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht en levensfase. Volwassen mannen en vrouwen (19-50 jaar) hebben over het algemeen een ADH van 1000 mg calcium per dag. Voor vrouwen ouder dan 50 en mannen ouder dan 70 jaar wordt de ADH verhoogd naar 1200 mg per dag.
 2. Fosfor: De ADH voor fosfor voor volwassen mannen en vrouwen (19-70 jaar) is 700 mg per dag.

De ADH voor glycosaminoglycanen, botstimulerende peptiden en de andere mineralen en sporenelementen in het Pure Bone supplement is niet eenduidig vastgesteld, aangezien deze voedingsstoffen geen officiële ADH-richtlijnen hebben.

Het is belangrijk om te onthouden dat de ADH een algemene richtlijn is en dat individuele behoeften kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht en gezondheidsstatus. Raadpleeg altijd een arts of voedingsdeskundige voor advies over de juiste inname van voedingsstoffen voor jouw specifieke situatie.

Krijg je deze voedingsstoffen ook via normale voeding naar binnen?

De voedingsstoffen die in het Pure Bone supplement worden vermeld, kunnen ook via een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet worden verkregen. Hier zijn enkele voorbeelden van voedingsbronnen voor de belangrijkste ingrediënten in het supplement:

 1. Calcium: Zuivelproducten (melk, kaas, yoghurt), bladgroenten (boerenkool, broccoli, Chinese kool), verrijkte voedingsmiddelen (sommige soorten sinaasappelsap, ontbijtgranen en plantaardige melkvervangers), vis (zalm, sardines) en noten en zaden (amandelen, sesamzaadjes).
 2. Fosfor: Vlees, gevogelte, vis, eieren, zuivelproducten, peulvruchten, noten, zaden, volle granen en sommige groenten (zoals aardappelen, pompoen en erwten).

Hoewel glycosaminoglycanen, botstimulerende peptiden en andere mineralen en sporenelementen niet zo specifiek zijn als calcium en fosfor, kunnen ze ook worden verkregen uit een verscheidenheid aan voedingsbronnen, waaronder dierlijke producten, groenten, noten, zaden en volle granen.

Is hiervan wetenschappelijk bewijs?

Hoewel er geen specifieke wetenschappelijke studies zijn die het Pure Bone supplement direct onderzoeken, is er wel onderzoek dat de voordelen van de afzonderlijke ingrediënten ondersteunt.

 1. Calcium en fosfor: Calcium en fosfor zijn twee essentiële mineralen die een cruciale rol spelen bij het behoud van de botgezondheid. Verschillende studies tonen aan dat een adequate inname van calcium en fosfor de botdichtheid kan verbeteren en het risico op botbreuken kan verminderen (bron: Weaver, C. M., et al. “Calcium plus vitamin D supplementation and risk of fractures: an updated meta-analysis from the National Osteoporosis Foundation.” Osteoporosis international 27.1 (2016): 367-376).
 2. Glycosaminoglycanen: Glycosaminoglycanen zijn belangrijke componenten van gewrichtskraakbeen en bindweefsel. Onderzoek suggereert dat glycosaminoglycanen kunnen bijdragen aan de gezondheid van gewrichten en mogelijk pijn en ontstekingen kunnen verminderen (bron: Fox, B. A., et al. “The basic science of articular cartilage: structure, composition, and function.” Sports Health: A Multidisciplinary Approach 1.6 (2009): 461-468).
 3. Botstimulerende peptiden: Er zijn aanwijzingen dat bepaalde peptiden, zoals die gevonden in bot, de groei en het herstel van botten kunnen bevorderen. Meer onderzoek is echter nodig om de exacte mechanismen en voordelen van botstimulerende peptiden beter te begrijpen (bron: Clarke, Bart, et al. “Osteogenic protein-1 binds to activin type II receptors and induces certain activin-like effects.” Journal of cellular physiology 181.2 (1999): 215-223).

Hoewel deze studies de voordelen van de afzonderlijke ingrediënten in het Pure Bone supplement ondersteunen, is het belangrijk op te merken dat de effectiviteit van het supplement zelf kan variëren, afhankelijk van de individuele gebruiker, dosering en andere factoren. Raadpleeg altijd een arts of voedingsdeskundige voordat u een nieuw supplement aan uw dieet toevoegt, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt.

Als dit supplement slikt loop je het gevaar teveel van de ingrediënten naar binnen te krijgen

Het is mogelijk dat wanneer je een supplement zoals Pure Bone gebruikt, je meer calcium en andere ingrediënten binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft, vooral als je al een voedingspatroon volgt dat rijk is aan deze voedingsstoffen. Overmatige inname van calcium en andere mineralen kan in sommige gevallen tot gezondheidsproblemen leiden.

Als je overweegt om een supplement zoals Pure Bone te gebruiken, is het belangrijk om het volgende te doen:

 1. Evalueer je huidige voedingspatroon: Kijk naar de hoeveelheid calcium en andere mineralen die je al uit je dieet haalt. Als je al een calciumrijk dieet volgt, kan een supplement mogelijk onnodig zijn of de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid overschrijden.
 2. Raadpleeg een arts of voedingsdeskundige: Voordat je een supplement toevoegt aan je dieet, is het belangrijk om met een zorgverlener te overleggen om te bepalen of het supplement geschikt is voor jouw specifieke behoeften en omstandigheden.
 3. Volg de aanbevolen dosering: Als je besluit om een supplement te gebruiken, zorg er dan voor dat je de aanbevolen dosering volgt zoals vermeld op de verpakking of zoals voorgeschreven door een zorgverlener. Overschrijd de aanbevolen dosering niet zonder medisch advies.

Wat zijn de bijwerkingen?

Hoewel het Pure Bone supplement over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor de meeste mensen, kunnen er bijwerkingen optreden bij sommige individuen, vooral als ze het supplement in te hoge doseringen gebruiken of gevoelig zijn voor een van de ingrediënten. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 1. Overdosering van calcium: Een te hoge inname van calcium kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, braken, buikpijn, constipatie, vermoeidheid, spierzwakte, verwardheid en nierstenen. Langdurige overmatige calciuminname kan ook het risico op hart- en vaatziekten verhogen.
 2. Overdosering van fosfor: Te veel fosfor kan leiden tot diarree, misselijkheid, buikkrampen, zwakte, vermoeidheid en in ernstige gevallen, verstoring van de calciumbalans in het lichaam, wat kan leiden tot verzwakte botten en nierproblemen.
 3. Allergische reacties: Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen allergische reacties ervaren op een van de ingrediënten in het supplement. Symptomen van een allergische reactie kunnen variëren van milde huiduitslag en jeuk tot ernstigere symptomen zoals ademhalingsmoeilijkheden en anafylaxie.

Als je overweegt het Pure Bone supplement te gebruiken, is het belangrijk om eerst met een arts of voedingsdeskundige te overleggen, vooral als je een voorgeschiedenis hebt van nierproblemen, hart- en vaatziekten, allergieën of als je andere medicijnen of supplementen gebruikt die kunnen interageren met de ingrediënten in Pure Bone.

Heb je dit supplement nodig?

Of je het Pure Bone supplement echt nodig hebt, hangt af van je individuele behoeften, voedingsinname en gezondheidsstatus. Voor de meeste mensen kunnen de voedingsstoffen die in het supplement worden vermeld, worden verkregen uit voeding.

Er zijn echter enkele situaties waarin het gebruik van een supplement zoals Pure Bone nuttig kan zijn:

 1. Ondervoeding of ontoereikende voeding: Als je moeite hebt om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen door middel van je dieet vanwege medische aandoeningen, voedselbeperkingen of andere factoren, kan een supplement helpen om eventuele tekorten aan te vullen.
 2. Verhoogde voedingsbehoeften: Sommige mensen, zoals ouderen, zwangere vrouwen of atleten, kunnen een hogere behoefte hebben aan bepaalde voedingsstoffen. In dergelijke gevallen kan een supplement zorgen voor extra ondersteuning.
 3. Specifieke gezondheidsproblemen: Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals botverlies (osteoporose) of gewrichtsaandoeningen, kunnen baat hebben bij extra ondersteuning in de vorm van supplementen.

Voordat je besluit om het Pure Bone supplement of een ander supplement te gebruiken, is het belangrijk om eerst met een arts of voedingsdeskundige te overleggen. Zij kunnen je helpen bepalen of een supplement geschikt is voor jouw specifieke situatie en behoeften, en aanbevelingen doen over de juiste dosering en het gebruik ervan.

Conclusie

Voor de meeste mensen kunnen de voedingsstoffen die in het supplement worden vermeld, worden verkregen uit een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet.

Het Pure Bone supplement kan voordelen bieden voor sommige mensen die extra ondersteuning nodig hebben voor hun botten, gewrichten, huid, haar en nagels, door te korten in hun voeding.

Voordat je besluit om het Pure Bone supplement te gebruiken, is het essentieel om eerst met een arts of voedingsdeskundige te overleggen om te bepalen of het geschikt is voor jouw specifieke situatie en behoeften. Houd rekening met de mogelijke bijwerkingen en het risico op overdosering van bepaalde voedingsstoffen als gevolg van het gebruik van supplementen.

Het handhaven van een gezonde levensstijl en het nastreven van een uitgebalanceerd dieet blijven de belangrijkste factoren om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in