Protiplan Review en Ervaringen: Is gewichtsverlies mogelijk?

Protiplan Review en Ervaringen: Is gewichtsverlies mogelijk?
Protiplan Review en Ervaringen: Is gewichtsverlies mogelijk?

In deze artikel zullen we ons richten op het driestappenplan van Protiplan, dat is ontwikkeld volgens het bedrijf in samenwerking met een groep diëtisten. Dit is een commercieel dieet, dat beweert op een smakelijke en eenvoudige manier gewicht te helpen verliezen, door de inname van koolhydraten te verlagen en de eiwitconsumptie te verhogen.

Gebaseerd op de low-carbohydrate benadering, lijkt dit dieet vergelijkbaar te zijn met andere bekende low-carb dieetmethoden, waarbij het idee is om het lichaam in een toestand van “ketose” te brengen en het vet als brandstof te laten gebruiken. In deze review zullen we de kosten, de inhoud en de praktische uitvoering van het dieet bekijken, om te bepalen of het een effectieve en haalbare optie is voor degenen die op zoek zijn naar een manier om gewicht te verliezen.

Claim:

Protiplan heeft, in samenwerking met een groep diëtisten, een innovatieve methode ontwikkeld om op een smakelijke en eenvoudige manier gewicht te verliezen. Dit driestappenplan is opgebouwd rond het verlagen van de inname van koolhydraten en het verhogen van de eiwitconsumptie in je dagelijkse voeding.

Gebasseerd op low-carbohydrate benadering

Het driestappenplan dat is ontwikkeld door Protiplan in samenwerking met diëtisten lijkt gebaseerd te zijn op de low-carbohydrate, high-protein benadering van dieetbegeleiding. Dit betekent dat het dieet gericht is op het verlagen van de inname van koolhydraten en het verhogen van de eiwitconsumptie, met als doel om gewicht te verliezen en de verbranding van vet te bevorderen.

Dit type dieet is vergelijkbaar met andere bekende low-carb dieetmethoden zoals de Atkins-diet, de Keto-diet en de South Beach-diet. Het idee achter deze methoden is om het lichaam in een toestand van “ketose” te brengen, waarbij het lichaamsvet als brandstof gaat gebruiken in plaats van koolhydraten.

Kosten

De kosten voor 1 week dieet bedragen €89. Voor 3 wekendieet betaal je €290,90.

Wat bevat dit dieet?

Dit dieet bevat maaltijden, zoals ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Daarnaast zitten er multivitamine in en een avond snack. De maaltijden zijn hoog eiwit rijk. De maaltijden zijn kant en klaar.

Werk dit dieet?

Of dit dieet werkt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke behoeften en doelen van de individuele gebruiker, hun levensstijl en voedingspatroon, en de naleving van het dieetplan. Low-carb dieetmethoden, waaronder de methode van Protiplan, zijn bewezen effectief te zijn bij het bevorderen van gewichtsverlies door de verlaging van de inname van koolhydraten. Echter, het is belangrijk op te merken dat dit type dieet niet geschikt is voor iedereen en de mogelijke bijwerkingen en risico’s moeten worden overwogen.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat een gezonde en gebalanceerde voeding, samen met regelmatige lichaamsbeweging, essentieel is voor duurzaam gewichtsverlies en het verbeteren van de algehele gezondheid. Daarom is het raadzaam om voor advies te consulteren met een gekwalificeerde diëtist of arts alvorens een nieuw dieet te starten.

Gewichtsverlies volgens de verkoper

Ze geven aan dat je gemiddeld 1,5 tot 2 kilo per week kan verliezen.

Kan de fabrikant de claim waarmaken?

Of de fabrikant in staat is om de claim waar te maken, is moeilijk te bepalen zonder verder onderzoek. Het is belangrijk om de resultaten van klinische studies en wetenschappelijk onderzoek in overweging te nemen bij het beoordelen van de effectiviteit van een dieetmethode.

Ze geven de navolgende referenties op:

  1. Evidence that supports the prescription of low-carbohydrate high-fat diets: a narrative review – PubMed (nih.gov)
  2. Long term weight maintenance after advice to consume low carbohydrate, higher protein diets–a systematic review and meta analysis – PubMed (nih.gov)
  3. Very-low-carbohydrate ketogenic diet v. low-fat diet for long-term weight loss: a meta-analysis of randomised controlled trials – PubMed (nih.gov)

Echter, fabrikanten mogen alleen beweringen doen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en ze moeten transparant zijn over de mogelijke bijwerkingen en risico’s van hun producten. In dit geval kloppen de opgegeven referenties.

Het is altijd aanbevolen om uw arts of diëtist te raadplegen voordat u een nieuw dieet volgt om ervoor te zorgen dat het dieet veilig en geschikt is voor uw specifieke behoeften en doelen.

Uit onze eigen ervaring met vergelijkbare producten, maken wij op, dat je hiermee gewicht kunt verliezen. Het gaat erom dat je hierdoor er mee bezig bent en hier door je focus ligt bij het dieet.

Wat zijn de bijwerkingen van dit soort diëten?

Low-carbohydrate, high-protein diëten, zoals het dieet dat door Protiplan is ontwikkeld, kunnen enkele bijwerkingen veroorzaken. Hieronder staan enkele veelvoorkomende bijwerkingen:

  1. Vermoeidheid en verminderde energie: Omdat koolhydraten een belangrijke bron van energie zijn, kunnen mensen die een low-carb dieet volgen last hebben van vermoeidheid en verminderde energie.
  2. Verstoring van het elektrolytenbalans: Een verminderde inname van koolhydraten kan het elektrolytenbalans verstoren, wat kan leiden tot verhoogde risico’s op hartproblemen en nierproblemen.
  3. Verhoogde cholesterol- en triglyceridenniveaus: Sommige studies hebben aangetoond dat low-carb diëten kunnen leiden tot een verhoging van cholesterol- en triglyceridenniveaus, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen.
  4. Verstoring van de darmflora: Een verhoogde inname van eiwitten en verminderde inname van koolhydraten kunnen leiden tot een verstoring van de darmflora, wat de gezondheid van de darmen en het immuunsysteem kan beïnvloeden.
  5. Uitdroging: Omdat low-carb diëten de vochtbalans kunnen beïnvloeden, is het belangrijk om voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen.
  6. Constipatie: Een verminderde inname van koolhydraten kan leiden tot verminderde darmbewegingen en constipatie.
  7. Leverproblemen: Sommige low-carb diëten kunnen de lever belasten en het risico op leverproblemen verhogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze bijwerkingen kunnen variëren van persoon tot persoon en dat sommige mensen geen bijwerkingen zullen ervaren. Het is altijd aanbevolen om uw arts of diëtist te raadplegen voordat u een nieuw dieet volgt, vooral als je bepaalde gezondheidsproblemen heeft.

Is dit een vorm van Crash dieet?

Het Protiplan dieet kan enige raakvlakken hebben met een crash dieet omdat het gericht is op snelle gewichtsafname. Een crash dieet is een soort dieet waarbij je snel veel gewicht verliest door een drastische vermindering van calorieën of bepaalde voedingsgroepen.

Het Protiplan dieet lijkt echter niet hetzelfde te zijn als een crash dieet omdat het gericht is op het verlagen van de inname van koolhydraten en het verhogen van de eiwitconsumptie, in plaats van een drastische vermindering van calorieën. Het bevat maaltijden die rijk zijn aan eiwitten, en bevat ook multivitaminen en een avondsnack, wat suggereert dat het gericht is op een evenwichtige en gezonde aanpak van gewichtsverlies.

Ervaringen op Internet

Er zijn beperkte ervaringen op internet, deze zijn voor het merendeel positief.

Conclusie

Een dieet met verminderde koolhydraten en verhoogde eiwitinname kan bij sommige mensen bijvoorbeeld resulteren in een snellere gewichtsafname, maar het is belangrijk om te overwegen of deze resultaten ook op de lange termijn vol te houden zijn. Het vermijden van bepaalde groepen voedingsmiddelen, zoals granen, zetmeelrijke groenten en fruit, kan leiden tot een onbalans in de voeding en mogelijk tot tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen.

Het is daarom verstandig om vooraf altijd de mening van een arts of diëtist te raadplegen alvorens een dieet te starten.

Bottumline is, dat het product, je wel kan helpen om af te vallen. In de eerste weken van een low-carbohydrate, kan je veel gewicht verliezen. Belangrijk is dat je dit vol weet te houden. Maar je kan er ketose mee bereiken en er zijn ook tests trips in het pakket, waarmee je dit kunt controleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in