Proteïne shakes is een voedingssupplement de extra behoefte aan eiwitten

We Proteïne shakes Weiproteïnepreparaat
We Proteïne shakes Weiproteïnepreparaat

Proteïne shakes is een voedingssupplement om mensen eiwitten te laten opnemen. Het is in vloeibare vorm en  wordt gemaakt van eiwitpoeder gemixt met water of melk.

De eiwitten worden gemaakt van wei, dat een bijproduct is van het maken van kaas uit melk van koeien. In 100 gram wei zit tussen de 30% – 90% eiwit. Afhankelijk van de kwaliteit die je koopt. Een hoger percentage eiwit is altijd duurder.

Proteïne gemaakt van wei, wordt sneller op genomen in het lichaam dan andere proteïne producten.

Wat doen eiwitten?

Eiwitten zijn en bouwstof voor de spieren. Bodybuilders gebruiken dit voedingssupplement om hun spieren te laten herstellen na een zware training. Eiwitten worden ook gebruik door andere sporters om sterker te worden en herstel na een training.

Een eiwit shake (Proteïne shakes) vult de maag goed, zodat het honger gevoel verdwijnt. Shakes worden ook toegepast om deze reden in diëten. Een shake is een voedingssupplement en geen langdurige vervanger van normaal eten.

Whey proteïne

In whey zitten ook aminozuren in de juiste verhouding. Als je eiwitten koopt is het raadzaam om te kijken op de verpakking. Wat zit er allemaal in, bevat het (te) veel koolhydraten of juist niet. De samenstelling van wei proteïne verschilt per producent. Kijk altijd op de label wat je koopt.

Aan whey proteïne worden niet bewezen werkingen toegeschreven, zoals dat het spierpijn voorkomt en dat het kanker helpt te voorkomen. Wat wel bewezen is, dat het helpt om spieren te laten groeien. Het bevorderd het spierherstel.

Ik gebruik vaak een shake om te herstellen van een training en door dat mijn maag gevuld is, heb ik geen behoefte aan snacks. In het verleden ging ik hiermee de fout in, ik plunderde de koekjes trommel en of ik ging mij te buiten aan chips.

Met overgewicht tot gevolg. Als merk als ik een aantal na het sporten een shake neem, dat mijn kracht toeneemt. Gedurende korte tijd heb ik een proteïne shakes gebruikt als vervanger voor het ontbijt en de lunch.

De kosten verschillen, van €9,95 (Action) tot €21,95 (drogist)

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in