ProRest Plus Review en Ervaringen: Gevaarlijke Bijwerkingen!!

ProRest Plus Review en Ervaringen: Gevaarlijke Bijwerkingen!!
ProRest Plus Review en Ervaringen: Gevaarlijke Bijwerkingen!!

ProRest Plus belooft veel, maar schuilt achter gevaarlijke onzekerheden. Met niet-vermelde bijwerkingen, een waarschuwing van het RIVM tegen kerningrediënten, en een bedrijf dat EU-regulering ontduikt, is dit product een riskant experiment met uw gezondheid. Koper, wees gewaarschuwd.

Wat is de claim van ProRest Plus

ProRest Plus claimt een formule te zijn met 12 zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die samenwerken om effectief stress te beheersen, de stemming te verbeteren, angst te verminderen, en te helpen bij ontspanning en het verbeteren van de kwaliteit van de slaap. De belangrijkste claims van het product, zoals vermeld in je bericht, omvatten:

 1. Effectieve stressbeheersing: Door ingrediënten zoals Ashwagandha (KSM-66®) en magnesium, beweert ProRest Plus te helpen bij het beheren en verminderen van langdurige stress, die anders het immuunsysteem kan verzwakken, het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen, de slaap kan verstoren, de stemming, concentratie en cognitieve functies kan aantasten, en kan bijdragen aan het ontstaan van psychische stoornissen zoals depressie en angst.
 2. Verbetering van de stemming en vermindering van angst: Met ingrediënten zoals saffraanextract (Saffr’Activ®) en L-theanine uit groene thee-bladeren, claimt ProRest Plus de stemming te verbeteren en angst te verminderen, wat leidt tot een betere emotionele balans.
 3. Bevordering van ontspanning en slaapkwaliteit: Door het gebruik van kruidenextracten zoals citroenmelisse en hop, stelt ProRest Plus te helpen bij ontspanning en het bevorderen van een betere slaapkwaliteit, waardoor gebruikers effectiever kunnen herstellen van dagelijkse stressoren.
 4. Ondersteuning van het emotionele evenwicht: Door de synergetische effecten van zijn ingrediënten, ondersteunt ProRest Plus het emotionele evenwicht, wat cruciaal is voor het omgaan met stressvolle situaties.
 5. Geen negatieve invloed op het dagelijks functioneren: ProRest Plus benadrukt dat het, zelfs bij langdurig gebruik, geen negatieve invloed heeft op het dagelijks functioneren van de gebruiker.

Het product positioneert zich als een alles-in-één oplossing voor individuen die hun algehele welzijn willen verbeteren door het beheersen van stress, het verbeteren van de stemming, het verminderen van angst, en het bevorderen van kwalitatieve rust en slaap. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze claims niet zijn geëvalueerd door de Food and Drug Administration (FDA) en dat het product niet is bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Daarom is het raadzaam om medisch advies in te winnen voordat u begint met het gebruik van supplementen, vooral als u bestaande gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt.

Wat zijn de ingrediënten?

De ingrediënten van ProRest Plus, omvatten een combinatie van kruidenextracten, vitaminen en mineralen die bedoeld zijn om stress te verminderen, de stemming te verbeteren, angst te verminderen, te helpen bij ontspanning, en de slaapkwaliteit te verbeteren. Hier is een gedetailleerde lijst van de ingrediënten:

 1. Ashwagandha extract [5% withanoliden] – KSM-66®: Een bekend adaptogeen kruid dat wordt gebruikt om stress te verminderen en het algemene welzijn te verbeteren.
 2. Hop extract: Gebruikt voor zijn kalmerende en slaapbevorderende eigenschappen.
 3. Damiana-bladeren extract: Traditioneel gebruikt voor zijn ontspannende effecten en om de mentale en fysieke uithoudingsvermogen te verbeteren.
 4. Kruidenextract van citroenmelisse: Bekend om zijn kalmerende effecten, kan helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van slaap.
 5. L-theanine uit extract van groene thee-bladeren: Een aminozuur dat bekend staat om zijn ontspannende en angstverminderende effecten zonder slaperigheid te veroorzaken.
 6. Extract van saffraan [0,4% crocine, 0,4% saffraan] – Saffr’Activ®: Kan helpen bij het verbeteren van de stemming en heeft antioxidatieve eigenschappen.
 7. Thiamine (Vitamine B1): Essentieel voor het metabolisme van energie en een gezonde hersenfunctie.
 8. Riboflavine (Vitamine B2): Belangrijk voor energieproductie en het onderhouden van gezonde cellen.
 9. Niacine (Vitamine B3): Speelt een rol in de energieproductie van cellen en het onderhoud van het zenuwstelsel.
 10. Vitamine B6: Belangrijk voor de aanmaak van neurotransmitters en kan helpen bij het verbeteren van de stemming.
 11. Vitamine B12: Ondersteunt de productie van rode bloedcellen en is belangrijk voor het zenuwstelsel en de hersenfunctie.
 12. Magnesium: Een essentieel mineraal dat betrokken is bij honderden biochemische reacties in het lichaam, waaronder die welke stress en slaap reguleren.

Deze combinatie van ingrediënten is bedoeld om een breed scala aan voordelen te bieden, gericht op het verminderen van stress en het verbeteren van de mentale gezondheid en welzijn. Het is echter belangrijk om op te merken dat individuele reacties op supplementen kunnen variëren en dat de veiligheid en effectiviteit afhankelijk zijn van persoonlijke gezondheidstoestanden en mogelijke interacties met andere medicijnen of aandoeningen. Bij twijfel is het altijd raadzaam om professioneel medisch advies in te winnen voordat je begint met een nieuw supplement.

Wat zijn de bijwerkingen van het product?

De informatie die wij hebben geraadpleegd, benadrukt enkele mogelijke zorgen rond het gebruik van ProRest Plus, vooral gericht op het ingrediënt Ashwagandha (Withania somnifera). Hoewel de tekst positieve effecten van ProRest Plus en zijn ingrediënten op stress, angst, slaapkwaliteit, en algeheel welzijn benadrukt, is het ook belangrijk om de mogelijke bijwerkingen en zorgen in overweging te nemen, vooral in het licht van de waarschuwing van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over producten die Ashwagandha bevatten.

Bijwerkingen van Ashwagandha:

 • Levertoxiciteit: Er zijn gevallen gemeld van vergiftiging en schadelijke effecten op de lever bij mensen die supplementen met Ashwagandha hebben ingenomen. Het is cruciaal om op de hoogte te zijn van mogelijke symptomen van leverproblemen, zoals geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen), donkere urine, extreme vermoeidheid, misselijkheid, braken en pijn in de rechterbovenkant van de buik.
 • Mogelijk abortief effect: Historisch gezien is Ashwagandha in sommige landen gebruikt om een abortus op te wekken. Hoewel dit gebruik niet uitgebreid is gedocumenteerd of onderzocht, duidt het op potentieel ernstige effecten op de zwangerschap.
 • Overige bijwerkingen: Naast levertoxiciteit en mogelijke effecten op de zwangerschap kunnen andere bijwerkingen van Ashwagandha onder meer spijsverteringsproblemen, diarree, en misselijkheid omvatten.

Algemene overwegingen:

 • Interacties met medicijnen: Kruidensupplementen kunnen interacties hebben met voorgeschreven medicijnen. Het is daarom belangrijk om met een gezondheidsprofessional te overleggen voordat je dergelijke supplementen neemt, vooral als je al medicatie gebruikt.
 • Individuele gevoeligheid: Mensen kunnen verschillend reageren op supplementen, afhankelijk van hun gezondheidstoestand, leeftijd, en andere factoren. Sommige individuen kunnen gevoeliger zijn voor de bijwerkingen van de ingrediënten in ProRest Plus.

Aanbeveling van het RIVM:

Het RIVM adviseert om geen voedingssupplementen of thee met Ashwagandha te gebruiken, met name niet tijdens de zwangerschap, vanwege het gebrek aan informatie over de veiligheid en mogelijke schadelijke effecten .

Hoewel ProRest Plus positieve eigenschappen kan bieden, is het essentieel om zorgvuldig de potentiële risico’s en bijwerkingen in overweging te nemen, vooral in het licht van de adviezen van gezondheidsautoriteiten zoals het RIVM.

Bronnen:

 1. RIVM raadt gebruik producten met kruiden Huperzia serrata, Tabernanthe iboga of Ashwagandha af | RIVM
 2. Ashwagandha Factsheet: De Kracht van het ‘Indiase Ginseng’ (koolhydratendieet-info.nl)

Is er wetenschappelijk bewijs ?

De claim van wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van supplementen zoals ProRest Plus, vooral met betrekking tot de ingrediënten zoals Ashwagandha (KSM-66®) en Saffraan (Saffr’Activ®), vereist een zorgvuldige overweging van het beschikbare onderzoek en de kwaliteit daarvan. Hier is een overzicht van hoe de wetenschappelijke gemeenschap naar dergelijke claims kijkt:

Ashwagandha (KSM-66®)

 • Onderzoeksbevindingen: Er zijn studies uitgevoerd die wijzen op de potentiële voordelen van Ashwagandha in het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de slaapkwaliteit, en het ondersteunen van het algehele welzijn. Een studie gepubliceerd in het “Indian Journal of Psychological Medicine” toont aan dat Ashwagandha kan helpen bij het verlagen van stressniveaus en het verbeteren van de algemene geestelijke gezondheid.
 • Kwaliteit en omvang van het onderzoek: Hoewel deze studies positieve resultaten laten zien, is het belangrijk om op te merken dat veel onderzoek klein van opzet is, kort duurt, of beperkingen heeft met betrekking tot studieontwerp en populatie. Meer grootschalige, langdurige, en rigoureus ontworpen studies zijn nodig om definitieve conclusies te kunnen trekken over de effectiviteit van Ashwagandha.
 • Schadelijk voor gezondheid: Ashwagandha kan levertoxiciteit veroorzaken, met medicijnen interageren, auto-immuunziekten verergeren, risico’s tijdens zwangerschap opleveren, en schildklierhormonen beïnvloeden.

Saffraan (Saffr’Activ®)

 • Onderzoeksbevindingen: Saffraan is onderzocht op zijn potentieel om de stemming te verbeteren en angst te verminderen. Sommige studies suggereren dat saffraan positieve effecten kan hebben op de geestelijke gezondheid.
 • Kwaliteit en omvang van het onderzoek: Net als bij Ashwagandha, terwijl er bemoedigende resultaten zijn, is er behoefte aan meer uitgebreide studies om de effecten van saffraan volledig te begrijpen en te bevestigen.

Wetenschappelijke consensus

Voor veel van de claims gemaakt door supplementen zoals ProRest Plus is er geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van deze producten op een brede en ondubbelzinnige manier bevestigt. Dit betekent niet noodzakelijk dat deze producten niet effectief zijn; het wijst er eerder op dat de wetenschappelijke gemeenschap voorzichtig blijft bij het trekken van definitieve conclusies zonder voldoende bewijs van hoge kwaliteit.

Belangrijk om te overwegen

 • Individuele variabiliteit: Mensen kunnen verschillend reageren op supplementen, wat betekent dat wat voor sommigen werkt, niet noodzakelijkerwijs voor iedereen effectief is.
 • Interacties en bijwerkingen: Het is belangrijk om rekening te houden met mogelijke interacties met medicijnen of andere supplementen en mogelijke bijwerkingen.

Gezien deze nuances, terwijl er zeker ondersteunend bewijs is voor sommige van de ingrediënten in ProRest Plus, wordt de term “onomstotelijk wetenschappelijk bewijs” vaak vermeden tot er een brede consensus is bereikt op basis van robuuste, herhaalde, en grootschalige onderzoeksresultaten. Gebruikers moeten supplementen met een kritisch oog benaderen en, indien mogelijk, overleggen met een gezondheidsprofessional voordat ze beginnen met het gebruik ervan.

Veiligheid ProRest Plus is niet gewaarborgd volgens EU regels

Het bedrijf Key Player Limited is gevestigd in Dubai, in de Dubai Airport Freezone van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Als zodanig vallen zij onder de wet- en regelgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit heeft verschillende implicaties:

 1. Juridische structuur: De juridische en regelgevende structuur van de VAE verschilt aanzienlijk van die van de Europese Unie. De VAE heeft eigen regels voor bedrijven, gezondheid en veiligheid, en consumentenbescherming, die kunnen verschillen van de strikte normen en uitgebreide consumentenbeschermingsmaatregelen die in de EU gelden.
 2. Regelgeving voor gezondheidsproducten: De regelgeving voor de productie en verkoop van gezondheidsproducten en supplementen in de VAE kan verschillen van de EU-regelgeving, wat betekent dat producten die vanuit de VAE worden verkocht, niet noodzakelijkerwijs aan dezelfde veiligheids- en kwaliteitseisen hoeven te voldoen als producten die binnen de EU worden geproduceerd en verkocht.
 3. Handhavingsmogelijkheden: Consumenten in de EU kunnen het moeilijker vinden om juridische stappen te ondernemen of klachten in te dienen over producten van een bedrijf dat buiten de EU is gevestigd, vanwege de complexiteit van internationaal recht en de uitvoering daarvan.
 4. Privacy en gegevensbescherming: De VAE heeft eigen wetten voor gegevensbescherming en privacy, die verschillen van de General Data Protection Regulation (GDPR) van de EU. Dit kan invloed hebben op hoe persoonlijke informatie wordt verzameld, gebruikt en beschermd door bedrijven die in de VAE zijn gevestigd.

Het is belangrijk voor consumenten om zich bewust te zijn van deze verschillen en de mogelijke risico’s en beperkingen wanneer zij overwegen producten te kopen van bedrijven die buiten de juridische jurisdictie van hun eigen land of regio opereren. Bij twijfel is het altijd raadzaam om grondig onderzoek te doen naar het product en de fabrikant en, indien mogelijk, advies in te winnen bij een gekwalificeerde gezondheidsprofessional of juridisch adviseur.

ProRest Plus is niet te koop bij het kruidvat of de Etos

ProRest Plus, een supplement met diverse gezondheidsclaims, is niet verkrijgbaar bij bekende drogisterijen zoals Kruidvat of Etos. Deze beperkte verkrijgbaarheid benadrukt het belang van grondig onderzoek naar het product en de fabrikant, vooral bij aankoop buiten gevestigde retailkanalen.

Conclusie

ProRest Plus claimt een formule met 12 ingrediënten te zijn die stress beheerst, stemming en slaap verbetert, en angst vermindert. Ondanks deze voordelen, waarschuwt het RIVM expliciet voor het gebruik van Ashwagandha, een kerncomponent, vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s, waaronder levertoxiciteit en negatieve effecten op zwangerschap. Bovendien is de fabrikant, Key Player Limited, gevestigd buiten de EU, in Dubai, waardoor het product niet onderworpen is aan EU-regelgeving.

Dit roept vragen op over de productveiligheid en kwaliteitscontrole, aangezien EU-standaarden voor consumentenbescherming niet van toepassing zijn. Het ontbreken van transparantie over mogelijke bijwerkingen en de ondoorzichtige toeleveringsketen versterken de bezorgdheid. Consumenten worden aangemoedigd tot voorzichtigheid en het raadplegen van een gezondheidsprofessional alvorens dit product te gebruiken, gezien het ontbreken van vermelding van potentiële risico’s door de fabrikant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in