ProFlexen Ervaringen & Review: Werkt dit, overdosering?

ProFlexen Ervaringen & Review: Werkt dit, overdosering?
ProFlexen Ervaringen & Review: Werkt dit, overdosering?

Proflexen is een voedingssupplement, dat vanuit het buitenland via affiliate websites wordt verkocht. Via Facebook en andere media zie je vaak reclame over dit soort wonderpillen. Er worden claims gedaan m.b.t. de gezondheid, de fabrikant garandeert de werking en bescherming. Echter dat kan de fabrikant niet waarmaken.

Over de fabrikant van Proflexen

Key Player Limited is de leverancier van deze producten. Echter de fabrikant achter deze pillen is moeilijk te vinden. Het Hoofdkwartier van Key Player Limited bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten. In geval van een rechtszaak dient u de bevoegdheid van de bewuste rechtbank in de Verenigde Arabische Emiraten te erkennen.

Wij denken dat de potjes met pillen worden opgestuurd vanuit het buitenland. Hierdoor ontwijkt men volgens ons de controle op voedingssupplementen. (Europese Gemeenschap en Nederlandse wet en regelgeving.) Het is vrij lastig om hier een mening over te vormen, om de keten niet zichtbaar.

As je voedingssupplementen verwerkt, vervoert of opslaat moet je beschikken over een voedselveiligheidssysteem (HACCP).

In het buitenland kunnen andere regels gelden voor de aanwezigheid van bepaalde stoffen, minimum- en maximumgehalten aan vitamines en mineralen, of het gebruik van plantaardige ingrediënten in voedingssupplementen.

Voedingssupplementen kunnen schadelijke stoffen bevatten, die schadelijk zijn voor de gezondheid van zowel mens als dier. De EU heeft een wet om verontreinigingen in levensmiddelen tot een minimum te beperken.

Er is onvoldoende bewijs dat de fabrikant van Proflexen de HACCP-standaarden of vergelijkbare kwaliteitseisen strikt naleeft in hun productieproces.
Er is onvoldoende bewijs dat de fabrikant van Proflexen de HACCP-standaarden of vergelijkbare kwaliteitseisen strikt naleeft in hun productieproces.

Ingrediënten

 • UC-II® collageen: dit is een type collageen dat is onderzocht op het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit bij patiënten met knieartrose. Het is aangetoond dat UC-II collageen effectief kan zijn bij pijnbestrijding van patiënten met knieartrose bij gelijktijdig gebruik met paracetamol.
 • Boswellia extract: dit extract is afkomstig van de Boswellia serrata boom en wordt gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het is klinisch onderzocht bij artrose en gewrichtspijnen, waarbij een lichte verbetering van pijn en functioneren werd gevonden.
 • Glucosamine: dit is een aminosuiker die van nature voorkomt in het lichaam en essentieel is voor de opbouw van kraakbeen. Glucosamine wordt erkend als geneesmiddel om artrose klachten te bestrijden.
 • Extract van kurkuma wortelstok: dit extract wordt gewonnen uit de wortel van de kurkuma plant en wordt gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Er is zwak bewijs dat kurkuma-extracten gunstig kunnen zijn voor het verlichten van symptomen van knieartrose.
 • Extract van gemberwortelstok: dit extract wordt gewonnen uit de wortel van de gemberplant en wordt gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Gember werkt als remmer van cyclooxygenase (COX) en lipoxigenase, wat resulteert in een remming van de aanmaak van leukotriënen en prostaglandines. Daarom wordt gember gebruikt als een ontstekingsremmend middel.
 • Vitamine C: dit is een vitamine die nodig is bij het spiermetabolisme. Het wordt toegevoegd aan voedingssupplementen vanwege zijn rol bij de opbouw van kraakbeen.
 • Mangaan: dit is een mineraal dat voorkomt in verschillende voedingsmiddelen. Mangaan draagt bij aan het behoud van sterke botten.

De claim van de fabrikant ProFlexen,

 1. Garandeert een soepele en comfortabele beweging van gewrichten
 2. Helpt de flexibiliteit en gezondheid van gewrichten te behouden.
 3. Versterkt botten en ondersteunt de aanmaak van collageen.
 4. Voorkomt ochtendstijfheid van gewrichten.
 5. Beschermt gewrichten tijdens intensieve beweging

ProFlexen is het perfecte supplement voor iedereen die goed voor de gezondheid van zijn of haar gewrichten wil zorgen. De uitgebreide samenstelling van het product (inclusief UC-II® de on gedenatureerde vorm van collageen type II, waarvan de effectiviteit is bewezen door twee klinische studies) ondersteunt doelgericht de gezondheid van het kraakbeen en stelt u in staat ten volle van het leven te genieten!

Bestel ProFlexen en beweeg zoals u wenst!


De claim van de fabrikant dat ProFlexen de gezondheid van de gewrichten ondersteunt en een soepele en comfortabele beweging van gewrichten garandeert, kan worden beschouwd als een medische claim omdat het suggereert dat het product de gezondheid van de gewrichten verbetert.

Medische claims impliceren dat een product specifieke medische voordelen heeft en moeten wetenschappelijk worden onderbouwd voordat ze kunnen worden gebruikt.

Wat is een medische claim?

Een medische claim is een bewering over het voorkomen, behandelen of genezen van een ziekte. Een fabrikant moet een medische claim eerst wetenschappelijk bewijzen. Dan pas mag hij deze claim op de verpakking vermelden of voor reclame gebruiken.

Het gebruik van claims is in Europese wetgeving geregeld. Fabrikanten mogen een claim alleen gebruiken als deze op de Europese lijst van goedgekeurde claims voorkomt. Claims op voedingsmiddelen moeten altijd bewezen zijn.

De European Food Safety Authority (EFSA) is een bureau (agentschap) van de Europese Unie dat onafhankelijke wetenschappelijke adviezen geeft over voedselveiligheid.

Proflexen's exacte ingrediëntenverhouding is onbekend, wat risico's met zich meebrengt, waaronder mogelijke overdosering en het overschrijden van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van bepaalde stoffen.
Proflexen’s exacte ingrediëntenverhouding is onbekend, wat risico’s met zich meebrengt, waaronder mogelijke overdosering en het overschrijden van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van bepaalde stoffen.

Bijwerkingen Proflexen

Alle stoffen, inclusief vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen, hebben een aanbevolen dagelijkse dosis (ADV) of een veilig bereik waarbinnen ze over het algemeen veilig zijn om te consumeren. Het overschrijden van deze limieten kan bijwerkingen veroorzaken.

Mangaan: Het is een belangrijk mineraal voor de menselijke gezondheid en speelt een rol bij verschillende fysiologische processen, waaronder botvorming en metabolische functies. Echter, teveel mangaan kan schadelijk zijn. Mangaanvergiftiging kan leiden tot neurologische symptomen die lijken op Parkinson’s ziekte, waaronder trillingen, spierstijfheid en problemen met coördinatie. De Aanvaardbare Bovenste Inname Niveau (UL) voor mangaan voor volwassenen is 11 mg/dag. Het is belangrijk om te bedenken dat mangaan in veel voedingsmiddelen aanwezig is, waaronder volkoren granen, noten en zaden, bladgroenten en thee.

Vitamine C: Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen, de genezing van wonden, en het functioneren van het immuunsysteem. Overmatige vitamine C kan leiden tot bijwerkingen zoals maagklachten, misselijkheid, diarree en krampen. De Aanvaardbare Bovenste Inname Niveau (UL) voor volwassenen is 2000 mg/dag. Het is belangrijk om te bedenken dat vitamine C in veel voedingsmiddelen aanwezig is, waaronder fruit (zoals sinaasappels en aardbeien) en groenten (zoals paprika’s, broccoli en spruitjes).

Wat betreft de andere ingrediënten, zoals UC-II collageen, Boswellia extract, glucosamine, kurkuma wortelstok extract en gemberwortelstok extract, de veiligheid, effectiviteit en ADV variëren. Over het algemeen zijn deze stoffen veilig om te gebruiken in de aanbevolen doseringen, maar bijwerkingen kunnen optreden, vooral bij hoge doses of bij mensen met bepaalde gezondheidsomstandigheden.

Bijwerkingen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke stof en de individuele gezondheid en tolerantie van de persoon. Bijwerkingen kunnen onder meer maagklachten, huiduitslag, diarree, en allergische reacties omvatten. Het is belangrijk om met een arts of apotheker te spreken voordat je begint met het nemen van supplementen, vooral als je andere medicijnen gebruikt, aangezien er interacties kunnen optreden.

Over het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde, evenwichtige voeding en levensstijl. Hoewel ze kunnen bijdragen aan gezondheids- en wellness-doelen, zijn ze meestal bedoeld om dieetleemten op te vullen en niet om voedingsstoffen te leveren die gemakkelijk uit voedsel kunnen worden verkregen.

Kosten

De kosten zijn €44 per verpakking van 60 capsules. Met deze capsules doe je een maand.

Wat is het wetenschappelijke bewijs

Er zijn studies gedaan naar de effectiviteit van sommige ingrediënten die in ProFlexen worden gebruikt, maar het is belangrijk op te merken dat de studies meestal klein zijn en dat meer onderzoek nodig is om de resultaten te bevestigen. Hieronder staan enkele van de ingrediënten en wat het wetenschappelijke bewijs erover zegt:

 • UC-II® (ongedenatureerd collageen type II): Er zijn enkele studies die suggereren dat UC-II® de pijn en stijfheid in de gewrichten kan verminderen, vooral bij mensen met osteoartritis. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift International Journal of Medical Sciences in 2009 toonde bijvoorbeeld aan dat UC-II®-supplementen de pijn en stijfheid van de knieën bij mensen met osteoartritis verminderden. Meer onderzoek is echter nodig om de resultaten te bevestigen.
 • Glucosamine en chondroïtine: Dit zijn populaire supplementen voor de behandeling van osteoartritis. Sommige studies suggereren dat ze de pijn en stijfheid van gewrichten kunnen verminderen. Een overzicht van onderzoeken gepubliceerd in het tijdschrift Rheumatology International in 2018 concludeerde echter dat de bewijskracht voor de effectiviteit van deze supplementen bij osteoartritis laag is.
 • MSM (methylsulfonylmethaan): Er zijn enkele studies die suggereren dat MSM kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking bij mensen met osteoartritis. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Osteoarthritis and Cartilage in 2006 toonde bijvoorbeeld aan dat MSM de pijn en fysieke functie verbeterde bij mensen met knie-artrose. Meer onderzoek is echter nodig om de resultaten te bevestigen.

Het is belangrijk op te merken dat voedingssupplementen zoals ProFlexen niet door de FDA worden gereguleerd en dat de veiligheid en effectiviteit ervan niet altijd goed worden begrepen. Het is daarom altijd verstandig om met uw arts te praten voordat u voedingssupplementen gebruikt.

Bronnen

 1. Safety and efficacy of undenatured type II collagen in the treatment of osteoarthritis of the knee: a clinical trial – PMC (nih.gov)
 2. Effects of glucosamine in patients with osteoarthritis of the knee: a systematic review and meta-analysis – PubMed (nih.gov)
 3. Efficacy of methylsulfonylmethane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial – PubMed (nih.gov)

Werken deze pillen?

Er is momenteel onvoldoende wetenschappelijk bewijs om te kunnen zeggen of ProFlexen-pillen daadwerkelijk werken zoals geadverteerd. Hoewel sommige ingrediënten in het supplement, zoals collageen type II, glucosamine en chondroïtine, in sommige onderzoeken gunstige effecten hebben aangetoond bij mensen met gewrichtsproblemen, zijn de resultaten van deze studies niet consistent. Bovendien hebben sommige studies aangetoond dat deze supplementen geen effect hebben op de gezondheid van de gewrichten.

Het is belangrijk om op te merken dat voedingssupplementen niet worden gereguleerd zoals medicijnen, dus de fabrikanten hoeven geen bewijs te leveren dat hun producten werken voordat ze op de markt worden gebracht. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het beoordelen van de beweringen van de fabrikant en om advies in te winnen van een zorgverlener voordat u een nieuw supplement probeert.

Conclusie en advies werking Proflexen

Er is beperkt wetenschappelijk bewijs voor sommige ingrediënten in ProFlexen, zoals UC-II® (ongedenatureerd collageen type II), glucosamine, chondroïtine en MSM (methylsulfonylmethaan). Hoewel enkele studies positieve resultaten laten zien bij het verminderen van pijn en stijfheid van gewrichten, zijn de resultaten over het algemeen inconsistent en is er meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Aangezien voedingssupplementen niet op dezelfde manier worden gereguleerd als medicijnen, hoeven fabrikanten geen bewijs te leveren dat hun producten werken voordat ze op de markt worden gebracht. Dit betekent dat het moeilijk is om met zekerheid te zeggen of ProFlexen-pillen daadwerkelijk werken zoals geadverteerd.

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van ProFlexen of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

23 REACTIES

 1. Laatst viel het me op dat er veel reclame wordt gemaakt voor ProFlexen en er zijn talloze affiliate websites actief. Ze beweren allemaal de officiële verkooppartner te zijn en bieden het product tegen een gereduceerd tarief aan. Echter, de kwaliteit van deze websites is laag en het is overduidelijk dat ze voornamelijk uit zijn op winst. Mensen doorzien dit en het zorgt ervoor dat de top 10 zoekresultaten in Google gevuld zijn met dubieuze content. Dit kan flinke reputatieschade veroorzaken voor een bedrijf en het vertrouwen van potentiële klanten aantasten, waardoor ze uiteindelijk besluiten het product niet te kopen.

  Als internet marketeer volg ik de marketing van supplementen.

 2. Ik gaf ProFlexen een kans, maar helaas hielp het totaal niet. Wat een teleurstellende ervaring en verspilling van geld! Ik vraag me af hoe iemand dit product met goed geweten kan verkopen, het lijkt erop dat ze geen enkele moraal hebben

 3. Na het uitproberen van ProFlexen, merkte ik enige verbetering in mijn fysieke gesteldheid. Hoewel de resultaten niet spectaculair zijn, ben ik blij met deze kleine maar positieve verandering.

 4. Ik probeerde ProFlexen in de hoop op een verbeterde stoelgang, maar helaas kreeg ik last van diarree in plaats van verlichting. Het product lijkt niets meer dan rotzooi te zijn. Ik waarschuw anderen om voorzichtig te zijn met ProFlexen.

 5. Een poging van mij om het e.a. te verklaren over de bijwerkingen.

  ProFlexen is een voedingssupplement dat beweert de gezondheid van gewrichten te ondersteunen en pijn en stijfheid te verminderen. Het bevat ingrediënten zoals collageen type II, glucosamine, chondroïtine en MSM (methylsulfonylmethaan). Hoewel veel mensen op zoek zijn naar een oplossing voor gewrichtspijn, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen van voedingssupplementen zoals ProFlexen.

  Bijwerkingen van ProFlexen-ingrediënten

  Collageen type II (UC-II®): Over het algemeen wordt collageen type II als veilig beschouwd wanneer het op de juiste manier wordt ingenomen. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen, waaronder misselijkheid, brandend maagzuur, diarree en constipatie. In zeldzame gevallen kunnen er allergische reacties optreden, vooral bij mensen die allergisch zijn voor kippenvlees of eieren.

  Glucosamine: Glucosamine wordt meestal goed verdragen, maar sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten, misselijkheid, diarree, constipatie en hoofdpijn. Er zijn ook enkele zorgen over de veiligheid van glucosamine voor mensen met schaaldierallergieën, aangezien sommige glucosaminesupplementen zijn afgeleid van schaaldieren. Mensen met diabetes moeten ook voorzichtig zijn met het gebruik van glucosamine, omdat het de bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden.

  Chondroïtine: Chondroïtine wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar er zijn enkele mogelijke bijwerkingen, waaronder maagklachten, misselijkheid, diarree, constipatie en hoofdpijn. In zeldzame gevallen kunnen er allergische reacties optreden. Mensen met bloedstollingsstoornissen of die bloedverdunners gebruiken, moeten voorzichtig zijn met het gebruik van chondroïtine, omdat het de kans op bloedingen kan vergroten.

  MSM (methylsulfonylmethaan): MSM wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten, misselijkheid, diarree, hoofdpijn, vermoeidheid en slapeloosheid. In zeldzame gevallen kunnen er allergische reacties optreden.

  Aanbevelingen voor het veilig gebruik van ProFlexen

  Raadpleeg uw arts voordat u ProFlexen of een ander voedingssupplement gebruikt, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of bestaande gezondheidsproblemen heeft. Uw arts kan u helpen bepalen of ProFlexen geschikt is voor u en of het veilig is om te gebruiken in combinatie met uw huidige medicijnen en gezondheidstoestand.

  Als u besluit ProFlexen te gebruiken, volg dan altijd de aanbevolen dosering en instructies op de verpakking. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u bijwerkingen ervaart of als uw symptomen verergeren.

 6. Ik heb 3 doosjes pillen gekocht en trouw smorgens ingenomen. Mijn heup doet nog steeds pijn en verder geen verbetering van mijn gezondheid. Ik overigens meer last van een soort van afscheiding tussen mijn liezen. Mijn gezicht is rood en ik heb van beuljes op gezicht. Arts zegy dat het lijkt op een allergische reactie

 7. De fabrikant belooft heel veel, als je naar de bestanddelen kijkt, kan er een lichte verbetering op treden. Glucosamine helpt volgens de arts tegen middelmatige pijn, maar het probleem blijft. Dus ik heb nu fysio en gebruik nu glucosamine tegen pijn. Dit helpt echt (Pharma Nord Bio-Glucosamine Forte 1200 mg ) voor 10 euro in de maand. Een ander dingetje is gewicht, ik weeg grofweg 15 kilo te zwaar, als ik afval, worden mijn gewrichten ook ontlast. Een ander puntje is mijn benen zijn niet zo gespierd, dus ik krijg oefeningen om ze sterker te maken. Volgens fysio, als mijn benen sterker zijn en minder zwaar, zouden mijn pijn klachten sterk kunnen verminderen.

 8. Nou ik heb proflexen gekocht genomen en ben van mijn pijn klachten af ???? Hebben jullie het getest met serieuze pijnklachen, ik stond huilend op uit bed door zware atrose in mij onderrug en nu geen pijn meer na 3 weken begon het steeds beter te werken. Echt ik ben er zo blij mee ik zonder pijn op sta . Echter vind ik ze wel duur ik koop ze via een betrouwbare sote maar niet via proflexen zelf.

  • Ik gebruik ze, maar ik merk geen verschil, ik heb 2 kapotte knieën, ibrufen helpt niet meer, glucosamine helpt ook niet. Volgens de arts kan ik zwaardere pijnstillers krijgen, maar er komt een moment, dat de knie niet meer werkt. Beter zou straks zijn een nieuwe knie, dan is de pijn weg. Pijnbestrijding is symptoom bestrijding, het is al binnen stuk.

   • Key Player Limited valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor zijn wij in staat om u de beste dienstverlening en de beste producten wereldwijd aan te bieden. EU-wetgeving is niet van toepassing.

    Als je klachten hebt moet je naar het midden oosten. Dit kan idd nooit goed zijn.

 9. Glucosamine helpt bij mij en kun je krijgen bij de apotheek. De claims kunnen nooit waar worden gemaakt. De fabrikant zegt dit in zijn disclaimer.

  Hoewel wij er alles aan doen om om onze producten zo precies mogelijk te beschrijven, kunnen wij niet garanderen dat onze beschrijvingen perfect of foutloos zijn. Onze beschrijvingen vormen dan ook geen basis voor eventuele claims.

  https://www.apotheek.nl/medicijnen/glucosamine

 10. Er zit gewoon MSM, Glucosamine en Chronoidite in. Het is duur maarja het supplement helpt wel. Heb een verpakking besteld en het supplement heeft netjes een bijsluiter en een CE keurmerking daarnaast zie je dat het product geproduceerd is in de EU.

  • CE kenmerk is China export

   Key Player Limited valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor zijn wij in staat om u de beste dienstverlening en de beste producten wereldwijd aan te bieden. EU-wetgeving is niet van toepassing.

 11. Ik dacht al bij het tegen komen van dit supplement dat het te mooi is om waar te kunnen zijn.
  Ben blij dat ik deze site ook tegen kwam

 12. Voedingssupplementen zijn bedoeld om de gezondheid te ondersteunen en niet om ziektes te genezen. Er mogen daarom alleen gezondheidsclaims worden gemaakt voor voedingssupplementen. Medische claims die suggereren dat een product een klacht oplost of een ziekte geneest, zijn verboden.

  Dus: “Garandeert een soepele en comfortabele beweging van gewrichten” mag niet en “Voorkomt ochtendstijfheid van gewrichten” en “Beschermt gewrichten tijdens intensieve beweging” KAN NIET.

  De ingrediënten zouden kunnen helpen, maar wat zit er werkelijk in. Een postbusfirma is nooit betrouwbaar, ook al zit deze in Dubai……….. Het is dropshipping en er is geen aanspreekpunt.

 13. Ik zal aan de orthopeet vragen of dit helpt tegen knieklachten. De ingrediënten zijn veel belovend. De pillen zijn trouwens wel duur.

  • De orthopeet geeft aan, dat je beter Glucosamine kunt gebruiken, verkrijgbaar bij de drogist. Dit is wetenschappelijk onderzocht, anders was het geen geneesmiddel. Je weet niet wat in pillen zit die je koopt in het buitenland. Er is geen controle en misschien zijn er bijwerkingen.

 14. Dit is een soort van dropshipping, waarbij je bij vage websites pillen kunt kopen die niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Je weet niet wat erin zit en de fabrikant bevind zich in het buitenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in