ProFlexen Ervaringen & Review: valse gezondheidsclaims !

ProFlexen, valse gezondheidsclaims, niet kopen Ervaringen & Review
ProFlexen, valse gezondheidsclaims, niet kopen Ervaringen & Review

Proflexen is een voedingssupplement, dat vanuit het buitenland via affiliate websites wordt verkocht. Via Facebook en andere media zie je vaak reclame over dit soort wonderpillen. Er worden claims gedaan m.b.t. de gezondheid, de fabrikant garandeert de werking en bescherming. Echter dat kan de fabrikant niet waarmaken.

Is dit te mooi om waar te zijn?

Over de fabrikant van Proflexen

Key Player Limited is de leverancier van deze producten. Echter de fabrikant achter deze pillen is moeilijk te vinden. Het Hoofdkwartier van Key Player Limited bevindt zich in de Verenigde Arabische Emiraten. In geval van een rechtszaak dient u de bevoegdheid van de bewuste rechtbank in de Verenigde Arabische Emiraten te erkennen.

De potjes met pillen worden opgestuurd vanuit het buitenland. Hierdoor ontwijkt men volgens ons de controle op voedingssupplementen. (Europese Gemeenschap en Nederlandse wet en regelgeving.)

As je voedingssupplementen verwerkt, vervoert of opslaat moet je beschikken over een voedselveiligheidssysteem (HACCP).

In het buitenland kunnen andere regels gelden voor de aanwezigheid van bepaalde stoffen, minimum- en maximumgehalten aan vitamines en mineralen, of het gebruik van plantaardige ingrediënten in voedingssupplementen.

Voedingssupplementen kunnen schadelijke stoffen bevatten, die schadelijk zijn voor de gezondheid van zowel mens als dier. De EU heeft een wet om verontreinigingen in levensmiddelen tot een minimum te beperken.

Ingrediënten

UC-II® collageen

De resultaten van de studie tonen geen bewijs dat inheems type II collageen kraakbeenvernietiging vermindert; het is echter aangetoond dat inheems type II collageen effectief is bij pijnbestrijding van patiënten met knieartrose bij gelijktijdig gebruik met paracetamol[1] [2].

Op de website[3] van de fabrikant wordt verwezen naar een klinisch onderzoek : Undenatured type II collagen (UC-II®) for joint support: a randomized, double-blind, placebo-controlled study in healthy volunteers[4].

Conclusie

Dagelijkse suppletie met 40 mg UC-II werd goed verdragen en leidde tot verbeterde uitbreiding van het kniegewricht bij gezonde proefpersonen. UC-II toonde ook het potentieel aan om de periode van pijnvrije inspannende inspanning te verlengen en de gewrichtspijn te verlichten die af en toe uit dergelijke activiteiten voortvloeit.

Klinisch onderzoek is geen wetenschappelijk onderzoek.

Boswellia extract

Extracten van Boswellia serrata zijn klinisch onderzocht bij artrose en gewrichtspijnen, waarbij een lichte verbetering van pijn en functioneren werd gevonden[5].

Glucosamine

Glucosamine[6] wordt erkend als geneesmiddel om artrose klachten te bestrijden. Het gaat hier om milde tot matige klachten. Glucosamine wordt verkocht als medicijn, maar ook als voedingssupplement.

Extract van kurkuma wortelstok

Kurkuma en curcumine zijn bestudeerd in tal van klinische onderzoeken voor verschillende menselijke ziekten en aandoeningen, zonder hoogwaardig bewijs van enig anti-ziekte-effect of gezondheidsvoordeel hier is zwak bewijs dat kurkuma-extracten gunstig kunnen zijn voor het verlichten van symptomen van knieartrose[7].

Extract van gemberwortelstok 

Wetenschappelijk onderzoek wijst ook op analgetische eigenschappen van gember. Gember werkt als remmer van cyclooxygenase (COX) en lipoxigenase, wat resulteert in een remming van de aanmaak van leukotriënen en prostaglandines. Daarom wordt gember gebruikt als een ontstekkingsremmend middel, werkend via remming van de prostaglandinesynthese[8] [9].

Vitamine C

Vitamine C[10] is nodig bij het spiermetabolisme. De inname (als voedingssupplement) tot een maximum van enkele grammen vitamine C per dag, leidt tot dezelfde hoeveelheid vitamine C in het bloed als 200-300 mg vitamine C afkomstig uit voedsel. Dat betekent dat het slikken van enkele grammen (of minder) vitamine C per dag zinloos is, als men voldoende groente en fruit eet.

Mangaan

Mangaan is een mineraal. Mangaan zit in volkorenbrood en volkoren graanproducten, noten, peulvruchten, groente en fruit. Mangaan draagt ook bij aan het behoud van sterke botten[11].

Wat is een medische claim?

Een medische claim is een bewering over het voorkomen, behandelen of genezen van een ziekte. Een fabrikant moet een medische claim eerst wetenschappelijk bewijzen. Dan pas mag hij deze claim op de verpakking vermelden of voor reclame gebruiken[12].

Het gebruik van claims is in Europese wetgeving geregeld. Fabrikanten mogen een claim alleen gebruiken als deze op de Europese lijst van goedgekeurde claims voorkomt. Claims op voedingsmiddelen moeten altijd bewezen zijn[13].

De European Food Safety Authority (EFSA) is een bureau (agentschap) van de Europese Unie dat onafhankelijke wetenschappelijke adviezen geeft over voedselveiligheid.

De claim van de fabrikant ProFlexen,

 1. Garandeert een soepele en comfortabele beweging van gewrichten
 2. Helpt de flexibiliteit en gezondheid van gewrichten te behouden.
 3. Versterkt botten en ondersteunt de aanmaak van collageen.
 4. Voorkomt ochtendstijfheid van gewrichten.
 5. Beschermt gewrichten tijdens intensieve beweging

ProFlexen is het perfecte supplement voor iedereen die goed voor de gezondheid van zijn of haar gewrichten wil zorgen. De uitgebreide samenstelling van het product (inclusief UC-II® de on gedenatureerde vorm van collageen type II, waarvan de effectiviteit is bewezen door twee klinische studies) ondersteunt doelgericht de gezondheid van het kraakbeen en stelt u in staat ten volle van het leven te genieten!

Bestel ProFlexen en beweeg zoals u wenst!


De fabrikant ontwijkt volgens ons de regels m.b.t. medische claims. Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de claims die Proflexen doet.

De fabrikant garandeert de soepele en comfortabele beweging van gewrichten ??? Uit welk onderzoek blijkt dit? Waaruit blijkt dat deze wonderpillen de gewrichten beschermt tijdens intensieve bewegingen???

Bijwerkingen Proflexen

Er is geen goed onderzoek gedaan naar bijwerkingen.

Kosten

De kosten zijn €44 per verpakking van 60 capsules. Met deze capsules doe je een maand.

Proflexen waar te koop

Deze pillen zijn alleen online te koop. Deze pillen zijn niet te koop bij een apotheek of een drogist, omdat ze niet voldoen aan de Europese regelgeving.

Voordelen

Geen

Nadelen Proflexen

Je bent je geld kwijt voor een product dat niet werkt conform de claim van de fabrikant.

Stof om over na te denken

 1. Als het zou werken zou de geneeskundige zorg dit toch voorschrijven?
 2. Waarom wordt er geen wetenschappelijk bewijs geleverd?
 3. Waarom zijn er nagenoeg alleen maar positieve reviews? (Met een link naar de verkooppagina…)
 4. Waarom wordt het alleen online verkocht en is de verkoper gevestigd in het buitenland?

Conclusie en advies werking Proflexen

ProFlexen, deze pillen werken niet! Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de claim van de fabrikant ondersteunt. De herkomst en samenstelling van deze pillen is onzeker. De pillen worden verstuurd uit het buitenland, hierdoor is er geen controle op de werkzame stoffen. De Europese regelgeving wordt hierdoor omzeilt.

De claims van de fabrikant komen niet voor de door de lijst van goedgekeurde claims voorkomt. Claims op voedingsmiddelen moeten altijd bewezen zijn

Als je last hebben van je gewrichten, raadpleeg dan jouw huisarts.

Het is te mooi om waar te kunnen zijn!

Ons advies is niet kopen!

Referenties


[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19697097/
[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4970562/
[3] https://proflexen.nl/
[4] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24153020/
[5] https://www.worldcat.org/title/cochrane-library/oclc/818850521
[6] https://koolhydratendieet-info.nl/glucosamine-kan-verlichting-geven-voor-artrose-klachten/
[7] https://link.springer.com/article/10.1007/s11926-020-00975-8
[8] https://nl.wikipedia.org/wiki/Gember
[9] https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/1472-6882-12-92
[10] https://nl.wikipedia.org/wiki/Ascorbinezuur
[11] https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/mangaan.aspx
[12] https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/vraag-en-antwoord/zijn-homeopathische-geneesmiddelen-die-medische-claims-hanteren-verboden
[13] https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/efsa.aspx

17 REACTIES

 1. Ik heb 3 doosjes pillen gekocht en trouw smorgens ingenomen. Mijn heup doet nog steeds pijn en verder geen verbetering van mijn gezondheid. Ik overigens meer last van een soort van afscheiding tussen mijn liezen. Mijn gezicht is rood en ik heb van beuljes op gezicht. Arts zegy dat het lijkt op een allergische reactie

 2. De fabrikant belooft heel veel, als je naar de bestanddelen kijkt, kan er een lichte verbetering op treden. Glucosamine helpt volgens de arts tegen middelmatige pijn, maar het probleem blijft. Dus ik heb nu fysio en gebruik nu glucosamine tegen pijn. Dit helpt echt (Pharma Nord Bio-Glucosamine Forte 1200 mg ) voor 10 euro in de maand. Een ander dingetje is gewicht, ik weeg grofweg 15 kilo te zwaar, als ik afval, worden mijn gewrichten ook ontlast. Een ander puntje is mijn benen zijn niet zo gespierd, dus ik krijg oefeningen om ze sterker te maken. Volgens fysio, als mijn benen sterker zijn en minder zwaar, zouden mijn pijn klachten sterk kunnen verminderen.

 3. Nou ik heb proflexen gekocht genomen en ben van mijn pijn klachten af ???? Hebben jullie het getest met serieuze pijnklachen, ik stond huilend op uit bed door zware atrose in mij onderrug en nu geen pijn meer na 3 weken begon het steeds beter te werken. Echt ik ben er zo blij mee ik zonder pijn op sta . Echter vind ik ze wel duur ik koop ze via een betrouwbare sote maar niet via proflexen zelf.

  • Ik gebruik ze, maar ik merk geen verschil, ik heb 2 kapotte knieën, ibrufen helpt niet meer, glucosamine helpt ook niet. Volgens de arts kan ik zwaardere pijnstillers krijgen, maar er komt een moment, dat de knie niet meer werkt. Beter zou straks zijn een nieuwe knie, dan is de pijn weg. Pijnbestrijding is symptoom bestrijding, het is al binnen stuk.

   • Key Player Limited valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor zijn wij in staat om u de beste dienstverlening en de beste producten wereldwijd aan te bieden. EU-wetgeving is niet van toepassing.

    Als je klachten hebt moet je naar het midden oosten. Dit kan idd nooit goed zijn.

 4. Glucosamine helpt bij mij en kun je krijgen bij de apotheek. De claims kunnen nooit waar worden gemaakt. De fabrikant zegt dit in zijn disclaimer.

  Hoewel wij er alles aan doen om om onze producten zo precies mogelijk te beschrijven, kunnen wij niet garanderen dat onze beschrijvingen perfect of foutloos zijn. Onze beschrijvingen vormen dan ook geen basis voor eventuele claims.

  https://www.apotheek.nl/medicijnen/glucosamine

 5. Er zit gewoon MSM, Glucosamine en Chronoidite in. Het is duur maarja het supplement helpt wel. Heb een verpakking besteld en het supplement heeft netjes een bijsluiter en een CE keurmerking daarnaast zie je dat het product geproduceerd is in de EU.

  • CE kenmerk is China export

   Key Player Limited valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor zijn wij in staat om u de beste dienstverlening en de beste producten wereldwijd aan te bieden. EU-wetgeving is niet van toepassing.

 6. Ik dacht al bij het tegen komen van dit supplement dat het te mooi is om waar te kunnen zijn.
  Ben blij dat ik deze site ook tegen kwam

 7. Voedingssupplementen zijn bedoeld om de gezondheid te ondersteunen en niet om ziektes te genezen. Er mogen daarom alleen gezondheidsclaims worden gemaakt voor voedingssupplementen. Medische claims die suggereren dat een product een klacht oplost of een ziekte geneest, zijn verboden.

  Dus: “Garandeert een soepele en comfortabele beweging van gewrichten” mag niet en “Voorkomt ochtendstijfheid van gewrichten” en “Beschermt gewrichten tijdens intensieve beweging” KAN NIET.

  De ingrediënten zouden kunnen helpen, maar wat zit er werkelijk in. Een postbusfirma is nooit betrouwbaar, ook al zit deze in Dubai……….. Het is dropshipping en er is geen aanspreekpunt.

 8. Ik zal aan de orthopeet vragen of dit helpt tegen knieklachten. De ingrediënten zijn veel belovend. De pillen zijn trouwens wel duur.

  • De orthopeet geeft aan, dat je beter Glucosamine kunt gebruiken, verkrijgbaar bij de drogist. Dit is wetenschappelijk onderzocht, anders was het geen geneesmiddel. Je weet niet wat in pillen zit die je koopt in het buitenland. Er is geen controle en misschien zijn er bijwerkingen.

 9. Dit is een soort van dropshipping, waarbij je bij vage websites pillen kunt kopen die niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Je weet niet wat erin zit en de fabrikant bevind zich in het buitenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in