PRIMA Afslankpillen, val je hier van af? Ervaringen en Review

PRIMA Afslankpillen, val je hier van af? Ervaringen en Review

PRIMA Afslankpillen is een voedingssupplement, die vaak via sociale media wordt aangeboden. Veel mensen zijn opzoek naar een manier om af te vallen. Door de verkoper van de Prima afslankpillen werden wij geattendeerd op het bestaan van deze afslankpillen. Er is vraag naar dit soort supplementen, dit zie je aan de facebook advertenties, de reclame van Kruidvat en als je rond kijkt op internet. De verkoper belofte in zijn mail dat snel gaat afvallen van deze pillen.

De centrale vraag is: Val je af van deze afslankpillen en kan de fabrikant zijn claim onderbouwen?

Andere productnaam Plus

Deze pillen worden ook onder een ander productnaam PLUS aangeboden.

Marketing PRIMA Afslankpillen

Vanmorgen toen wij onze email opende werden wij verrast door email van een SPAMMER, die PRIMA® Afslankpillen aan ons probeerde verkopen. Deze SPAMMER bevind zich in het buitenland en wordt door dubieuze supplementenverkopers ingehuurd. Als je op de link volgt kom je uit bij het bedrijf Premium Health Europe B.V. Afmelden op deze e-mails is niet mogelijk!

Wij hebben melding gemaakt van deze SPAM bij de AFM. Echter deze melding wordt niet in behandeling genomen, omdat de verzender zich buiten Nederland bevind, maar de opdrachtgever bevind zich in Nederland.

Ongevraagd delen wij onze ervaring met PRIMA Afslankpillen. Waarschijnlijk worden deze pillen slecht verkocht, mogelijk daarom heeft de verkoper zijn heil gezocht in het SPAMMEN. De AFM adviseert dan ook, deze pillen niet te kopen.

De verkoper verkoopt zijn pillen via affiliate marketing. Echter gezien de wetgeving is het bedrijf verantwoordelijk voor de reclame-uitingen. Niemand kan zich uitschrijven van deze emaillijst, dus je krijgt een hele shitload aan SPAM inzake voedingssupplementen.

SPAM van de dubieuze supplementenverkoper Premium Health Europe B.V. PRIMA® of PLUS Afslankpillen
SPAM van de dubieuze supplementenverkoper Premium Health Europe B.V. PRIMA® of PLUS Afslankpillen

Claim PRIMA Afslankpillen

PRIMA® is speciaal ontwikkeld om uw lichaam te ondersteunen bij elk dieet. De combinatie van aanwezige actieve ingrediënten is bijzonder effectief vanwege het synergetische effect.

Het beproefde afslankproduct PRIMA® bindt de via de voeding opgenomen vetcalorieën en bevordert de vetstofwisseling, wat inhoudt dat het lichaam reeds in het lichaam opgeslagen voedingsvetten als primaire energiebron gebruikt.

 1. Vermindert de opslag van nieuw vet
 2. Verhoogt het basaal metabolisme van het lichaam voor versneld gewichtsverlies
 3. Voorkomt honger gevoel

De verkoper kan geen bewijs leveren dat je hiervan ook afvalt. We hebben ook gekeken naar de bestanddelen van deze wonderpil. De verkoper beweert dat je binnen 38 dagen 15 kilo kunt afvallen. En dit door maar 1x wonderpil per dag. Wij vinden dit zeer ongeloofwaardig!

Er is geen wetenschappelijk bewijs wat de claim van de verkoper ondersteund.

Gezien de Ingrediënten val je niet af van PRIMA of PLUS Afslankpillen. Het is min of meer een soort van kwakzalverij als je dit soort pillen probeert te verkopen.
Gezien de Ingrediënten val je niet af van PRIMA of PLUS Afslankpillen. Het is min of meer een soort van kwakzalverij als je dit soort pillen probeert te verkopen.

Ingrediënten PRIMA® Afslankpillen

L-Carnitine

‎Er is geen bewijs dat L-carnitine het ‎‎vetmetabolisme‎‎ beïnvloedt of helpt bij gewichtsverlies‎. Deze stof krijg je in voldoende mate via ewone voeding naar binnen. 

Bron:

Carnitine – Health Professional Fact Sheet (nih.gov)

L-arginine

‎Er is geen bewijs dat je afvalt van L-arginine. Deze stof krijg je in voldoende mate via ewone voeding naar binnen. 

Bron:

https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2051 

De niet-essentiële aminozuren zijn alanine, arginine, asparagine, asparaginezuur,
cysteïne, cystine, glutamine, glutaminezuur, glycine, hydroxyproline, proline,
serine en tyrosine. Voor zes van de niet-essentiële aminozuren kan bij bepaalde
ziektebeelden de productie in het lichaam tekortschieten, zodat suppletie via de
voeding noodzakelijk is. Deze zogenoemde semi-essentiële aminozuren zijn
arginine, asparagine, glutamine, glycine, proline en serine.

Bron:

https://www.gezondheidsraad.nl/binaries/gezondheidsraad/documenten/adviezen/2021/03/02/voedingsnormen-voor-eiwitten/Advies-Voedingsnormen-voor-eiwitten-referentiewaarden-voor-de-inname-van-eiwitten.pdf

Garcinia Cambogia

Het gebruik van dit voedingssupplement geeft een klein gewichtsverlies, maar dit is verwaarloosbaar verschil in een korte termijn.

Bron:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3010674/ 

Stof om over na te denken

 1. Waarom maakt de verkoper gebruik van SPAM mail?
 2. Als deze pillen zouden werken, waarom worden ze niet voor geschreven door de huisarts
 3. Er is geen wetenschappelijk onderzoek geweest naar de voedingssupplement de fabrikant kan zijn claim niet onderbouwen.
 4. Er is geen onderzoek geweest naar de bijverschijnselen die het gebruik van deze pillen kunnen geven.
De resultaten zijn zeer overdreven
De resultaten van plus en prima zijn verzonnen, het product berust op oplichting!

Nadelen PRIMA Afslankpillen

 1. Je kan je niet uitschrijven van deze SPAM mail. De AFM waarschuwt, dat je nooit moet kopen via ongevraagde berichten.
 2. Het werkt niet……….

Voordelen

Geen

Conclusie is het gebruik van PRIMA en Plus Afslankpillen verstandig?

Gezien de Ingrediënten val je niet af van PRIMA of PLUS Afslankpillen. Het is min of meer een soort van kwakzalverij als je dit soort pillen probeert te verkopen. Die nooit kunnen werken! Misschien dat je een paar gram afvalt. Het meeste effect ondervind je financieel. Als je laat verleiden tot de koop (overigens heel dom), ben je €49,95 kwijt. Advies is niet kopen !

Als je twijfelt neem dan contact op met de huisarts, deze kan je adviseren m.b.t. je gewicht.

8 REACTIES

 1. Helaas ben ik erin getrapt. Ik heb betaald met creditcard en heb het bedrag terug laten boeken. Ik heb deze Pipo gemaild dat het misleiding is. Het restant heb ik retour gezonden, zonder postzegels. Ze komen er wel uit.. Dit vinden ze niet leuk

 2. Het is een wel een hartnekkige spammer, mijn mailbox zit vol met deze onzin. Om de week krijg ik een aantal email, met afzenders. En de producten zijn oplichting denk ik. Want waarom kan ik mij niet afmelden, heb me nog geen eens aangemeld.

 3. PRIMA Afslankpillen helpen geen moer!! Ik heb de ongelukkige koper van deze zooi. Valse claims en valse hoop. Ik heb via creditcard betaald en het bedrag teruggestort gekregen van de iscards. Ik heb wat vervelende emails mogen ontvangen van het bedrijf dat achter de pillen zit, met dreigingen van een deurwaarder.

  Een deurwaarder komt pas na geen gerechtelijke uitspraak. Ze moeten wel pillen kopen die doen wat ze zeggen. De schoften!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in