Piperinox ervaringen + review: Werkt dit ook?

Piperinox ervaringen + review: Werkt dit ook?
Piperinox ervaringen + review: Werkt dit ook?

Piperinox is een voedingssupplement. De laatste weken zien wij steeds hetzelfde afslank product Piperinox, met dezelfde website links voorbij komen in advertenties op social media. Wat in deze advertenties opvalt dat er geen bewijs wordt geleverd. Men claimt maar wat en dit is schadelijk voor de gezondheid. Mensen die hulp zoeken worden hiermee op het verkeerde been gezet. Met valse argumenten verkoopt men een product dat niet werkt!

Claims Piperinox

Het is belangrijk op te merken dat sommige van de beweringen die worden gemaakt over Piperinox niet wetenschappelijk bewezen zijn en mogelijk overdreven zijn. Hieronder is een overzicht van de beweringen en wat het wetenschappelijk bewijs zegt:

 • Wetenschappelijk bewezen effectief: Dit is een algemene en niet-specifieke bewering. Het is onduidelijk wat bedoeld wordt met “effectief”. Er zijn studies gedaan naar sommige van de ingrediënten in Piperinox, maar er zijn geen studies die de effectiviteit van het supplement als geheel hebben onderzocht.
 • Vermindert de eetlust en maakt je voller na een maaltijd: Sommige van de ingrediënten in Piperinox, zoals Guarana Seed Extract en Cayenne Pepper Fruit Extract, hebben een stimulerend effect op het lichaam en kunnen de eetlust verminderen. Er is echter onvoldoende wetenschappelijk bewijs om te suggereren dat Piperinox deze effecten heeft.
 • Bestrijdt en voorkomt kanker: Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat Piperinox kanker kan bestrijden of voorkomen. Sommige van de ingrediënten, zoals Ginger Rhizomes Extract en Black Pepper Fruit Extract, worden wel onderzocht op hun potentiële anti-kanker eigenschappen, maar er is nog veel onderzoek nodig om te bepalen hoe effectief ze zijn.
 • Verbetert gevoeligheid voor insuline: Sommige van de ingrediënten in Piperinox, zoals Chromium Picolinate, kunnen helpen de gevoeligheid voor insuline te verbeteren. Er is echter meer onderzoek nodig om te bepalen hoe effectief Piperinox is bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid.
 • Binnen 5 weken al zo een 5-12 kg gewichtsverlies: Deze bewering lijkt overdreven en onrealistisch. Er is geen enkel supplement dat op een veilige manier een dergelijk groot gewichtsverlies kan garanderen. Gewichtsverlies is afhankelijk van vele factoren, waaronder dieet, lichaamsbeweging, slaappatroon en genetica.
 • Verbetert onmiddellijk vet- en koolhydraatmetabolisme: Sommige van de ingrediënten in Piperinox, zoals Cayenne Pepper Fruit Extract en Black Pepper Fruit Extract, kunnen het metabolisme stimuleren en de verbranding van vetten en koolhydraten verhogen. Het is echter onduidelijk of Piperinox deze effecten heeft.
 • Verhoging van het niveau van adiponectine en verlaging van het insulinegehalte, wat helpt bij het bereiken van een energiebalans en vermindering van de accumulatie van vet, vooral in de buikstreek: Sommige van de ingrediënten in Piperinox, zoals Chromium Picolinate en Cinnamon Bark Extract, kunnen helpen het niveau van adiponectine te verhogen en het insulinegehalte te verlagen. Dit kan bijdragen aan een gezond energiebalans en een vermindering van de vetophoping, maar het is onduidelijk of Piperinox deze effecten heeft.

Al met al is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs om te suggereren dat Piperinox alle gezondheidsvoordelen kan bieden die worden geclaimd. Het is belangrijk om te onthouden dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet. Het is ook belangrijk om met een arts te spreken voordat u een nieuw supplement begint te gebruiken, vooral als u medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen heeft.

Ingrediënten

De ingrediënten van Piperinox zijn:

 • Guarana Seed Extract [22% Caffeine] (​Paullinia cupana​)
 • Capsule Shell –Hydroxypropyl Methylcellulose
 • Cinnamon Bark Extract (Cinnamomum cassia)
 • Bitter Orange Fruit Extract [6% Synephrine] (​Citrus aurantium​)
 • Ginger Rhizomes Extract [5% Gingerols] (Zingiber officinale)
 • Cayenne Pepper Fruit Extract [10% Capsaicin] (Capsicum annuum L.)
 • Anti-Caking Agent – Magnesium Salts of Fatty Acids
 • Black Pepper Fruit Extract – BioPerine​® ​[95% Piperine] (​Piper nigrum L.)
 • Colour – Titanium Dioxide
 • Chromium Picolinate

Guarana Seed Extract contains high levels of caffeine, which can have a stimulating effect on the body. Cinnamon Bark Extract contains bioactive compounds that, in high doses, can be toxic to humans. Bitter Orange Fruit Extract contains synephrine, which has been shown to slightly increase weight loss in some low-quality clinical trials.

Ginger Rhizomes Extract and Cayenne Pepper Fruit Extract are also included for their potential weight loss benefits. Black Pepper Fruit Extract (BioPerine®) contains piperine, which may have appetite-stimulating and digestive effects. Chromium Picolinate has insufficient evidence to support weight loss claims, according to the European Food Safety Authority. Titanium Dioxide is a coloring agent and is not known to have weight loss properties.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er is momenteel onvoldoende wetenschappelijk bewijs om te suggereren dat Piperinox effectief is bij het bevorderen van gewichtsverlies of het bieden van andere gezondheidsvoordelen. Sommige van de ingrediënten in Piperinox, zoals Guarana Seed Extract, Cayenne Pepper Fruit Extract en Black Pepper Fruit Extract, worden wel onderzocht op hun potentiële voordelen.

Er zijn enkele studies die suggereren dat Guarana Seed Extract en Cayenne Pepper Fruit Extract de eetlust kunnen verminderen en het metabolisme kunnen stimuleren, maar deze studies zijn over het algemeen van lage kwaliteit en er is meer onderzoek nodig om hun effectiviteit te bepalen. Er is ook enig bewijs dat Black Pepper Fruit Extract (piperine) kan helpen bij de opname van voedingsstoffen, maar het is niet duidelijk of dit leidt tot merkbare voordelen voor de gezondheid.

Bovendien zijn sommige van de beweringen die worden gemaakt over Piperinox overdreven of onrealistisch, en er is geen enkel supplement dat op een veilige manier een dergelijk groot gewichtsverlies kan garanderen als sommige advertenties suggereren.

Werkt het?

Er is geen overtuigend wetenschappelijk bewijs om te suggereren dat Piperinox effectief is bij het bevorderen van gewichtsverlies of het bieden van andere gezondheidsvoordelen. Hoewel sommige van de ingrediënten in Piperinox individueel onderzocht zijn op hun potentiële voordelen, zijn er geen studies die de effectiviteit van Piperinox als geheel hebben onderzocht.

Bovendien is het belangrijk op te merken dat de beweringen die worden gemaakt over Piperinox soms overdreven of onrealistisch lijken. Gewichtsverlies is afhankelijk van vele factoren, waaronder dieet, lichaamsbeweging, slaappatroon en genetica. Er is geen enkel supplement dat op een veilige manier een dergelijk groot gewichtsverlies kan garanderen als wordt beweerd.

Als u overweegt om Piperinox te gebruiken, is het belangrijk om met een arts te spreken voordat u begint met het supplement. Het is ook belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, inclusief regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet, als onderdeel van uw gewichtsverlies- of gezondheidsdoelen.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Piperinox of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

 

 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in