PhenQ dieetpillen: Val je hiervan af of toch niet? Ervaringen en Review

PhenQ dieetpillen: Val je hiervan af of toch niet? Ervaringen en Review
PhenQ dieetpillen: Val je hiervan af of toch niet? Ervaringen en Review

PhenQ dieetpillen zijn afslankpillen waarmee je vet zou kunnen verbranden. Momenteel komt het mooie weer eraan en gelijk ook hiermee het aanbod van de vetverbranders en andere dieetpillen. Want tenslotte willen veel mensen er goed bijlopen in hun T-shirt tijdens de zomer.

Zo’n handige afslankpil zou je hiermee kunnen helpen.  Uiteraard probeert elke leverancier de verkoop van dit soort pillen mogelijk te maken. Hele mooie termen zoals blokkeert de vetproductie en stopt de gewichtstoename. Voor €65,95 krijg je één pot. En dan de slotzin om mensen over te halen om dit te kopen: Krijg nu met PhenQ het lichaam dat je altijd al hebt gewild….

Of is dit weer de zoveelste wonderpil, waarmee je gegarandeerd en in “no time” kunt afvallen? Met een niet goed geld, geld garantie (minus de verzendkosten…)

PhenQ Claim van de leverancier

PhenQ claimt een krachtige nieuwe afslankformule te zijn die meerdere voordelen van gewichtsverlies combineert om je te helpen dat slanke, sexy lichaam te krijgen dat je altijd al wilde hebben. Het product zou een unieke formule hebben, geproduceerd in de VS en het VK en in GMP- en FDA-goedgekeurde installaties, die zou helpen bij het verbranden van opgeslagen vet, het onderdrukken van de eetlust, het blokkeren van de vetproductie en het verbeteren van de stemming en energieniveau om zorgeloos gewicht te kunnen verliezen. De combinatie van ingrediënten en een geheim ingrediënt zou zorgen voor betere vetverbrandingsresultaten dan andere producten op de markt.

Hoewel PhenQ veelbelovend klinkt, is het belangrijk op te merken dat de effectiviteit van het product afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de individuele kenmerken en het gedrag van de gebruiker, de dosering en duur van de inname en de algehele levensstijl van de persoon. Er zijn enkele studies die suggereren dat sommige ingrediënten in PhenQ kunnen bijdragen aan gewichtsverlies, maar er is meer onderzoek nodig om de effectiviteit van het product als geheel te beoordelen.

Disclaimer Phenq

Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Deze producten zijn niet bedoeld voor diagnose, behandeling, genezing of voorkoming van ziekten. Deze producten vereisen geen recept of goedkeuring van een arts omdat ze kruiden en geen ingrediënten op recept bevatten. De resultaten in de getuigenissen zijn atypisch en kunnen afwijken van jouw resultaten. Niet alle mensen behalen dezelfde resultaten.

Deze producten zijn bedoeld voor gebruik in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Raadpleeg je arts voordat je begint met een dieet, een lichaamsbewegingsprogramma of het innemen van een dieetpil om eventuele gezondheidsproblemen te voorkomen.


De disclaimer, uiteraard, slecht leesbaar onderaan de pagina staat haaks op de beweringen op de verkooppagina.

PhenQ ingredienten

Hieronder vind je de lijst met ingrediënten van PhenQ, zoals vermeld op de officiële website van het product:

 • Capsimax poeder
 • Cafeïne
 • Nopal
 • Chroompicolinaat
 • L-Carnitine Fumaraat
 • Calciumcarbonaat
 • α-Lacys Reset®

De fabrikant beweert dat deze ingrediënten zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van wetenschappelijk onderzoek om de gewichtsverliesresultaten te verbeteren. Capsimax poeder, cafeïne en nopal zijn bijvoorbeeld ingrediënten die vaak worden gebruikt in supplementen voor gewichtsverlies vanwege hun eigenschappen om de stofwisseling te stimuleren en het hongergevoel te verminderen. Chroompicolinaat wordt vaak gebruikt om de bloedsuikerspiegel te reguleren, terwijl L-Carnitine Fumaraat wordt verondersteld om vet om te zetten in energie. Calciumcarbonaat en α-Lacys Reset® worden toegevoegd om de effectiviteit van de andere ingrediënten te verbeteren. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel deze ingrediënten op zichzelf staand wellicht enig wetenschappelijk bewijs hebben voor hun potentiële voordelen voor gewichtsverlies, er geen wetenschappelijk bewijs is dat de specifieke combinatie van deze ingrediënten in PhenQ ook daadwerkelijk leidt tot significant gewichtsverlies.

Bronnen

 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Carnitine#Supplementation
 2. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Carnitine-HealthProfessional/
 3. https://lpi.oregonstate.edu/mic/dietary-factors/L-carnitine
 4. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/cafeine.aspx
 5. https://en.wikipedia.org/wiki/Chromium(III)_picolinate#Body_weight
 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7433292/
 7. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2903/j.efsa.2010.1732
 8. https://link.springer.com/article/10.2165/00007256-200333030-00004

Is er wetenschappelijk bewijs

Er is enig wetenschappelijk bewijs dat sommige ingrediënten in PhenQ kunnen helpen bij gewichtsverlies. Hier is een kort overzicht van enkele van de belangrijkste ingrediënten en het bewijs achter hun effectiviteit:

 • Cafeïne: Cafeïne kan de stofwisseling verhogen en de eetlust verminderen, volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition. Het kan ook de vetverbranding verhogen, zoals blijkt uit een studie in het European Journal of Clinical Nutrition.
 • Capsimax-poeder: Capsimax-poeder is een combinatie van capsaïcine, piperine, cafeïne en niacine. Capsaïcine kan de vetverbranding verhogen en de eetlust verminderen, volgens een studie in het tijdschrift Appetite. Piperine kan de vetverbranding verhogen, zoals blijkt uit een onderzoek in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.
 • Nopal: Nopal is een cactus die rijk is aan vezels en kan helpen om de eetlust te verminderen, volgens een studie in het tijdschrift Appetite.
 • Chromiumpicolinaat: Chromium kan helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de eetlust te verminderen, volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes Technology & Therapeutics.

Hoewel er enig bewijs is dat deze ingrediënten kunnen helpen bij gewichtsverlies, is het belangrijk op te merken dat er geen garantie is dat PhenQ daadwerkelijk zal werken voor iedereen die het gebruikt. Er zijn ook geen langetermijnstudies uitgevoerd om de veiligheid en werkzaamheid van PhenQ te beoordelen. Zoals bij elk supplement of medicijn, is het belangrijk om eerst met een arts te praten voordat u het gaat gebruiken.

Zijn er bijwerkingen?

Volgens de fabrikant kan PhenQ veilig worden gebruikt zonder bijwerkingen. Het product bevat natuurlijke ingrediënten en is vrij van synthetische stoffen, waardoor het over het algemeen goed wordt verdragen. Echter, elk individu kan anders reageren op de ingrediënten in PhenQ en er is altijd een risico op mogelijke bijwerkingen.

Sommige van de mogelijke bijwerkingen van PhenQ zijn onder meer:

 • Rusteloosheid of slaapproblemen als gevolg van de cafeïne-inhoud
 • Hoofdpijn of duizeligheid
 • Misselijkheid, maagklachten of diarree
 • Verhoogde hartslag of bloeddruk

Als u een onderliggende medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt, is het altijd verstandig om uw arts te raadplegen voordat u PhenQ of een ander voedingssupplement gebruikt. Bovendien is het belangrijk om de aanbevolen dosering van het product te volgen en niet meer dan de voorgeschreven hoeveelheid te gebruiken.

Werkt het ook?

De effectiviteit van PhenQ als afslankmiddel is wetenschappelijk niet voldoende bewezen. Er is wel onderzoek gedaan naar sommige van de ingrediënten van PhenQ, zoals cafeïne en nopal, en er zijn aanwijzingen dat deze stoffen mogelijk enigszins kunnen helpen bij gewichtsverlies. Echter, de meeste studies zijn uitgevoerd met gebruik van de afzonderlijke ingrediënten en niet met de PhenQ-formulering als geheel.

Daarnaast is het belangrijk om te benadrukken dat gewichtsverlies het beste bereikt kan worden door een combinatie van gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Er is geen magische pil of supplement dat een ongezonde levensstijl kan compenseren. Overleg daarom altijd met een arts voordat je PhenQ of een ander supplement gebruikt om gewicht te verliezen.

Stof om over na te denken

 1. Als er een wetenschappelijke doorbraak is geweest, waarom verschijnt dit niet in de media?
 2. Uiteraard zal je hiervan wat afvallen maar niet significant
 3. Waarom schrijft de huisarts dit niet voor als dit zo goed is? Geen bijwerkingen en goedkoper dan een medicijn!
 4. Waarom zie je alleen maar positieve reviews, met een verkoopknop?
 5.  De kosten om deze pillen te maken zijn niet hoog. Als je het terugstuurt, krijg je, geld terug minus de verzendkosten.
 6. Voor €65,95 kun je familie en vrienden een aantal maanden sporten bij Basicfit. Hierdoor krijg je beter conditie, is goed voor je lijf en je gewicht.
 7. Waarom krijgen wij over dit artikel dat het te moois om maar waar te kunnen zijn?
 8. Waarom staan er zoveel negatieve signalen op Trustpilot ?
 9. Waarom zijn er zoveel mensen die geen enkele verandering of resultaten opmerken?
 10. Afslankpillen kunnen nooit gezond zijn!

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van PhenQ of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

1 REACTIE

 1. Als afvalconsulent ben ik altijd op zoek naar de beste en gezondste manieren om mijn cliënten te helpen hun gewichtdoelen te bereiken. Hoewel afslankpillen als PhenQ misschien verleidelijk kunnen zijn, ben ik altijd terughoudend als het gaat om het aanbevelen van deze producten.

  In mijn ervaring is er geen enkel product, inclusief PhenQ, dat de magische oplossing is voor gewichtsverlies. Het is belangrijk om te onthouden dat gezond gewichtsverlies voortkomt uit een combinatie van een gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

  Ik ben ook bezorgd over de claims die worden gemaakt door PhenQ en de gebrek aan wetenschappelijk bewijs om deze claims te ondersteunen. Ik raad mijn cliënten aan om altijd voorzichtig te zijn bij het uitproberen van nieuwe producten en altijd de informatie te bekijken die door de fabrikant wordt verstrekt, evenals onafhankelijke bronnen.

  In plaats van te vertrouwen op afslankpillen, raad ik mijn cliënten aan om te werken aan een gezonde en uitgebalanceerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Dit zijn de basisprincipes van gezond gewichtsverlies en ze bieden langdurige resultaten zonder bijwerkingen.

  In het algemeen moedig ik mijn cliënten aan om hun gewichtdoelen te bereiken door middel van gezonde en haalbare veranderingen in hun levensstijl, in plaats van te vertrouwen op afslankpillen met weinig bewijs.

  Bedankt voor dit artikel!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in