Perfect Burn: Review en Ervaring – Je valt er minimaal van af

Perfect Burn: Review en Ervaring - Je valt er minimaal van af
Perfect Burn: Review en Ervaring - Je valt er minimaal van af

Perfect Burn van Body&Fit is een afslank product, dat online wordt verkocht. Inmiddels zien veel mensen door het grote aanbod aan afslankpillen het bos niet meer. Dit wordt verergerd door het grote aantal positieve reviews van een aantal vergelijkingswebsites.

Perfect Burn is ook een product aangeprezen als afslankmiddel door vergelijkingswebsites. Het aanprijzen loont, want een vergelijkingswebsite krijgt hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding wordt affiliate marketing genoemd.

Perfect Burn is een voedingssupplement en kost je €30,65.

Wetenschappelijk onderzoek

De effectiviteit van Perfect Burn en andere afslankpillen is niet wetenschappelijk bewezen en het is niet duidelijk of het gebruik ervan leidt tot significant gewichtsverlies. Sommige van de ingrediënten in Perfect Burn, zoals groene thee-extract, yerba mate en cafeïne, kunnen een klein effect hebben op de stofwisseling of het verzadigingsgevoel, maar de resultaten zijn niet consistent en het is onwaarschijnlijk dat ze tot aanzienlijk gewichtsverlies zullen leiden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het behalen en behouden van een gezond gewicht afhankelijk is van een gezonde levensstijl, waaronder een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, en niet alleen van het gebruik van afslankpillen.

Ingrediënten volgens de fabrikant

Groene thee-extract

Groene theepreparaten lijken een klein, statistisch niet-significant gewichtsverlies te veroorzaken bij volwassenen met overgewicht of obesitas.

Bronnen:

 1. https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD008650.pub2/full
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18326618/
 3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27393090/

Yerba mate

Van Yerba mate is aangetoond dat het de verzadiging verhoogt door de maaglediging te vertragen. Effecten op gewichtsverlies kunnen te wijten zijn aan verminderde absorptie van voedingsvetten en / of veranderd cholesterolmetabolisme.

Bron

https://web.archive.org/web/20220331043200/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1467-789X.2005.00169.x

Kola noot extract

De kolanoot wordt voornamelijk gebruikt omwille van de stimulerende eigenschappen en het vermogen euforische gevoelens op te wekken. De effecten zijn vergelijkbaar met andere xanthine-bevattende kruiden zoals cacao, thee, koffie, guarana en yerba mate. Het gevoel van euforie en welzijn is bij het gebruik van de kolanoot echter wel iets heviger.

Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kolanoot

Cafeïne

Cafeïne stimuleert de stofwisseling iets en hierdoor val je marginaal iets af. Uiteindelijk raakt je lichaam gewend aan de cafeïne en gaat het effect weg.

Bronnen:

 1. https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoeveel-cafeine-mag-ik-per-dag-binnenkrijgen-.aspx
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16522916/

Choline

Choline bitartraat. Na onze zoektocht in de literatuur zoekt kwamen wij geen bewijs tegen, dat dit ingrediënt het vetmetabolisme zou ondersteunen

Bron:

https://en.wikipedia.org/wiki/Choline

Groene koffie-extract

Groene koffie is koffie gemaakt van ongeroosterde koffiebonen.

Bron:

https://de.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%BCner_Kaffee

Bronnen:

 1. https://fortune.com/2014/06/18/dr-oz-coffee-beans-senate/

Zink

In de geneeskunde wordt zinkoxide gebruikt als werkzaam onderdeel van diverse zalven bij eczeem. Het heeft een indrogende, verkoelende en adstringerende (samentrekkende) werking. Zink wordt ook als voedingssupplement toegepast, waarbij verondersteld wordt dat het de afweer verbetert en de werking van virussen vermindert.

Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zink_(element)

Claims over Perfect Burn

De fabrikant geeft een slechte beschrijving over de werking van Perfect Burn. Daarnaast wordt er geen wetenschappelijk bewijs geleverd dat je afvalt van deze pillen. Op  een aantal vergelijkingswebsites wordt in 5 weken tijd 3 tot 5 kilo genoemd. Echter zonder enige bewijsvoering.

Bronnen:

 1. https://www.bol.com/nl/nl/p/body-fit-perfect-burn-groene-thee-extract-dieetvoeding-60-tabletten-74-9-gram-per-tabblet/9200000084472163/
 2. https://www.bodyandfit.com/nl-nl/Producten/Gewichtsverlies/Dieetvoeding/Groene-koffie/Perfect-Burn/p/p_03840

Er zijn geen onafhankelijke aantoonbare  klinische tests geweest over de werking van deze afslankpillen. Gezien de literatuur kan je een niet-significant gewichtsverlies te behalen met deze pillen. M.a.w. je valt er iets van af, maar niet veel.

Consumentenbond over afslankpillen

De consumenten bond heeft artikel geschreven over afslankpillen en hun conclusie was dat er een gering effect is en deze kilo’s komen weer terug als je stopt. Dan krijg je een soort van Jojo effect.

Voedingscentrum over afslankpillen

Het is niet overtuigend aangetoond dat afslankpillen of andere vermageringspreparaten werken. Wetenschappelijk onderzoek naar de werkzame ingrediënten in deze pillen en preparaten varieert in opzet en kwaliteit. In sommige gevallen is het werkzame ingrediënt alleen onderzocht bij dieren of in het laboratorium.

Tros radar over afslankpillen

Trosradar heeft een goed artikel geschreven over afslankpillen, met de conclusie je valt er niet van af.

Stof om over na te denken

 1. Zijn die vergelijkingswebsites wel betrouwbaar?
 2. Waarom zijn er alleen maar positieve websites (met link naar een verkoopwebsite)
 3. Je zou dit soort websites kunnen omschrijven als fake nieuws websites
 4. Afslankpillen zijn een verdienmodel, er worden miljarden mee verdiend.
 5. Lees eens de websites van de consumentenbond of het voedingscentrum over het onderwerp afslankpillen.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Perfect Burn of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Als je twijfelt, vraag dan advies van de huisarts.

1 REACTIE

 1. Ik gebruik ze nu 27 dagen, maar ik merk geen verschil in vetpercentage. Dus voor mij zijn ze waardeloos, misschien dat ze bij iemand anders wel werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in