Pasta zonder koolhydraten geïntroduceerd op de Nederlandse markt

Pasta zonder koolhydraten geïntroduceerd op de Nederlandse markt
Pasta zonder koolhydraten geïntroduceerd op de Nederlandse markt

Dit bericht is een persbericht van donderdag 15 oktober 2015. Deze pasta kun je opnemen in een koolhydraatarm dieet.

Vanaf nu is er een pasta verkrijgbaar op de Nederlandse markt die volledig vrij is van koolhydraten. In tegenstelling tot gewone pasta is deze koolhydraatvrije pasta niet gemaakt van tarwemeel maar van meel uit de wortel van de Aziatische konjac plant. Hierdoor is het product geschikt voor diabetici en voor mensen die een glutenvrij, cholesterolverlagend, caloriearm of koolhydraatarm dieet volgen.

De konjac wortel is rijk aan glucomannan vezels. Deze helpen bij het verminderen van overgewicht en zijn goed voor het cholesterolgehalte. De positieve werking van glucomannan vezels is wetenschappelijk aangetoond en bevestigd door de Europese Autoriteit van Voedselveiligheid (EFSA). De konjac wortel is tevens vrij van koolhydraten, vet en gluten, en bevat nauwelijks calorieën. Hierdoor bevat de pasta die gemaakt is van konjac meel ook geen koolhydraten, vet en gluten en slechts negen calorieën per honderd gram. Dat is ruim negentig procent minder calorieën dan reguliere pasta.

Waar deze koolhydraatvrije pasta voorheen nog alleen in gezondheidswinkels te koop was, is het sinds kort onder merknamen als Slim Pasta en Zero Pasta te koop bij grotere retailers zoals Jumbo en Action.

Noot voor de redactie:

Nutri-Dynamics is leverancier van voedingssupplementen, sportvoeding dieet- en gezondheidsproducten. Met dit product is ingespeeld op de toenemende vraag naar gezonde -, koolhydraatarme -, caloriearme – en glutenvrije voedingsmiddelen. Het product wordt door ons inmiddels onder verschillende merknamen in Europa verkocht.

Nummer van het EFSA Journal waaraan in dit persbericht is gerefereerd: 2010;8(10):1798. Relevant nummer van opname in de bij de EFSA ter beoordeling ingediende geconsolideerde lijst: 854 ,1556, 3725

donderdag 15 oktober 2015 12:26

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in