Overgewicht, afvallen en diabetes

Overgewicht, afvallen en diabetes
Overgewicht, afvallen en diabetes

Heel weinig mensen realiseren zich het diepgaande effect dat gewicht heeft op diabetes. Zelfs gevallen van zwangerschapsdiabetes zijn veel groter bij patiënten met overgewicht dan bij patiënten die dat niet zijn.

Overgewicht en diabetes

Type 2, of volwassen beginnende diabetes wordt vaker gevonden bij mensen met overgewicht dan bij mensen met overgewicht dan bij mensen die binnen hun ‘ideale’ gewichtsbereik liggen. In feite heeft bijna 90% van de mensen met diabetes type 2 overgewicht.

Als je lijdt aan diabetes type 2, is het beste geschenk dat jezelf mogelijk kunt geven, is het geschenk om je gewicht onder controle te krijgen.

Onder degenen die lijden aan diabetes type 2 heeft bijna 40% een hoge bloeddruk, wat een andere aandoening is waarvan wordt aangenomen dat deze wordt verergerd door overgewicht.

Overgewicht kan ook leiden tot een aandoening die bekend staat als insulineresistentie waarbij het lichaam niet langer reageert op de insuline die nodig is om het lichaam te helpen bij het gebruik van suiker en glucose als brandstof op cellulair niveau.

Wat kan je doen als je gediagnosticeerd met diabetes type 2

Er zijn enkele dingen die u kunt doen om uzelf te helpen als u bent gediagnosticeerd met diabetes type 2 of als risico op deze verwoestende aandoening bent gelabeld. Allereerst, neem de kilo’s eraf. Ik weet dat dit veel makkelijker gezegd dan gedaan is.

Diëten is nooit gemakkelijk en zelden leuk voor de gemiddelde persoon. Als je echter niet begint met het nemen van drastische stappen in de richting van het verkrijgen van de best mogelijke gezondheid voor jezelf, kun je misschien niet genieten van de kwaliteit van leven die je voor je gouden jaren had gepland. Laat je conditie je motivatie zijn en maak plannen om te genieten van het kijken naar je kleinkinderen en achterkleinkinderen die afstuderen.

Bestrijd het actief!

Ga niet zitten en laat diabetes je beheersen. Sta op en neem de controle over je lichaam terug. Dit is een gevecht tot de finish en als je het toelaat, zal diabetes je einde zijn. Als je het staand bestrijdt, het gewicht verliest, naar buiten gaat en oefent, luister naar de bevelen van de arts en volg ze op. Vind de kracht in jezelf om deze ziekte frontaal te bestrijden. Je zult versteld staan van wat er gebeurt als je besluit om op te staan en te vechten voor je gezondheid.

Ga actief aan de slag

Zoek activiteiten die je leuk vindt en ga erop uit en doe ze. Maak die activiteiten ook geen passieve activiteiten. Zelfs als het gewoon elke dag wandelen is, ga er op uit en wandel! Geniet van uw tijd in de zon. Pluk bloemen met de kleintjes. Ga golfen. Doe wat nodig is om elke dag op te staan en te bewegen om te onthouden waarom je in de eerste plaats voor altijd wilt leven.

Let op wat je eet

Garbage in, garbage out, toch? Je hebt strenge dieeteisen als je eenmaal de diagnose diabetes hebt gekregen. Dit betekent dat u absoluut uw dieetbeperkingen moet volgen. Leer binnen die grenzen te leven om zo goed mogelijk van het leven te leven en ervan te genieten. Het verbazingwekkende is dat er allerlei soorten voedsel beschikbaar zijn die vriendelijk zijn voor mensen met diabetes die er een paar jaar geleden niet waren. Het is heel goed mogelijk om heel goed te leven en te eten met diabetes als je je aan je plan houdt. Het belangrijkste van diëten met diabetes is dat je nooit uit het oog verliest hoe cruciaal het is om dit te doen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in