Oorzaken om diabetes te krijgen

Oorzaken om diabetes te krijgen
Oorzaken om diabetes te krijgen

Erfelijkheid is een belangrijke factor. Dat diabetes kan worden geërfd is al enige tijd bekend. Het patroon van overerving wordt echter niet volledig begrepen. Statistiek geeft aan dat mensen met een familiegeschiedenis van de ziekte een hoger risico hebben op het ontwikkelen van diabetes dan mensen zonder een dergelijke achtergrond. De risicofactor is 25 tot 33 procent meer.

Een reden waarom diabetes, vooral diabetes type 2, in de familie voorkomt, is vanwege het diabetesgen. Maar zelfs het wordt veroorzaakt door genetische factoren buiten uw controle; er is geen reden om er last van te hebben. Diabetes mellitus kan niet worden genezen in de volledige zin van het woord, maar het kan effectief worden gecontroleerd, zodat u het verschil niet zou kennen.

Dieet

Diabetes is door de meeste medische wetenschappers beschreven als een welvaartsziekte, voornamelijk veroorzaakt door systematisch overeten. Niet alleen is het eten van te veel suiker en geraffineerde koolhydraten schadelijk, maar eiwitten en vetten, die worden omgezet in suiker, kunnen ook leiden tot diabetes als ze te veel worden ingenomen.

Het is interessant om op te merken dat diabetes bijna onbekend is in landen waar mensen arm zijn en het zich niet kunnen veroorloven om te veel te eten.

De incidentie van diabetes is direct gekoppeld aan de consumptie van bewerkte voedingsmiddelen die rijk zijn aan geraffineerde koolhydraten, zoals koekjes, brood, cakes chocolaatjes, pudding en ijsjes.

Obesitas

Obesitas is een van de belangrijkste oorzaken van diabetes. Studies tonen aan dat 60 tot 85% van de diabetici de neiging heeft om overgewicht te hebben. In de Verenigde Staten van Amerika wordt gemeld dat ongeveer 80 procent van type -2 niet-insulineafhankelijke diabetici overgewicht heeft.

Overtollig vet voorkomt dat insuline goed werkt. Hoe meer vetweefsel in het lichaam, hoe resistenter de spier- en weefselcellen worden tegen lichaamsinsuline. Insuline zorgt ervoor dat de suiker in het bloed de cellen binnendringt door in te werken op de receptoren op het oppervlak van de cellen.

Oudere mensen hebben vaak de neiging om aan te komen, en tegelijkertijd ontwikkelen velen van hen een milde vorm van diabetes omdat mensen die te zwaar zijn vaak hun bloedsuikerspiegel kunnen verbeteren door simpelweg af te vallen.

Stress en spanning

Er is een bekend verband tussen stress en diabetes mellitus, degenen die onder stress staan en / of een onregelmatige levensstijl leiden, moeten adequate voorzorgsmaatregelen nemen en de nodige levensstijlaanpassingen aanbrengen.

Verdriet, zorgen en angst als gevolg van onderzoeken, de dood van een naast familielid, verlies van een vreugde, zakelijk falen en gespannen huwelijksrelatie, allemaal een diepe invloed op het metabolisme en kunnen ervoor zorgen dat suiker in de urine verschijnt.

Roken

Roken is een andere belangrijke risicofactor. Bij mannen die roken, is het risico op het ontwikkelen van diabetes verdubbeld. Bij vrouwen die 25 of meer sigaretten per dag roken, is het risico op het ontwikkelen van diabetes met 40 procent verhoogd.

Risico’s op levensstijl

Mensen die minder actief zijn, hebben een groter risico op het ontwikkelen van diabetes. Moderne gemakken hebben het werk gemakkelijker gemaakt. Lichaamsbeweging en lichaamsbeweging helpen het gewicht onder controle te houden, verbruikt veel glucose (suiker) in het bloed als energie en maakt cellen gevoeliger voor insuline. Bijgevolg wordt de werklast op de alvleesklier verminderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in