Onagreen slaappleisters Review: Slaapverwekkend of toch niet?

Onagreen slaappleisters Review: Slaapverwekkend of toch niet?
Onagreen slaappleisters Review: Slaapverwekkend of toch niet?

Onagreen introduceert  een supplement van natuurlijke slaappleisters, die beloven een revolutie teweeg te brengen in uw nachtrust. Echter, de marketingstrategie bevat een “dark pattern“, een potentiële red flag, door een urgentie te creëren rond een “beperkte voorraad” van hun proefpakketten, een tactiek die vaak wordt gebruikt om consumenten tot snelle aankopen aan te zetten zonder grondige evaluatie.

Marketing

In de marketing wordt benadrukt dat de slaappleisters van Onagreen 100% natuurlijke ingrediënten bevatten die zorgen voor een betere nachtrust zonder gebruik van hormonen of verslavende middelen. Een “dark pattern” in de advertentie is de urgentie die wordt gecreëerd door te vermelden dat de voorraad beperkt is, wat klanten kan aanzetten tot een haastige aankoop zonder grondige evaluatie van het product.

Claim

De claim van de verkoper, gebaseerd op de informatie van de verkoopwebsite, lijkt zich te concentreren op de volgende punten:

 1. 100% Natuurlijke Ingrediënten: De slaappleisters bevatten een mix van ingrediënten die allemaal natuurlijk zijn. Dit zou potentiële gebruikers kunnen aanspreken die op zoek zijn naar een “groen” of natuurlijk alternatief voor andere slaaphulpmiddelen die synthetische of chemische bestanddelen bevatten.
 2. Verbeterde Nachtrust zonder Hormonen of Verslavende Stoffen: De pleisters beweren een betere nachtrust te kunnen bevorderen zonder gebruik te maken van hormonen zoals melatonine of potentieel verslavende stoffen. Dit wordt gepresenteerd als een manier om de kwaliteit van de slaap te verbeteren zonder negatieve bijwerkingen op de lange termijn.
 3. Transdermale Afgifte: De pleisters zijn ontworpen om de actieve ingrediënten rechtstreeks in de bloedbaan af te geven via de huid, wat theoretisch een efficiëntere opname van die ingrediënten zou kunnen faciliteren in vergelijking met orale inname, die invloed van de lever zou betrekken.
 4. Makkelijk in Gebruik: Het gebruik van de pleister wordt gepresenteerd als een eenvoudige, gemakkelijke en effectieve manier om beter te slapen. De instructies zijn simpel: “Peel, stick, sleep & repeat”.
 5. Bevordering van Diepe Slaap: De pleisters beweren niet alleen te helpen bij het in slaap vallen, maar ook bij het bevorderen van een diepere en meer herstellende slaap, waardoor mensen zich meer uitgerust kunnen voelen.
 6. Beperkte Voorraad & Urgentie om te Kopen: De marketing introduceert een element van urgentie, suggererend dat er een beperkte voorraad beschikbaar is en dat klanten snel moeten handelen om het product te kopen voordat het uitverkocht is.
 7. Aromatherapeutische Eigenschappen: De pleister heeft een laag die een lavendelaroma afgeeft, dat kan helpen bij het ontspannen en voorbereiden op de slaap.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze claims aantrekkelijk kunnen zijn, het essentieel is om onafhankelijke beoordelingen en wetenschappelijk bewijs te zoeken om deze claims te ondersteunen voordat men besluit het product te kopen of te gebruiken.

Ingrediënten Onagreen

Laten we elk van de genoemde ingrediënten in de slaappleisters van Onagreen apart bekijken en zien wat het huidige onderzoek zegt over hun potentiële effecten op de slaap:

Valeriaan

Onderzoek: Valeriaanwortel wordt traditioneel gebruikt om slaapstoornissen en angst te behandelen. Er zijn studies die suggereren dat het zou kunnen helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Effectiviteit: Hoewel sommige mensen baat kunnen hebben bij valeriaan, is het bewijs niet sterk genoeg om definitieve conclusies te trekken over de effectiviteit ervan.

Magnesium Threonate

Onderzoek: Magnesium is betrokken bij veel processen in het lichaam, inclusief degenen die de slaap reguleren. Magnesium threonate is een vorm van magnesium die beter de bloed-hersenbarrière doordringt.

Effectiviteit: Magnesiumsupplementen kunnen helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, vooral bij mensen die een lage magnesiuminname hebben. Echter, meer onderzoek is nodig om de specifieke effecten van magnesium threonate volledig te begrijpen.

Ashwagandha

Onderzoek: Ashwagandha is een adaptogeen kruid dat traditioneel wordt gebruikt in Ayurvedische geneeskunde. Het is onderzocht voor zijn potentieel om te helpen met stress en angst.

Effectiviteit: Er is enig bewijs dat ashwagandha kan helpen bij het verminderen van stress en daardoor indirect de slaapkwaliteit kan verbeteren. Maar weer, meer onderzoek is nodig.

Lavendel

Onderzoek: Lavendelolie wordt vaak gebruikt in aromatherapie en er is enig bewijs dat het kan helpen bij het verminderen van angst en het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Effectiviteit: Het inademen van lavendelaroma voor het slapen gaan kan ontspannend werken en de slaap bevorderen.

Oleïne

Onderzoek: Oleïne is een type vetzuur dat voorkomt in verschillende plantaardige oliën. Het is niet duidelijk hoe dit zou bijdragen aan de verbetering van de slaap.

Effectiviteit: Er is momenteel geen goed onderbouwd wetenschappelijk bewijs dat oleïne direct de slaap beïnvloedt.

CBN (Cannabinol):

Onderzoek: CBN is een minder bekende cannabinoïde vergeleken met CBD en THC. Er is enig preliminair onderzoek dat suggereert dat het sedatieve effecten kan hebben.

Effectiviteit: Er is meer onderzoek nodig om de potentiële slaapbevorderende effecten van CBN volledig te begrijpen, en het is niet zo breed bestudeerd als andere cannabinoïden.

Conclusie

 • Hoewel sommige van deze ingrediënten in verband zijn gebracht met slaapverbetering of ontspanning in verschillende studies, is het belangrijk op te merken dat individuele reacties op deze ingrediënten kunnen variëren. Bovendien is de effectiviteit van transdermale afgifte (via een pleister) van deze stoffen niet duidelijk en zou dit verder onderzocht moeten worden.
 • Voorafgaand aan het gebruik van dergelijke producten, is het raadzaam om advies in te winnen van een gezondheidsexpert, vooral als je andere gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

Bijwerkingen

De fabrikant specificeert geen bijwerkingen voor de Onagreen slaappleisters, hoewel het op basis van de individuele ingrediënten mogelijk is dat er bijwerkingen kunnen optreden. Het is raadzaam om voorzichtig te zijn en een specialist te raadplegen.

In de literatuur hebben wij enkele potentiële bijwerkingen gevonden, die gebaseerd zijn op de ingrediënten die zijn opgenomen in de slaappleisters:

Valeriaan:

Bijwerkingen kunnen zijn hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten, en droge mond, maar het komt over het algemeen zelden voor.

Magnesium Threonate:

Te veel magnesium kan leiden tot diarree, misselijkheid, en maagkrampen. In zeer hoge doses kan het ernstigere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Ashwagandha:

Sommige mensen kunnen ervaren maagklachten, diarree, of braken. Het kan ook de bloedsuikerspiegel en bloeddruk beïnvloeden.

Lavendel:

Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen allergische reacties ervaren.

Oleïne:

Er zijn momenteel geen bekende ernstige bijwerkingen geassocieerd met topische of orale inname van oleïne, maar allergische reacties zijn altijd mogelijk.

CBN (Cannabinol):

Er is nog niet veel bekend over de bijwerkingen van CBN, maar het kan potentieel lichte euforie of slaperigheid veroorzaken, vergelijkbaar met andere cannabinoïden.

Het is ook belangrijk om te overwegen dat transdermale producten (zoals pleisters) huidirritaties of allergische reacties kunnen veroorzaken op de plek waar ze worden aangebracht. Het is altijd een goed idee om met een zorgverlener te overleggen voordat je een nieuw supplement of product begint te gebruiken, vooral als je al medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Interacties met geneesmiddelen

Sommige van de ingrediënten in het product kunnen interacties hebben met bepaalde medicijnen. Bijvoorbeeld:

 1. Valeriaan: Kan interageren met slaapmiddelen en kalmerende middelen, potentieel versterkend hun effecten.
 2. Magnesium Threonate: Kan interageren met diuretica en andere medicijnen. Het wordt over het algemeen aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het combineren van magnesiumsupplementen met bepaalde geneesmiddelen.
 3. Ashwagandha: Kan het effect van immunosuppressiva, sedativa, en thyroid medicijnen potentieel beïnvloeden.
 4. Lavendel: Over het algemeen bekend om veilig te zijn, maar kan in theorie het effect van sedativa versterken.
 5. CBN (Cannabinol): Er is beperkte informatie beschikbaar over de interacties van CBN met andere medicijnen, maar het kan in theorie het effect van sedativa en andere CNS-depressiva versterken.

Vanwege de potentiële voor interacties tussen deze ingrediënten en bepaalde medicijnen, is het essentieel om met een gezondheidszorgverlener te praten voordat je dit product gebruikt, vooral als je al medicijnen inneemt.

Conclusie

Onagreen slaappleisters vormen een supplement dat een combinatie van verschillende natuurlijke ingrediënten bevat bedoeld om de slaap te bevorderen. Echter, het is belangrijk om te noteren dat, tot dusver, de werking van deze specifieke slaappleisters niet wetenschappelijk is onderbouwd door peer-reviewed onderzoeken, waardoor hun effectiviteit niet gegarandeerd kan worden.

De aanwezigheid van een dark pattern in de verkooptekst suggereert dat potentiële kopers voorzichtig moeten zijn en eerst medisch advies moeten inwinnen alvorens tot aankoop over te gaan.


Waarschuwing RIVM:

Het gebruik van voedingssupplementen of thee met daarin de kruiden Huperzia serrata, Tabernanthe iboga of Ashwagandha (Withania somnifera) kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het RIVM bracht de risico’s van deze kruiden in kaart en adviseert om producten met deze kruiden niet te gebruiken, vooral niet tijdens de zwangerschap.

Schadelijke gevolgen door Ashwagandha

Er is weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de schadelijke effecten van Ashwagandha. Wel hebben artsen zowel uit Nederland als andere landen vergiftigingen gemeld bij mensen die deze supplementen hadden ingenomen. Het ging in die gevallen onder meer om schadelijke effecten in de lever. In sommige landen, zoals China en India, is Ashwagandha in het verleden onder andere gebruikt om een abortus op te wekken. Het is niet bekend hoe vaak dit is gedaan en of dat nog steeds gebeurt. Dit effect van Ashwagandha is niet onderzocht.

Omdat de effecten ernstig zijn en kunnen voorkomen bij gebruik volgens de verpakking, adviseert het RIVM om geen voedingssupplementen met Ashwagandha te gebruiken. Bij gebrek aan informatie wordt aangenomen dat de conclusie voor voedingssupplementen ook voor de thee geldt.

https://www.rivm.nl/nieuws/rivm-raadt-gebruik-producten-met-kruiden-huperzia-serrata-tabernanthe-iboga-of-ashwagandha


 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in