Of het waar is dat je geen fruit mag eten met het koolhydratendieet ?

Of het waar is dat je geen fruit mag eten met het koolhydratendieet ?
Of het waar is dat je geen fruit mag eten met het koolhydratendieet ?

Het koolhydraatarm dieet beperkt de inname van koolhydraten. Deze koolhydraten zitten in bijvoorbeeld appels. Een appel weegt gemiddeld 150 gram en bevat aan koolhydraten 14 gram. In het begin mag je maar maximaal 20 gram koolhydraten per dag. Dus inderdaad een stuk fruit past hier nog niet in, zou je denken. En je zit zo aan de 20 gram. Maar je moet het jezelf niet te moeilijk maken. Beter een iets langzamer tempo, dan dat je opgeeft gedurende het dieet.

En laat ik nu appels en ander fruit, verschrikkelijk lekker vinden, dus deze eet ik gewoon. Ik los dit op door te kijken naar de groente die ik eet. Bijvoorbeeld, per 200 gram spinazie zit 7,2 gram koolhydraten en sperziebonen zit per 200 gram 14 gram koolhydraten. Een appel kun je ook in 4 delen snijden. Ik at tijdens de eerste 14 dagen, om de dag een stukje appel. De appel was iets waar ik naar uitkeek. Als ik niet naar de sportschool moest, ging ’s avonds zo’n 60 minuten wandelen. In het begin vond ik er niets aan, later vond ik het ontspannend.

Een koolhydraatarm dieet is een overigens een richtlijn, die je zoveel mogelijk moet proberen na te leven. Ik eet nu elke dag fruit en ik beweeg. Dus mijn energiebalans is in evenwicht. Ik zie een koolhydraatarm dieet als een levenswijze waarbij je voeding en energie verbruik in de gaten moet houden. Het is geen zwart/wit verhaal. Stel je valt niets af, dan kun je overwegen een periode geen fruit meer te eten.

Als je te weinig beweegt, dan moet je vooral geen fruit eten, want dan gaat een koolhydraatarm dieet voor jou niet werken. De factor bewegen is een belangrijke factor in het afval en op gewicht blijven. Alles draait om de energiebalans, als je wilt afvallen, dan moet deze balans negatief zijn en als je wilt aankomen dan moet deze positief zijn.

Als ik naar het nieuwe Atkins dieet kijk, mag je gewoon fruit eten en je mag niet meer onbeperkt eiwitten eten.

 

12 REACTIES

    • Het koolhydraatarm dieet beperkt de inname van suikers. Sonja Bakker daar in tegen, beperkt de inname van voedsel en is niet wetenschappelijk onderbouwd.

  1. Er wordt aangeraden om in het begin geen fruit te eten, om binnen 14 dagen 4 kg kwijt te raken. Jij gaat tegen de zienswijze van het Atkins dieet in, op een slimme manier. Ik zie het Atkins dieet in grote lijnen als een richtlijn, onder aan de streep moet je uitkomen op 20 gram koolhydraten. Als je een lichte overschrijding compenseert met een stukje beweging ben je goed bezig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in