NVWA-onderzoek bevestigt gezondheidsrisico’s MMS-supplement

NVWA-onderzoek bevestigt acute en chronische gezondheidsrisico's MMS-supplement
NVWA-onderzoek bevestigt acute en chronische gezondheidsrisico's MMS-supplement

Het recente onderzoek (Nieuwsbericht 15-03-2018) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over MMS (Miracle Mineral Solution) legt ernstige gezondheidsrisico’s voor consumenten bloot. De onderzoekspresentatie is helder en informatief, met concrete details die de potentiële gevaren van het product benadrukken.

  • Onderzoeksachtergrond: Het feit dat de NVWA al sinds 2010 waarschuwt voor dit product, maar het nog steeds op de markt is, onderstreept de urgentie van dit onderzoek. De vermelding dat MMS nog steeds wordt verkocht als voedingssupplement ondanks deze waarschuwingen suggereert een aanzienlijke zorg.
  • Details over MMS: De specifieke details over de samenstelling van MMS en de vereiste activeringsprocedure vergroten het begrip voor lezers die mogelijk niet bekend zijn met het product. Ook de vermelding van de bijwerkingen, zoals misselijkheid, braken en diarree, biedt belangrijke informatie. MMS is een product dat bestaat uit een 25-28% natriumchlorietoplossing, die geactiveerd moet worden met een zuur (bijvoorbeeld citroenzuur of zoutzuur) en vervolgens met water of vruchtensap moet worden ingenomen.
  • Internationale Context: De toevoeging van wereldwijde rapportages over de bijwerkingen van MMS geeft het onderzoek gewicht en onderstreept dat dit een wereldwijde zorg is en niet alleen beperkt tot Nederland.
  • Actie en Handhaving: Het feit dat de NVWA op basis van de bevindingen van het onderzoek gaat handhaven op de verkoop van schadelijke MMS-producten is een geruststellende maatregel voor het publiek. Dit benadrukt de proactieve benadering van de NVWA om de gezondheid en veiligheid van consumenten te waarborgen.
  • Contactinformatie: Het nieuwsbericht eindigt met duidelijke contactinformatie voor zowel journalisten als consumenten, wat aantoont dat de NVWA transparant en bereikbaar is voor vragen en zorgen.

Conclusie: Het onderzoek van de NVWA naar MMS is een belangrijk en noodzakelijk initiatief, gezien de aanhoudende aanwezigheid en verkoop van dit potentieel schadelijke product. Het nieuwsbericht presenteert de bevindingen op een begrijpelijke en gedetailleerde manier, waardoor de lezer goed geïnformeerd wordt over de risico’s van MMS. Het is bemoedigend om te zien dat instanties zoals de NVWA actief toezicht houden  de markt en handelen om de veiligheid van consumenten te waarborgen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in