Night fatburn extreme review & ervaringen (Nature’s finest)is dit ok?

Night fatburn extreme review & ervaringen (Nature’s finest)is dit ok?
Night fatburn extreme review & ervaringen (Nature’s finest)is dit ok?

Het is inmiddels 2023 en de eerste advertenties over afvallen verschijnen weer op Facebook. Dit product wordt verkocht door Nature’s finest of Nutrisslim via Facebook advertenties. De kostprijs van dit “wonderpoeder” is €36,95

Claim Night fatburn extreme

Het bedrijf geeft op zijn verkooppagina het volgende aan:

 1. Onderzoekers hebben een vrucht gevonden die helpt voorkomen dat vet zich ophoopt in je lichaam… en dit voorgoed!
 2. Italiaanse “Blood Fruit” (Bloedvrucht) helpt om broekmaten te verkleinen en vetrollen te verwijderen bij mannen en vrouwen
 3. Internationale onderzoekers hebben een “bloedvrucht” gevonden die alleen groeit in de buurt van de berg Etna op Sicilië, Italie
 4. KLINISCH BEWEZEN: Tot 7 cm slankere taille* met natuurlijke ingrediënten
 5. Nu ontwikkelde een prestigieus Italiaans laboratorium een actieve stof genaamd Morosil® die boordevol anthocyanines zit.
 6. Morosil® is een extract verkregen uit Moro rode sinaasappels, een unieke variëteit van donkerrode sinaasappels met het hoogste gehalte aan anthocyanines – de actieve stof waarvan bewezen is dat het vetophoping en obesitas bestrijdt. Het is klinisch bewezen dat het het lichaamsgewicht vermindert, de BMI en de lichaamssamenstelling verbetert en de taille-omtrek vermindert.

Pseudo wetenschappelijk onderzoek

Volgens de verkoper is er klinisch onderzoek geweest naar de werking van Morosil. Echter de verkoop kan geen bewijs leveren dat dit echt zo is. Het zijn nu inhoudsloze woorden op een verkoop website. In de literatuur is niets te vinden wat de claim ondersteund. Het is volgens ons klinkklare onzin. De verkoper kan geen bewijs leveren van het klinisch onderzoek.

Bronnen:

 1. Blood Orange (archive.org)
 2. Blood orange – Wikipedia

Ingrediënten

Volgens de opgave van de verkoper bevatten deze poeders de onderstaande ingrediënten.

 1. maltodextrine
 2. zoetstof erythritol
 3. Morosil® (rode sinaasappel (Citrus sinensis (L.) Osbeck))
 4. natuurlijk citroenaroma (3%)
 5. stabilisator: cellulose
 6. L-carnitine
 7. extract van valeriaan (Valeriana officinalis L.)
 8. zoetstof steviolglycoside

Rauwe bloedsinaasappels zijn een rijke bron (20% of meer van de dagelijkse waarde, DV) van vitamine C en voedingsvezels, en een matige bron van folaat (15% DV), zonder andere micronutriënten in significante inhoud.

Bronnen:

 1. Reliability of analytical methods for determining anthocyanins in blood orange juices – PubMed (nih.gov)
 2. Influence of glucose on cyanidin 3‐glucoside absorption in rats – Felgines – 2008 – Molecular Nutrition & Food Research – Wiley Online Library

Uiteraard hebben de ingrediënten nagekeken of je hier af valt. En raad eens, je valt er van af, maar niet om je middel, wel op je bankrekening.

Ervaringen

Er zijn veel negatieve ervaringen op internet. De rode draad is dat het niet werkt. Op de website van de verkoper zijn alleen maar positieve ervaringen. Uiteraard werkt het ook bij enkele mensen en vaak blijkt dit te gaan om een placebo effect.

Stof tot nadenken

 1. Waarom schrijven huisartsen dit niet voor als je te zwaar bent?
 2. Welke laboratorium is het prestigieus Italiaans laboratorium dat wordt benoemd.
 3. Wetenschappelijk onderzoek moet onafhankelijk zijn en moet kunnen worden getoetst,
 4. Waarom is er nergens bewijs te vinden dat er onderzoek heeft plaats gevonden
 5. Waarom zijn er veel negatieve reacties op Facebook en internet?
 6. O ja bijna vergeten, ze hebben een niet goed geld terug garantie. Als het niet werkt mag je het ongeopend en in de originele verpakking terugsturen……..

Conclusie

Als er teveel geld staat op je bankrekening is Night fatburn extreme een prima middel om deze te verminderen. De verkoper geeft hiervoor een garantie, dat dit 100% werkt. Echter het buikvet, wordt niet verminderd, dus je hoeft geen nieuwe kleding te kopen e.d. Kortom het is een onzin verhaal waarmee ze dit voedingssupplement proberen te verkopen. Het advies is dan ook niet kopen, als je wilt afvallen, pas dan je voedingspatroon en ga vooral bewegen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in