Home Blog Page 2
De asperge (Asparagus officinalis subsp. officinalis) is een plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente. Er bestaan witte asperges, groene asperges en paarse asperges. De witte zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de...
De artisjok (Cynara scolymus L.) is een plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). De plant heeft bloemen in hoofdjes en puntige omwindselbladeren. De plant heeft prikkelbare meeldraden: bij aanraking met bijvoorbeeld een bijentong of -poot trekken de helmdraden zich samen...
Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig bladgewas dat nauw verwant is aan witlof (Cichorium intybus var. foliosum). De groente is vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw,...
De aardappel (Solanum tuberosum) is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel wordt bewaard in voor de mens eetbare knollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd. De...
Als je vanavond groente gaat koken, stoven of wokken, wil graag weten hoelang je deze groenten moet bereiden. En de vraag wat is een normale portie en hoelang zij groenten houdbaar. Deze website geeft u inzicht in de kooktijd,...
vegetables in the hydroponic farm

Voedingswaarden Groenten ...

Groente Energie (kJ) Energie (kcal) Eiwit totaal (g) Koolhydraten totaal (g) Vet totaal (g) Voedingsvezel totaal (g) Water (g) Aardappels 352 83 1.9 17.3 0.3 1.6 78 Andijvie 95 23 1.4 2.3 0.5 1.7 93.5 Artisjok 208 49 2 9.5 0 1.5 82 Asperges 75 18 1 3 0 0.9 94 Aubergine 88 21 1 3 0 2.5 93 Augurken 87 21 0.9 3.6 0 1.3 92.7 Bieslook 259 62 4 8 1 2.3 83 Bleekselderij 60 14 1 2 0 1.1 92 Bloemkool 95 23 1.8 1.9 0.4 2.3 93.4 Boerenkool 193 46 4 4 1 2.5 86 Bosui 151 36 1 5 0 2.2 90 Broccoli 112 27 3.9 0.8 0.3 2.7 91.4 Bruine bonen 466 111 7.1 15.2 0.7 7.6 69.3 Champignons 91 22 3.8 0.4 0 2.5 90 Courgette 79 19 1.5 2.3 0.1 1.1 94.3 Erwten 290 69 4 11 0 4.3 82 Ijsbergsla 62 15 0.9 1.7 0.3 1.1 95.7 Kapucijners 514 122 8 17.2 0.6 8 64.8 Knoflook 585 138 6 28 0 0.9 64 Knolselderij 175 42 2 6 0 4.9 88 Komkommer 74 17 1 3 0 0.7 97 Koolraap 57 13 1 2 0 0.7 94 Linzen 415 99 8.8 11.6 0.7 5.3 68.6 Maïs 312 74 2.5 11.6 1.4 2.5 84 Paprika 113 27 0.8 4.6 0.1 2.2 92.2 Peterselie 125 30 4 1 0 5 87 Peulen 139 33 2 5 0 2.5 89 Pompoen 60 14 0.6 1.8 0.3 1.1 94.9 Prei 91 22 1.1 2.1 0.5 2.3 93.8 Rabarber 97 23 1 2 0 1.8 93 Rode biet 122 29 1.2 4.6 0 2.9 88.5 Rode kool 96 23 1.3 3 0 2.9 89.8 Savooiekool 140 33 2 3 1 2.2 91 Sla 52 13 1.4 0.3 0.4 1.2 96.1 Snijbonen 97 23 1.8 1.9 0 4.2 92.3 Sperziebonen 105 25 1.8 2.2 0.4 2.9 92.1 Spinazie 105 25 2.9 0.7 0.9 1.4 92.2 Spitskool 88 21 1.1 1.6 0.6 2.5 93.8 Spruiten 189 45 2.3 5.2 0.7 4.5 86 Taugé 209 50 6 4 1 0.3 87 Tomaat 94 22 0.7 2.9 0.6 1.3 94.1 Tuinbonen 191 45 5 4 0 4.7 85 Ui 147 35 1 6.3 0.2 2.2 90 Venkel 70 17 1 2 0 2.4 94 Witlof 70 17 1.2 2.1 0.1 1.1 95.3 Witte bonen 550 131 8 17.2 0.8 11.4 64.8 Witte kool 68 16 0.9 1.8 0 2.8 94.1 Wortel 133 32 0.7 5.2 0.3 2.9   Bestand afkomstig RIVM online raadplegen Bronnen Bron: NEVO-online versie 2011/3.0, RIVM, Bilthoven http://www.rivm.nl/Onderwerpen/N/Nederlands_Voedingsstoffenbestand
Er zijn genoeg diëten en uit deze diëten moet je een keuze gaan maken welke je gaat gebruiken. Mijn voorkeur is een koolhydraten armdieet. Ik zal hieronder een opsomming geven van een aantal meeste bekende diëten. Mediterrane dieet Het mediterrane dieet...
Onder verantwoord afvallen wordt verstaan de hoeveelheid vetweefsel af te laten nemen zonder dat dit schade toebrengt aan de gezondheid. De gemiddelde energieleverantie door inname van koolhydraten is groot. Afvallen op verantwoorde wijze gaat het meest effectief door middel van...
Body Building is het proces van het ontwikkelen van spiervezels door middel van verschillende technieken. Het wordt bereikt door middel van spier-conditionering, gewicht opleiding, verhoogde calorie-inname, en rust. Workouts zijn ontworpen om zich te concentreren op bepaalde spier categorieën,...
Het Montignac-dieet is een methode die in de jaren 90 populair werd om af te vallen zonder dat het nodig zou zijn om minder calorieën binnen te krijgen. De methode werd ontwikkeld door de Fransman Michel Montignac. De methode-Montignac bestaat...

Laatste berichten

Hoe bereik je een gezonde afname van lichaamsgewicht

Vermagering is een afname van het lichaamsgewicht. Het vermeerderen van spiermassa waarbij een gelijke hoeveelheid massa vet wordt verbrand, lijkt op vermagering, maar als...
Brown Beans

Hoe kook je bruinen bonen

Carrots

Wortels Koken

Ripe White Cabbage

Hoe kook je witte kool

Fresh Chicory Salad

Witlof Koken