Niet de borsten maar buikjes zijn het probleem

Niet de borsten maar buikjes zijn het probleem
Niet de borsten maar buikjes zijn het probleem

Veel Nederlanders voelen zich ongemakkelijk in badkleding. Vooral veel vrouwen generen zich. Dit blijkt uit onderzoek door Annadiva en Novio Research onder ruim duizend Nederlanders. Bijna 40 procent van de vrouwen voelt zich niet prettig in een bikini of badpak. Mannen hebben minder last van gene. Slechts 19 procent van de mannen voelt zich ongemakkelijk.

Bedekken dat lijf
Sommige mensen nemen het ongemakkelijke gevoel voor lief. “Het moet dan maar” is een regelmatig terugkerende reactie. Maar veel mensen die zich ongemakkelijk voelen, bedekken zich extra. Ze trekken een t-shirt aan of slaan snel een pareo om zodra ze van hun zonnebedje komen.

Van de vrouwen die zich ongemakkelijk voelen, draagt bijna de helft helemaal geen badkleding. “Jammer natuurlijk”, laat Mariëlle van Werven van Annadiva weten. “Het zou fijn zijn als iedereen zich goed voelt in badkleding. Dat hoeft natuurlijk niet altijd een kleine bikini te zijn. Het badpak is erg populair tegenwoordig en kleedt mooi af.” Van Werven vult aan; “Veel vrouwen vinden vooral een buikje vervelend. Wij merken dat vouwbroekjes die omhoog geslagen kunnen worden en hoge broekjes erg populair zijn. Hiermee kun je dat eventuele buikje verbergen.”

Afvallen voor de vakantie
Bijna 1 op de 4 vrouwen gaat voor de vakantie op dieet of extra sporten. Van de mannen werkt 15 procent extra aan zijn fitheid. Extra sporten heeft bij deze groep mannen doorgaans de voorkeur boven diëten. Overigens verwacht de helft van alle respondenten tijdens de vakantie ook weer aan te komen. Van de mannen verwacht zo’n 20 procent zelfs 2 tot 5 kilo aan te komen.

Al je kleren uit kan ook
Voor andere mensen is ongemakkelijke badkleding niet een reden om zich extra te bedekken. In tegendeel zelfs. Een deel van de ondervraagden geeft aan liever helemaal naakt te recreëren. Alles maar uit dus is ook een oplossing.

6 REACTIES

  1. Ik vind mijn borsten mooi, maar mijn buik niet. ALs ik afval worden mijn kroonjuwelen ook minder en mijn kerel gaat voor DD.

  2. Mannen vinden een bierbuik stoer…… Voor een vrouw ligt het allemaal veel gevoeliger.

Reacties zijn gesloten.