Een koolhydraatarm dieet heeft ook nadelen 3.67/5 (3)

0
397
Een koolhydratenarm dieet heeft ook nadelen
Een koolhydratenarm dieet heeft ook nadelen

Een koolhydraatarm dieet heeft nadelen. Deze zijn geheel afhankelijk of jij je goed hebt ingelezen en wat voor koolhydratenarm dieet je precies volgt.

In het kort is 1 van de grootste nadelen een tekort aan je eerste brandstof. Als dit niet aanwezig is (te weinig koolhydraten eten) dan moet je lichaam daar een oplossing voor bedenken.

Omdat vet alleen afgebroken kan worden op langere termijn, met rust en een lage intensiteit, zul je voor het tekort aan koolhydraten (energie) toch echt een andere oplossing moeten vinden. Gelukkig is ons lichaam heel handig en is daar een oplossing voor.

Je lichaam zet eiwit om in glucose (suiker) wat een simpel koolhydraat is. Nu eten de meeste mensen te weinig eiwitten en zitten deze al zeker niet altijd klaar in de maag, om te gebruiken.

Advertisement

Wellicht weet je dat je spieren (en nog veel meer delen van je lichaam) zijn opgebouwd uit eiwitten.

Als je lichaam de eiwitten niet voor handen heeft, dan kan je lichaam maar 1 ding doen.. Het haalt de eiwitten uit je spieren en breekt daarmee je spierweefsel af.

Resultaat daarvan is een zwakker lichaam, lagere energie levels en een lager energie verbruik over de gehele dag. Spieren verbranden namelijk per 1kg netto spiermassa 100 kcal extra aan energie.

Ooit afgevraagd wat 1 van de redenen van het jojo effect is?

Wees niet onverstandig, lees alles op deze website goed door en ga voor een bewezen koolhydraatarm dieet zoals het paleo dieet.

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here