Multilan active Review en Ervaringen: Werkt het?

Multilan active Review en Ervaringen: Werkt het?
Multilan active Review en Ervaringen: Werkt het?

Multilan Active is een voedingssupplement dat wordt gepromoot als een manier om de gezondheid van het gehoor te ondersteunen. Het bevat een combinatie van natuurlijke ingrediënten die naar verluidt kunnen helpen om het gehoor te beschermen en te verbeteren.

Claim fabrikant

De fabrikant van Multilan Active beweert dat het supplement de gezondheid van het gehoor kan ondersteunen door het beschermen en verbeteren van de auditieve functie. De volgende voordelen worden door de fabrikant geclaimd:

 • Bescherming tegen gehoorverlies
 • Versterking van het gehoorvermogen
 • Verbetering van de geluidskwaliteit
 • Ondersteuning van de bloedsomloop in het oor
 • Vermindering van oorsuizen (tinnitus)

Het is belangrijk op te merken dat deze beweringen niet zijn geëvalueerd door de FDA en dat er geen wetenschappelijk bewijs is om de effectiviteit van Multilan Active te ondersteunen. Hoewel sommige van de ingrediënten in dit supplement kunnen helpen bij het ondersteunen van de gezondheid van het gehoor, zijn er nog meer onderzoeken nodig om te bepalen of dit supplement daadwerkelijk werkt en veilig is om te gebruiken.

Ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten in Multilan Active zijn:

 • Ginkgo biloba: Dit kruid wordt vaak gebruikt in traditionele geneeskunde om de bloedsomloop te bevorderen en de cognitieve functie te verbeteren. Het wordt ook wel gebruikt voor het behoud van het gehoor.
 • Magnesium: Dit mineraal speelt een belangrijke rol in het gezond functioneren van de cellen in het lichaam en kan helpen bij het voorkomen van gehoorproblemen.
 • Zink: Dit mineraal is belangrijk voor het immuunsysteem en kan helpen bij het ondersteunen van het gehoor.
 • Vitamine B6, B9 en B12: Deze vitamines zijn belangrijk voor de gezondheid van het zenuwstelsel en kunnen helpen bij het voorkomen van gehoorproblemen.
 • Selenium: Dit mineraal is een antioxidant en kan helpen bij het voorkomen van gehoorproblemen door het beschermen van de cellen in het oor tegen schade.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Er is beperkt wetenschappelijk bewijs over de effectiviteit van Multilan Active als geheel, omdat er geen gerandomiseerde, gecontroleerde studies zijn uitgevoerd om de effecten van het supplement op gehoorfunctie te beoordelen. Het merendeel van de onderzoeken naar de effecten van de individuele ingrediënten van het supplement op gehoor is gedaan op dieren of op mensen met specifieke aandoeningen, en de resultaten zijn gemengd.

Sommige studies hebben aangetoond dat bepaalde ingrediënten in het supplement, zoals zink, magnesium, en ginkgo biloba, mogelijk enige voordelen kunnen hebben voor het gehoor, zoals het verminderen van gehoorverlies of tinnitus. Echter, andere studies hebben geen duidelijk verband gevonden tussen deze ingrediënten en gehoorfunctie.

Het is belangrijk op te merken dat supplementen niet zijn gereguleerd op dezelfde manier als medicijnen, en dat de inhoud van supplementen kan variëren afhankelijk van de fabrikant. Bovendien kunnen de effecten van supplementen sterk variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van factoren zoals individuele stofwisseling, algehele gezondheid en andere medicijnen of supplementen die worden ingenomen.

Als u zich zorgen maakt over uw gehoor, of als u merkt dat uw gehoor achteruitgaat, is het belangrijk om medisch advies in te winnen bij een gekwalificeerde zorgverlener. Zij kunnen de oorzaak van uw gehoorproblemen onderzoeken en u adviseren over de beste behandelingsopties voor uw specifieke situatie.

Werkt het?

Er is beperkt wetenschappelijk bewijs over de effectiviteit van Multilan Active specifiek. Sommige van de individuele ingrediënten in het supplement, zoals zink, magnesium en de vitaminen A, C en E, hebben echter in sommige onderzoeken mogelijke voordelen voor de gezondheid van het gehoor laten zien.

Zo is zink gekoppeld aan de preventie van leeftijdsgerelateerd gehoorverlies en is magnesium belangrijk voor de juiste werking van het oor. Vitamines A, C en E zijn antioxidanten die het oor kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Ginkgo biloba en gemberwortel, twee kruidenextracten die in Multilan Active voorkomen, zijn ook bestudeerd vanwege hun potentiële effecten op de gezondheid van het gehoor. Ginkgo biloba heeft ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen die het oor kunnen beschermen tegen schade, terwijl gemberwortel ontstekingsremmende effecten heeft die mogelijk gunstig zijn voor het oor.

Het is echter belangrijk op te merken dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezond dieet en levensstijl, en de effectiviteit van supplementen sterk kan verschillen van persoon tot persoon. Het is altijd een goed idee om met een zorgverlener te praten voordat u een nieuw supplementregime start, vooral als u onderliggende medische aandoeningen heeft of receptmedicijnen gebruikt. Bovendien is het belangrijk om regelmatig gehoorcontroles te laten uitvoeren door een gekwalificeerde zorgverlener om uw gehoorfunctie te controleren.

Zijn er bijwerkingen?

Multilan Active bevat natuurlijke ingrediënten die over het algemeen veilig zijn voor de meeste mensen. Het is echter mogelijk dat sommige mensen bijwerkingen kunnen ervaren bij het gebruik van dit supplement.

Enkele van de mogelijke bijwerkingen van Multilan Active zijn:

 • Maagklachten: Sommige mensen kunnen maagklachten ervaren, zoals misselijkheid, braken, buikpijn en diarree.
 • Hoofdpijn: Sommige mensen kunnen hoofdpijn ervaren bij het gebruik van Multilan Active.
 • Duizeligheid: Multilan Active kan duizeligheid veroorzaken bij sommige mensen.
 • Allergische reacties: Mensen met een allergie voor een van de ingrediënten in Multilan Active kunnen allergische reacties ervaren, zoals huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen.
 • Interacties met medicijnen: Multilan Active kan mogelijk interageren met sommige medicijnen, zoals bloedverdunners en medicijnen voor hoge bloeddruk, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

De Ervaringen van mensen?

Er zijn verschillende online beoordelingen en ervaringen van mensen met betrekking tot het gebruik van Multilan Active. De meesten mensen merken geen verschil in hun gehoor.

Conclusie

De wetenschappelijke onderbouwing voor de beweringen van Multilan Active-fabrikant over de effectiviteit van dit supplement bij het ondersteunen van de gezondheid van het gehoor is momenteel beperkt en inconclusief. Er nog meer onderzoek nodig om de effectiviteit van deze ingrediënten te bevestigen en hun veiligheid te bepalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in