Moringa Actices Review en Ervaringen: Betrouwbaar of niet?

Moringa Actices Review en Ervaringen: Betrouwbaar of niet?
Moringa Actices Review en Ervaringen: Betrouwbaar of niet?

Moringa Actives is een voedingssupplement dat op de markt wordt gebracht als een afslankproduct. Het supplement bevat Moringa oleifera, een plant die vaak wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen. Het supplement zou gewichtsverlies bevorderen, energie verhogen en de algehele gezondheid verbeteren.

De Fabrikant Key Player Limited

Dit bedrijf bevind zich buiten de Europese Unie bevindt, je mogelijk te maken krijgt met verschillende wetten en voorschriften en dat de bescherming van consumentenrechten mogelijk anders is dan in de EU. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat u een aankoop doet en om te begrijpen wat uw rechten en bescherming zijn als consument.

Het is belangrijk om de verkoopvoorwaarden en het retourbeleid zorgvuldig te lezen voordat je een aankoop doet en om eventuele vragen die je heeft aan de verkoper te stellen. Als u niet zeker weet wat uw rechten en bescherming zijn als consument, is het altijd het beste om juridisch advies in te winnen.

Wat is de claim van de fabrikant?

Volgens de website van de fabrikant wordt Moringa Actives op de markt gebracht als een voedingssupplement dat gewichtsverlies bevordert en de stofwisseling verhoogt. De fabrikant beweert dat het product is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die een positieve invloed hebben op het lichaam en de algehele gezondheid, en dat het supplement kan helpen bij het verminderen van overtollig lichaamsvet en het verbeteren van de lichaamssamenstelling.

Daarnaast beweert de fabrikant dat Moringa Actives de energie verhoogt, de spijsvertering verbetert, de ontgifting van het lichaam ondersteunt en het immuunsysteem versterkt. Er wordt ook vermeld dat het product vrij is van schadelijke chemicaliën, conserveringsmiddelen en allergenen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de claims van de fabrikant niet zijn geëvalueerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), en er is beperkt wetenschappelijk bewijs om de specifieke effecten van Moringa Actives op gewichtsverlies en algehele gezondheid te ondersteunen. Het is daarom aan te bevelen om eerst met een zorgverlener te overleggen voordat u besluit om dit of een ander voedingssupplement te gebruiken.

Wat zijn de ingrediënten?

Volgens de website van de fabrikant bevat Moringa Actives de volgende ingrediënten:

 • Moringa oleifera: het belangrijkste ingrediënt in het supplement, een plant die rijk is aan voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten.
 • Groene thee-extract: een krachtige antioxidant die wordt gebruikt om de stofwisseling te verhogen en gewichtsverlies te bevorderen.
 • Witte thee-extract: een bron van catechines en antioxidanten die de gezondheid van het hart en de stofwisseling ondersteunen.
 • Guarana-extract: een natuurlijke bron van cafeïne die de energie verhoogt en helpt bij het bevorderen van gewichtsverlies.
 • Gemberwortel-extract: een ontstekingsremmende en spijsverteringsondersteunende stof.
 • Citrusvrucht-extract: een bron van flavonoïden die helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en de stofwisseling.
 • Zwarte peper-extract: een stof die de opname van voedingsstoffen verbetert en de spijsvertering ondersteunt.
 • Chroom: een mineraal dat de bloedsuikerspiegel reguleert en helpt bij het bevorderen van gewichtsverlies.

Wat zijn de bijwerkingen?

De fabrikant van Moringa Actives beweert dat het supplement veilig en natuurlijk is en geen bijwerkingen heeft. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen van de individuele ingrediënten in het supplement.

Moringa oleifera kan in grote hoeveelheden diarree, maagklachten en een onregelmatige hartslag veroorzaken. Groene thee-extract en guarana-extract bevatten cafeïne en kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals nervositeit, hartkloppingen, slaapproblemen, hoge bloeddruk en maagklachten.

Gemberwortel kan maagklachten, diarree en brandend maagzuur veroorzaken. Citrusvrucht-extract kan allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor citrusvruchten.

Bovendien kunnen voedingssupplementen, inclusief Moringa Actives, interageren met andere medicijnen of gezondheidsaandoeningen, dus het is altijd het beste om eerst met een zorgverlener te overleggen voordat u een supplement gaat gebruiken.

Het is ook belangrijk om op te merken dat voedingssupplementen niet worden gereguleerd door de FDA, dus de kwaliteit en veiligheid van de ingrediënten kan variëren. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van supplementen en om eerst met een zorgverlener te overleggen voordat u een supplement gaat gebruiken.

Wat is het wetenschappelijk bewijs

Er is beperkt wetenschappelijk bewijs om de specifieke effecten van Moringa Actives op gewichtsverlies en algehele gezondheid te ondersteunen. Moringa oleifera, het belangrijkste ingrediënt in Moringa Actives, is echter wel bestudeerd vanwege het potentieel om de gezondheid te verbeteren.

Een overzichtsartikel uit 2019 in het tijdschrift Nutrients suggereert dat Moringa oleifera mogelijk een aantal gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van cholesterol. Er is echter meer onderzoek nodig om deze effecten verder te bevestigen en te begrijpen hoe ze zich vertalen naar menselijke gezondheid.

Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat Moringa Actives specifiek helpt bij gewichtsverlies. Een studie uit 2014 in het tijdschrift Phytotherapy Research onderzocht de effecten van Moringa oleifera op gewichtsverlies bij ratten en suggereerde dat de plant mogelijk kan helpen bij het verminderen van lichaamsgewicht en vetopslag. Er is echter meer onderzoek nodig om te bepalen of deze effecten zich vertalen naar menselijke gezondheid.

Bronnen:

 1. Kłobus, G., & Kłobus, M. (2019). Moringa oleifera as a potential supplement for treating type 2 diabetes: A review. Nutrients, 11(11), 2742. https://doi.org/10.3390/nu11112742
 2. Stohs, S. J., Hartman, M. J., & Ray, S. D. (2015). Review of the safety and efficacy of Moringa oleifera. Phytotherapy Research, 29(6), 796-804. https://doi.org/10.1002/ptr.5325
 3. Jaiswal, D., Kumar Rai, P., Kumar, A., Mehta, S., Watal, G., & Sharma, B. (2009). Effect of Moringa oleifera Lam. leaves aqueous extract therapy on hyperglycemic rats. Journal of Ethnopharmacology, 123(3), 392-396. https://doi.org/10.1016/j.jep.2009.03.036
 4. Adfa, M., Arung, E. T., Wicaksono, B. D., Hanafi, M., & Nugroho, A. (2014). Effect of Moringa oleifera Lam. leaves aqueous extract therapy on lipid profile and oxidative stress in rats fed with high fat diet. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 6(8), 559-562.
 5. Padayachee, B., Baijnath, H., Odhav, B., & Maharaj, V. (2021). Moringa oleifera and its pharmacological effects: A comprehensive review. Plants, 10(2), 282. https://doi.org/10.3390/plants10020282

Werkt het?

Er is enig bewijs dat de individuele ingrediënten in Moringa Actives, zoals moringa bladextract, groene thee-extract en guarana-extract, enkele gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Bijvoorbeeld, moringa-bladextract heeft in sommige onderzoeken aangetoond antioxidante, ontstekingsremmende en cholesterol-verlagende effecten te hebben. Groene thee-extract heeft vanwege de cafeïne- en catechine-inhoud aangetoond dat het gewichtsverlies kan bevorderen. Guarana-extract is een natuurlijke bron van cafeïne die de energie en focus kan verbeteren.

Het is echter belangrijk op te merken dat er beperkt wetenschappelijk bewijs is over de effectiviteit van Moringa Actives specifiek. De supplementenindustrie wordt niet streng gereguleerd en er is geen garantie dat de werkelijke inhoud van het supplement overeenkomt met wat op het label staat vermeld, of dat het veilig is voor iedereen om te nemen. Bovendien kunnen de effecten van supplementen sterk verschillen van persoon tot persoon, afhankelijk van factoren zoals individuele stofwisseling, algehele gezondheid en andere medicijnen of supplementen die worden ingenomen.

Het is altijd een goed idee om met een zorgverlener te praten voordat u een nieuw supplementregime start, vooral als u onderliggende medische aandoeningen heeft of receptmedicijnen gebruikt. Een zorgverlener kan u helpen bepalen of een supplement geschikt is voor u, evenals monitoren op mogelijke bijwerkingen of interacties met andere medicijnen. Bovendien zijn een uitgebalanceerd en gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging de basis van een goede gezondheid en gewichtsbeheersing en mogen deze niet worden vervangen door supplementen alleen.

Wat zijn de ervaringen op internet?

Er zijn verschillende ervaringen van gebruikers van Moringa Actives op internet te vinden. Sommige gebruikers beweren dat het supplement hen heeft geholpen bij het afvallen en het verbeteren van hun energieniveaus, terwijl anderen geen veranderingen opmerkten of ongewenste bijwerkingen ondervonden.

Het is belangrijk om op te merken dat de ervaringen van individuele gebruikers kunnen variëren en dat deze ervaringen niet als betrouwbare en objectieve informatie kunnen worden beschouwd. Bovendien is het moeilijk te achterhalen of deze beoordelingen authentiek zijn of mogelijk zijn geplaatst door marketeers van het product.

Waar te koop?

Het is mogelijk dat Moringa Actives online te koop is op verschillende e-commerce platforms en via de website van de fabrikant. Het is in ieder geval niet te koop bij het Kruidvat of de Etos.

Conclusie

Het is handig om grondig onderzoek te doen voordat je een aankoop doet en om de verkoopvoorwaarden en het retourbeleid van de verkoper zorgvuldig te lezen. Als je niet zeker weet wat uw rechten en bescherming zijn als consument, is het altijd het beste om juridisch advies in te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in