Mindinsole ervaringen en reviews, het is echt onzin en werken niet!

Mindinsole ervaringen en reviews, het is echt onzin en werken niet!
Mindinsole ervaringen en reviews, het is echt onzin en werk niet!

Mindinsole is een inlegzool met hele bijzondere eigenschappen, of toch niet. Op MSN kom je regelmatig advertenties tegen van Mindinsole[1], met verbazingwekkende claims. Ik heb deze advertentie bekeken en een aantal zaken vielen mij gelijk op:

Wat viel ons op in de advertentie van MindInsoles

  1. Artsen zijn enthousiast – bespaar duizenden euro’s dankzij MindInsoles
  2. 1 inlegzool is effectief voor meer dan 30 pijnfactoren en maakt het verliezen van gewicht kinderspel
  3. Ontspanning voor geest en ziel: MindInsoles-dragers zijn gelukkiger, productiever en minder gestrest.
  4. Voedingsdeskundigen raden deze inlegzolen sterk aan
  5. Orthopeden Verrast 1 Paar Inlegzolen Verlicht Pijn En Verhoogt Mobiliteit

De bovenstaande opmerkingen zijn verzonnen en enkel maar om het product te verkopen. Er wordt geen enkel wetenschappelijk bewijs geleverd dat Mindinsole’s echt helpen. En als het te mooi is om waar te zijn, dan is het niet waar. De werking zou zijn gebaseerd op een soort van acupunctuur en magneten.

MindInsoles en gewichtsverlies

Bijvoorbeeld over gewichtsverlies stond vermeld “Dit betekent dat ze een binnenzool hebben ontwikkeld die de meeste pijnlijke punten uit één deel van het lichaam kan verlichten en die ook van gewichtsverlies kinderspel maakt”. Echter niet onderbouwd, de referentie[2] die was opgegeven onderbouwde niets. Daarnaast was dit niet wetenschappelijk onderbouwd of werd er op enige vorm bewijs gegeven.

De verkooppagina MindInsoles

Op de hoofdpagina (in marketingtermen de landingspagina) stond vermeld dat het een advertorial was. Onder aan de pagina stond: “DIT IS EEN ADVERTENTIE EN GEEN ECHT NIEUWSARTIKEL, BLOG OF UPDATE VAN DE SLIMME CONSUMENT”.

Een advertorial[3], is geen objectieve publicatie, maar er moeten geen fabeltjes in staan over de werking. De consument betaald €38,89, (één paar) voor een product wat zoveel belovend was in de advertentie. Achteraf blijkt dat het een kat in de zak product is.

De reviews op Truspilot[4] zijn zeer negatief, er wordt gesproken over dat het niet werkt, pijn veroorzaakt en dat je deze rommel voor $2,00 kan kopen in China. Daarnaast zijn ze niet bereikbaar.

Conclusie MindInsoles

Mindinsole moet je niet kopen!! Er wordt geen bewijs geleverd dat deze zolen waar bieden voor het geld. Het is te mooi om waar te zijn. Het is volgens ons een gevalletje kwakzalverij!

Referenties

[1] https://deslimmeconsument.nl/orthopeden-verrast-1-paar-inlegzolen-verlicht-pijn-en-verhoogt-mobiliteit-8
[2] Acupressuur kralen voor gewichtsverlies (acupunctuur-afvallen.nl)
[3] https://nl.wikipedia.org/wiki/Advertorial
[4] Mindinsole Reviews | Read Customer Service Reviews of mindinsole.com (trustpilot.com)

6 REACTIES

  1. Ik had het in wanhoop bijna gekocht, het is te mooi om waar te zijn. Als je pijn hebt, doe je alles om ervan af te komen. Ik ben langs de arts geweest en doorverwezen naar de specialist, die je kan helpen. Luister dus naar de huisarts, deze weet beter en kan je helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in