MemRY Plus Review en Ervaringen: Beter geheugen?

MemRY Plus Review en Ervaringen: Beter geheugen?
MemRY Plus Review en Ervaringen: Beter geheugen?

In de hedendaagse digitale wereld wordt MemRY Plus met opvallende agressiviteit gepromoot via sociale media. Deze aanbieding, verpakt als een onschuldig proefabonnement, komt met een flinke prijskaart: €138 voor slechts vier maanden gebruik. Met uitdagende slogans zoals “VERSTERKT DE HERSENEN” en “Zorg voor een beter geheugen”, proberen deze advertenties de consument te verleiden. Maar is het product zijn prijs en de bijbehorende beloften echt waard?

Slechte reputatie Norwegian Lab

Norwegian Lab, de fabrikant van MemRY Plus staat online bekend om zijn slechte reputatie. Op Trustpilot wordt het bedrijf overspoeld met negatieve feedback. Klachten variëren van beschuldigingen van oplichting en fraude tot misleidende marketingpraktijken. Veel gebruikers melden ook abonnementsfraude en een ondermaatse klantenservice. Deze veelvoud aan negatieve ervaringen zijn zorgwekkende rode vlaggen voor potentiële klanten.

Bronnen

 1. Norwegianlab Reviews | Read Customer Service Reviews of norwegianlab.dk (trustpilot.com)
 2. Norwegianlab.nl klacht indienen? Klachtenkompas vraagt om antwoord
 3. Norwegian Lab reviews | Bekijk consumentenreviews over norwegianlab.com (trustpilot.com)

Wat is de claim van de fabrikant

Op basis van de informatie van website Norwegian Lab maakt de fabrikant van MemRY Plus de volgende claims:

 1. Beter geheugen: Het bevat Ginkgoblad dat helpt bij het behoud van een normaal geheugen.
 2. Betere concentratie: Het supplement bevat het Indiase kruid Bacopa Monnieri dat helpt de normale concentratie te behouden.
 3. Goede cognitieve functie: De mineralen zink en jodium, dragen bij aan een normale cognitieve functie.
 4. Versterkt de hersenen: MemRY Plus bevat citroenmelisse, welke traditioneel als medicinale plant wordt gebruikt om de hersenen te versterken.
 5. Ondersteunt het zenuwstelsel en het immuunsysteem: Het supplement bevat vitamine B1 en B12 die bijdragen aan de normale werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem, respectievelijk.
 6. Veilig en goedgekeurd: MemRY Plus is ontwikkeld door Noorse experts en bevat alleen door de EU goedgekeurde veilige werkzame stoffen.
 7. Bevat negen effectieve werkzame stoffen: MemRY Plus bevat negen van de meest effectieve werkzame stoffen van de natuur voor de cognitieve functie.
 8. Gedocumenteerd effect: De afzonderlijke ingrediënten, zoals Citroenmelisse, Bacopa Monnieri, Ginkgoblad, Zink, Jodium, en de B-vitamines, hebben elk hun specifieke voordelen die bijdragen aan verschillende aspecten van cognitieve en algehele gezondheid.

Deze claims zijn gebaseerd op de verstrekte informatie en zijn een weergave van de voordelen die de fabrikant toeschrijft aan het product MemRY Plus. Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van voedingssupplementen kan variëren tussen individuen en dat men altijd professioneel advies moet inwinnen voordat men supplementen gaat gebruiken.

Wat zijn de ingrediënten?

Het supplement MemRY Plus bevat de volgende ingrediënten, zoals vermeld in de verstrekte informatie:

 1. Citroenmelisse-extract (Mellissa Officinalis): Een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn mogelijke voordelen voor de hersenen en cognitieve functie.
 2. Bacopa Monnieri-extract: Een traditioneel Indiase kruid dat bekend staat om het ondersteunen van de normale concentratie.
 3. L-Serine: Een aminozuur.
 4. Ginkgobladextract: Afgeleid van het Ginkgoblad, dat vaak wordt geassocieerd met het ondersteunen van een normaal geheugen.
 5. Zink: Een mineraal dat bijdraagt aan een normale cognitieve functie en andere gezondheidsvoordelen biedt, zoals de ondersteuning van het immuunsysteem.
 6. Jodium: Een mineraal dat bijdraagt aan een normale cognitieve functie en de normale werking van het zenuwstelsel.
 7. Vitamine B1 (thiamine): Een vitamine die bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelsel en aan het normale psychologisch functioneren.
 8. Vitamine B3 (niacine): Een vitamine die ook bijdraagt aan een normale werking van het zenuwstelsel en aan het normale psychologisch functioneren.
 9. Vitamine B12: Een vitamine die bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelsel, aan de vorming van rode bloedcellen, en aan een normaal functionerend immuunsysteem. Bovendien kan vitamine B12 vermoeidheid en uitputting verminderen.

Dit zijn de actieve ingrediënten die vermeld zijn voor MemRY Plus. Bij het overwegen van het gebruik van een supplement is het altijd raadzaam om eerst een gezondheidsexpert te raadplegen.

De meeste ingrediënten van MemRY Plus, zoals zink, jodium en diverse B-vitaminen, zijn al aanwezig in een standaarddieet. Regelmatige voeding zoals vlees, vis, volkorengranen en zuivel biedt deze voedingsstoffen, waardoor aanvulling via supplementen mogelijk overbodig kan zijn. Hierdoor ontstaat er een risico van overdosering en mogelijke bijwerkingen van dit supplement.

Mogelijke Bijwerkingen

Zoals bij veel supplementen, kunnen de ingrediënten in MemRY Plus bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, hoewel ze over het algemeen als veilig worden beschouwd bij correct gebruik en binnen aanbevolen doseringen. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen van de genoemde ingrediënten:

 1. Ginkgoblad (Ginkgo biloba): Kan hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten, huidreacties en andere bijwerkingen veroorzaken. Er is ook enige bezorgdheid dat het het risico op bloedingen kan verhogen, dus het wordt vaak afgeraden voor mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken.
 2. Bacopa Monnieri: Kan maagklachten, droge mond, en vermoeidheid veroorzaken bij sommige mensen.
 3. Citroenmelisse (Mellissa Officinalis): Over het algemeen goed verdragen, maar kan in sommige gevallen maagklachten, misselijkheid, braken en krampen veroorzaken.
 4. Zink: Bij hoge doses kan zink maagpijn, misselijkheid, braken, diarree en andere bijwerkingen veroorzaken.
 5. Jodium: Hoge doses jodium kunnen schildklierproblemen veroorzaken, allergische reacties, of andere bijwerkingen.
 6. B-vitamines: Over het algemeen goed verdragen, maar overmatige inname van bepaalde B-vitamines kan bepaalde symptomen veroorzaken, zoals huiduitslag of zenuwschade.
 7. L-Serine: Hoewel L-Serine over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn de potentiële bijwerkingen bij suppletie niet uitgebreid onderzocht.

Het is belangrijk om op te merken dat de aanwezigheid van mogelijke bijwerkingen niet betekent dat iedereen die het supplement gebruikt, deze zal ervaren. De meeste mensen ervaren geen problemen bij het gebruik van deze ingrediënten binnen de aanbevolen doseringen. Echter, individuele reacties kunnen variëren.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Het is belangrijk om te onderscheiden tussen de wetenschappelijke bevindingen rondom individuele ingrediënten en de claims van een specifiek supplement als geheel. Laten we enkele van de ingrediënten van MemRY Plus onder de loep nemen:

 1. Ginkgoblad (Ginkgo biloba): Er zijn tal van studies geweest naar de effecten van Ginkgo biloba op cognitieve functie en geheugen. Sommige studies suggereren dat het een positief effect kan hebben op cognitieve functie en geheugen bij ouderen met lichte tot matige dementie, maar de resultaten zijn gemengd.
 2. Bacopa Monnieri: Er zijn aanwijzingen dat Bacopa Monnieri een positief effect kan hebben op het geheugen en de cognitieve functie. De resultaten zijn echter afkomstig van kleinschalige studies en er is meer grootschalig onderzoek nodig.
 3. Citroenmelisse (Mellissa Officinalis): Sommige studies suggereren dat citroenmelisse kan helpen bij het verbeteren van cognitieve functie en het verminderen van angst, maar opnieuw is er meer onderzoek nodig om definitieve conclusies te trekken.
 4. Zink en Jodium: Deze mineralen zijn essentieel voor normale hersenfunctie en ontwikkeling. Tekorten kunnen leiden tot problemen, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat suppletie bij mensen met normale niveaus cognitieve voordelen zal bieden.
 5. B-vitamines: Bepaalde B-vitamines, zoals B12, B6 en folaat, zijn betrokken bij hersenfunctie en neurotransmitterprocessen. Tekorten kunnen leiden tot neurologische problemen, maar opnieuw betekent dit niet dat suppletie bij mensen zonder tekorten noodzakelijkerwijs voordelen biedt.

Voor veel van deze ingrediënten is het wetenschappelijk bewijs veelbelovend maar niet “onomstotelijk”. Voor veel voedingssupplementen geldt dat het bewijs vaak anekdotisch is, gebaseerd op traditioneel gebruik, of afkomstig uit kleinschalige, voorlopige onderzoeken. Bovendien zijn er vaak andere variabelen, zoals dosering, duur van gebruik, en de specifieke populatie die wordt bestudeerd, die de resultaten kunnen beïnvloeden.

Conclusie

Norwegian Lab’s MemRY Plus, ondanks zijn claims over verbeterde cognitieve functies en de aanwezigheid van bekende ingrediënten, komt met een zwaarwegend stigma van negatieve gebruikersfeedback.

Met een prijskaartje dat als hoog wordt beschouwd, gecombineerd met agressieve marketingtechnieken en talloze klachten over bedrieglijke praktijken, zouden potentiële kopers voorzichtig moeten zijn. De alarmerende rode vlaggen in de vorm van oplichtingsbeschuldigingen en slechte klantenservice suggereren dat, ongeacht de voordelen die de ingrediënten mogelijk kunnen bieden, de risico’s van zakendoen met dit bedrijf aanzienlijk kunnen opwegen tegen de voordelen. Aankoop wordt sterk afgeraden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in