MEDINIGHT Review en Ervaringen: Red Flags?

MEDINIGHT Review en Ervaringen: Red Flags?
MEDINIGHT Review en Ervaringen: Red Flags?

MEDINIGHT is een product van Norwegian Lab, gepositioneerd in de markt als een voedingssupplement ontworpen om de slaapkwaliteit en algemene rust te verbeteren. De formulering bevat een reeks ingrediënten zoals citroenmelisse-extract, kamille-extract, lavendel-extract, magnesium en vitamine B6, die elk hun eigen reeks voordelen beloven, van het ondersteunen van het zenuwstelsel tot het bevorderen van emotioneel evenwicht en het verminderen van vermoeidheid.

Claim MEDINIGHT

De fabrikant van MEDINIGHT claimt dat hun product verschillende voordelen heeft voor het bevorderen van een gezonde slaap en het verminderen van stress en onrust, door middel van een mix van kruidenextracten, vitamines en mineralen. De claims zijn gebaseerd op de eigenschappen van de individuele ingrediënten in het supplement. Hier zijn de belangrijkste claims samengevat:

 1. Bevordert betere slaap. Het product claimt de algehele slaapkwaliteit te verbeteren door het lichaam te helpen ontspannen en minder onrustig te zijn.
 2. Vermindert onrust. Het product bevat citroenmelisse en lavendel, die volgens de fabrikant stressverlagende effecten hebben.
 3. Ondersteunt emotioneel evenwicht. Het bevat kamille, wat traditioneel wordt gebruikt voor het behouden van emotioneel evenwicht en welzijn.
 4. Verlicht spierspanning. Het product bevat magnesium, wat de spierspanning zou helpen verlichten en vermoeidheid verminderen.
 5. Ondersteunt normale psychologische functie. Het supplement bevat vitamine B6 en magnesium die bijdragen aan de normale werking van het zenuwstelsel en het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
 6. Daarnaast beweert de fabrikant dat MEDINIGHT:
 • Geen bijwerkingen heeft omdat het is gemaakt van veilige en natuurlijke ingrediënten.
 • Niet verslavend is bij gebruik volgens de aanbevolen dosering.
 • Effecten kan tonen in een tijdsspanne die individueel varieert, waarbij sommige mensen na enkele weken verbetering merken.

Echter, het is essentieel om te benadrukken dat, ondanks de claims van de fabrikant, individuele resultaten kunnen variëren en het altijd een goed idee is om een zorgverlener te raadplegen voordat je een nieuw supplement gaat gebruiken, vooral als je andere medicijnen gebruikt.

Gezondheid Claims door de fabrikant MEDINIGHT

de fabrikant van MEDINIGHT doet verschillende gezondheidsclaims met betrekking tot het product. Hier zijn de gezondheidsclaims die worden gedaan:

 1. Bevordering van Betere Slaap: De fabrikant claimt dat de ingrediënten in MEDINIGHT kunnen helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en een rustigere slaap te bevorderen.
 2. Vermindering van Onrust: De fabrikant beweert dat het product onrust kan verminderen dankzij de rustgevende effecten van citroenmelisse en lavendel.
 3. Ondersteuning van Emotioneel Evenwicht: Door kamille-extract te bevatten, claimt MEDINIGHT te helpen bij het behouden van emotioneel evenwicht.
 4. Verlichting van Spierspanning: Het product bevat magnesium, waarvan de fabrikant beweert dat het spierspanning kan verlichten en vermoeidheid kan verminderen.
 5. Ondersteuning van Normale Psychologische Functie: Door vitamine B6 en magnesium te bevatten, beweert de fabrikant dat het product bijdraagt aan een normale psychologische functie en het verminderen van vermoeidheid.
 6. Veiligheid en Gebrek aan Bijwerkingen: De fabrikant beweert dat MEDINIGHT veilig is om te gebruiken zonder bijwerkingen omdat het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten.
 7. Niet-Verslavend: MEDINIGHT wordt gepresenteerd als een niet-verslavend supplement wanneer het wordt ingenomen volgens de aanbevolen dosering.
 8. Individuele Reactietijd: Hoewel niet direct een gezondheidsclaim, geeft de fabrikant aan dat individuen verschillende reactietijden kunnen ervaren op het supplement, waarbij sommigen binnen enkele weken resultaten zien.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel deze claims zijn gemaakt door de fabrikant, het noodzakelijk is om kritisch te zijn en indien nodig professioneel medisch advies in te winnen, vooral omdat de effectiviteit van voedingssupplementen sterk kan variëren tussen individuen. Het is ook nuttig om te controleren of deze claims worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Wat zijn de ingrediënten en wat zegt de wetenschap?

Laten we de ingrediënten van MEDINIGHT en wat de wetenschap zegt over elk van hen individueel bekijken:

Citroenmelisse-extract (Melissa officinalis) – 200 mg

Wat de fabrikant zegt:

 • Bevordert fysieke en mentale ontspanning.
 • Ondersteunt cognitieve functie en slaapkwaliteit.

Wat de wetenschap zegt:

 • Citroenmelisse staat bekend om haar kalmerende eigenschappen en kan bijdragen aan een betere slaap en vermindering van angst- en stressniveaus. Sommige studies hebben aangetoond dat het een positief effect kan hebben op de slaapkwaliteit en het bevorderen van een rustige slaap, hoewel meer onderzoek nodig is om deze claims te valideren.

Kamille-extract (Matricaria recutita) – 150 mg

Wat de fabrikant zegt:

 • Draagt bij aan emotioneel evenwicht.
 • Heeft ontstekingsremmende en krampstillende eigenschappen.

Wat de wetenschap zegt:

 • Kamille is traditioneel gebruikt voor zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, en sommige onderzoeken suggereren dat het kan helpen bij het verminderen van symptomen van lichte angst en slapeloosheid. Echter, meer grootschalige studies zijn nodig om deze effecten te bevestigen.

Lavendel-extract (Lavandula angustifolia) – 100 mg

Wat de fabrikant zegt:

 • Heeft een kalmerende werking op het lichaam.
 • Helpt bij het verlagen van de hartslag en bloeddruk.

Wat de wetenschap zegt:

 • Lavendel staat bekend om zijn ontspannende en angstverminderende effecten. Het wordt vaak gebruikt in aromatherapie om stress en angst te verminderen, en sommige studies hebben gesuggereerd dat het kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Magnesium – 60 mg

Wat de fabrikant zegt:

 • Voorkomt spierspanning en verbetert de slaapkwaliteit.

Wat de wetenschap zegt:

 • Magnesium speelt een cruciale rol in veel lichaamsprocessen, waaronder spierfunctie en zenuwstelselregulatie. Een voldoende magnesiuminname kan helpen bij het verminderen van spierkrampen en het bevorderen van een betere slaap.

Vitamine B6 – 2,1 mg

Wat de fabrikant zegt:

 • Vermindert vermoeidheid.
 • Ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.

Wat de wetenschap zegt:

 • Vitamine B6 is essentieel voor vele lichaamsfuncties, waaronder het helpen reguleren van de slaapcycli door het bevorderen van de productie van serotonine en melatonine. Het draagt ook bij aan de normale werking van het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid.

Conclusie

Hoewel de ingrediënten in MEDINIGHT traditioneel worden geassocieerd met slaapbevordering en ontspanning en sommige wetenschappelijke studies hun potentiële voordelen hebben aangetoond, kan men niet zeggen dat er “onomstotelijk” bewijs is om de claims van de fabrikant te ondersteunen. Het bewijs varieert, en meer uitgebreid onderzoek zou nodig zijn om sterke conclusies te trekken. Het is altijd een goed idee om kritisch te kijken naar gezondheidsclaims en te overwegen of een product wetenschappelijk wordt ondersteund voordat u besluit het te gebruiken.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Volgens de informatie die je hebt verstrekt, beweert de fabrikant dat MEDINIGHT geen bijwerkingen heeft omdat het is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die in de natuur voorkomen. Het is echter belangrijk om op te merken dat “natuurlijk” niet altijd gelijk staat aan “vrij van bijwerkingen”; zelfs natuurlijke substanties kunnen bij sommige individuen bijwerkingen veroorzaken, afhankelijk van een reeks factoren waaronder dosering, individuele gevoeligheden of interacties met andere ingenomen substanties.

In het licht van de ingrediëntenlijst, kunnen potentiële bijwerkingen verbonden aan individuele componenten zijn:

Citroenmelisse-extract (Melissa officinalis)

Mogelijke bijwerkingen: huidirritatie (topisch gebruik), maagklachten, duizeligheid en overmatige sedatie wanneer het in grote hoeveelheden wordt ingenomen of gecombineerd met andere sedativa.

Kamille-extract (Matricaria recutita)

Mogelijke bijwerkingen: allergische reacties, vooral bij mensen die allergisch zijn voor planten uit de asterfamilie. Het kan ook interactie aangaan met bloedverdunnende medicijnen.

Lavendel-extract (Lavandula angustifolia)

Mogelijke bijwerkingen: hoofdpijn, constipatie, en verhoogde eetlust. In zeldzame gevallen kunnen mensen een allergische reactie op lavendel ervaren.

Magnesium

Mogelijke bijwerkingen: diarree, maagkrampen, en in zeer hoge doses kan het leiden tot problemen zoals spierzwakte, vermoeidheid, en hypotensie.

Vitamine B6

Mogelijke bijwerkingen: in hoge doses over een lange periode kan het neurologische aandoeningen veroorzaken, waaronder gevoelloosheid en moeite met lopen.

Red Flag bijwerkingen

De meldingen over de afwezigheid van bijwerkingen kunnen als een rode vlag worden gezien, wat wijst op een mogelijk gebrek aan professioneel engagement van de fabrikant met zijn klanten; deze claims lijken overdreven en wellicht ongegrond.

Kan de fabrikant zijn claim waarmaken en bewijzen?

Het waarmaken en bewijzen van de claims van de fabrikant hangt grotendeels af van de bestaande wetenschappelijke literatuur over de individuele ingrediënten die in MEDINIGHT worden gebruikt.

Zoals eerder besproken, hebben veel van de ingrediënten een traditionele geschiedenis van gebruik voor het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de slaap. Bovendien is er voor sommige van deze ingrediënten beperkt wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat ze kunnen helpen met slaap en ontspanning.

Echter, het “bewijzen” van dergelijke claims in een wetenschappelijke zin zou typisch vereisen grootschalige, goed ontworpen, gerandomiseerde gecontroleerde proeven (RCT’s) om te beoordelen of het product als geheel effectief is. Tot nu toe lijkt het erop dat hoewel sommige individuele ingrediënten enig bewijs hebben om hun gebruik in een slaapondersteunend supplement te ondersteunen, we geen informatie hebben over dergelijke RCT’s die met MEDINIGHT zelf zijn uitgevoerd.

Bovendien, zelfs als alle ingrediënten individueel zijn aangetoond om te helpen met slaap, betekent dit niet noodzakelijk dat ze zullen werken in de combinatie en doseringen gevonden in MEDINIGHT. Synergie of interacties tussen ingrediënten kunnen invloed hebben op hun effectiviteit.

Het is ook belangrijk op te merken dat individuele reacties op supplementen aanzienlijk kunnen variëren, en wat werkt voor één persoon, werkt misschien niet voor een ander.

Om de claims volledig te kunnen onderbouwen, zou het bedrijf grootschalige klinische proeven moeten uitvoeren die de veiligheid en werkzaamheid van hun specifieke product bevestigen. Tot zulke studies beschikbaar zijn, blijven de claims van de fabrikant gedeeltelijk ondersteund door de traditionele gebruiken en enkele wetenschappelijke studies naar de individuele ingrediënten, maar niet “bewezen” in de strengste wetenschappelijke zin.

Daarom is het altijd aan te raden om met een gezondheidsdeskundige te praten voordat u een nieuw supplement introduceert in uw routine, vooral als u andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen heeft.

Negatieve ervaringen op Trustpilot

Het is belangrijk om te benadrukken dat klantenrecensies op Trustpilot een cruciale bron van informatie kunnen zijn voor het beoordelen van een bedrijf en zijn praktijken. Volgens diverse reviews heeft Norwegian Lab, het bedrijf achter MEDINIGHT, een negatieve reputatie opgebouwd, waarbij sommigen het als oplichterij beschouwen, wijzend op een misleidend abonnementssysteem verbonden aan hun proefpakket en een gebrek aan effectiviteit van het product. Sommige klanten klagen zelfs over frauduleuze praktijken.

Daarnaast wijzen klanten op een gebrek aan respons van het bedrijf op ernstige vragen over de gezondheidsclaims van het product, zelfs na een lange wachttijd van meer dan 10 weken. Dit roept belangrijke vragen op over de transparantie van het bedrijf en hun bereidheid om openlijk te communiceren over mogelijke gezondheidsrisico’s geassocieerd met hun product, een informatie die potentiële klanten zouden waarderen en waar ze recht op hebben. Het is evident dat er een behoefte is aan grondige antwoorden op deze prangende vragen, vooral rond de veiligheid en effectiviteit van het product, die tot nu toe onbeantwoord zijn gebleven, wat de frustratie en het wantrouwen onder de klanten aanwakkert. Het lijkt dus cruciaal dat het bedrijf deze kwesties aanpakt om het vertrouwen van de consument te herstellen.

Conclusie

Zorgwekkend is de aanpak van mogelijke bijwerkingen door de fabrikant. Het brengt de vraag naar voren: voeren ze wel adequaat onderzoek uit? Dit is een rode vlag.

Hoewel de ingrediënten in MEDINIGHT traditioneel geassocieerd worden met ontspanning en welzijn, zijn er volgens ons ernstige “red flags” met betrekking tot de claims van het bedrijf en hun algemene bedrijfsvoering.

Klantrecensies op platforms zoals Trustpilot duiden op mogelijke misleidende abonnementspraktijken na aankoop van een proefpakket, gebrekkige klantenservice, en vraagtekens bij de werkzaamheid van het product.

Bovendien roepen de gezondheidsclaims die het bedrijf maakt vragen op over hun wetenschappelijke onderbouwing en de algehele transparantie van het bedrijf, vooral gezien de meldingen van klanten die beweren dat ze geen adequate antwoorden ontvangen op hun vragen over het product, inclusief de veiligheid ervan.

Bij het benaderen van MEDINIGHT en Norwegian Lab is het daarom van cruciaal belang om zowel de claims als de negatieve beoordelingen grondig te onderzoeken om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over het gebruik van dit product. Het lijkt erop dat een gezonde dosis scepticisme en due diligence vereist is bij het overwegen van een samenwerking met dit bedrijf.

3 REACTIES

 1. Ik heb de bestelling NOOIT ontvangen en kreeg wel een rekening van € 158 , die heb ik terug laten storten. Wat je niet krijgt ook niet betalen. Graag contant met klanten service ban deze shit zooi,
  Geld pikkers.

 2. IGeen goede ervaring met dit bedrijf ,heb de
  volgende zending afgezecht, maar moest 158euro
  betalen om er af te komen.
  Dus Triest.

 3. Ik heb besteld bij Norwegian labs, na het zien van een zeer verleidelijke en bijna te mooi om waar te zijn advertentie op facebook. Na het lezen van zeer negatieve beoordelingen op Trustpilot besloot ik de Norwegian lab te mailen om mijn bestelling te annuleren en gaf aan dat ik niets van hen wilde ontvangen. Een dag later kreeg ik een reactie dat mijn bestelling geannuleerd was. Ik denk dat als je ook bij dit bedrijf hebt besteld, je hetzelfde kunt doen. Wacht dus niet tot de artikelen binnenkomen of tot de 14-dagen annuleringstermijn. Reageer direct op de e-mail die je van hen hebt ontvangen na het plaatsen van je bestelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in