Matcha Slim thee Ervaringen en Review: Gezondheidsvoordeel!

Matcha thee Ervaringen en Review: Gezondheidsvoordeel
Matcha thee Ervaringen en Review: Gezondheidsvoordeel

Wij kregen een vraag of Matcha Slim thee te gebruiken is om af te vallen. Deze thee is een krachtigere versie van de groene thee uit Japen en gemaakt van de Camellia sinensis. Door dat de plant in de schaduw wordt gekweekt produceert deze meer  L-Theanine en cafeïne.

Waar is Matcha thee te koop

De thee is te koop bij een supermarkt, zoals Jumbo en Albert Hein. De kosten hiervoor zijn vanaf ongeveer €2,99. Het is ook mogelijk om deze thee online te kopen, maar dan betaal je rond de €30.

Gezondheidsvoordelen van Matcha thee

Matcha is een geconcentreerde vorm van groene thee is en heeft de gezondheidsvoordelen heeft die verband houden met groene thee.

Cafeïne is meer geconcentreerd in matcha, dan in groene thee. Maar het belangrijkste matcha-bestanddeel dat naar verwachting een stressverlagend effect zal hebben, is theanine. Theanine is het meest voorkomende aminozuur in groene thee, en samen met barnsteenzuur, galluszuur en theogalline is wat matcha zijn umami-smaak geeft.

In vergelijking met traditionele groene thee vereist de productie van matcha dat de theebladeren worden beschermd tegen zonlicht. Schaduw resulteert in een toename van cafeïne, totale vrije aminozuren, waaronder theanine, maar vermindert ook de ophoping van flavonoïden (catechines) in bladeren.

Stressverlagende effecten

De stressverlagende effecten van Theanine werden getest aan de Japanse Universiteit van Shizuoka, School of Pharmaceutical Sciences, waar studies aantonen dat laboratoriummuizen die meer dan 33 mg / kg matcha consumeerden, bijnierhypertrofie aanzienlijk hadden onderdrukt, een symptoom dat gevoeligheid voor stress vertoont.

De School of Pharmaceutical Sciences testte ook de stressverlagende effecten op universiteitsstudenten en bevestigde dat studenten die 3 gram matcha in 500 ml water op kamertemperatuur innamen, de angst hadden verminderd (State-Trait Anxiety Inventory of STAI), dan studenten die placebo consumeerden.

Bloeddruk

Het verlaagd de bloeddruk en verminderd de kans op een beroerte. Het voedingscentrum is positief over het gebruik van Matcha thee om je gezondheid te verbeteren. Als je 3 kopjes thee drink, dan heb je al voordeel met je gezondheid.

Gewichtsverlies

Gewichtsverlies. Je kunt niet afvallen van Matcha thee, het geeft een niet-significant gewichtsverlies bij volwassenen met overgewicht of obesitas.

Bronnen:

  1. Occurrence, biosynthesis and metabolism of theanine (γ-glutamyl-L-ethylamide) in plants: a comprehensive review – PubMed (nih.gov)
  2. Molecular and sensory studies on the umami taste of Japanese green tea – PubMed (nih.gov)
  3. Matcha – Wikipedia
  4. Chemische samenstelling van matcha en groene thee in poedervorm (jst.go.jp)
  5. Stress-Reducing Function of Matcha Green Tea in Animal Experiments and Clinical Trials – PubMed (nih.gov)

Conclusie

Als je Matcha thee drinkt, dan heb je een groot gezondheidsvoordeel. Het is te koop bij de buurtsuper vanaf €2,99. Het gewichtsverlies is minimaal. Voor ons betreft is dit een aanrader.

1 REACTIE

  1. Bedankt voor de snelle reactie op mijn email. Inmiddels geniet ik s’morgens van een heerlijk kopje Matcha thee. Ik wist niet dat het bij de supermarkt te koop was. Ik zeg maar het is groene thee op steroïden. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in