Maagbandje en eetbuien in voorgeschiedenis

Maagbandje en eetbuien in voorgeschiedenis
Maagbandje en eetbuien in voorgeschiedenis

Hoi allemaal,

Ik twijfel over een maagbandje. Ik ben veel te zwaar, en telkens afvallen door middel van diëten lukt wel, maar als de stok achter de deur verdwenen is, dan ga ik minder sporten, let ik minder op wat ik eet, heb ik constant honger en binnen 1 jaar zitten de afgevallen kilo’s + rente er weer aan. Er moet dus iets anders gebeuren om blijvend van mijn overgewicht af te komen en daarom denk ik aan een maagbandje.

Een van de redenen waarom ik nog twijfel is dat ik bang ben dat het “honger” gevoel niet genoeg weggenomen wordt, waardoor ik misschien te veel ga eten en het gedeelte van de maag boven de band gaat uitzetten en de maagband dan eigenlijk geen zin heeft. Weten jullie hoe vaak die complicatie voor komt?

En is er onder jullie ook iemand met een maagband die in het verleden eetbuien heeft gehad? Ik ben benieuwd of jij nu wel door het maagbandje een verzadigingsgevoel ervaart.

Ik ben voor de eetbuienstoornis in therapie geweest. En kan zeggen dat ik grotendeels eetbuivrij ben! Wel weet ik dat dit mijn zwakke plek is. Maar ik herken door die eetbuistoornis niet meer wanneer ik verzadigd ben. Heb dit eigenlijk nog nooit echt gevoeld. (alleen als ik plofte omdat ik teveel gegeten had , maar dat is te laat)

pfff ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel. En dat jullie mijn twijfels weg kunnen nemen door jullie ervaringen

dank je wel alvast!

groetjes Marja

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in