LushLocks™ Review en Ervaring: Haargroei ???

LushLocks™ Review en Ervaring: Haargroei ???
LushLocks™ Review en Ervaring: Haargroei ???

LushLocks™ promoot via Facebookadvertenties een spray die belooft dat je 82% meer haargroei zou krijgen. Hoewel het product normaal gesproken €60 kost, kun je op dit moment twee flessen krijgen voor slechts €29,95. Er is echter een probleem: je moet binnen een bepaald aantal minuten reageren om van deze aanbieding te profiteren.

We hebben besloten deze advertentie nader te onderzoeken, omdat de claims die worden gemaakt te mooi lijken om waar te kunnen zijn.

Dubieuze praktijken van LushLocks™

De verkoop van LushLocks™ vindt plaats via een Facebook-fanpagina, waarbij de identiteit van de adverteerder niet zichtbaar is. De advertentie is specifiek gericht op de Nederlandse markt. Hoewel de landingspagina in het Nederlands is, ontbreekt er belangrijke bedrijfsinformatie zoals een Kamer van Koophandel-nummer. Het vermelde telefoonnummer blijkt dat van de Staatsloterij te zijn en het adres lijkt lukraak uit het telefoonboek te zijn gekozen.

Daarnaast worden er neponderzoeken aangehaald om de effectiviteit van het product te bewijzen. De website maakt onrechtmatig gebruik van de logo’s van Trustpilot en Trusted Shops, en er zijn valse recensies te vinden. Er wordt bovendien ten onrechte gesuggereerd dat het product bekend is van publicaties als Libelle, Flair, Elle en WomensHealth, gezien hun logo’s ook zonder toestemming worden gebruikt.

De website bevat bovendien zogenaamde ‘dark patterns’: ontwerpelementen die bezoekers op een misleidende manier sturen om bepaalde acties te ondernemen.

Dit alles wijst sterk op frauduleuze praktijken en heeft veel weg van oplichting.

LushLocks™ maakt onrechtmatig gebruik van het Trustpilot-logo, wat twijfels oproept over de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van het merk en zijn claims. Dit kan wijzen op frauduleuze praktijken.
LushLocks™ maakt onrechtmatig gebruik van het Trustpilot-logo, wat twijfels oproept over de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van het merk en zijn claims. Dit kan wijzen op frauduleuze praktijken.

Claim en wetenschappelijk bewijs

De claim die LushLocks™ maakt, is veelbelovend: het product zou bij regelmatig en consistent gebruik zorgen voor een gezonde haargroei, dikkere en vollere lokken, en minder haaruitval. De combinatie van magnesium en Minoxidil zou de haarzakjes voeden en de nodige voedingsstoffen leveren voor krachtig en gezond haar. Verder zou het product de hoofdhuid en haarwortels stimuleren en geblokkeerde haarzakjes “wakker maken”, waardoor de haargroei opnieuw wordt geactiveerd. LushLocks™ zou geschikt zijn voor alle haartypes.

Wat betreft wetenschappelijk bewijs claimt het bedrijf dat er een dubbelblind, in-vivo klinisch onderzoek is uitgevoerd met 115 deelnemers over een periode van 30 dagen. Uit dit onderzoek zou blijken dat maar liefst 99% van de deelnemers getuige was van haarregeneratie. Een opmerkelijke 97% zou hebben gemeld dat hun haar na slechts vier weken regenereerde en gezonder, voller en volumineuzer werd. Tenslotte zou 95% van de deelnemers hebben gemerkt dat hun haaruitval verminderde en er hergroei plaatsvond in eerder dunner wordende gebieden na acht weken.

Dit klinkt indrukwekkend, maar er zijn een aantal belangrijke punten om te overwegen:

  1. Zijn de klinische onderzoeken gepubliceerd in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften?
  2. Wie heeft het onderzoek gefinancierd en uitgevoerd? Is er sprake van mogelijke belangenverstrengeling?
  3. Wordt de claim van “geschikt voor alle haartypes” ook ondersteund door wetenschappelijk bewijs?
  4. Hoe wordt het begrip “haarregeneratie” precies gedefinieerd en gemeten in het onderzoek?

Gezien de eerder genoemde punten over de Facebookpagina van LushLocks™ — zoals de onbekende identiteit van de adverteerder, het ontbreken van een KvK-nummer, en het gebruik van valse reviews en neponderzoeken — is het raadzaam om deze claims met een flinke korrel zout te nemen. Er zijn redenen genoeg om te twijfelen aan de betrouwbaarheid en effectiviteit van dit product.

Conclusie

Gezien de talloze rode vlaggen, waaronder het ontbreken van een KvK-nummer, het gebruik van een vervalst Trustpilot-logo en dubieuze wetenschappelijke claims, lijkt LushLocks™ niet betrouwbaar. De identiteit van het bedrijf is verzonnen, en er zijn valse recensies en misleidende informatie op hun website. Al deze factoren wijzen sterk op frauduleuze praktijken. Daarom is het zeer onverstandig om een product van LushLocks™ aan te schaffen. Het is niet alleen de vraag of het product doet wat het belooft, maar zelfs of je het product ooit zult ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in