Lucovitaal Detox voetpleisters is kwakzalverij: Ervaringen en Review

Lucovitaal Detox voetpleisters worden online verkocht via affiliate marketing. Er is vaak geschreven dat dit soort pleisters niet werken. Detoxen van je lichaam is nu een verkoopargument van fabrikanten en verkopers van Detox producten. Op Facebook en websites zie je veel van dit soort reclames. Als je volgens ons iets verkoopt, moet je ook de werking aannemelijk kunnen maken. Het is een voedingssupplement waarvoor je €13,95 kwijt bent.

De vraag is, werken Lucovitaal Detox voetpleisters of is dit gewoon kwakzalverij.

Ingrediënten Detox voetpleisters

De Detox Voetpleisters zijn gemaakt van Bamboe Azijn poeder, afkomstig van de Arrow Bamboo (Pseudosasa Japonica) uit Japan. Het hout wordt verhit waarna de rook neerslaat als azijn. De azijn wordt minimaal 5 keer gefilterd om maximale zuiverheid te verkrijgen. Na het rijpen (6 maanden) wordt de middelste azijnlaag eruit gehaald en opnieuw verhit en gedroogd tot zeer geconcentreerd poeder met hoog absorberend vermogen. Dit absorberende vermogen wordt gebruikt in de Lucovitaal Detox Voetpleisters.

Bamboe Azijnpoeder 70%, Bijvoetpoeder 15%, Dextrine 10%, Plantaardige vezels 5%, Chitine 3%, Toermalijn 3%, Vitamine C 2%, Anoïnepoeder 2%.


Uit online literatuur onderzoek zijn wij geen stoffen tegen gekomen die een “detox” werking hebben op je lichaam. De ingrediënten komen overeen die van de Nuubu voet pleisters.

Claim van de Lucovitaal

De beste plaats om afvalstoffen aan het lichaam te onttrekken zijn onze voeten, hier liggen immers de meeste zenuwuiteinden van het lichaam. De pleister absorbeert het zweet van de voetzool dat afval en gifstoffen uit het lymfevocht bevat. Deze stoffen vind je de volgende ochtend terug op de Voetpleisters, zien is geloven!

– Ontspant spieren & pezen
– Bevordert slaap & verlicht vermoeidheid
– Goed voor darmen, stoelgang & nieren
– Slankmakend
– Vermindert een onaangename adem en zweetvoeten
– Zwarte en olieachtige gifstoffen komen vanuit de zool van de voet op de pleister terecht
– Resultaat in 1 nacht!


Er is veel negatief nieuws geweest over detox voetpleister. In de Filipijnen was het advies niet te kopen of te gebruiken i.v.m. onbewezen medische claims. De verkoper van Kinoki detox voetpleisters heeft een waarschuwing gehad van de reclame code commissie, over de reclame uiting.

De conclusie over detox voetpleisers op mayoclinic was dat het “te mooi is om waar te kunnen zijn en de claims niet bewezen zijn door de fabrikant.

In 2011 was er een rechtszaak geweest tegen een fabrikant die soortgelijke pleisters produceerde. Deze voetpleisters werkte ook niet. Het lichaam werd niet gedetoxed.

Wetenschappelijk bewijs Detox voetpleisters

En dan komen we op het bewijsvoering, waar is het wetenschappelijk bewijs, dat detox voetpleisters ook maar een fractie van werking hebben. Dit bewijs is er niet! Een onderzoek uit 2018 heeft aangetoond dat er geen bewijs is dat voetpleisters giftige metalen uit het lichaam via de voet verwijderen.

Voedingscentrum over detoxen

Het voedingscentrum heeft een goed stuk geschreven over ontgiften. Hieruit blijkt dat je lever en nieren hierin een belangrijke rol spelen. Volgens het voedingscentrum is ontgiften niet nodig. Het lichaam doet dit 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Kinoki footpad Review Youtube

Voetpads Reviews Youtube

Stof tot nadenken Detox voetpleisters

 1. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit werkt. De fabrikant lever dit niet aan. Ze roepen maar wat zonder enig bewijs. Er is geen spatje bewijs dat het werkt! Als je iets verkoop, moet je het aannemelijk kunnen maken. Wij begrijpen het product niet en zien geen verband dit helpt je lichaam te ontgiften.
 2. Waar is het bewijs dat je er slanker van wordt en ga zo maar door.
 3. Waarom schrijft het voedingscentrum hier niet positief over, als dit zou werken?
 4. Detox voetpleisters is volgens ons kwakzalverij omdat het niet werkt. Kijk maar eens naar de 3 Youtube films in dit bericht en oordeel zelf.
 5. En als het zou werken, waarom schrijft de huisarts dit niet voor?

Conclusie

Volgens ons is er geen bewijs dat “Lucovitaal Detox voetpleisters” werken. Het heeft veel weg van kwakzalverij, omdat er door de fabrikant geen bewijs wordt geleverd. Je leest alleen een claim, wat het zou moeten doen. Het is te mooi om waar te kunnen zijn. Ons advies is dan ook, niet kopen.

Als je twijfels mocht hebben, raadpleeg dan je huisarts.

21 REACTIES

 1. Lucovitaal Detox لا يفعل شيئًا. عار هذا يباع

  Lucovitaal Detox la yafeal shyyan. ear hadha yubae

 2. Het is algemeen bekend dat detox onzin is en zeker in pleistervorm. Maar er zijn een aantal goedgelovige mensen die alles geloven. Er zijn een aantal websites die voor de commissie alleen maar positieve reviews schrijven. Als je dit verkoopt, doet het je merk schade aan. En waarvoor doen ze dit alleen maar voor het geld en niet meer!

 3. Hoe zit het met de overige Lucovitaal producten, zijn deze ook zeer dubieus. Als je dit verkoopt wat is dan de kwaliteit van je producten?

  • Dubieus, kwakzalverij? Dit zijn hele milde uitdrukkingen! Het is gewoon rotzooi en werkt niet. Ik heb deze troep geprobeerd, maar geen enkel effect. De pleisters zijn zwart, maar dat wordt een thee zakje ook. Het verkopen van die zooi is volgens mij pure misleiding en oplichting!

  • Het is niet zo slim van Lucovitaal om detox voetpleisters te verkopen. Het haalt het merk omlaag, met de daaraan gekoppelde (goede) producten omlaag.

  • Uit de losse pols Een merk heeft als doel om een product een eigen karakter te geven en een reputatie te vestigen, je hebt ook het onderscheidende vermogen. O is van X, dan is het wel goed. Maar als iets verkoopt wat niet goed is, dan doe je, jezelf schade aan. Zoals een schot in eigen voet door een cowboy. Je geeft als het ware de concurrent een stok om mee te slaan.

 4. Bedankt, de youtube films zijn duidelijk. Er er is vraag naar dit soort middelen en er zijn aanbieders. Ik denk dat al dit soort pleisters in China worden gemaakt.

 5. Als dit soort producten verkopen, zegt ook iets over hun assortiment. Je kan er vanuit gaan dat ze het niet nauw nemen met hun klanten en vaak rotzooi verkopen.

  • Lucovitaal wordt zo snel onbetrouwbaar genoemd. Wat voor soort kwaliteits bedrijf verkoopt producten (pleisters), die op oplichting zijn gebaseerd. Als ze dit al verkopen, hoe zit het met de rest van hun producten. Zijn deze ook betrouwbaar?

 6. Terwijl er zoveel bewijs is dat dit soort pleisters onzin zijn:

  In this proof-of-principle in the current study we discovered
  no evidence to suggest that Detox Foot Pad help promote the
  elimination of toxic metals from the body through the feet. On
  the opposite side, likely to cause harm or result in any
  increased uptake of metals, the use of Detox Foot Pad may
  release minute quantities of metals into the body during
  overnight Detox Foot Pad sessions.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in