Lucovitaal Detox voetpleisters is kwakzalverij: Ervaringen en Review

Lucovitaal Detox voetpleisters worden online verkocht via affiliate marketing. Er is vaak geschreven dat dit soort pleisters niet werken. Detoxen van je lichaam is nu een verkoopargument van fabrikanten en verkopers van Detox producten. Op Facebook en websites zie je veel van dit soort reclames. Als je volgens ons iets verkoopt, moet je ook de werking aannemelijk kunnen maken. Het is een voedingssupplement waarvoor je €13,95 kwijt bent.

De vraag is, werken Lucovitaal Detox voetpleisters of is dit gewoon kwakzalverij.

Ingrediënten Detox voetpleisters

De Detox Voetpleisters zijn gemaakt van Bamboe Azijn poeder, afkomstig van de Arrow Bamboo (Pseudosasa Japonica) uit Japan. Het hout wordt verhit waarna de rook neerslaat als azijn. De azijn wordt minimaal 5 keer gefilterd om maximale zuiverheid te verkrijgen. Na het rijpen (6 maanden) wordt de middelste azijnlaag eruit gehaald en opnieuw verhit en gedroogd tot zeer geconcentreerd poeder met hoog absorberend vermogen. Dit absorberende vermogen wordt gebruikt in de Lucovitaal Detox Voetpleisters.

Bamboe Azijnpoeder 70%, Bijvoetpoeder 15%, Dextrine 10%, Plantaardige vezels 5%, Chitine 3%, Toermalijn 3%, Vitamine C 2%, Anoïnepoeder 2%.


Uit online literatuur onderzoek zijn wij geen stoffen tegen gekomen die een “detox” werking hebben op je lichaam. De ingrediënten komen overeen die van de Nuubu voet pleisters.

Claim van de Lucovitaal

De beste plaats om afvalstoffen aan het lichaam te onttrekken zijn onze voeten, hier liggen immers de meeste zenuwuiteinden van het lichaam. De pleister absorbeert het zweet van de voetzool dat afval en gifstoffen uit het lymfevocht bevat. Deze stoffen vind je de volgende ochtend terug op de Voetpleisters, zien is geloven!

– Ontspant spieren & pezen
– Bevordert slaap & verlicht vermoeidheid
– Goed voor darmen, stoelgang & nieren
– Slankmakend
– Vermindert een onaangename adem en zweetvoeten
– Zwarte en olieachtige gifstoffen komen vanuit de zool van de voet op de pleister terecht
– Resultaat in 1 nacht!


Er is veel negatief nieuws geweest over detox voetpleister. In de Filipijnen was het advies niet te kopen of te gebruiken i.v.m. onbewezen medische claims. De verkoper van Kinoki detox voetpleisters heeft een waarschuwing gehad van de reclame code commissie, over de reclame uiting.

De conclusie over detox voetpleisers op mayoclinic was dat het “te mooi is om waar te kunnen zijn en de claims niet bewezen zijn door de fabrikant.

In 2011 was er een rechtszaak geweest tegen een fabrikant die soortgelijke pleisters produceerde. Deze voetpleisters werkte ook niet. Het lichaam werd niet gedetoxed.

Wetenschappelijk bewijs Detox voetpleisters

En dan komen we op het bewijsvoering, waar is het wetenschappelijk bewijs, dat detox voetpleisters ook maar een fractie van werking hebben. Dit bewijs is er niet! Een onderzoek uit 2018 heeft aangetoond dat er geen bewijs is dat voetpleisters giftige metalen uit het lichaam via de voet verwijderen.

Voedingscentrum over detoxen

Het voedingscentrum heeft een goed stuk geschreven over ontgiften. Hieruit blijkt dat je lever en nieren hierin een belangrijke rol spelen. Volgens het voedingscentrum is ontgiften niet nodig. Het lichaam doet dit 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Kinoki footpad Review Youtube

Voetpads Reviews Youtube

Stof tot nadenken Detox voetpleisters

  1. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit werkt. De fabrikant lever dit niet aan. Ze roepen maar wat zonder enig bewijs. Er is geen spatje bewijs dat het werkt! Als je iets verkoop, moet je het aannemelijk kunnen maken. Wij begrijpen het product niet en zien geen verband dit helpt je lichaam te ontgiften.
  2. Waar is het bewijs dat je er slanker van wordt en ga zo maar door.
  3. Waarom schrijft het voedingscentrum hier niet positief over, als dit zou werken?
  4. Detox voetpleisters is volgens ons kwakzalverij omdat het niet werkt. Kijk maar eens naar de 3 Youtube films in dit bericht en oordeel zelf.
  5. En als het zou werken, waarom schrijft de huisarts dit niet voor?

Conclusie

Volgens ons is er geen bewijs dat “Lucovitaal Detox voetpleisters” werken. Het heeft veel weg van kwakzalverij, omdat er door de fabrikant geen bewijs wordt geleverd. Je leest alleen een claim, wat het zou moeten doen. Het is te mooi om waar te kunnen zijn. Ons advies is dan ook, niet kopen.

Als je twijfels mocht hebben, raadpleeg dan je huisarts.

25 REACTIES

  1. @Marjan
    Periodieke ontgiftingskuren zijn wetenschappelijk onderbouwd. Iets verder kijken dan de neus lang is en uit de veronderstelling stappen dat de overheid er is voor onze gezondheid. Zelf kritisch nadenken en zaken uitzoeken levert meer op dan het klakkeloos volgen van een ( door Farma gefinancieerd) overheidsinstituut als het voedingscentrum. Ja e-nummers zijn uitgebreid getest. Afzonderlijk. Wat de cocktail van al die e-nummers met het lichaam doet is niet onderzocht. Wat die cocktail na 50 jaar met je lichaam doet is niet onderzocht. Bovendien zeggen al die ‘onderzoeken’ me niet zoveel, want aspartaam was ook door de EU veilig bevonden, maar is toch echt zwaar kankerverwekkend. Bovendien beinvloed het de bloedsuikerspiegel wel, iets wat ook is verzwegen. En wat de EU toelaat, dat durf ik allang niet meer veilig te vinden. Glyfosaat bijvoorbeeld is zwaar kankerverwekkend. EU weet dit inmiddels. Maar wil het toch nog voor 15 jaar toelaten. De overheid is er niet voor de burgers. De overheid is van Farma.

    • “De bewering dat ‘periodieke ontgiftingskuren wetenschappelijk onderbouwd zijn’, is misleidend en kan zelfs gevaarlijk zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft geen overtuigend bewijs geleverd dat dergelijke kuren nodig zijn of effectief zijn. Het menselijk lichaam heeft een complex en efficiënt systeem van organen, waaronder de lever en nieren, die op natuurlijke wijze toxines verwerken en elimineren. Deze systemen functioneren adequaat zonder de noodzaak voor zogenaamde ontgiftingskuren.

      Het Voedingscentrum, is een onafhankelijke organisatie gefinancierd door de Nederlandse overheid. Hun adviezen en richtlijnen zijn gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en peer-reviewed studies, niet op financiering door de farmaceutische industrie.

      Wat betreft de opmerking over e-nummers en aspartaam: het is belangrijk om te weten dat voedingsadditieven uitgebreid worden getest door regelgevende instanties en dat hun goedkeuring gebaseerd is op het huidige wetenschappelijke bewijs over hun veiligheid. De bewering dat aspartaam ‘zwaar kankerverwekkend’ is, wordt niet ondersteund door de huidige wetenschappelijke consensus. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) en andere gezondheidsorganisaties hebben herhaaldelijk de veiligheid van aspartaam bevestigd bij gebruik binnen de vastgestelde grenzen.

      De zorgen over e-nummers en aspartaam vereisen een genuanceerde en wetenschappelijk onderbouwde benadering. Voedingsadditieven, waaronder degenen die e-nummers krijgen toegekend, ondergaan rigoureuze testprocedures voordat ze worden goedgekeurd voor gebruik. Deze procedures zijn ontworpen om de veiligheid en effectiviteit van deze stoffen te waarborgen. Regulerende instanties zoals de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) baseren hun goedkeuringen op uitgebreid onderzoek en klinische studies die de effecten van deze additieven op menselijke gezondheid onderzoeken.

      Specifiek met betrekking tot aspartaam, een veelgebruikte zoetstof, is de claim dat het ‘zwaar kankerverwekkend’ is niet consistent met het huidige wetenschappelijke bewijs. Grote gezondheidsorganisaties, waaronder de EFSA en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), hebben uitgebreide evaluaties uitgevoerd naar de veiligheid van aspartaam. Deze evaluaties omvatten onderzoek naar mogelijke carcinogene (kankerverwekkende) effecten. De resultaten van deze onderzoeken hebben consistent aangetoond dat aspartaam veilig is voor consumptie binnen de vastgestelde grenzen. De EFSA heeft bijvoorbeeld herhaaldelijk haar standpunt bevestigd dat aspartaam veilig is voor menselijke consumptie, na herbeoordelingen van het beschikbare bewijsmateriaal, inclusief studies naar de mogelijke carcinogene effecten.

      Het is belangrijk om te erkennen dat wetenschappelijke inzichten kunnen evolueren en dat regelgevende instanties hun richtlijnen voortdurend bijwerken op basis van het nieuwste wetenschappelijke bewijs. Consumenten kunnen erop vertrouwen dat de huidige goedkeuringen en veiligheidsgrenzen voor voedingsadditieven zoals aspartaam gebaseerd zijn op een grondige evaluatie van de beschikbare wetenschappelijke gegevens. Het is ook van cruciaal belang om te begrijpen dat het overschrijden van de aanbevolen dagelijkse inname van elk voedingsadditief, inclusief aspartaam, niet wordt aanbevolen en potentieel schadelijk kan zijn. Daarom is het belangrijk om altijd de aanbevelingen van gezondheidsautoriteiten te volgen en een evenwichtige en gematigde benadering te hanteren in de consumptie van alle soorten voedseladditieven.

      Tot slot, de suggestie dat ‘de overheid van Farma is’, lijkt te wijzen op complotdenken. Het is belangrijk om kritisch en objectief te blijven bij het evalueren van gezondheidsinformatie en niet te vervallen in ongefundeerde complottheorieën. Het is altijd raadzaam om informatie te toetsen aan peer-reviewed wetenschappelijke literatuur en advies in te winnen bij gekwalificeerde gezondheidsexperts.”

      “Detox voetpleisters zijn een illusie; ze ontgiften je lichaam niet, maar garanderen wel een effectieve ‘ontgifting’ van je portemonnee. Trap niet in deze dure, ongefundeerde marketingtrucs die meer beloven dan ze kunnen waarmaken.”

  2. Ik weet niet of het werkt, ik heb het nooit geprobeerd. Ik wil wel even antwoorden op enkele vragen in het stuk.
    -Waarom schrijft het voedingscentrum hier niet positief over, als dit zou werken?
    Het voedingscentrum is helaas geen instituut dat veel kennis heeft van echte gezondheid. Dat ontgiften niet nodig zou zijn, staat haaks op hetgeen uit vele onderzoeken naar voren is gekomen: doordat we zoveel giftige e-nummers via voeding, giftige stoffen via ons drinkwater, chemische stoffen via verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen, giftige stoffen via de lucht die we inademen binnenkrijgen, heeft onze lever er meer dan een dagtaak aan om alle schadelijke stoffen af te breken en af te voeren. De lever is er niet alleen voor het ontgiften, maar heeft ook stofwisselingstaken. Je begrijpt dat de lever op deze manier overbelast raakt. Met eens in de 3 á 6 maanden een ontgiftingskuur zouden je lever en je lichaam je heel dankbaar zijn.

    -En als het zou werken, waarom schrijft de huisarts dit niet voor?
    De huisarts heeft hier gewoon geen kennis van. De huisarts heeft medicijnen gestudeerd. Hij weet dus van elk symptoom welk medicijn hij moet voorschrijven. Van voeding en de originele geneeskunde weet hij niks. Dat is hem niet te verwijten, hij heeft gewoon niets anders geleerd dan wat de grote farmaceutische bedrijven van hem willen. En dat is veel chemische, lichaamsvreemde pillen voorschrijven voor symptomen. Om daarna nog meer pillen voor te kunnen schrijven omdat er bijwerkingen optreden. Zo houdt de huisarts werk en blijft Farma verkopen.

    • Het Voedingscentrum is een Nederlandse organisatie die wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding en gezondheid biedt. Hun aanbevelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en consensus binnen de wetenschappelijke gemeenschap. De stelling dat het Voedingscentrum ‘geen kennis heeft van echte gezondheid’ is niet consistent met hun status als een gerespecteerd instituut dat richtlijnen publiceert gebaseerd op wetenschappelijk bewijs.

      De bewering dat onze lever overbelast raakt door de hoeveelheid giftige stoffen waaraan we dagelijks worden blootgesteld en dat regelmatige ontgiftingskuren noodzakelijk zijn, wordt niet ondersteund door wetenschappelijke literatuur. De lever is uitzonderlijk efficiënt in het verwerken van schadelijke stoffen en het omzetten ervan in onschadelijke stoffen die het lichaam kan uitscheiden. Dit gebeurt 24 uur per dag.

      Het is waar dat de lever naast het ontgiften ook veel stofwisselingstaken heeft. Echter, de suggestie dat periodieke ontgiftingskuren nodig zijn om de lever te ‘ondersteunen’, is misleidend. De meeste e-nummers zijn uitvoerig getest en veilig bevonden voor consumptie binnen de vastgestelde grenzen. Hetzelfde geldt voor de regelgeving rondom drinkwater en luchtvervuiling; deze zijn ontworpen om de gezondheid van de bevolking te beschermen.

      De populariteit van detox-diëten en -kuren lijkt meer gebaseerd te zijn op marketing dan op wetenschappelijke feiten. Veel van de zogenaamde ‘ontgiftingsproducten’ bieden geen bewezen voordelen en kunnen soms zelfs nadelige effecten hebben. De beste manier om de lever en het lichaam gezond te houden, is door het volgen van een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging, het vermijden van overmatig alcoholgebruik, en niet roken.

      Als ontgiftingskuren echt noodzakelijk zouden zijn voor onze gezondheid, zou dit breed gedragen en aanbevolen worden door de wetenschappelijke gemeenschap en gezondheidsorganisaties zoals het Voedingscentrum. Gezien de huidige wetenschappelijke consensus, is het begrijpelijk dat zij geen promotie maken voor dergelijke kuren.

      De aanname dat een ontgiftingskuur elke 3 tot 6 maanden nodig is om je lever en lichaam te ‘reinigen’, heeft geen sterke wetenschappelijke onderbouwing. Het menselijk lichaam is uitgerust met zijn eigen efficiënte ontgiftingsystemen, zoals de lever, nieren, en andere eliminatieprocessen, die continu en effectief toxische stoffen verwerken en uitscheiden.

      De lever speelt een centrale rol in het ontgiften van het lichaam door chemicaliën af te breken en voor te bereiden voor uitscheiding. Dit proces is continu en heeft geen periodieke ‘ontgiftingskuren’ nodig. In feite kan het gebruik van sommige ontgiftingsdiëten of -kuren potentieel schadelijk zijn, omdat ze kunnen leiden tot voedingstekorten en soms zelfs blootstelling aan schadelijke stoffen.

      Bovendien, hoewel sommige mensen beweren zich beter te voelen na een ‘detox’, is dit vaak het gevolg van verbeterde eetgewoonten tijdens de kuur, zoals het verminderen van de inname van bewerkte voedingsmiddelen en suikers, en niet per se van het verwijderen van gifstoffen.

      Het is belangrijk om gezondheidstrends en beweringen kritisch te bekijken en te vertrouwen op peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek en medisch advies. Een evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van bekende schadelijke stoffen (zoals overmatig alcoholgebruik) zijn effectievere methoden om de gezondheid van de lever en het lichaam te ondersteunen.

  3. Het is algemeen bekend dat detox onzin is en zeker in pleistervorm. Maar er zijn een aantal goedgelovige mensen die alles geloven. Er zijn een aantal websites die voor de commissie alleen maar positieve reviews schrijven. Als je dit verkoopt, doet het je merk schade aan. En waarvoor doen ze dit alleen maar voor het geld en niet meer!

  4. Hoe zit het met de overige Lucovitaal producten, zijn deze ook zeer dubieus. Als je dit verkoopt wat is dan de kwaliteit van je producten?

    • Dubieus, kwakzalverij? Dit zijn hele milde uitdrukkingen! Het is gewoon rotzooi en werkt niet. Ik heb deze troep geprobeerd, maar geen enkel effect. De pleisters zijn zwart, maar dat wordt een thee zakje ook. Het verkopen van die zooi is volgens mij pure misleiding en oplichting!

    • Het is niet zo slim van Lucovitaal om detox voetpleisters te verkopen. Het haalt het merk omlaag, met de daaraan gekoppelde (goede) producten omlaag.

    • Uit de losse pols Een merk heeft als doel om een product een eigen karakter te geven en een reputatie te vestigen, je hebt ook het onderscheidende vermogen. O is van X, dan is het wel goed. Maar als iets verkoopt wat niet goed is, dan doe je, jezelf schade aan. Zoals een schot in eigen voet door een cowboy. Je geeft als het ware de concurrent een stok om mee te slaan.

  5. Bedankt, de youtube films zijn duidelijk. Er er is vraag naar dit soort middelen en er zijn aanbieders. Ik denk dat al dit soort pleisters in China worden gemaakt.

  6. Als dit soort producten verkopen, zegt ook iets over hun assortiment. Je kan er vanuit gaan dat ze het niet nauw nemen met hun klanten en vaak rotzooi verkopen.

    • Lucovitaal wordt zo snel onbetrouwbaar genoemd. Wat voor soort kwaliteits bedrijf verkoopt producten (pleisters), die op oplichting zijn gebaseerd. Als ze dit al verkopen, hoe zit het met de rest van hun producten. Zijn deze ook betrouwbaar?

  7. Terwijl er zoveel bewijs is dat dit soort pleisters onzin zijn:

    In this proof-of-principle in the current study we discovered
    no evidence to suggest that Detox Foot Pad help promote the
    elimination of toxic metals from the body through the feet. On
    the opposite side, likely to cause harm or result in any
    increased uptake of metals, the use of Detox Foot Pad may
    release minute quantities of metals into the body during
    overnight Detox Foot Pad sessions.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in