Wanneer je bent gediagnosticeerd met diabetes, zal lichaamsbeweging je helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Maar als je overgewicht of obesitas en diabetes heeft, zal lichaamsbeweging je ook helpen om gewicht te verliezen.
Als diabeet zijn er aanvullende overwegingen en voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u aan een trainingsroutine begint. En als je eenmaal bent begonnen, moet je je altijd bewust zijn van de risico’s die ermee gepaard gaan.
Het is ideaal om te wachten voor je oefening als je bloedglucosespiegel te laag of te hoog is. Je kunt meer kwaad dan goed doen als je dat niet doet. Het is vooral gevaarlijk als je bloedsuikerspiegel aan de lage kant is en je begint te sporten. De lichamelijke inspanning kan ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel nog verder daalt wat een noodsituatie kan worden.
Als voorzorgsmaatregel, als je in een sportschool traint, zorg er dan voor dat het personeel op de hoogte is van uw toestand en noodinstructies en -nummers heeft om te bellen.
Als je alleen buiten loopt of rent, houd dan een identificatie bij je die je adviseert dat je diabeet bent, samen met telefoonnummers (op papier) , een snack en instructies was ze moeten doen. Als je bewusteloos bent, kan niemand bij je GSM!. daarom op papier.
Voor andere tips over sporten met diabetes kun je dezelfde richtlijnen volgen die voor iedereen logisch zijn. Stretch voor en na het sporten, drink veel vocht en
duw jezelf niet te hard. Het is een slim idee om je bloedsuikers voor en
na het sporten te controleren en als je. je licht in het hoofd voelt tijdens je work-out, controleer het dan ook.
Omdat voetproblemen vaak voorkomen bij diabetici, draag dan goed schoeisel en sokken. Als u zweren aan uw voeten opmerkt die niet vanzelf verdwijnen, raadpleeg dan uw arts. Als ze niet genezen, kunnen ze leiden tot een infectie en andere gerelateerde complicaties. Hoewel er risico’s verbonden zijn aan sporten, maken de voordelen het de moeite waard.