Lees het etiket voor dat je voedingswaren koopt

Lees het etiket voor dat je voedingswaren koopt
Lees het etiket voor dat je voedingswaren koopt

Afvallen en je gewicht beheersen begint met lezen van het etiket. Vandaag moest ik boodschappen doe en ik let op wat ik koop. Op het boodschappenlijstje stond koek. Mijn vriendin, wou graag een koekje voor de kids, voor naar school. Toen ik het etiket las, begreep ik gelijk waarom kinderen te dik zijn of worden. In één biscuit (voor bij de thee) zit maar liefst 9,9 gram suiker.

Naast dat er veel suiker in zit verwerkt, kan er ook veel zout in zitten. Teveel zout veroorzaakt een hoge bloeddruk en kan nier schade veroorzaken.

Mijn kinderen krijgen elk 3 koekjes voor naar school, op deze manier krijgen ze 30 gram koolhydraten naar binnen. En dan niet nog niet te vergeten dat ze koektrommel plunderen als ze thuis komen.

En wij maar gek vinden dat kids zo druk zijn en dat ze te dik worden. Mijn kids krijgen een eierkoek mee naar school, hier zitten veel koolhydraten en het vult gelijk.

Afvallen begint ook met het bewust worden wat je eet en drink. Dus lees vooral het etiket en maak een keuze. Het niet kopen is een keuze. Denk ook na over een alternatief, zoals een eierkoek.

Ook niet gezond, maar altijd beter als een biscuit. Kids gaan naar school en worden hier beïnvloed. Dus je moet ze uitleggen waarom het slecht is. En op school worden ze gek gemaakt door de omgeving. Dus dan beter eierkoek dan een slechte koek.

 

 

3 REACTIES

  1. Dit doen we echt te weinig, wij gaan hongerig boodschappen doen en worden door de reclame overgehaald dingen te kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in